4 Kasım 2025 Salı

23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:52   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:49   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:33   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:27   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”   23:21   HER 5 KANSER ÖLÜMÜNDEN 1’I AKCIĞER KANSERI: SESSIZ TEHDIT, GEÇ KALıNAN GERÇEK!   23:14   BORÇTA REKOR, ÇÖZÜMDE SESSIZLIK: DR. ŞEVKIN’DEN İKTIDARA EKONOMI FıRÇASı!   23:01   KUKLACı SAHNEYE DÖNÜYOR: MERSIN DOB’DAN MINIKLERE SANATLA BÜYÜYEN BIR MASAL   22:43   MAVIYLE BÜTÜNLEŞEN VIZYON: MERSIN, DENIZLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR   13:14   SEMIH PALAMUT: HALKıMıZıN HIZMETINDE, SAHADAYıZ   10:25   TÜİK EKIM VERILERINI AÇıKLADı: ENFLASYON YıLLıK %32,87’YE ULAŞTı    10:23   CHP KURULTAYı DAVASı BAŞLıYOR: İDDIALAR, İTIRAZLAR VE AYM KARARı   10:04   “EYVAH NADIR” İSTANBUL’DA AYAKTA ALKıŞLANDı: MERSIN’DEN MEDDAHLıK GELENEĞINE MODERN DOKUNUŞ   16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:03   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST  
 
     
   

TOROSLAR BELEDİYESİ’NDE, KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU


“Yüzü Gülen, Nefes Alan Toroslar” hedefiyle çalışan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Toroslar’da kadına ve aileye verdiği değeri ortaya koydu.

 

Tarih : 21 Mayıs 2024 Salı 13:55   Okunma : 683

Toroslar Belediyesinin Teşkilat Şeması yenilenirken, belediye bünyesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu. Yapılan görevlendirmeyle eski nikah memuru Ayşe Bulat, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü oldu.

Başkan Yıldız, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde hizmet veren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, birim müdürü Ayşe Bulat’tan hayata geçirilecek çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgiler aldı.

“TOROSLARIMIZDA, KADINLARIMIZ İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, burada yaptığı konuşmada kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, kendi yaşamlarını organize edebilmeleri için Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduklarını söyleyerek; “Bu müdürlüğümüzün altında Kadın Danışma ve Çocuk Danışma birimleri de oluşturacağız. Dayanışma ilişkileri ile Toroslar Belediyesinde yeni bir dönem başlatacağız.” dedi.

“GÜÇ BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Yıldız; “Bugüne kadar Toroslar Belediyesinde böyle bir müdürlük ihdas edilmemişti. Bizden önceki dönemde kadınlar ile ilgili bir kısım çalışmalar yapılıyordu ancak bu çalışmalar daha çok Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı alt birimlerde gerçekleştiriliyordu. Bunun sosyal dayanışma destekleriyle yürütülmesi yeterli değil. Biz, kampanya dönemimizde de söylemiştik. Kadınlar her anlamda ve her alanda bizim için önemli. Buna ilişkin verdiğimiz sözlerimiz de vardı. Özellikle mahallelerimiz içerisinde kadınlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak ve onların sosyalleşmelerini sağlayacak, çocuklarını belli bir saat bırakıp kendi işlerini görebilecekleri alanlar yaratmak ve kreşlere de değinmiştik. İhtisas Sanayi Sitelerimizi tartışırken, aynı zamanda Kadın Sanayi Sitesi de oluşturalım demiştik. Bu dünyada erkeklerin yaptığı hangi iş varsa mutlaka kadınlarımız yapıyor ve bunu en üst düzeyde başarıyorlar. Kadınlarımız,  kendileri ve çocukları için Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze gelip her açıdan faydalanabilirler. Projelerimize destek ve ortak olabilirler. Belediyemizin kadın çalışmalarına ilişkin bütün önerilerin ve tekliflerin arkasında olacağız. Buradaki üretimlerimizin tamamına da kadınlarımız ortak edilecek, güç birliğinin sağlanması gerçekleştirilecek.” diye konuştu.

“Toroslarımızda kadınlarımız için başka bir hayat, başka bir gün başlıyor ve başka bir güneş başlıyor” diyen Başkan Yıldız; “Toroslarımızdaki yaşamı kadınlar için daha yaşanabilir, daha konforlu ve daha kaliteli hale getirmek için Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Geçen meclisimizde bunu karar altına aldık, teşkilat şemamıza ekledik ve müdürümüzü tayin ettik. Bu çalışmaların önünü açan her işin içerisinde bizzat ben olacağım ve destek vereceğim."  dedi.

BULAT; “KADIN OLAN HER YERDEYİZ”

Toroslar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ayşe Bulat da Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın talimatları doğrultusunda kadınlarımızın hayatın her alanında önemli bir konumda bulunması için çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.

Bulat; “Korucuyu ve önleyici hizmetlerimizi geliştirmek ve yürütmek başlıca amaçlarımız arasındadır. Kadınlara ve çocuklara yönelik uygun projelerimiz ile sağlık, eğitim, kültür gibi birçok alanda kadınlarımızı söz sahibi yaparak ailelerimizin, çocuklarımızın yanında olacağız. Mutlu kadın, mutlu aile ve mutlu toplum şeklinde oluşan zincirin her halkasını kadının eliyle güçlendirip geliştireceğiz. Başta çocuklarımız olmak üzere sevgi, dayanışma ve hoşgörü içerisinde daha güzel yarınları birlikte başaracağız. Kadın olan her yerdeyiz.” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Toroslar Belediyesi, Mersin, Abdurrahman Yıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA