27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞMAYI SÜRDÜRÜYOR


Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 5 yıllık hizmet sürecini değerlendirmek ve gelecek dönem için görüş alışverişinde bulunmak amacıyla sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle buluşmalarına devam ediyor. 

 

Tarih : 9 Şubat 2024 Cuma 11:49   Okunma : 121

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 5 yıllık hizmet sürecini değerlendirmek ve gelecek dönem için görüş alışverişinde bulunmak amacıyla sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle buluşmalarına devam ediyor. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu`nu ziyaret ederek, odaların başkan ve temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Özyiğit, sivil toplum kuruluşlarını ve kanaat önderlerini de ağırladı. Buluşmalarında Yenişehir Belediyesi olarak 2019 yılından bu yana hayata geçirdikleri çalışmaları paylaşan Başkan Özyiğit, yeni dönem için kent paydaşlarının görüş ve önerileri de alıyor. 

Yönetim anlayışlarını hareket, eğitim, hemşehrilik, dayanışma, kentleşme ve ekoloji ilkeleri üzerine kurduklarını ve çalışmalarını bu ilkeler doğrultusunda yaptıklarını belirten Başkan Özyiğit, klasik belediyecilik hizmetlerini proje olarak değerlendirmediklerini, çocukların eğitimine, sürdürülebilir bir çevreye ve dayanışmaya önem verdiklerini söyledi. 

Kültür, sanat ve spor gibi yaşamın her alanında kentte hareketlilik sağlamak ve bunun yanı sıra vatandaşları sağlıklı hareketliliğe teşvik etmek amacıyla hareket ilkesi kapsamında yaptıkları çalışmaları paylaşan Özyiğit, şunları kaydetti:

“7`den 77`ye her vatandaşımıza kültür ve sanat eğitimleri vermek amacıyla Yenişehir Belediyesi Kişisel Gelişim Merkezi`mizi kurduk, 6 bin 500 hemşehrimize 21 farklı branşta eğitim verdik.  Mersin`e yeni bir uluslararası spor organizasyonu kazandırdık. İlk kez 2019 yılında Yenişehir Triatlonu`nu düzenledik ve daha sonra Avrupa Triatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası`na 2022 ve 2023 yıllarında kentimizde ev sahipliği yaptık. 20-21 Nisan tarihlerinde Dünya Paratriatlon yarışları Yenişehir`de düzenlenecek.  ÇBK Mersin kadın basketbol takımımızla Avrupa`nın en büyük kupası EuroLeague Women`da ikinci olduk, Cumhurbaşkanlığı Kupası`nı Yenişehir`e kazandırdık. Takımımız EuroLeague Women`da çeyrek finale kalarak, yine büyük bir başarıya imza attı. Kurduğumuz Yenişehir Belediyesi Spor Kulübümüz bünyesinde 7 bin 500 çocuğumuza 7 farklı branşta spor eğitimi verdik. Düzenlediğimiz spor turnuvaları ve sanat yarışmalarıyla Yenişehir`in sporcu ve yetenekli gençlerini bir araya getirdik. ‘Çay Saatinde Tenis Öğrenmeye Ne Dersiniz?` sloganıyla kadınlara yönelik ücretsiz tenis kursları düzenledik. Ulusal ve uluslararası sergilere ev sahipliği yapabilecek standartlarda iki sanat galerisini kentimize kazandırdık, Mersin`e kültür ve sanat alanında yeni bir soluk kazandırdık. 19 sergi açarak, 15 bin sanatseveri ağırladık.” 

Erken Çocukluk Gelişimi Projesi ile Türkiye`de bir ilke imza attıklarını ve bu projenin çocuklar için hayati önem taşıdığına dikkat çeken Özyiğit, şu bilgileri verdi:

“Çocuklarımızın sağlıklı gelişimlerini desteklemek ve ebeveynleri eğitmek amacıyla 2019 yılında hayata geçirdiğimiz Erken Çocukluk Gelişimi Projesi Yenişehir Modeli ile Türkiye`de bir ilke imza attık. 0-3 yaş arasında çocukları olan ebeveynlere ücretsiz ve sertifikalı eğitim veren Türkiye`deki ilk kurum olduk. 246 aile eğitimlerini tamamladı. Kurduğumuz Yenişehir Belediyesi Akademide klinik psikolog eşliğinde yaptığımız ücretsiz 0-6 Yaş Gelişim Değerlendirme uygulamaları ile çocuklardaki gelişimsel problemlerin erken dönemde tespit edilmesini sağladık. 2 bin 776 çocuk bu testlere tabi tutuldu. Çocuklarımıza fen, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimlerinden oluşan STEM eğitim modelini uyguladık, robotik kodlama, satranç ve dil eğitimleriyle gelişimlerine katkıda bulunduk. Bebeklerini emzirmekte güçlük çeken anneleri uzman hemşirelerimizle evlerinde ziyaret ederek, destek verdik. Bin 28 anneye bugüne kadar destek verdik. Çocuklarımıza zenginleştirilmiş ve bireysel bir eğitim programı uyguladığımız 240 öğrenci kapasiteli iki Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM) inşa ederek, hizmete açtık. 0-3 yaş arası çocukların dil-bilişsel ve kavramsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Bebek Kütüphanesi açan Türkiye`deki ilk belediye olduk.” 

Bebek Kütüphanesi ile birlikte Ülkü Ongun Kütüphanesi ve Nuri Ulusu Kütüphanesi`ni hizmete açtıklarını da kaydeden Özyiğit, kısa süre içerisinde Mersin`in en büyük kütüphanesinin temelini atacaklarını belirtti. Öğrencilere eğitim ve kurs destekleri verdiklerini söyleyen Özyiğit, şöyle devam etti: 

“Engelli bireyler dahil 7`den 70`e herkesin yararlanabileceği Ülkü Ongun Kütüphanesi`nin hizmete açtık. Mustafa Kemal Atatürk`ün kütüphanecisi Nuri Ulusu`nun adını verdiğimiz kütüphaneyi Menteş Mahallemizde hizmete açtık. Kısa süre içerisinde Mersin`in en büyük kütüphanesinin temelini Eğriçam Mahallemizde atacağız. Kentimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.  72 adet 4 kişilik ve 30 adet tek kişilik olmak üzere toplamda 102 odadan oluşan 318 kişi kapasiteli yurdumuzun yapımını tamamlayarak, 2021 yılında üniversiteli öğrencilerimizin hizmetine açtık. 2021 yılında yapımını tamamladığımız Yenişehir Belediyesi Aktif Yaşam Merkezimizi üniversiteli öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek amacıyla bir hafta içerisinde hazırlayarak, konforlu bir misafirhaneye dönüştürdük. Yenişehirli gençlerin eğitimine destek vermek amacıyla lisans ve ön lisans öğrencilerine nakdi eğitim yardımında bulunduk.  Bugüne kadar Yenişehirli 4 bin 165 üniversiteliye 10 milyon 558 bin TL nakdi destek verdik. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerini desteklemek amacıyla her yıl YKS, LGS, KPSS ve yabancı dil kursları düzenledik.”


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA