7 Ocak 2026 Çarşamba

15:46   GÜLCAN KıŞ: “BU MALI DISIPLIN DEĞIL, BELEDIYELERE YÖNELIK SIYASI CEZALANDıRMADıR”   15:45   GÜL ÇIFTCI BINICI: "SEÇMENLERIN SERBEST IRADELERI DıŞıNDA KIŞISEL VERILERININ BIR SIYASI PARTI ÜYELIĞINE ÇEVRILMESI TAM BIR IRONIDIR"   15:42   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN DEMOKRASI VE ADALET VURGUSU: “DEMOKRATIK BIR HUKUK DEVLETINDE IKTIDARıN TEK MEŞRUIYETI SANDıKTıR”   15:42   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AK PARTI’YE KATıLAN ÜÇ MILLETVEKILINE ROZETLERINI TAKTı   15:40   SURIYE ORDUSU, HALEP’TEKI SDG MEVZILERINI MEŞRU HEDEF ILAN ETTI   13:31   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI İLE MERSIN DAHA DA GÜVENLI   10:06   “CDP’DEN A- SKORUYLA MERSIN: KÜRESEL İKLIM MÜCADELESINDE LIDER KENT”   07:24   MERSIN’DE ÇIÇEKÇILER ODASı YENI DÖNEME GÜÇLÜ BAŞLADı   23:58   “CHP MERSIN’DEN AKDENIZ’DE MAHALLE MAHALLE DAYANıŞMA VE ÇÖZÜM SEFERBERLIĞI”   20:18   ÖZGÜR ÖZEL’DEN YAPAY ZEKÂ PROVOKASYONUNA SERT TEPKI: “HODRI MEYDAN, BU ÜLKEDE NE SEÇILENE NE SEÇENE DOKUNDURTURUZ”   19:49   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ABD’YE SERT ÇıKıŞ: “TRUMP DÜZENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ, BU HAYDUTLUĞA KARŞı SUSULAMAZ”   19:47   AVRUPA’DAN GRÖNLAND MESAJı: “KARAR YETKISI YALNıZCA DANIMARKA VE GRÖNLAND HALKıNıN”   19:40   BM GÜVENLIK KONSEYI’NDE ABD’YE SERT TEPKI: “MADURO’NUN KAÇıRıLMASı ULUSLARARASı HUKUKA DARBEDIR”   19:32   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “7 KEZ ŞIKÂYET ETTIK, MAL BILDIRIMINE BAKıN ARTıK!”   19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TÜİK VE IKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “TÜRKIYE SOSYAL PATLAMANıN EŞIĞINDE, EMEKLIYI BU HALDE BıRAKAMAYıZ”   19:03   MEZITLI’DE ÇEVRECI DÖNÜŞÜM: GÜNEŞ ENERJILI KAPALı SEMT PAZARı HIZMETE AÇıLDı   18:58   TOROSLAR’DA MERDIVEN ALTı ŞALGAM İMALATHANESINE MÜHÜR: 10 TON SAĞLıKSıZ ÜRÜN İMHA EDILDI   18:45   MERSIN’DE ÇOCUKLARA GÜÇLÜ MESAJ: ZORBALıĞıN PANZEHRI EMPATI!   09:30   AKİB, 2025’TE 16,8 MILYAR DOLARLıK İHRACATLA GÜCÜNÜ KANıTLADı   09:20   MERSIN’DE ÇÖZÜMÜN ADRESI: TEKSIN 2025’TE 1 MILYON 250 BIN ÇAĞRıYı YANıTLADı  
 
     
   

AKP VE MHP, BEYKOZ VE GAZİOSMANPAŞA`DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ... GAZİOSMANPAŞA`DA OYLAR YENİDEN SAYILACAK


AKP ve MHP, resmi olmayan sonuçlara göre CHP`nin İstanbul`da kazandığı Beykoz ve Gaziosmanpaşa seçim sonuçlarına itiraz etti. Gaziosmanpaşa seçim kurulu itirazlar üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

 

Tarih : 3 Nisan 2024 Çarşamba 02:02   Okunma : 859

AKP ve MHP, resmi olmayan sonuçlara göre CHP`nin İstanbul`da kazandığı Beykoz ve Gaziosmanpaşa seçim sonuçlarına itiraz etti. Gaziosmanpaşa seçim kurulu itirazlar üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

31 Mart`ta yapılan mahalli idareler seçim sonuçlarına ilişkin, İlçe Seçim Kurullarına itiraz saat 15.00 itibariyle sona erdi. AKP ve MHP yetkilileri resmi olmayan sonuçlara göre CHP`nin kazandığı Gaziosmanpaşa ve Beykoz`daki seçim sonuçlarına itiraz etti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, rakiplerinin itirazlarına karşılık kendilerinin de Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu`ndaki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini belirtti. Çelik`in yaptığı açıklama şöyle:

"RAKİP SİYASİ PARTİNİN İTİRAZ GEREKÇELERİNİN HEPSİ SOYUT GEREKÇELER"

"Gaziosmanpaşa`da 1. 2. ve 3. Seçim Kurulları oyların yeniden sayımına karar verdi. Tabii burada 2. Seçim Kurulu`nda ret kararı çıkmışken, memur parti temsilcileriyle beraber ret kararı vermişken neden karar değişikliğine gitti? Acaba yukarıdan bir baskı mı var sorusu zihinlerde. Beykoz`da da yine oylların sayılmasına yönelik birtakım siyasi basıkların olduğuna yönelik duyumlarımız var. Biz de CHP olarak 6 ilçede itiraz gerçekleştirdik. Rakip siyasi parti Gaziosmanpaşa ve Beykoz`da itiraz etti, biz de Arnavutköy`de, Bahçelievler`de, Fatih`te, Pendik`te, Ümraniye`de ve Zeytinburnu`nda oyların yeniden sayılmasıyla ilgili bir itiraz gerçekleştirdik. Bugün Gaziosmanpaşa`da seçim kurulu oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Ümraniye`de bizim itirazımız reddedildi, burada bir çifte standart var. Rakip siyasi partinin itiraz gerekçelerinin hepsi soyut gerekçeler. Oysa bizim itiraz ettiğimiz ilçelerde daha somut bazı hatalar var."

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler de sosyal medya hesabından paylaştığı videoda "Mazbata alana kadar buradayız! Beykoz`un, Beykozlunun hakkını sonuna kadar koruyacağız, savunacağız" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri de Beykoz İlçe Seçim Kurulu önünde nöbet tutmaya başladı.

BEYKOZ`DA CHP YÜZDE 45.87`LİK OY ORANIYLA SEÇİMİ KAZANDI 

31 Mart`ta Beykoz`daki 186 bin 911 seçmenden 154 bin 403`ü oy kullandı ve oyların 149 bin 236`sı geçerli sayıldı. İlçede seçime katılım oranı yüzde 82.61 oldu. Bu sonuçların ardından Beykoz İlçe Seçim kuruluna gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk ile Ak Parti ve MHP`nin Beykoz İlçesi yöneticileri sonuçlara itirazda bulundu. Sonuçlara göre; CHP yüzde 45.87 oy alırken, AKP ise yüzde 44.91 oy oranıyla ikinci parti oldu.   

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA