8 Kasım 2026 Pazar

16:40   ANTALYA’DAKI DEV ZIRVEDE TÜRKIYE RÜZGARı! TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI COP31 İÇIN SAHAYA İNIYOR   10:21   MÜSİAD 113. GİK TOPLANTıSı MERSIN’DE YAPıLDı: BAKAN BAYRAKTAR’DAN ENERJI VE CARI AÇıK MESAJı   21:45   MERSIN TICARET BORSASı’NDA 31 YıLLıK TARIHI DEVIR TESLIM: YENI BAŞKAN MÜNIR ŞEN OLDU!   21:38   BINLERCE KIŞI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI DEV KORTEJLE BAŞLADı   21:32   MHP’LI LEVENT UYSAL MERSIN’IN ÜRETIM GÜCÜNÜ RAKAMLARLA AÇıKLADı: 2027 BÜTÇESINDE 7 DEV TALEP!   18:54   BAŞKENTTE KRITIK ZIRVE! TÜRKIYE VE AB YEREL YÖNETIMLERI İKLIM VE DEMOKRASI İÇIN BIR ARAYA GELDI   17:06   MEZITLI’DE İNSAN SAĞLıĞıNı TEHTIT EDEN ’ÇÖP EV’ OPERASYONU! EKIPLER ALARM VEREREK HAREKETE GEÇTI   16:55   ’BÜYÜKLERI KIBARLA DAVET EDIYORSUNUZ, ESNAFA ZULMEDIYORSUNUZ!’: MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER’DEN BAKAN ŞIMŞEK’E SERT BÜTÇE FıRÇASı   16:40   TBMM’DE BÜTÇE MARATONUNDA ’FON SKANDALı’ PATLAMASı: ’SORUMLULUK DA Mı TASFIYE EDILIYOR?’   16:36   GİŞKAD 20. YıLıNDA ANıTKABIR’DE: MÜRVET BEYDAĞı’NDAN TBMM ZIYARETI SONRASı DIKKAT ÇEKEN MESAJ!   16:03   BAKAN BAK MÜJDEYI VERDI: GSB BURS VE KREDI SONUÇLARı ERIŞIMDE!   10:36   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN GÜNDEMI SARSACAK AÇıKLAMALAR: ’GERÇEKLER ORTAYA ÇıKTıKÇA CHP’YE GERI DÖNÜŞLER BAŞLADı!’   10:15   TOROSLAR’DA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI BÜYÜYOR: BAŞKAN YıLDıZ ELINDE ÇÖP POŞETIYLE SAHAYA İNDI!   10:10   BU GECE YARıSı DEV İNDIRIM GELIYOR: FIYATLAR 100 TL’NIN ALTıNA İNECEK   06:59   ESKI BAKAN FATMA BETÜL SAYAN KAYA TUTUKLANDı   05:23   BEŞIKTAŞ CELTIC’E 87’DE YıKıLDı! UEFA AVRUPA LIGI’NDE İLK YENILGI   05:15   TRABZONSPOR SAHASıNDA KAYBETTI! AVRUPA’DA FREIBURG ŞOKU   12:06   AKDENIZ BELEDIYESI VE HAK-İŞ’TEN HAYATI ADıM: KıZıLAY KAN BAĞıŞı KAMPANYASıNA YOĞUN İLGI   09:55   TARIH, KÜLTÜR VE LEZZET BULUŞMASı: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI KAPıLARıNı ARALıYOR   23:58   MERSIN KENT YÖNETIMINE GENÇ DOKUNUŞ: 53 OYLA GÖREVE GELEN GÖRKEM YıLMAZ PROJELERINI AÇıKLADı  
 
     
   

DEM PARTİLİLER KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN CEZALARI TBMM`DEN ADALET BAKANLIĞI`NA YÜRÜYEREK PROTESTO ETTİ


DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli Kobani Davası’nda verilen cezaları protesto etmek için yapacakları yürüyüş öncesinde TBMM basın kapısı önünde açıklama yaptı. DEM Milletvekilleri de Kobani Davası’nda ceza alan eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ`ın da aralarında bulunduğu isimlerin fotoğraflarıyla açıklamaya katıldı.

 

Tarih : 22 Mayıs 2024 Çarşamba 12:20   Okunma : 1012

(ANKARA) - DEM Parti`li milletvekilleri Kobani Davası`nda verilen cezaları protesto etmek için TBMM`den Adalet Bakanlığı`na yürüdü. Milletvekilleri, Kobani Davası`nda ceza alan eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile diğer partililerin fotoğraflarını taşıdı.

Koçyiğit yaptığı açıklamada davanın "siyasi bir kumpas" olduğunu tekrar ederek şunları söyledi:

"Sadece davanın içerisinde unutulan bilgi notu. `Şöyle bir dava açarsanız, bu ileride HDP`nin kapatılmasına gerekçe olur` notunun bile bu davanın nasıl kurgulandığının açık göstergesi olduğunu düşünüyoruz. Dava sonuçlandı arkadaşlarımıza ceza verildi. Uzunca bir süre AKP`nin miting meydanlarında manipule ettiği bizi arkadaşlarımızı ve HDP`yi hedef gösterdiği bütün başlıklarda da dava çökmüş oldu. Yasin Börü`nün ölümünün de diğer bütün ölümlerden de arkadaşlarımızın sorumlu olmadığı bizzat mahkeme tarafından da kanıtlandı.

Neyden ceza aldılar? Diğer katıldıkları eylem ve etkinliklerden demokratik kamuoyuna yaptıkları açıklamalardan ve miting konuşmalarından ceza almış durumdalar. Manidardır aynı gün 28 Şubat`ı generallerin tahliye edilmesini asla bir tesadüf olarak görmüyoruz. Müesses nizamın aslında Kürtler hariç, demokratlar hariç, devrimciler hariç parantezinin bir kez daha pratikleşmiş halidir.
Bu vesayetçi rejime karşı başta ana muhalefet partisi olmak üzere bütün toplumsal kesimleri yan yana durmaya davet ediyoruz. Biz birlikte mücadele edersek Türkiye açısından yeni bir dönemin kapısının aralanacağına inanıyoruz.

"Mücadelede birlikte olmamız gerekiyor"

Hiç kimsenin AKP`nin MHP`nin şantajlarına siyasi kumpaslarına korkutma sindirme politikalarına kulak asmamasını ve mücadelede birlikte olmamız gerektiğini de ifade etmek istiyorum. Bu siyasi bir kumpastır. Yargı eliyle demokratik siyaseti tasfiye etmektir. Bizim çağrımız Türkiye halklarınadır. Bu ülkedeki vicdan sahiplerinedir.

Temelli: "Bu adaletsizliğin nedeni Kürt meselesinin demokratik çözüme kavuşmamasıdır"

DEM Partili Milletvekilleri TBMM`deki basın açıklamasının ardından Adalet Bakanlığı`nın önüne yürüdü. Ceza alanların fotoğraflarıyla birlikte yürüyen DEM Partililer, ‘siyasi tutsaklar onurumuzdur`, ‘Selahattin Demirtaş onurumuzdur` sloganları attı.

 

Sezai Temelli burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tüm bu adaletsizliğin nedeni aslında bu ülkede dayatılan tecrit rejimidir. Bu ülkede yok sayılan adalet bu tecrit sistemiyle ayakta durmaya çalışıyor... Yüzlerce yıllık mahkumiyet kararlarını tanımıyoruz çünkü bu kumpastır. Bu rejim yıkılacak bu kumpaslar son bulacak. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Kendi arkadaşlarını bile Ankara sokaklarında torbacıya katlettiren bu anlayış mutlaka yıkılmalıdır. Öncelikle yapacağımız şey bir an önce arkadaşlarımızın özgür kalmasını sağlamak bu adaletsiz kararların son bulmasını hayata geçirmektir. Bu ülkeyi eğer bu adaletsizlik sarıp sarmalamışsa bunun arkasında yatan neden Kürt meselesinin demokratik çözüme kavuşmama nedenidir."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA