28 Mart 2026 Cumartesi

18:45   ÇOCUKLARA GERI DÖNÜŞÜM DERSI: "ÇÖPLÜK KRALı VE İCATÇı" SAHNE ALıYOR!   18:43   GENÇLER ERDEMLI’DEN SEFERBERLIK BAŞLATTı   16:48   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... BELEDIYE ÖNÜNDE TOPLANAN UŞAKLıLAR: "DEMOKRASIYI, HALKıN IRADESINI AYAKLARLA ALTıNA ALDıLAR"   16:44   TSK’DAN İHRAÇ EDILEN TEĞMENLER İZZET TALIP AKARSU VE SERHAT GÜNDAR’ıN AÇTıĞı IPTAL DAVASı REDDEDILDI   16:43   SAADET PARTISI’NDEN ABD VE İSRAIL’E PROTESTO: "BU KATLIAM DURANA, ABLUKA TAMAMEN KALKANA DEK DURMAYACAĞıZ, SUSMAYACAĞıZ"   15:39   AYŞE TOKYAZ CINAYETININ SANıĞı CEMIL KOÇ’UN EJEGÜL OVEZOVA’ı DA ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANDıĞı DAVADA DINLENEN TANıK: “EJEGÜL DÜŞMEDEN ÖNCE ‘YETER, YETER’ DIYE BAĞıRıYORDU”   15:38   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... CHP UŞAK MILLETVEKILI ALI KARAOBA: "DIRENMEYE DEVAM EDECEĞIZ"   15:37   SOSYALIST ENTERNASYONAL GENÇLIK ÖRGÜTÜ DÜNYA KONGRESI... ÖZGÜR ÖZEL: "İKI YıL SONRA YAPıLACAK SEÇIMLERE KADAR DAHA BIZE NE KÖTÜLÜKLER YAPACAKLAR BILMIYORUZ AMA HEPSINE HAZıRıZ VE DIMDIK AYAKTAYıZ"   10:27   MERSIN’DEN GELECEĞE YAZıLıM HAMLESI! GENÇLER YAPAY ZEKA VE VERI ANALIZIYLE DÜNYAYA AÇıLıYOR   10:25   BAŞKAN TUNCER’DEN MUHTARLARA NET MESAJ: "MEZITLI’YI BIRLIKTE YÖNETIYORUZ"   10:01   TARSUS’TA DEV YATıRıM HAMLESI: 4 KRITIK SEKTÖRE BÜYÜK TEŞVIK MÜJDESI!   09:30   AKDENIZ’DE ULAŞıM SEFERBERLIĞI   09:04   MERSIN’DE ULAŞıM DEVRIMI: O CADDELER SIL BAŞTAN YENILENDI! SÜRÜŞ KEYFI İKI KATıNA ÇıKTı   08:52   UŞAK BELEDIYE BAŞKANı ÖZKAN YALıM GÖZALTıNDA:   07:59   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDAKI SON RAKIBI BELLI OLDU! PLAY-OFF FINALINDE NEFES KESEN EŞLEŞME   07:56   CHP İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN BALYANLıLAR DERNEĞI’NE ZIYARET!   04:41   MARMARIS BELEDIYESI’NDE GECE YARıSı OPERASYONU! BAŞKAN ACAR ÜNLÜ’DEN İLK AÇıKLAMA: "MAKAMıMDAYıM"   14:19   ABD BAŞKANı TRUMP: “NATO, İRAN SAVAŞıNDA HIÇBIR ŞEY YAPMADı”   14:18   CHP’LI TAHTASıZ’DAN BAKAN GÜRLEK’E "TAPU" TEPKISI: YAYıMLANAN BELGELERI ÇÜRÜTMESI GEREKIRKEN BAŞKALARıNı SUÇLAMA YOLUNA GITTI   14:17   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN BAHÇELI’NIN "ACELEYE GETIRMENIN ALEMI YOK" SÖZLERINE YANıT: "TELAŞA KAPıLARAK BUNU YAPMAYA GEREK YOK AMA HıZA IHTIYACıMıZ VAR"  
 
     
   

Kadın Konuk Evi Akdeniz Belediyesi’nin Bünyesine Geçti


Akdeniz Belediye Meclisi’nin aldığı kararla; mülkiyeti belediyeye ait olan Kadın Konukevi’nin, önceki yönetim döneminde Bakanlığa (Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü) tahsisini içeren 4 Aralık 2023 tarih ve 131 sayılı Meclis kararı iptal edildi. Oybirliği ile alınan kararla birlikte kadın konuk evi binası Akdeniz Belediyesi bünyesine geçti.

 

Tarih : 5 Temmuz 2024 Cuma 13:55   Okunma : 877

Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı ikinci birleşim birinci oturumunu, eş başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetini kabulü ile sürdü. Toplantıda, önceki yönetim döneminde alınan Meclis kararı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne (Bakanlık) tahsisi yapılan, mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait olan Kadın Konuk Evi ile ilgili tahsis işleminin iptaline ilişkin gündem maddesi görüşüldü. Tahsisin iptali hakkında komisyonlardan oybirliği ile gelen kararla birlikte, belediyenin önceki yıllarda inşa ettiği Kadın Konuk Evi binasının Akdeniz Belediyesi bünyesine katılımı gerçekleşti.

“Tahsis işleminin yanlış olduğunu geçen dönem de söyledik”

Meclis üyelerinin konu hakkındaki eleştiri ve tartışmaları üzerine söz alan ve önceki dönemde de Meclis üyesi olan Eş Başkan Nuriye Arslan; tahsis iptalinin Meclis üyelerinin oybirliği ile alınması nedeniyle teşekkür etti. Arslan; “O dönemde de bizler yöntemin doğru olmadığına dair burada tartışmalar yapmıştık. Bu tahsis işlemi gerçekten doğru değildi. Hem belediye mevzuatına hem de belediye yasalarına uygun değildi. Çünkü yasa açık; Yasa diyor ki; ‘100 binin üzerinde nüfusu olan yerleşim yerlerinde sığınma evinin olması zorunludur.’ Biz, yöntemsel olarak da eksikliğe düştüğümüzü o zaman tartışmıştık. Ama önemli olan bu binayı tekrar belediyemizin bünyesine almak” dedi.

“Kadın cinayetleri ve şiddet vakalarında korkunç bir artış var”

Sözlerini, “Gönül isterdi ki böyle bir yeri açmaya gerek olmasaydı, gönül isterdi ki ülkemizde kadına yönelik şiddet olmasın. Kadın cinayetlerinin olmadığı bir ülkeye sahip olmak isterdik” diyerek sürdüren Eş Başkan Arslan; “Ama gün geçmiyor ki ülkemizde en az 2-3 kadın cinayetini duyuyoruz. Geçtiğimiz aylarda kadın platformlarının yaptığı araştırmalara göre kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet vakaları korkunç seviyelere ulaşmış. Fikri ve siyasi olarak kadına yönelik şiddete karşı olduğumuzu herkes çok iyi bilir. Tabi kadın konuk evinin, belediyemiz bünyesine alınması elimizi güçlendirecektir. Bu süreci de yine hep birlikte yürüteceğiz. Kadınlara yönelik şiddete karşı sadece kadınlar durmayacak. Toplumsal cinsiyet bilincini oluşturmamız ve geliştirmemiz de gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Her mecliste önceki yönetimin gündeme gelmesi doğru değil”

Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ise,  Meclis üyelerinin önceki döneme ilişkin bazı eleştirileri üzerine bir değerlendirme yaptı. Sarıyıldız; “Önceki dönemin kimi icraatlarının her Meclis toplantımızda gündeme gelmesi veya tartışılması doğru değil. ‘Önümüzdeki süreçte nasıl daha iyi yaparız’ konusunu konuştuğumuz; örneğin kadın konuk evini nasıl halkımızın hizmetine kazandırılabileceğimizi yahut burası için nasıl bir ek bütçe, destek oluşturabileceğimizi tartışalım. Özellikle bu tarz konulara olumlu pencereden bakarsak eğer, Meclisimiz daha sağlıklı işler ve koordineli şekilde yürür bir hale gelir. Komisyon çalışmalarında oybirliği ile alınan bu karar bizim için gerçekten çok önemli. Meclis toplantılarımızın bu şekliyle devamı ayrıca için çok kıymetli” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Akdeniz Belediyesi, Hoşyar Sarıyıldız, Nuriye Arslan, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA