25 Haziran 2026 Perşembe

18:48   A MILLI ERKEK VOLEYBOL TAKıMı, ÇIN’I 3-0 MAĞLUP ETTI   18:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR’DEN ERDOĞAN’ıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   18:44   CHP IL BAŞKANLARıNDAN GENEL MERKEZ’E: “GÖREVDEN ALMALARıNıZı, IHRAÇLARıNıZı TANıMıYORUZ”   18:42   NEW YORK’TA ZOHRAN MAMDANI’NIN DESTEKLEDIĞI SOL ADAYLAR ÖN SEÇIMI KAZANDı   15:38   CHP MALATYA’DA KAPı KRIZI: GENÇLIK KOLLARı "HAIN" YAZıLı DEV POSTER ASTı   15:37   CHP’DEN TEK CÜMLEYLE ISTIFA EDEN NIMET ÖZDEMIR, AK PARTI’YE KATıLDı   15:35   AHMET DAVUTOĞLU: "EĞER BIR YERE KENYA VE GÜNEY KORE DAVET EDILIYOR DA TÜRKIYE EDILMIYORSA VAH HALIMIZE"   12:30   COĞRAFI TESCILLI TARSUS IĞNE OYASı, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE GELIR KAPıSı OLUYOR   18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI  
 
     
   

GÖKHAN GÜNAYDIN: "SANDIĞA GİTMEYEN CHP SEÇMENİ AKP SEÇMENİNDEN 10 KAT FAZLADIR"


CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, yerel seçim sonrasında “AKP seçmeni partisini cezalandırmak için sandığa gitmedi, bu geçici bir durumdur” şeklinde efsane üretildiğini belirterek, “Sandığa gitmeyen CHP seçmeni AKP seçmeninden 10 kat fazladır. 20 yıldır yaşadığının farkına varan AKP seçmeni CHP`ye oy vermiştir. AKP ile birlikte AKP`nin değirmenine su taşıyan ya da taşıdığına inanılan partiler de önemli ölçüde oy kaybetmiştir” dedi. Günaydın, konuyla ilgili bir araştırmanın sonuçlarını da paylaştı.

 

Tarih : 11 Nisan 2024 Perşembe 22:48   Okunma : 983

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, yerel seçim sonrasında “AKP seçmeni partisini cezalandırmak için sandığa gitmedi, bu geçici bir durumdur” şeklinde efsane üretildiğini belirterek, “Sandığa gitmeyen CHP seçmeni AKP seçmeninden 10 kat fazladır. 20 yıldır yaşadığının farkına varan AKP seçmeni CHP`ye oy vermiştir. AKP ile birlikte AKP`nin değirmenine su taşıyan ya da taşıdığına inanılan partiler de önemli ölçüde oy kaybetmiştir” dedi. Günaydın, konuyla ilgili bir araştırmanın sonuçlarını da paylaştı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, X hesabından yaptığı paylaşımla 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçimde oy kullanmayan vatandaşlara yönelik bir araştırma sonucuyla ANKA Haber Ajansı`nın bir sokak röportajının videosunu da paylaşan Günaydın, şunları kaydetti:

"Seçimlerden sonra bir efsane üretildi: `AKP seçmeni partisini cezalandırmak için sandığa gitmedi, bu geçici bir durumdur.` İletimin ekine iliştirdiğim araştırma ve video tersini ortaya koyuyor; 1- Sandığa gitmeyen CHP seçmeni AKP seçmeninden 10 puan fazladır. 2- 20 yıldır yaşadığının farkına varan AKP seçmeni CHP`ye (ya da diğer muhalif partilere) oy vermiştir. AKP ile birlikte, AKP`nin değirmenine su taşıyan ya da taşıdığına inanılan partiler de önemli ölçüde oy kaybetmiştir. Şüphesiz araştırma bir veriyi ortaya koyarken, video subjektif bir görüşü yansıtmaktadır. Ancak seçim çalışmaları sırasında, sokakta videodaki benzeri tepkileri görme sıklığımız, AKP tabanının 20 yıldır süren haksızlık ve iktisadi zulme tepki göstererek kitleler halinde partisinden koptuğunu; üstelik de yine iddia edildiği gibi bu tepkinin sadece partiye değil asıl olarak Erdoğan`a yöneldiğini ortaya koymaktadır. AKP Genel Başkanı`nın geleceğe yönelik vaatlerinin etkisi sıfır olup, inandırıcı bulunmamaktadır. Yurttaş, çıkış yolunu CHP`de görmeyi ummaktadır.

10 ay evvel umutlarımızı adeta çökerten seçimlerden sonra ülkeye yaşam sevincini yeniden döndüren 31 Mart 2024, sorumluluğumuzu daha da artırmış durumdadır. Kimse 1989-1994 sendromuna kapılmasın. Devam edenler yanında 2019`da CHP ailesine katılan belediyelerimiz, pandemi ve iktisadi kriz dönemini büyük başarıyla yönetmişler ve yurttaşla güçlü bir dayanışma kurmuşlardır. 2024`te kervana katılan belediyelerimiz de eşgüdüm içinde aynı etkinliği göstereceklerdir. Tüzük değişikliği sonrasında ülkenin sorunlarını çözecek kadro ve programıyla Yüz Yıllık Çınar, sorumluluk ve görev bilinciyle, ülkemizin ve insanımızın geleceğini aydınlatacaktır."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA