26 Kasım 2025 Çarşamba

17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:31   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:33   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI    14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:58   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:50   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı  
 
     
   

İsrail Başbakanı Netanyahu, savaş kabinesini feshetti


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, istifaların olduğu savaş kabinesini dağıttı. İsrail basını bu kararı aşırı sağcı Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir`in “savaş kabinesine girmesini engellemek için bir adım” olarak yorumladı. Netanyahu`nun kararı, İsrail ordusunun insani yardım için her gün “taktiksel mola” kararının hemen ardından geldi. Netanyahu`nun bu karardan haberinin olmadığı ve eleştirdiği iddia edilmişti.

 

Tarih : 17 Haziran 2024 Pazartesi 12:12   Okunma : 557

(ANKARA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, istifaların olduğu savaş kabinesini dağıttı. İsrail basını bu kararı aşırı sağcı Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in “savaş kabinesine girmesini engellemek için bir adım” olarak yorumladı. Netanyahu’nun kararı, İsrail ordusunun insani yardım için her gün “taktiksel mola” kararının hemen ardından geldi. Netanyahu’nun bu karardan haberinin olmadığı ve eleştirdiği iddia edilmişti.

İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun savaş kabinesini feshettiğini duyurdu. Netanyahu, Hamas ve Hizbullah`a karşı yürütülen operasyonları yönetmek üzere oluşturulan savaş kabinesini resmen feshetti. Kabinenin üç üyesinden biri olan Ulusal Birlik Partisi Başkanı Benny Gantz geçen hafta koalisyondan ayrılmış ve beraberinde savaş kabinesinin üç gözlemcisinden biri olan Gadi Eisenkot`u da götürmüştü. Ancak İsrail basınına göre, Netanyahu’nun feshedilen savaş kabinesinde yer alanlar da dahil olmak üzere kilit yetkililerle savaş konusunda "güvenlik istişareleri" yapmaya devam etmesi bekleniyor.

Netanyahu’nun kararı, “taktiksel mola” açıklamasından sonra geldi

İsrail ordusu, dün sabah saatlerinde yayımladığı açıklamada her gün belirli saatler arasında askeri faaliyetlerine “taktiksel mola” vereceğini ve insani yardım için geçişe izin vereceğini duyurdu. İsrail medyası, bu karardan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın haberi olmadığını iddia etti.

İsrail`in aşırı sağcı güvenlik bakanı Itamar Ben-Gvir ise “taktiksel mola” kararını sert bir dille eleştirdi. Ben-Gvir, X’te yayımladığı açıklamasında yakın zamanda 10 İsrail askeri ölmüşken bu kararı alanların “moron ve aptal” olduğunu söyledi. İsrail`in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de Ben-Gvir’e katıldı. X’teki paylaşımında “insani yardımın Hamas’a hizmet ettiğini” savundu. Smotrich savaşı kazanmanın tek yolunun “Gazze`yi işgal etmek ve Hamas`ın kökü kazınana kadar geçici bir askeri hükümet kurmak olduğunu” söyledi.

İsrail basını: Netanyahu’nun kritik kararları küçük toplantılarda alması bekleniyor

Times of Israel gazetesi, savaş kabinesinin feshedilmesi kararını “Ben-Gvir’in savaş kabinesine girmek için yürüttüğü lobi çalışmalarına” bağladı. Gazete, bundan sonra neler olacağına ilişkin ise şu yorumu yaptı:

“Netanyahu`nun savaşla ilgili kritik kararları Ben Gvir`in yer almadığı küçük toplantılarda alması ve nihai onayı daha geniş güvenlik kabinesinden alması bekleniyor.”

Haaretz gazetesi de, bu kararı Ben-Gvir’in savaş kabinesini girmesini engellemek için alınmış bir karar olarak yorumladı. Haaretz, “savaş kabinesinin feshedilmesinin sembolik bir jest olduğu” yorumunu da yaptı.

Daha önce savaş kabinesinde görüşülen bazı konular artık daha geniş güvenlik kabinesinde görüşülecek. Netanyahu’nun daha hassas konuları ise Savunma Bakanı Yoav Gallant, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi ve savaş kabinesinde gözlemci olarak görev yapan Shas partisi başkanı Aryeh Deri`nin yer alması beklenen daha küçük bir danışma forumunda ele alması bekleniyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA