10 Ocak 2026 Cumartesi

17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”   20:28   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 7/24 TEMIZLIK SEFERBERLIĞI   16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI  
 
     
   

BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI


Mersin’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; gurur ve coşku dolu anlara sahne oldu.

 

Tarih : 24 Nisan 2024 Çarşamba 15:33   Okunma : 650

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, bu özel günde çocuklarla bir araya gelerek onların bayram sevincini paylaştı.

İlk olarak Mersin Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan Başkan Yıldız’a, çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Yıldız, çocuklarla yakından ilgilenerek bayramlarını kutladı.

 “23 NİSAN ÜLKEMİZ TARİHİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GÜN”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği Atatürk Anıtına Çelenk Sunma törenine katılan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, burada yaptığı konuşmada 23 Nisan tarihinin önemine vurgu yaptı.

Başkan Yıldız; “23 Nisan, ülkemiz tarihi açısından simgesel bir gün. Burada bir belediye başkanı olarak konuşuyarsam, hep beraber bir araya gelebiliyorsak 23 Nisan 1920’de ülkenin monarşiden demokrasiye geçmiş olması sayesindedir. Bugünün anlam ve önemini her zamankinden daha fazla hissetmeliyiz. 23 Nisan tarihinin bir de çocuklara armağan edilmiş olması da çok fazla önemli. Dünyada başka bir Çocuk Bayramının olmaması başka bir şey, dünyada bir ülkenin monarşiden demokrasiye geçtiği günün Çocuk Bayramı olarak ilan edilmesi bambaşka bir şeydir. Bu anlamı da içselleştirmeliyiz.” dedi.

“ÖZELLİKLE EĞİTİM HAYATINDAN KOPARILMIŞ ÇOCUKLARIMIZI, GÖRMEZDEN GELMELEYİM”

Başkan Yıldız konuşmasında, özellikle eğitim hayatından koparılarak çocuk işçiliğine zorlanan çocukların görmezden gelinmemesi ve yerel yöneticiler olarak bu konuya bir an önce  el uzatılması gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Yıldız; “Çocuklar, ülkemizde en fazla ihmal ettiğimiz kesimlerden birisi. Çocuklarımızın, haklarından mahrum kalması, onların küçük yaşta eğitim alması gerekirken yaşamın başka alanlarında yer almaları hakikatten hepimizin düşünmesi gereken bir durum. Özellikle belediye başkanlarının bu anlamda yeni bir görev üstlenmesi lazım. Çocuk yaşta iş hayatına sürüklenmiş olmalarını bizlerin görmezden gelmemesi gerekir. Bu konuda elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” diye konuştu.

Başkan Yıldız daha sonra Toroslar Şehit Fikri Dilsiz İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte miniklerin gösterilerini takip etti, mutluluklarına ve sevinçlerine ortak oldu.

Günün sonunda Mersin Valiliği himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda, Ahmet Baran şefliğinde düzenlenen 1923 öğrencinin yer aldığı 23 Nisan konserine de katılan Başkan Yıldız, çocuklarla bayram coşkusunu birlikte yaşadı.

Paylaş :
Etiketler :  Toroslar Belediyesi, Mersin, Abdurrahman Yıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA