17 Haziran 2024 Pazartesi

12:12   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, SAVAŞ KABINESINI FESHETTI   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:26   TEMA VAKFı: “ÜLKEMIZDE 2012-2023 YıLLARı ARASıNDA YAKLAŞıK 410 BIN HEKTAR ORMAN ALANı KAYBEDILDI”   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ``MERTUSENG TURIZM ÇALıŞTAYı`` ILE SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERINI VE GENÇLERI BULUŞTURDU   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU   16:14   UTKU ÇAKıRÖZER: GEZI TUTUKLULARı BIR BAYRAMA DAHA ÖZGÜRLÜKLERINDEN MAHRUM GIRMEMELI   13:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN BAYRAMıN ILK GÜNÜNDE KABRISTAN ZIYARETI   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN BOLAT`A: "KURBAN BAYRAMı ÖNCESI GELEN FAHIŞ ZAMLAR KONUSUNDA HANGI ÖNLEMLER ALıNDı?"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘SAĞLıK VE ENGELLI POLITIKALARı ÇALıŞTAYı`   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``   15:34   AÇEV: “BABA SEVGISI VE ILGISIYLE BÜYÜMEK, ÇOCUKLARıN ÇOK YÖNLÜ GELIŞIMINI DESTEKLIYOR”   15:28   LIMAK`ıN BODRUM`DAKI PROJESINE YÖRE HALKı TEPKI GÖSTERDI: “HUKUKI MÜCADELEYI BAŞLATACAĞıZ”   15:14   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BÖCEK:" BU BAYRAMıN HUZUR VE MUTLULUK DOLU GÜZEL GÜNLER GETIRMESINI DILIYORUM"   15:13   PSIKOLOGLARDAN KURBAN BAYRAMı UYARıSı: "12 YAŞ ALTıNDAKI ÇOCUKLARı KESIM ALANıNDA BULUNDURMAYıN"   15:06   CUMHURBAŞKANLıĞı YıLLıK PROGRAMı`NA GÖRE, TMO BU YıL SADECE 3,5 MILYON TON BUĞDAY ALıMı YAPACAK   14:33   CHP İZMIR`DE BAYRAMLAŞMA... ASLANOĞLU: "SEÇIM SANDıĞı NE ZAMAN KONURSA KONSUN, CHP IKTIDAR OLACAKTıR"   14:13    ERDOĞAN`DAN ÖZEL`E "SUÇ ORTAĞı" YANıTı: ``BIZIM IADEIZIYARETIMIZI DEMEK KI HAZMEDEMEDILER``   13:54   MANSUR YAVAŞ: "SEVDIKLERINIZLE SAĞLıK, HUZUR VE MUTLULUK DOLU BAYRAMLAR GEÇIRMENIZI DILIYORUM"  
 
     
   

CHP`nin Ankara`daki "Büyük Emekli Mitingi"... Gamze Taşcıer: "İnsanca yaşam taleplerinize sırtını dönen şahsım rejimine `dur` demek için omuz omuzayız"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, partisinin Ankara`da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi`nde, "Bir ülkenin medeniyet seviyesi emeklilerinin nasıl yaşadığıyla ölçülür. Sizler gece gündüz demeden farklı sektörlerde yada kamuda alın terinizle, emeğinizle bu ülkeye yıllarca hizmet ettiniz. Emekli iktidarın değil bu iktidar emeklinin sırtında bir yük. Biz CHP olarak sonuna kadar yanındayız. İnsanca yaşam taleplerinize sırtını dönen şahsım rejimine ‘dur` demek için omuz omuzayız” dedi. Mitinge katılan emekli Aynur Teke de "Rahmetli babamdan kalan 4 bin lira ile geçinmeye çalışıyorum. Buradan bizi yönetenlere sesleniyorum; Allah korkunuz varsa içinizde, şu halimize bir bakın. Gelin evime bir bakın. Ne şartlarla yaşıyoruz bir görün. Biz ne halde yaşıyorsak buyurun siz de yaşayın" diye konuştu.

 

Tarih : 26 Mayıs 2024 Pazar 17:06   Okunma : 235

HABER: DİLAN KUTLU-MEHMET OFLAZ / KAMERA: ONUR BİNGÖL-UĞUR DEMİRCİ

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, partisinin Ankara`da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi`nde, "Bir ülkenin medeniyet seviyesi emeklilerinin nasıl yaşadığıyla ölçülür. Sizler gece gündüz demeden farklı sektörlerde yada kamuda alın terinizle, emeğinizle bu ülkeye yıllarca hizmet ettiniz. Emekli iktidarın değil bu iktidar emeklinin sırtında bir yük. Biz CHP olarak sonuna kadar yanındayız. İnsanca yaşam taleplerinize sırtını dönen şahsım rejimine ‘dur` demek için omuz omuzayız” dedi. Mitinge katılan emekli Aynur Teke de "Rahmetli babamdan kalan 4 bin lira ile geçinmeye çalışıyorum. Buradan bizi yönetenlere sesleniyorum; Allah korkunuz varsa içinizde, şu halimize bir bakın. Gelin evime bir bakın. Ne şartlarla yaşıyoruz bir görün. Biz ne halde yaşıyorsak buyurun siz de yaşayın" diye konuştu.

CHP, emeklilerin sorunlarına dikkati çekmek için Büyük Emekli Mitingi düzenledi. Ankara`da Tandoğan Meydanı`nda düzenlenen mitinge Türkiye`nin farklı bölgelerinden binlerce emekli ve emekçi katıldı.

Atatürk`ün sözünü hatırlattı

Mitingde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, "Bir ülkenin medeniyet seviyesi emeklilerinin nasıl yaşadığıyla ölçülür. Sizler gece gündüz demeden farklı sektörlerde yada kamuda alın terinizle, emeğinizle bu ülkeye yıllarca hizmet ettiniz. Huzurlu bir geleceği, güvenceli yaşamı hak ettiniz" dedi. 

Mustafa Kemal Atatürk`ün, "Emekli, devletin aynadaki kendi görüntüsüdür" sözünü hatırlatan Taşcıer, şöyle konuştu:

"Bugün emeklilerimizde ne görüyorsak ülkemizde de gördüğümüz odur. Ne yazık ki tablo karanlık. İşte bu yüzden bugün evde ailelerinizle vakit geçirmek yerine hakkınızı olanı almak için mücadele ediyorsunuz. Bir parkta keyifle oturup çayınızı yudumlayarak gazete okumak yerine çay simit hesabı yaparak ay sonunu nasıl getireceğinizi kara kara düşünüyorsunuz. Sinemaya, konsere ya da bir spor etkinliğine bilet yerine ek iş arıyorsunuz. İŞKUR`un kapısında sosyalleşiyor, insan onuruna yaraşan koşullarda tatil yörelerine gitmek yerine KYK yurtlarına mahkum oluyorsunuz. Refah ve bolluk içinde ülke kaynaklarından hak ettiğiniz payı almak varken ucuz gıda kuyruklarında ömür tüketiyorsunuz."

"İnsanca yaşam taleplerinize sırtını dönen şahsım rejimine dur demek için omuz omuzayız"

"Bugün burada bir hak mücadelesindesiniz. Haklı taleplerinizi sizi bütçeye yük gören bu iktidara duyurmak istiyorsunuz” diyen Taşcıer, “O zaman gerçeği hep birlikte haykıralım. Emekli iktidarın değil bu iktidar emeklinin sırtında bir yük. Biz CHP olarak sonuna kadar yanındayız. İnsanca yaşam taleplerinize sırtını dönen şahsım rejimine dur demek için omuz omuzayız" diye konuştu.

"Mücadele etmeye devam edeceğiz"

Taşcıer`in açıklamasının ardından sendika ve dernek başkanları da konuşma yaptı. DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, "Kendimiz, çocuklarımız, torunlarımızın emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün burada on binleriz, yarın milyonlar olacağız. Buzdolabımız, market torbalarımız boş. Soframızda kuru ekmek yarım, buna karşılık öfkemiz büyüyor, sesimiz gürleşiyor. Emekliler direniyor" dedi. 

"Yönetemiyorsanız istifa edin"

Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Şengül de iktidara seslenerek, "Bir an önce yönetemiyorsanız istifa edin. Emekliler olarak talebimiz var. Sayın Cumhurbaşkanı emeklilere ne verirsek verelim dipsiz kuyu diyor. Biz de diyoruz ki kuyu dipsiz değil kuyunun altından tünel kazıp 3-5 yandaş müteahhide bağlamışsınız, onun için emekli aç ve perişan" diye konuştu.

"Bizi yönetenlerin vicdanı rahat mı?"

Tüm Emekliler Derneği Başkanı Satılmış Çalışkan ise "Emeklilik lütuf değildir. Emeklilik haktır. Biz hakkımızı istiyoruz. Biz hizmet ve prime dayalı eşit aylık istiyoruz. Geçinebileceğimiz bir emekli aylığı istiyoruz. Biz fazla bir şey istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Emekli Aynur Teke: Bizi yönetenlere sesleniyorum; Allah korkunuz varsa içinizde, şu halimize bir bakın

Mitinge katılan 61 yaşındaki emekli Aynur Teke ise şunları söyledi:

"Ben Aynur Teke. 61 yaşındayım. Kırıkkaleliyim. Rahmetli babamdan kalan 4 bin lira ile geçinmeye çalışıyorum. Buradan bizi yönetenlere sesleniyorum; Allah korkunuz varsa içinizde, şu halimize bir bakın. Gelin evime bir bakın. Ne şartlarla yaşıyoruz bir görün. İnsanın zoruna gidiyor, bu yaştan sonra evladından, ailesinden, çevresinden yardım beklemek. Bize reva gördükleri hayat bu mu? Biz ne halde yaşıyorsak buyurun siz de yaşayın. Sizin elektriğiniz, suyunuz kesildi mi? Erzak kuyruklarına girdiniz mi, pazarın döküntülerini topladınız mı. Biz ölmemek için yaşıyoruz. Sizin vicdanınız rahat keyfiniz yerindeyse buyurun hayatınıza devam edin."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA