5 Ocak 2026 Pazartesi

10:10   MERSIN’DE ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLERE GÜVENLI YAŞAM İÇIN MAHREMIYET EĞITIMI   09:58   TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASı: SPORUN BAŞKENTI OLMA YOLUNDA TARIHI ADıM   16:35   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:05   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:47   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:43   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:40   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!  
 
     
   

TALAT DİNÇER, MECLİSE MERSİN LİMANI GENİŞLETİLMESİ VE TAŞ OCAKLARI HAKKINDA SORU ÖNERGESİ SUNDU


Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mersin Limanı’nın genişletilmesi ve bu amaçla açılması planlanan taş ocakları ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye soru önergesi sundu.

 

Tarih : 28 Şubat 2024 Çarşamba 13:17   Okunma : 701

Önergede, liman genişletme çalışmasının çevreye ve bölge halkına vereceği zararlar ve alternatif çözümler soruldu.

Dinçer,“Mersin Limanı'nın genişletilmesi ihtiyacını kabul ediyoruz. Ancak, bu çalışmanın çevreye ve bölge halkına zarar vermeden yapılması gerekiyor. Dolgu sistemi yerine, daha pahalı ama daha çevre dostu olan beton döküm direkler üstünde beton iskeleler tercih edilebilir. Ayrıca, taşlar Taşeli bölgesinden deniz yoluyla taşınabilir.

Taş ocaklarının açılması bölgeye büyük zarar verecektir. Ormanlık ve tarım arazileri, içme suyu kaynakları, dereler ve yayla turizmi olumsuz etkilenecektir. Hava kirliliği, yeraltı su kaynaklarının bozulması, erozyon, heyelan ve tarım arazilerine zarar gibi riskler oluşacaktır.

Bölge halkı liman genişletme çalışmasından endişelidir. Çevresel ve sosyal risklerin önlenmesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.” dedi.

Soru önergesinde Dinçer, "Mersin'in Yenişehir ilçesinde 8 mahalleyi kapsayan  taş ocağı projeleri, çevresel etki değerlendirmeleri ve yer seçimi ile ilgili sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Taş ocaklarının planlanan bölgelerdeki ormanlık ve tarım alanlarına, içme suyu kaynaklarına ve yerel ekonomiye zarar vereceği öngörülmektedir. Ayrıca, bu projelerin taşınacak malzemelerin taşınması sırasında yaratacağı çevresel kirlilik ve insan sağlığı üzerindeki olası etkileri de dikkate alınmalıdır.” dedi.

Dinçer, Bakan Özhaseki’den şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  1. Taş ocaklarında patlama, kaya kazılması, kaldırılması, yığılması, kırılması ve nakliyat sırasında yollardan dolayı toz açığa çıkacak, çevrede hava kirliliğine neden olacaktır. Nasıl önlem alacaksınız?
  2. Patlamalar, toz emisyonuna ve yeraltı su tabakasında bozulmalara neden olacaktır.Bu çevresel dokuyu nasıl koruyacaksınız?
  3. Taş çıkartıldıktan sonra kalan pasanın döküldüğü alanlar kayar ve bitkilere, meyve ağaçlarına zarar verir. Dere yatağındaki taşkın arazilerden önlem alınmadan depolama yapılıyorsa taşan sular da tarım arazilerini basabilir, bunun planlamasını yaptınız mı?
  4. Taş ocağının faaliyetleri başladığında ilk olarak toprakla birlikte orman ve bitki örtüsü ortadan kaldırılır. Bu morfolojiyi bozar, erozyonu hızlandırır, heyelanlar, çökmeler ve tarım alanına zara verir. Bu konuda nasıl bir tedbir aldınız?
  5. Taş ocağındaki patlamalar yakın çevredeki yerleşim yerlerindeki evlere binalar zarar verip deprem etkisi yaratacaktır. Burada yaşayan insanları sağlığını ve can güvenliğini nasıl korumayı düşünüyorsunuz?
  6. Taş ocakları açıldığı takdirde, zarar gören (üretim ve yaşam) vatandaşlarımızın zararlarının giderilmesi konusunda bir çalışmanız bulunuyor mu?
Paylaş :
Etiketler :  CHP, Talat Dinçer, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA