28 Nisan 2026 Salı

16:54   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL’IN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ REDDEDILDI   16:53   DORUK MADEN IŞÇILERI OTURMA EYLEMINDE: "BIZ DEVLETE MI SALDıRıYORUZ, VATAN HAINI MIYIZ, BIZIM ETRAFıMıZı KUŞATıYORSUNUZ?"   16:23   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ ENERJI BAKANLıĞı’NA YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALE ETTI... BAŞARAN AKSU: "BAKANLAR KAVGA ETMEK ISTIYORSA BURADAYıZ"   16:19   İBB DAVASı’NDA 27. GÜN...MEHMET PEHLIVAN: "BENI KıZıMDAN AYRı TUTMANıZıN EK GEREKÇESI NEDIR?"   16:18   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA GÖZALTıNA ALıNAN 2 KIŞI ADLIYEYE SEVK EDILDI   15:32   78 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: ‘SAVUNMA HAKKı YAPAY ZEKAYA DEVREDILEMEZ’   13:57   AZIZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı... TAHLIYE EDILEN CEYHAN BELEDIYE BAŞKANı AYDAR: "MAHKEMELER DEDIKODULAR ÜZERINDEN YÜRÜMEZ"   13:53   CHP HEYETI KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA HAYATıNı KAYBEDENLERIN AILELERIYLE GÖRÜŞTÜ... CHP’LI ASU KAYA: "AILELER ÇOCUKLARıNıN ŞEHIT SAYıLMASıNı VE ISIMLERININ YAŞATıLMASıNı ISTIYOR"   13:51   AYM’NIN 64. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... BAŞKAN KADIR ÖZKAYA:    13:48   İBB DAVASı’NDA 27. GÜN... SANıK AVUKATLARıNıN REDDIHAKIM TALEBI REDDEDILDI, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN’IN "SAVUNMA SıRASıNıN ÖNE ALıNMASı" TALEBI KABUL EDILDI   09:59   DÖRT MEVSIM GEÇTI, HASRET BITMEDI! TUTUKLU İBB ÜST DÜZEY YÖNETICISININ EŞINDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞıM   09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"  
 
     
   

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Demirtaş`a ziyaret: "Tüm Türkiye halklarına `Demokrasi mücadelesinden zerre gerim adım atmasınlar` mesajı veriyorlar"


DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne F Tipi Cezaevi`nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı ziyaret etti. Hatimoğulları, “Sevgili Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, bütün Türkiye halklarına ‘Dışarıdakiler de demokrasi mücadelesinden zerre geri adım atmasınlar, dayanışma içinde olsunlar` mesajını veriyorlar” dedi. Bakırhan, "normalleşme" sürecine ilişkin "Kobani kumpas davasında verilen cezalar görülünce 83 yaşındaki Makbule anne Hatice Yıldız, sedye ile cezaevinde yatıyorken, paşaların bırakılması aslında bu yumuşama sürecine Kürtlerin, emekçilerin, devrimcilerin dahil olmadığını bir kez daha ortaya koydu" dedi. 

 

Tarih : 20 Mayıs 2024 Pazartesi 17:39   Okunma : 585

(ANKARA)- DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne F Tipi Cezaevi`nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı ziyaret etti. Hatimoğulları, “Sevgili Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, bütün Türkiye halklarına ‘Dışarıdakiler de demokrasi mücadelesinden zerre geri adım atmasınlar, dayanışma içinde olsunlar` mesajını veriyorlar” dedi. Bakırhan, "normalleşme" sürecine ilişkin "Kobani kumpas davasında verilen cezalar görülünce 83 yaşındaki Makbule anne Hatice Yıldız, sedye ile cezaevinde yatıyorken, paşaların bırakılması aslında bu yumuşama sürecine Kürtlerin, emekçilerin, devrimcilerin dahil olmadığını bir kez daha ortaya koydu" dedi. 

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, bugün Kobani Davası`nda 42 yıl hapis cezası verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı Edirne F Tipi Cezaevi`nde ziyaret etti. Bakırhan ve Hatimoğulları, ziyaretin ardından cezaevi önünde açıklama yaptı.

"Her ikisinin de morali yüksek"

Hatimoğulları, "Her iki eş başkanımızın da moralinin çok yüksek olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Bugün sevgili Selahattin Demirtaş`la yaptığımız görüşmede her zamankinden daha moralli, her zamankinden bu süreci en geniş şekilde göğüsleyen vakur duruşuyla bu davayı geniş bir biçimde analiz eden bir duruşla karşıladığını bütün Türkiye kamuoyunun bilmesini isteriz. Sevgili Selahattin Demirtaş dün olduğu gibi parti genel başkanlığımızı ve eş genel başkanlığımızı yürüttüğü dönemdeki gibi aynı moral ve motivasyonla durmaktadır. Bu karar sevgili Figen`e, sevgili Selahattin`e zerre geri adım attırmamış, mücadelelerini daha bilemiştir.

"Demokrasiden zerre geri adım atmasınlar"

Sevgili Selahattin Eş Başkanımız ve sevgili Figen Yüksekdağ şu mesajı bütün Türkiye halklarına veriyorlar: `Bizler içeride çok moralliyiz, herkese selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. Dışarıdakiler de demokrasi mücadelesinden zerre geri adım atmasınlar, dayanışma içinde olsunlar` mesajını yüksek bir biçimde verdiler. Sevgili Selahattin Demirtaş, bugün bütün selam sevgilerini siz basın emekçilerine ve Türkiye`deki bütün halklara ilettiğini bir kez daha altını çizmek isterim."

Tuncer Bakırhan ise "IŞİD`e verilen mücadelede Kürtler, Türkler, Türkiye halkları ortak bir zafer elde ettiler. Maalesef bu zafer Türkiye`de kutlanması gerekirken bir yargılanma aracı haline getirildi. Selahattin başkan başta partimiz halklarımız olmak üzere Türkiye`deki diğer siyasi parti ve kurumlara da teşekkürlerini iletti" dedi.

Bakırhan: "Yumuşama sürecinde kürtlerin dahil olmadığını ortaya koydu"

Hatimoğulları ve Bakırhan, açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakırhan, "Yeni anayasa tartışmaları, normalleşme" süreçlerine ilişkin soruya şu cevabı verdi:

"Hükümet bir seçim kaybetti. Bu seçim sonuçlarında ortaya çıkan durumu telafi etmek için bir normalleşme, yumuşama söyleminde bulundu. Biz de anlamaya, izlemeye çalıştık. Kobani kumpas davasında verilen cezalar görülünce 83 yaşındaki Makbule anne Hatice Yıldız, sedye ile cezaevinde yatıyorken, paşaların bırakılması aslında bu yumuşama sürecine Kürtlerin, emekçilerin, devrimcilerin dahil olmadığını bir kez daha ortaya koydu. Gerçek bir normalleşmeden yanayız. Gerçek bir normalleşmede hukukun eşit işlemesi gerekiyor. Şu anda bize yansıyan bir normalleşme sürecinin de olmadığını belirtmek istiyorum."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA