1 Mayıs 2025 Perşembe

01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"  
 
     
   

VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği`ni (ESOB) ziyaret etti. Esnaf ve yerel yönetimin iyi ilişkiler içerisinde olmasının son derece önemli olduğuna dikkati çeken Seçer, “Göreve geldiğimiz günden itibaren hem esnafla hem de esnafların bağlı olduğu STK`larla iyi ilişkiler içerisinde olduk” dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2024 Perşembe 18:09   Okunma : 1194

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği`ni (ESOB) ziyaret etti. Esnaf ve yerel yönetimin iyi ilişkiler içerisinde olmasının son derece önemli olduğuna dikkati çeken Seçer, “Göreve geldiğimiz günden itibaren hem esnafla hem de esnafların bağlı olduğu STK`larla iyi ilişkiler içerisinde olduk” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP`nin Adayı Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği`ni ziyaret etti. Başkan Seçer`e ziyaretinde CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer ve CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut eşlik etti. 

Ziyarette konuşan Seçer, kendisinin de ahilik geleneğiyle büyümüş bir insan olduğunu belirterek, esnaflığın kazanç kapısı olmasının yanı sıra öğretici bir okul niteliğinde de olduğunu söyledi. Esnaf ve yerel yönetimin iyi ilişki içerisinde olmasının önemini vurgulayan Başkan Seçer, “Göreve geldiğimiz günden itibaren hem esnafla hem de esnafların bağlı olduğu STK`larla iyi ilişkiler içerisinde olduk” diye konuştu. 

‘HALK KART` UYGULAMASI İLE 460 ESNAFA KATKI SAĞLANIYOR

Esnafla sık sık bir araya geldiklerini ve esnafa katkı sunma gayreti içerisinde olduklarını belirten Seçer, ‘Halk Kart` uygulamasından söz etti. Halk Kart uygulamasının günübirlik değil sürdürülebilir bir uygulama olduğuna değinen Seçer, şu bilgileri verdi:

“Halk Kart`a ayda 5 milyon 600 bin lira para yüklüyoruz. Yurttaşlar gidip bakkaldan alışveriş ediyorlar. Bizim de anlaşmalı olduğumuz 460 esnaf var. Yılda 67 milyon lira küçük bakkalların kasasına Büyükşehir kaynaklı para giriyor. Bu projeleri çoğaltmamız lazım. Biz belediye olarak bunlar üzerine çalışalım ama Esnaf Odası da bu konuda bize önerilerle gelebilir. Biz her konuda iş birliği yaparız.”

“KİM OLURSA OLSUN KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK”

İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri konusu hakkında konuşan Seçer, Mersin`de hazine arazisi sıkıntısı yaşandığını ve bu yüzden organize sanayi bölgeleri için uygun arsa bulunamadığını söyledi. Büyükşehir olarak Huzurkent`te bir lojistik merkezi yaptıklarını kaydeden Seçer, Akdeniz ilçesinde gerçekleştirdikleri imar çalışmalarının ardından 3 bin 500 hektar alanı imara açtıklarını, ilçe belediyesinin de sorumluluk alanındaki imar çalışmalarını bitirmesinin ardından bölgede, sanayi, depolama, lojistik alanlarının oluşturabileceğini aktardı. Bugüne kadar olduğu gibi ikinci dönemlerinde de aynı doğrultuda çalışacaklarını söyleyen Seçer, sorunların çok olduğu sektörlerle bir araya gelerek problemleri çözmeye çalıştıklarını kaydetti. Tüm meslek dalları için kapılarının açık olduğunu Seçer, “Kim olursa olsun biz kapımızı her zaman açtık. Yeter ki bize gelen talepler makul ve mantıklı olsun. Bizim kapımızdan kimse dönmedi” dedi. 

Görev süresi boyunca Mersin`de çok güzel hizmetler yaptıklarını ve belediyenin mali tablosunu kendi dönemlerinde düzelttiklerini belirten Seçer, Belediyenin kaynaklarını büyük bir denge içinde yönettiklerinin altını çizdi. Seçer, Büyükşehir`in güçlü bir belediye olduğunu da sözlerine ekleyerek, şöyle konuştu:

“MERSİN KABUK DEĞİŞTİRİYOR”

“Biz göreve geldiğimizde böyle bir denge yoktu. Biz göreve geldikten sonra her yerde ‘Mersin, güçlü bir belediyedir. Ben güçlü bir belediye başkanıyım ve Mersin güçlüdür` diyorum. Şu anda belediyemizin dengeleri yerinde. Mersin`de her renk, her etnik ve mezhepsel yapı var ve huzur içinde yaşıyorlar. Bu dengeleri iyi koruyup belediye başkanlığı yaptık. İkinci dönemde de aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Artık daha farklı bir Mersin görmeye başladınız.  Caddelerimiz daha iyi. Çok güzel yollar, bisiklet yolları, bulvarlar, kaldırımlar yapıyoruz. Mersin kabuk değiştiriyor.”

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Seçer`in göreve gelmesinden bu yana 5 yıllık görev süresinde esnaf ve sanatkârlara devamlı destek olduğunu belirtti. Sarı, “Başkan`ımız Vahap Seçer seçildiği günden beri esnafımız için elinden gelen bütün imkanları kullanmak ve yollarımızı açmak için büyük uğraşlar verdi” diye konuştu.


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA