25 Eylül 2026 Cuma

16:28   YENİ PARTI’NIN ISMINE ITIRAZ AYM GÜNDEMINDE   16:26   YENİ PARTI, 973 ILÇEDE ÖN SEÇIM YAPACAK... MURAT EMIR: “HER ÜYEMIZIN SÖZ HAKKı VAR”   16:15   İBB DAVASı’NDA 87’INCI GÜN... MAHIR POLAT: "GÖREV SÜREM BOYUNCA HERHANGI BIR BASKı YAŞAMADıM"   13:40   DEM PARTI EŞ BAŞKANLARı’NDAN ŞANLıURFA’DAKI DEPREM SONRASı "DEPREME DIRENÇLI KENTLEŞME" ÇAĞRıSı   13:33   YENİ PARTI, 1-2 EKIM’DE YENI YASAMA YıLıNı DEĞERLENDIRECEK   13:32   YEĞENLERINE "CINSEL ISTISMAR" IDDIASıYLA YARGıLANAN SANıĞA BERAAT: KARAR ISTINAFA TAŞıNACAK   09:31   ’BAŞKAN SEÇER SILIFKE MUHTARLARıYLA BIR ARAYA GELDI: DEV ALTYAPı VE İMAR HAMLESI!’   16:47   PERVIN BULDAN: "BARıŞ ANNELERININ ıSRARı, HALKLARıN ORTAK UMUDUDUR. BU SESI BÜYÜTMEK, BARıŞı KALıCı KıLMAK HEPIMIZIN SORUMLULUĞUDUR"   16:43   ŞEREFLIKOÇHISAR BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA KOÇAK, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:42   İBB DAVASı’NDA 86’ıNCı GÜN... İMAMOĞLU, ESKI İBB GENEL SEKRETER YARDıMCıSıNA "SUÇ ÖRGÜTÜ" IDDIASıNı SORDU   14:46   MANISA’DA OKUL ÖNÜNDEKI SALDıRı... YENİ PARTI İSTANBUL MILLETVEKILI ÖZÇAĞDAŞ: "MESELE PROTOKOL IMZALANARAK ÇÖZÜLEMEZ"   14:44   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE, ÖZGÜR ÖZEL’I ZIYARET ETTI   14:41   MANSUR YAVAŞ, CHP’DEN ISTIFA ETTI: "SIYASI YOLUMA BAĞıMSıZ OLARAK DEVAM ETTIĞIMI KAMUOYUNUN TAKDIRINE SUNUYORUM"   14:36   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "CHP’DEN SEÇILMIŞ ARKADAŞLAR AKP’YE GIDIYORSA, BIR ÖZ ELEŞTIRI YAPıLMASı GEREKIR"   10:34   SPK SON DAKIKA AÇıKLANDı: TASFIYE EDILEN 131 FONDAKI MILYONLARı İLGILENDIREN SAYı BELLI OLDU!   10:12   168 LIRADAN 780 LIRAYA Mı ÇıKACAK? CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN AVRUPA OTOYOLU İÇIN KORKUTAN ÖZELLEŞTIRME UYARıSı   09:46   GELECEK İÇIN PEDALLADıLAR: MERSIN’DE ÖĞRENCILERDEN ÇEVRE DOSTU ULAŞıM MESAJı   09:46   39. ERKEKLER CUMHURBAŞKANLıĞı KUPASı FENERBAHÇE’NIN! BEŞIKTAŞ KARŞıSıNDA NET GALIBIYET   09:02   ÖZGÜR ÖZEL SAHA ÇALıŞMASıNı YARıDA KESTI! YENİ PARTI MYK’SıNDA ALıNAN KARARLAR SIYASETIN SEYRINI DEĞIŞTIRECEK   19:41   MANISA’DA OKUL ÖNÜNDE SILAHLı SALDıRı... İÇIŞLERI BAKANı ÇIFTÇI VE MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN, YARALı ÖĞRENCILERI ZIYARET ETTI  
 
     
   

İMAMOĞLU`NDAN TEPKİ: İLÇEYİ KAZANAN AK PARTİ OLUNCA TEKRAR OY SAYIMINA RET, CHP KAZANINCA TEKRAR SAYALIM DEMEK NE DEMOKRASİYE NE MERTLİĞE SIĞAR


İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul`da bazı ilçelerde CHP`nin itirazlarının reddedilip AKP`nin itirazlarının kabul edilmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, "İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK`nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz" dedi. CHP`nin sonuçlara itiraz ettiği kararın beklendiği Arnavutköy İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan yurttaşlar ise "Hak, Hukuk, Adalet" sloganı attı.

 

Tarih : 2 Nisan 2024 Salı 21:56   Okunma : 1039

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul`da bazı ilçelerde CHP`nin itirazlarının reddedilip AKP`nin itirazlarının kabul edilmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, "İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK`nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz" dedi. CHP`nin sonuçlara itiraz ettiği kararın beklendiği Arnavutköy İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan yurttaşlar ise "Hak, Hukuk, Adalet" sloganı attı.

"GÖRÜNEN O Kİ İKTİDAR DEMOKRATİK SÜREÇLERİ MERTÇE YÖNETMEMEYE KARARLI"

İtiraz sürecinde yaşananlara ilişkin İBB Başkanı İmamoğlu`nun sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

"Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP`nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK`nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz.

Gaziosmanpaşa`da alınan tüm oyların yeniden sayımı kararının bir benzeri Beykoz`da alınmak isteniyor. Sahada seçim kaybedenlerin masa başında seçim kazanma baskılarına hukuk dur demeli. İl Seçim Kurulu ve YSK, ilçe seçim kurullarına yapılan baskılara acilen müdahale etmeli"

"HAK, HUKUK, ADALET"

CHP`nin sonuçlara itiraz ettiği kararın beklendiği Arnavutköy İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan yurttaşlar ise "Hak, Hukuk, Adalet" sloganı attı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Arnavutköy İlçe Seçim Kurulu`ndan az önce ayrıldım. Arnavutköy`de İlçe Belediye Başkanlığı seçimine itiraz ediyoruz. Aşağıdaki görüntülerle ilgili hukukçularımızla birlikte incelemeleri yapıyoruz, gerekli hukuki süreçleri başlatacağız" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

Çelik`in paylaşımındaki görüntüde, AKP`li başkan yönetimindeki Arnavutköy Belediyesi`nin, Başkan Yardımcısı`nın özel kalemi Resul Yeniyurt olduğu, bu kişinin tutanaklara müdahale ettiği belirtiliyor.

31 Mart 2024 yerel seçiminde Arnavutköy`de AKP`nin adayı Mustafa Candaroğlu yüzde 41.94, CHP`nin adayı Tekin Aras ise, yüzde 38.44 oy almıştı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA