26 Şubat 2026 Perşembe

22:05   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: HER GÜN 400 TON ATıK BERTARAF EDILIYOR!   21:03   MERSINLI İŞ İNSANı COŞKUN DOĞMUŞ’TAN ŞEHIT PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı   21:01   YENIŞEHIR’IN "EĞITIM DEVRIMI" KARADENIZ’E SıÇRADı! "TOKAT YEMIŞ GIBI OLDUM"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"   15:49   HAYKO CEPKIN 6 MART’TA SAHNE ALACAĞı “JEKYLL & HYDE” MÜZIKALINE ILIŞKIN KONUŞTU: “UYANDıRıR BENCE SANAT”   15:48   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "STATÜ" YANıTı: "İMRALı ŞU ANDA GEREKLI OLDUĞU ŞEKLIYLE ADALET BAKANLıĞı TARAFıNDAN IŞLETILIYOR"   15:47   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK, TBMM’DE SORULARı YANıTLADı: "ÇOCUK KAVRAMıNı TARTıŞMAYA AÇMAMıZ LAZıM"   12:30   AKDENIZ BARO BAŞKANLARıNDAN ADANA BAM’A ’GECIKEN ADALET’ ÇıKARTMASı   11:41   DIYARBAKıR’DA SKANDAL İDDIA: 1. DERECE ARKEOLOJIK SİT ALANı GES PROJESI İÇIN MI KAYDıRıLDı?   10:55   MERSIN LIMANı’NDA ’SENDIKA’ DEPREMI! GÜLCAN KıŞ TBMM’YI AYAĞA KALDıRDı: "BU AÇıK BIR DÜŞMANLıKTıR!"   10:30   MERSIN’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL: VAHAP SEÇER’IN ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’ EVLERE MISAFIR OLUYOR!   09:45   DEPO DEĞIL DERT DOLUYOR! MAZOT 61 LIRAYı AŞTı: "ÇIFTÇININ ALıN TERI HORTUMLA ÇEKILIYOR"   09:10   VAHAP SEÇER’DEN KAHRAMAN PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı:    08:59   BALıKESIR’DE YASA BOĞAN KAZA! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞEHIT PILOT İBRAHIM BOLAT İÇIN TAZIYE MESAJı   01:01   SILIFKE’DE RAMAZAN COŞKUSU ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER "BU SOFRALAR MILLETIN EMANETI" DEDI!   22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"  
 
     
   

Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz: “Ysk, Halkın İradesine Darbe Yapmıştır”


Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu yaptığı basın açıklaması ile Yüksek Seçim Kurulu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi kararını sert bir dille kınadı.

 

Tarih : 8 Mayıs 2019 Çarşamba 01:50   Okunma : 1003

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu yaptığı basın açıklaması ile Yüksek Seçim Kurulu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi kararını sert bir dille kınadı. YSK’nın hukuk cinayetine ortak olduğunu belirten Yeşilboğaz, “YSK, halkın iradesine, demokrasiye, hukuka darbe yapmıştır. Bu karar; hukukun katledildiği, demokrasinin, adaletin, halkın iradesinin ayaklar altına alındığı kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Tarih, bu kararı verenleri unutmayacak, unutturmayacak” dedi.

“KARAR HUKUKA VE KAMU VİCDANINA SIĞMADI”

Mersin Adliyesi önünde avukatların katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasına vatandaşlar da destek verdi. Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart’ta yapılan seçimin İstanbul’da iptali ve yenileme kararının, hukuka ve kamu vicdanına sığmadığını ifade ederek, “Bu karar sadece belli bir siyasi grubun değil, AKP’ye oy veren vatandaşların dahi vicdanını rahatsız etmiştir. 298 sayılı Seçim Kanunu, sandık kurulu başkanı ve üyelerinin nasıl belirleneceğini açıkça ortaya koymuştur. Aynı zarftan çıkan meclis üyesi, muhtar ve ilçe belediye başkanları kabul edilip, büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin iptal edilmesi, kararın siyasi olduğunun apaçık göstergesidir. Kısacası, aynı zarftan çıkan dört pusuladan üçünün kabul edilip, bir tanesinin kabul edilmemesi hukuk tanımazlıktır, toplumun aklıyla dalga geçmektir. Sandık kurulları,  kamu otoritesi tarafından belirlenmiş, sandık kurullarının görevi kesinleşmiştir. Sandık kurullarına kanunda belirtilen sürede itiraz edilmemiştir. Sandık kurullarının kanuna aykırı kurulduğu düşünülse dahi, seçim sonucuna nasıl etki ettiği somut olarak açıklanamamıştır” diye konuştu.

“TARİH, BU KARARI VERENLERİ UNUTMAYACAK”

YSK’nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hiçbir hukuki dayanak olmadan iptal ederek, halkın iradesine, demokrasiye, hukuka darbe yaptığını vurgulayan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Halkın özgür iradesi, devlet tarafından hiçe sayılmıştır. Siyasi iktidar seçime doğrudan müdahale etmiştir. Bu karar, bölünme tohumları atmaya yönelik bir karardır. Tarafsız ve bağımsız olması gereken YSK, bağımsızlığını tamamen yitirerek siyasi tavır takınmış ve taraf olmuş, skandal bir karar imza atmıştır. YSK’nın vermiş olduğu bu karar hukuki değil, tamamen siyasidir. Demokrasiye can veren değerler ayaklar altına alınmamalıdır, kanunlar çiğnenmemelidir. Görüyoruz ki, YSK bu kararla hukuk cinayetine ortak olmuştur. Bu karar; hukukun katledildiği, demokrasinin, adaletin, halkın iradesinin ayaklar altına alındığı kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Tarih, bu kararı verenleri unutmayacak, unutturmayacak. Hukuku çiğneyerek bu kararı verenler istifa etmelidir. Kanunsuzluğu, adaletsizliği ilke edinenlere de, kanun ve adalet bir gün lazım olacaktır” şeklinde konuştu.

“KENDİNİZİ FAŞİZME TESLİM ETMEYİN”

Hak, hukuk ve adaleti ayakta tutmak için var olan avukatların, dikta rejiminin kurulmasına, hukukun çiğnenmesine, buna geçit verilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Yeşilboğaz, “Bu hukuksuzluğa ne avukatlar, ne de toplum izin verecektir. Ülkemizin acilen mevcut otoriter ve baskıcı rejimden, özgürlükçü demokratik rejime geçmesine ihtiyacı vardır. Halkın iradesine yapılan bu ihanet, ülkemizin demokrasisi ve toplumsal barışı açısından telafisi mümkün olmayacak tehlikeli sonuçlara neden olacaktır. YSK’yı üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya davet ediyoruz. Halkımızı bu konuda sağduyulu olmaya, 23 Haziran 2019’da yeniden yapılacak olan seçime İstanbulluları sandığa sahip çıkmaya davet ediyoruz. Hep birlikte bu ülkenin kurtarıcı iradesi olmak zorundayız, bu girdaptan kurtulmak zorundayız ve diyoruz ki; adalet için, hukuk için, özgür iradeniz için, kendinizi faşizme teslim etmeyin” ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, “hak, hukuk, adalet’ sloganı attı.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA