2 Ocak 2026 Cuma

19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!   16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”  
 
     
   

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Demirtaş`a ziyaret: "Tüm Türkiye halklarına `Demokrasi mücadelesinden zerre gerim adım atmasınlar` mesajı veriyorlar"


DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne F Tipi Cezaevi`nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı ziyaret etti. Hatimoğulları, “Sevgili Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, bütün Türkiye halklarına ‘Dışarıdakiler de demokrasi mücadelesinden zerre geri adım atmasınlar, dayanışma içinde olsunlar` mesajını veriyorlar” dedi. Bakırhan, "normalleşme" sürecine ilişkin "Kobani kumpas davasında verilen cezalar görülünce 83 yaşındaki Makbule anne Hatice Yıldız, sedye ile cezaevinde yatıyorken, paşaların bırakılması aslında bu yumuşama sürecine Kürtlerin, emekçilerin, devrimcilerin dahil olmadığını bir kez daha ortaya koydu" dedi. 

 

Tarih : 20 Mayıs 2024 Pazartesi 17:39   Okunma : 554

(ANKARA)- DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne F Tipi Cezaevi`nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı ziyaret etti. Hatimoğulları, “Sevgili Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, bütün Türkiye halklarına ‘Dışarıdakiler de demokrasi mücadelesinden zerre geri adım atmasınlar, dayanışma içinde olsunlar` mesajını veriyorlar” dedi. Bakırhan, "normalleşme" sürecine ilişkin "Kobani kumpas davasında verilen cezalar görülünce 83 yaşındaki Makbule anne Hatice Yıldız, sedye ile cezaevinde yatıyorken, paşaların bırakılması aslında bu yumuşama sürecine Kürtlerin, emekçilerin, devrimcilerin dahil olmadığını bir kez daha ortaya koydu" dedi. 

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, bugün Kobani Davası`nda 42 yıl hapis cezası verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı Edirne F Tipi Cezaevi`nde ziyaret etti. Bakırhan ve Hatimoğulları, ziyaretin ardından cezaevi önünde açıklama yaptı.

"Her ikisinin de morali yüksek"

Hatimoğulları, "Her iki eş başkanımızın da moralinin çok yüksek olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Bugün sevgili Selahattin Demirtaş`la yaptığımız görüşmede her zamankinden daha moralli, her zamankinden bu süreci en geniş şekilde göğüsleyen vakur duruşuyla bu davayı geniş bir biçimde analiz eden bir duruşla karşıladığını bütün Türkiye kamuoyunun bilmesini isteriz. Sevgili Selahattin Demirtaş dün olduğu gibi parti genel başkanlığımızı ve eş genel başkanlığımızı yürüttüğü dönemdeki gibi aynı moral ve motivasyonla durmaktadır. Bu karar sevgili Figen`e, sevgili Selahattin`e zerre geri adım attırmamış, mücadelelerini daha bilemiştir.

"Demokrasiden zerre geri adım atmasınlar"

Sevgili Selahattin Eş Başkanımız ve sevgili Figen Yüksekdağ şu mesajı bütün Türkiye halklarına veriyorlar: `Bizler içeride çok moralliyiz, herkese selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. Dışarıdakiler de demokrasi mücadelesinden zerre geri adım atmasınlar, dayanışma içinde olsunlar` mesajını yüksek bir biçimde verdiler. Sevgili Selahattin Demirtaş, bugün bütün selam sevgilerini siz basın emekçilerine ve Türkiye`deki bütün halklara ilettiğini bir kez daha altını çizmek isterim."

Tuncer Bakırhan ise "IŞİD`e verilen mücadelede Kürtler, Türkler, Türkiye halkları ortak bir zafer elde ettiler. Maalesef bu zafer Türkiye`de kutlanması gerekirken bir yargılanma aracı haline getirildi. Selahattin başkan başta partimiz halklarımız olmak üzere Türkiye`deki diğer siyasi parti ve kurumlara da teşekkürlerini iletti" dedi.

Bakırhan: "Yumuşama sürecinde kürtlerin dahil olmadığını ortaya koydu"

Hatimoğulları ve Bakırhan, açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakırhan, "Yeni anayasa tartışmaları, normalleşme" süreçlerine ilişkin soruya şu cevabı verdi:

"Hükümet bir seçim kaybetti. Bu seçim sonuçlarında ortaya çıkan durumu telafi etmek için bir normalleşme, yumuşama söyleminde bulundu. Biz de anlamaya, izlemeye çalıştık. Kobani kumpas davasında verilen cezalar görülünce 83 yaşındaki Makbule anne Hatice Yıldız, sedye ile cezaevinde yatıyorken, paşaların bırakılması aslında bu yumuşama sürecine Kürtlerin, emekçilerin, devrimcilerin dahil olmadığını bir kez daha ortaya koydu. Gerçek bir normalleşmeden yanayız. Gerçek bir normalleşmede hukukun eşit işlemesi gerekiyor. Şu anda bize yansıyan bir normalleşme sürecinin de olmadığını belirtmek istiyorum."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA