21 Aralık 2025 Pazar

15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK  
 
     
   

Akdeniz Kent Konseyi 12’nci Olağan Genel Kurulunu Yaptı


Akdeniz Kent Konseyi’nin 12’nci olağan genel kurulu, büyük bir katılım ve yoğun ilgi altında gerçekleşti. Genel kurul sonucu Mersin Üniversitesi eski akademisyenlerinden Profesör Dr. Atilla Güney, Akdeniz Kent Konseyi başkanlığına seçildi.

 

Tarih : 4 Temmuz 2024 Perşembe 12:21   Okunma : 832

Akdeniz Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ile Hoşyar Sarıyıldız, konseyin bileşeni emek, meslek ve sivil toplum örgütü ile siyasi partilerden temsilciler katıldı. Divan Heyetinin oluşmasından sonra yapılan konuşmalarda, Akdeniz Kent Konseyinin bundan sonraki hedef ve amaçları anlatıldı. Akdeniz ilçesinde yeni bir dönemin başladığına dikkat çekilen konuşmalarda, daha yaşanabilir bir kent ve ilçe için hep birlikte, kent dinamiklerinin katılımı ve işbirliğiyle kent sorunlarının çözüleceğine vurgu yapıldı. Genel kurulda Akdeniz Kent Konseyi Başkanlığına Prof. Dr. Atilla Güney, oybirliğiyle seçilirken, yine oybirliğiyle seçilen yeni Yürütme Kurulu'nda ise 30 STK temsilcisi yer aldı.

“Kentin dinamikleri ile ortaklaşacağız”

Konuşmasında; Akdeniz Kent Konseyi’ne seçilecek yeni yönetimin sorumluluk ve yükünün ağır olacağını dile getiren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan; “Hem halk hem de belediye yönetimi olarak temel sıkıntımız; maalesef bizlere karşı, halkın belediyelerine karşı olan tahammülsüzlüktür. Bizlerin, bunu da bertaraf etmesi için yine demokrasi güçleri ile kentimizin dinamikleri ile ortaklaşıp birleşerek aşabileceğimizin inancını taşıyoruz. Bu inançla da Kent Konseyi’ne seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

“Tüm bileşenlerden destek, öneri ve eleştiri bekliyoruz”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ise, kent konseyinde Akdeniz’in tüm renklerinin temsil edildiğinin ifade etti. “Halkımızın karşısına çıkarken, Akdeniz'in bütün özgünlüklerinin, bütün renklerinin yansıtıldığı bir yerel yönetim sözünü vermiştik” diyen Sarıyıldız; “Akdeniz, her kesimden insanımızın, her inanç grubundan insanımızın yaşadığı, Türkiye’nin adeta minyatürü bir kenttir. Tabi bu yapı bizleri; kent konseyinin de aynı çeşitlilik ve aynı renklilikle şekillenmesi gerektiğine götürüyor. Kadınlar, siyasal gruplar, gençlik, çevreciler, emek örgütleri başta olmak Akdeniz’in tüm renklerinin burada olduğunu görmek mutluluk verici. Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Romanların, Alevilerin, Sünnilerin, Hristiyanların yaşadığı güzel kentimizde, barış, kardeşlik, demokrasi ve eşitlik adına güzel bir örnek ortaya çıkarabilirsek bu, genel anlamda ülkenin de özlemini duyduğu barışa vesile olacaktır. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Sizlerden de her türlü destek, öneri ve eleştirileri bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Akdeniz; Mersin ekonomisinin kalbinin attığı bir ilçe”

Akdeniz Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilen Sosyolog Prof. Dr. Atilla Güney ise yaptığı teşekkür konuşmasında, gerek kültürel ve sosyal yapısı, gerekse ekonomik varlıkları ve büyüklüğü ile Akdeniz ilçesinin, büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Kent konseylerinin karar alma yetkisinin olmadığına kaydeden Prof. Dr. Güney, karar alma aşamasında belediyelerin, konsey ve bileşenlerinin düşüncelerini dikkate alması adına kent adına bu görevi en iyi biçimde yerine getireceklerini söyledi, önceliklerinin ise kadın, çocuk, gençlik ve ekoloji olacağını sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  Akdeniz Belediyesi, Hoşyar Sarıyıldız, Nuriye Arslan, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA