16 Ocak 2026 Cuma

17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”   11:25   SEKTÖR DARALıRKEN AHKİB REKOR KıRDı: İHRACAT 550 MILYON DOLARA ULAŞTı   11:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MIRAÇ KANDILI MESAJı: “SAĞLıK, BARıŞ VE ADALET DILIYORUM”   09:59   ADANA, YEŞIL DÖNÜŞÜME EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:20   MERSIN, AKDENIZ’IN YÜKSELEN YıLDıZı: ULUSLARARASıLAŞMA VIZYONU DÜNYAYA AÇıLıYOR   15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ  
 
     
   

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Demirtaş`a ziyaret: "Tüm Türkiye halklarına `Demokrasi mücadelesinden zerre gerim adım atmasınlar` mesajı veriyorlar"


DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne F Tipi Cezaevi`nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı ziyaret etti. Hatimoğulları, “Sevgili Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, bütün Türkiye halklarına ‘Dışarıdakiler de demokrasi mücadelesinden zerre geri adım atmasınlar, dayanışma içinde olsunlar` mesajını veriyorlar” dedi. Bakırhan, "normalleşme" sürecine ilişkin "Kobani kumpas davasında verilen cezalar görülünce 83 yaşındaki Makbule anne Hatice Yıldız, sedye ile cezaevinde yatıyorken, paşaların bırakılması aslında bu yumuşama sürecine Kürtlerin, emekçilerin, devrimcilerin dahil olmadığını bir kez daha ortaya koydu" dedi. 

 

Tarih : 20 Mayıs 2024 Pazartesi 17:39   Okunma : 559

(ANKARA)- DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne F Tipi Cezaevi`nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı ziyaret etti. Hatimoğulları, “Sevgili Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, bütün Türkiye halklarına ‘Dışarıdakiler de demokrasi mücadelesinden zerre geri adım atmasınlar, dayanışma içinde olsunlar` mesajını veriyorlar” dedi. Bakırhan, "normalleşme" sürecine ilişkin "Kobani kumpas davasında verilen cezalar görülünce 83 yaşındaki Makbule anne Hatice Yıldız, sedye ile cezaevinde yatıyorken, paşaların bırakılması aslında bu yumuşama sürecine Kürtlerin, emekçilerin, devrimcilerin dahil olmadığını bir kez daha ortaya koydu" dedi. 

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, bugün Kobani Davası`nda 42 yıl hapis cezası verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı Edirne F Tipi Cezaevi`nde ziyaret etti. Bakırhan ve Hatimoğulları, ziyaretin ardından cezaevi önünde açıklama yaptı.

"Her ikisinin de morali yüksek"

Hatimoğulları, "Her iki eş başkanımızın da moralinin çok yüksek olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Bugün sevgili Selahattin Demirtaş`la yaptığımız görüşmede her zamankinden daha moralli, her zamankinden bu süreci en geniş şekilde göğüsleyen vakur duruşuyla bu davayı geniş bir biçimde analiz eden bir duruşla karşıladığını bütün Türkiye kamuoyunun bilmesini isteriz. Sevgili Selahattin Demirtaş dün olduğu gibi parti genel başkanlığımızı ve eş genel başkanlığımızı yürüttüğü dönemdeki gibi aynı moral ve motivasyonla durmaktadır. Bu karar sevgili Figen`e, sevgili Selahattin`e zerre geri adım attırmamış, mücadelelerini daha bilemiştir.

"Demokrasiden zerre geri adım atmasınlar"

Sevgili Selahattin Eş Başkanımız ve sevgili Figen Yüksekdağ şu mesajı bütün Türkiye halklarına veriyorlar: `Bizler içeride çok moralliyiz, herkese selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. Dışarıdakiler de demokrasi mücadelesinden zerre geri adım atmasınlar, dayanışma içinde olsunlar` mesajını yüksek bir biçimde verdiler. Sevgili Selahattin Demirtaş, bugün bütün selam sevgilerini siz basın emekçilerine ve Türkiye`deki bütün halklara ilettiğini bir kez daha altını çizmek isterim."

Tuncer Bakırhan ise "IŞİD`e verilen mücadelede Kürtler, Türkler, Türkiye halkları ortak bir zafer elde ettiler. Maalesef bu zafer Türkiye`de kutlanması gerekirken bir yargılanma aracı haline getirildi. Selahattin başkan başta partimiz halklarımız olmak üzere Türkiye`deki diğer siyasi parti ve kurumlara da teşekkürlerini iletti" dedi.

Bakırhan: "Yumuşama sürecinde kürtlerin dahil olmadığını ortaya koydu"

Hatimoğulları ve Bakırhan, açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakırhan, "Yeni anayasa tartışmaları, normalleşme" süreçlerine ilişkin soruya şu cevabı verdi:

"Hükümet bir seçim kaybetti. Bu seçim sonuçlarında ortaya çıkan durumu telafi etmek için bir normalleşme, yumuşama söyleminde bulundu. Biz de anlamaya, izlemeye çalıştık. Kobani kumpas davasında verilen cezalar görülünce 83 yaşındaki Makbule anne Hatice Yıldız, sedye ile cezaevinde yatıyorken, paşaların bırakılması aslında bu yumuşama sürecine Kürtlerin, emekçilerin, devrimcilerin dahil olmadığını bir kez daha ortaya koydu. Gerçek bir normalleşmeden yanayız. Gerçek bir normalleşmede hukukun eşit işlemesi gerekiyor. Şu anda bize yansıyan bir normalleşme sürecinin de olmadığını belirtmek istiyorum."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA