16 Eylül 2025 Salı

23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”  
 
     
   

ÇORLU TREN KAZASI DAVASININ KARAR DURUŞMASI YARIN


Tekirdağ Çorlu`da 8 Temmuz 2018`de 7`si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği , 300`den fazla kişinin de yaralandığı tren faciasının karar duruşması yarın yapılacak. Çorlu tren faciasına ilişkin 5 yıldır süren davada yarın yapılacak duruşmayla karar verilmesi bekleniyor.

 

Tarih : 28 Şubat 2024 Çarşamba 14:28   Okunma : 376

GAYE ŞEYMA CAN

Tekirdağ Çorlu`da 8 Temmuz 2018`de 7`si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği , 300`den fazla kişinin de yaralandığı tren faciasının karar duruşması yarın yapılacak. Duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in de katılması bekleniyor.

Çorlu tren faciasına ilişkin 5 yıldır süren davada yarın yapılacak duruşmayla karar verilmesi bekleniyor. 

23 Kasım`da yapılan 17. duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasında TCDD 1. Bölge Demiryolu Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu, Halkalı 14`üncü Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt ve Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan nedeniyle cezalandırılmalarını istemişti. 

Savcı, sanıklar Karasu, Kurt ve Polat`ın üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, üzerlerine atılı suç için öngörülen ceza miktarı dikkate alındığında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacak olmasından ayrı ayrı tutuklanmalarını talep etmişti. 

Mütalaada aralarında dört mühendisin de bulunduğu diğer 10 sanığın ise "taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma" suçundan cezalandırılmaları talep edilmişti.

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nce Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu`nda yapılan 18. duruşmada ise sanık avukatı Turgut Kurt, müvekkili Mümin Karasu`yu “Mümin Bey görevini yapmış bir insan biz mütalaayı kabul etmiyoruz. Mütalaa maalesef iddianamenin bir kopyası olmuştur. Ortada bir taksir yoktur ki bilinçli taksir olsun” diyerek savunmuştu. 

"OLASI KAST SUÇUNDAN CEZA ALMALARINI İSTİYORUZ"

Duruşmada, kazada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Sena Köse`nin annesi katılan Aysun Köse ise, "Burada elimizde olan sanıkların en üst cezayı almalarını istiyorum. Bu insanlar cezalarını çekerken o dokunamadığımız insanlar tekrar aynı kararlar doğrultusunda devam ettiğinde bu ölen çocukların hesabını kim verecek" dedi. Kazada hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel`in annesi Mısra Öz ise, "Biz madem üst yönetimdeki kişileri burada göremedik, buradaki sanıkların, `Olası kast` suçundan ceza alıp cezaevine gitmelerini istiyoruz" diye konuşmuştu. 

KARAR DURUŞMASINA ÇAĞRI

Öte yandan kazada yakınlarını kaybeden aileler de sosyal medya hesaplarından duruşma için şu ifadelerle çağrıda bulundu: 
"Adalet rayların altında kalmasın, başka canlar yanmasın` diye sürdürdüğümüz adalet mücadelesinde sona geliyoruz. Bu çağrıya kulak veren herkesi karar duruşmasında bizimle omuz omuza olmaya çağırıyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA