14 Haziran 2024 Cuma

15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:28   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:22   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”   11:38   CHP’LI DINÇER: "BIZIM INSANLARıMıZ RUSLARDAN DAHA Mı DEĞERSIZ?"   11:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN BAYRAM MESAJı   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN “SOSYAL POLITIKALAR ÇALıŞTAYı” TAMAMLANDı   09:40   CHP`DEN ORMAN YANGıNLARıNA KARŞı ÖNLEM PAKETI...   16:05   ALI BOZAN: “TARSUS’TA YURT RANTı IÇIN ÇABALıYORLAR. TEŞHIR EDECEĞIZ”   16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   13:14   ÇYDD: "ÇOCUKLARıMıZıN UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESINE, BEDENLERININ VE EMEKLERININ SÖMÜRÜLMESINE KARŞıYıZ"   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL  
 
     
   

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Demirtaş`a ziyaret: "Tüm Türkiye halklarına `Demokrasi mücadelesinden zerre gerim adım atmasınlar` mesajı veriyorlar"


DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne F Tipi Cezaevi`nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı ziyaret etti. Hatimoğulları, “Sevgili Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, bütün Türkiye halklarına ‘Dışarıdakiler de demokrasi mücadelesinden zerre geri adım atmasınlar, dayanışma içinde olsunlar` mesajını veriyorlar” dedi. Bakırhan, "normalleşme" sürecine ilişkin "Kobani kumpas davasında verilen cezalar görülünce 83 yaşındaki Makbule anne Hatice Yıldız, sedye ile cezaevinde yatıyorken, paşaların bırakılması aslında bu yumuşama sürecine Kürtlerin, emekçilerin, devrimcilerin dahil olmadığını bir kez daha ortaya koydu" dedi. 

 

Tarih : 20 Mayıs 2024 Pazartesi 17:39   Okunma : 299

(ANKARA)- DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne F Tipi Cezaevi`nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı ziyaret etti. Hatimoğulları, “Sevgili Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, bütün Türkiye halklarına ‘Dışarıdakiler de demokrasi mücadelesinden zerre geri adım atmasınlar, dayanışma içinde olsunlar` mesajını veriyorlar” dedi. Bakırhan, "normalleşme" sürecine ilişkin "Kobani kumpas davasında verilen cezalar görülünce 83 yaşındaki Makbule anne Hatice Yıldız, sedye ile cezaevinde yatıyorken, paşaların bırakılması aslında bu yumuşama sürecine Kürtlerin, emekçilerin, devrimcilerin dahil olmadığını bir kez daha ortaya koydu" dedi. 

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, bugün Kobani Davası`nda 42 yıl hapis cezası verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı Edirne F Tipi Cezaevi`nde ziyaret etti. Bakırhan ve Hatimoğulları, ziyaretin ardından cezaevi önünde açıklama yaptı.

"Her ikisinin de morali yüksek"

Hatimoğulları, "Her iki eş başkanımızın da moralinin çok yüksek olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Bugün sevgili Selahattin Demirtaş`la yaptığımız görüşmede her zamankinden daha moralli, her zamankinden bu süreci en geniş şekilde göğüsleyen vakur duruşuyla bu davayı geniş bir biçimde analiz eden bir duruşla karşıladığını bütün Türkiye kamuoyunun bilmesini isteriz. Sevgili Selahattin Demirtaş dün olduğu gibi parti genel başkanlığımızı ve eş genel başkanlığımızı yürüttüğü dönemdeki gibi aynı moral ve motivasyonla durmaktadır. Bu karar sevgili Figen`e, sevgili Selahattin`e zerre geri adım attırmamış, mücadelelerini daha bilemiştir.

"Demokrasiden zerre geri adım atmasınlar"

Sevgili Selahattin Eş Başkanımız ve sevgili Figen Yüksekdağ şu mesajı bütün Türkiye halklarına veriyorlar: `Bizler içeride çok moralliyiz, herkese selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. Dışarıdakiler de demokrasi mücadelesinden zerre geri adım atmasınlar, dayanışma içinde olsunlar` mesajını yüksek bir biçimde verdiler. Sevgili Selahattin Demirtaş, bugün bütün selam sevgilerini siz basın emekçilerine ve Türkiye`deki bütün halklara ilettiğini bir kez daha altını çizmek isterim."

Tuncer Bakırhan ise "IŞİD`e verilen mücadelede Kürtler, Türkler, Türkiye halkları ortak bir zafer elde ettiler. Maalesef bu zafer Türkiye`de kutlanması gerekirken bir yargılanma aracı haline getirildi. Selahattin başkan başta partimiz halklarımız olmak üzere Türkiye`deki diğer siyasi parti ve kurumlara da teşekkürlerini iletti" dedi.

Bakırhan: "Yumuşama sürecinde kürtlerin dahil olmadığını ortaya koydu"

Hatimoğulları ve Bakırhan, açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakırhan, "Yeni anayasa tartışmaları, normalleşme" süreçlerine ilişkin soruya şu cevabı verdi:

"Hükümet bir seçim kaybetti. Bu seçim sonuçlarında ortaya çıkan durumu telafi etmek için bir normalleşme, yumuşama söyleminde bulundu. Biz de anlamaya, izlemeye çalıştık. Kobani kumpas davasında verilen cezalar görülünce 83 yaşındaki Makbule anne Hatice Yıldız, sedye ile cezaevinde yatıyorken, paşaların bırakılması aslında bu yumuşama sürecine Kürtlerin, emekçilerin, devrimcilerin dahil olmadığını bir kez daha ortaya koydu. Gerçek bir normalleşmeden yanayız. Gerçek bir normalleşmede hukukun eşit işlemesi gerekiyor. Şu anda bize yansıyan bir normalleşme sürecinin de olmadığını belirtmek istiyorum."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA