21 Nisan 2026 Salı

11:12   MERSIN’DE ANNELERIN YÜKÜ HAFIFLIYOR: 56 BIN BEBEK PAKETI AILELERE ULAŞTı!   10:20   ENERJI BAKANLıĞı ÖNÜNDE HAREKETLI DAKIKALAR: 110 MADENCI GÖZALTıNA ALıNDı!   10:15   CHP’DEN ’SÖMÜRGE VALISI’ ÇıKıŞı! GÖKÇE GÖKÇEN’DEN HÜKÜMETE SERT TEPKI: ’SUSKUNLUKLA ONAYLıYORSUNUZ!’   09:53   MADENCILERIN ANKARA DIRENIŞINDE YÜREK YAKAN ANLAR: ’SADAKA DEĞIL, HAKKıMıZı İSTIYORUZ!’   09:39   MERSIN’DE DIJITAL DEVRIM: 30 BIN KITAP ARTıK TEK TıKLA CEBINIZDE!   08:45   AKDENIZ’DE BÜYÜK TEMIZLIK SEFERBERLIĞI! 7/24 KESINTISIZ MÜCADELE BAŞLADı   23:57   ATAŞEHIR AYAKTA: ONURSAL ADıGÜZEL İÇIN DEV MITING! VATANDAŞLARDAN SERT TEPKI: "BU BIR SIYASI KUMPASTıR"   17:59   MERSIN’DE SABAHıN ENERJISI SAHILE TAŞTı: 06.30’DA BULUŞUP ’PASLANMıYORUZ’ DIYORLAR!   17:55   MERSIN ESOB’DA 2026 VIZYONU: AHMET ÖZDEMIR ’ORTAK AKıL’ ILE DEĞIŞIMI BAŞLATıYOR!   17:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA TANıK NECATI TOSUN’A “YALAN SÖYLÜYOR” DIYE TEPKI GÖSTERDIĞI IÇIN SALONDAN ÇıKARıLAN CEYHAN BELEDIYE BAŞKANı AYDAR: “YALANCıLAR DıŞARıDA, BIZLER IÇERIDEYIZ”   17:38   TANJU ÖZCAN: "YANDAŞ MEDYANıN, TROLLERIN SISTEMATIK ŞEKILDE YÜRÜTTÜĞÜ BIR ITIBAR SUIKASTıNıN, YALANLARıN VE IFTIRALARıN HEDEFI OLDUM"   17:35   OKULLARDAKI SALDıRıLARA ILIŞKIN 661 HESAP SAHIBI HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   15:38   RTÜK ÜYESI KESER: HABER VERME SıNıRLARıNı KORUYACAK BIR DÜZENLEMENIN YAPıLMASı ZORUNLUDUR   15:37   GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT’TEN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı IÇIN ÇAĞRı: “DÖNEMIN İÇIŞLERI BAKANı SÜLEYMAN SOYLU DA SORGULANMALı”   14:48   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... ETKIN PIŞMANLıKLA TAHLIYE EDILEN KORZAY: “GÖZÜMLE GÖRDÜĞÜM HIÇBIR ŞEY YOK. ŞU AN IÇIN SOMUT BIR ŞEYE DAYANMıYOR”   14:46   İBB DAVASı’NDA 24. GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU IDDIANAME, ‘EKREM İMAMOĞLU HER ŞEYIN MERKEZINDE’ KURGUSUYLA HAZıRLANMıŞ”   13:55   EKREM İMAMOĞLU: “İKTIDAR SORUNLARı YÖNETEMEDIKÇE BAKAN DEĞIŞTIRIP UMUT SATARAK ZAMAN KAZANMAYA ÇALıŞTı BUNCA SENE. FAKAT DENIZ BITTI”   13:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN IKINCI DURUŞMASı SILIVRI’DE BAŞLADı   13:43   GÖKAN ZEYBEK: ESKIŞEHIR HALKıNıN ONURLU OYLARıYLA GÖREVE GELEN AYŞE ÜNLÜCE BAŞKANıMıZı KARALAMA KAMPANYALARıNA ASLA IZIN VERMEYIZ   11:05   MERSIN’DE DIJITAL KALKAN: ÇOCUKLAR SIBER ZORBALıĞA KARŞı ARTıK DAHA GÜÇLÜ!  
 
     
   

KURTULMUŞ: "1921 ANAYASASI`NDA OLDUĞU GİBİ KATILIMCI, GÜÇLÜ ANAYASA YAPMA İMKANI BU MECLİS`TE VARDIR"


TBMM Başkan Numan Kurtulmuş, "1921 Anayasası`nda olduğu gibi katılımcı, güçlü bir anayasa yapma imkanı bu Meclis`te vardır. Yeter ki iyi niyetle bu meselenin takipçisi olalım" dedi.

 

Tarih : 2 Nisan 2024 Salı 21:55   Okunma : 503

TBMM Başkan Numan Kurtulmuş, "1921 Anayasası`nda olduğu gibi katılımcı, güçlü bir anayasa yapma imkanı bu Meclis`te vardır. Yeter ki iyi niyetle bu meselenin takipçisi olalım" dedi.

TBMM Başkan Numan Kurtulmuş, milletvekilleri ile iftar programına katıldı. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da iştirak etti.

Programda konuşan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"DEMOKRASİNİN STANDARTLARINI YÜKSELTMEK..."

"Yerel seçimlerde çok sayıda siyasi parti ve aday mücadele etti ama bu mücadele büyük bir olgunluk içerisinde, seçim sonuçları da herkesin büyük bir olgunlukla kabul ettiği bir şekilde aslında Türkiye`nin demokratik standartlarının önemli bir göstergesini de ortaya koymuş oldu. Büyük bir olgunlukla gerçekleştirilen ve sonuçlarını kabul etmek bakımından tereddütsüz milletin bütün fertlerinin ayın şekilde kabul gösterdiği bu yerel seçim sonrasında, 2028 yılına kadar, 4 yıl seçimsiz bir dönemle Türkiye yönetilecek.

Önümüzdeki dönemi Türkiye demokrasisinin standartlarını yükseltmek bakımından 28. dönem Meclis`in önünde iki temel sorumluluk duruyor. Birisi, yıllardır konuştuğumuz Meclis`in yeni, demokratik, daha katılımcı ve söz haklarını genişleten, karar alma süreçlerini hızlandıran, yasama yapma kalitesini artıran yeni bir içtüzüğe kavuşması için partiler arasında diyalogla süratle bu meselenin çözülmesini ümit ve temenni ediyorum. İkinci temel özelliği ise bu dönemin; yeni, çağdaş, demokratik, kapsayıcı bir anayasayı yapmak mecburiyetidir. Türkiye`nin 150 yıllık tarihi içerisinde hep birilerinin milletten kendini üstte gördüğü, ülkeyi yönetme yetkisini kendilerinde gördüğü ve bu çerçevede anayasayı yapma işini de millete bırakmadığı, kendilerinin yaptığı birtakım darbe ürünü anayasalarla Türkiye yönetilmiştir.

Şimdi tekrar 1921 Anayasası`nda olduğu gibi Türkiye`nin katılımcı, güçlü bir anayasa yapma imkanı bu Meclis`te vardır. Yeter ki iyi niyetle bu meselenin takipçisi olalım. Artık kaç kere değiştirilirse değiştirilsin 1980 ve 1960 darbelerinin o karanlık eserlerini bünyesinde taşıyan bu mevcut anayasadan Türkiye`nin sivil siyasetinin kurtulma vakti çoktan gelmiştir. Bu bir fantezi değildir, Türkiye`nin demokratik standartlarının yükseltilmesi için bir zorunluluktur."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA