17 Ocak 2025 Cuma

20:37   SÖZCÜ GAZETESI VE SZC TV SAHIBI BURAK AKBAY HAKKıNDA YAKALAMA KARARı VERILDI   20:21   TSK`DAN IHRACı ISTENEN TEĞMENLERIN SAVUNMALARı TAMAMLANDı, KARAR DAHA SONRA AÇıKLANACAK   19:44   RıZA AKPOLAT SAVCıLıKTA YAKLAŞıK BIR SAAT IFADE VERDI   17:30   İMAMOĞLU, BEŞIKTAŞ `TA "HALK BULUŞMASı"NDA KONUŞTU: SANMASıNLAR KI, RAKIPSIZ SEÇIME GIRECEKLER. SANMASıNLAR KI, RAKIPLERINI KENDILERI BELIRLEYECEK. MILLET NE DERSE, O OLACAK   17:26   ÖZGÜR ÖZEL, BEŞIKTAŞ BELEDIYESI ÖNÜNDEN SESLENDI... “İRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA, DEMOKRASIYI KORUMAYA DEVAM EDECEĞIZ. RıZA AKPOLAT`ıN BEŞIKTAŞ ILE KUCAKLAŞMASıNı BEKLIYORUZ”   16:54   VAHAP SEÇER: "HIZMET YARıŞıYLA ALT EDEMEDIKLERI BELEDIYELERI OPERASYON YAPARAK ZAYıFLATMAK PEŞINDELER"   16:08   CHP`LI BELEDIYE BAŞKANLARı BEŞIKTAŞ`TA... İMAMOĞLU: ``ŞU AN YAŞADıKLARıMıZ MILLETIN MESELESIDIR. BUGÜN SANA, YARıN BANA. BU IŞIN SONU YOK"   16:05   İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DERNEĞI`NDEN "SIBER GÜVENLIK KANUN TEKLIFI" AÇıKLAMASı   14:13   MHP GENEL BAŞKANı BAHÇELI`NIN TALIMATıYLA, KEMAL KıLıÇDAROĞLU HAKKıNDAKI ŞIKAYET GERI ÇEKILECEK   13:21   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’DE HUKUK ELEŞTIRISI   13:19   CHP’LI TALAT DINÇER: ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLU: DEVLETIN KAYNAKLARı KIMLERE PEŞKEŞ ÇEKILIYOR?   13:11   CHP`LI BELEDIYE BAŞKANLARı BEŞIKTAŞ`TA...MUHITTIN BÖCEK: "SEÇILMIŞ BELEDIYE BAŞKANıMıZıN YANıNDA OLMAK OLMAK IÇIN GELDIK"   10:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İTFAIYE DAIRESI BAŞKANLıĞı`NDAN 2024 YıLıNDA YOĞUN MESAI   10:44   SILIFKE BELEDIYESI, YEŞIL ALANLARDA BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `PLASTIKSIZ MERSIN` IÇIN ÇALıŞıYOR   07:15   ÖZGÜR KARABAT: DEMOKRASIMIZE SAHIP ÇıKMAK IÇIN SAAT 14.00`TE BEŞIKTAŞ BELEDIYESI ÖNÜNDE BULUŞUYORUZ   01:16   VAN`DA EMEKLILERDEN PROTESTO   20:22   CHP PM TOPLANDı... CHP YARıN TAM KADRO BEŞIKTAŞ`TA OLACAK   19:33   İSTANBUL BAROSU`NDAN 23 ŞUBAT`TA OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARı   16:48   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN: "KAYYUMUN ILK IŞI HAYALET SEÇMEN MÜDÜRLERI YENIDEN ATAMAK OLDU"  
 
     
   

"Fenomen Operasyonu"nda 1,5 Milyar Liralık Hesap Hareketi Tespit Edildi


İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik çalışma kapsamında 25 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında 54 kişi gözaltına alındı.

 

Tarih : 10 Temmuz 2024 Çarşamba 14:43   Okunma : 594

Haber: Edda SÖNMEZ

(İSTANBUL) - Sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ile İnanç Güngen`in de aralarında bulunduğu 54 şüphelinin gözaltına alındığı "Kuyu-8" operasyonuna ilişkin yeni ayrıntılara ulaşıldı. Ankara`da 2 bin lira karşılığında sahte ustalık belgeleri düzenlendiği, bu belgelerin 20 bin lira karşılığında franchise olarak tabir edilen bayilere satıldığı, Neslihan Güngen ve İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında gerçeğe aykırı sözde ticari faaliyetlere konu sahte fatura kesildiği, şirketler arasında hesap hareketlerinin toplam hacminin 1,5 milyar TL olduğu, bu olağan akışa aykırı hareketliliğin suçtan elde edilen gelirin aklanmasına yönelik olduğu ileri sürüldü.

Özelliği olmayan yumak iplerle gençleştirme işlemleri yapmışlar

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, sosyal medya fenomeni olarak bilinen ve ülke genelinde bayileriyle birlikte 50 güzellik salonu olan Neslihan Güngen ve İnanç Güngen`in sahte ustalık/kalfalık belgeleri düzenleyerek vasıfları uygun olmayan kişilerin iş yeri açmalarına aracılık ettikleri belirlendi. Şüphelilerin, sahte CE belgeleri düzenleyerek herhangi bir UTS kaydı olmayan, yönetmeliklere aykırı ürettikleri güzellik merkezi cihazıyla ülke genelinde toplam 44 ayrı taksirle yaralama suçuna sebep oldukları, açık kaynaklarda benzer içerikli 746 şikayetin yer aldığı, dolandırıcılık suçundan elde edilen suç gelirini diğer bayilerle yapılan anlaşmalar esnasında muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden akladığı kaydedildi. Şüpheliler ayrıca herhangi bir özelliği olmayan yumak ipler ile marketten alınan sıradan nemlendirici kremlere N.G. etiketi basarak kolajen ip tedavisi, gençleştirme ipi vb. adlar altında pazarlama yaptı ve müşterileri bu şekilde dolandırdı. 

1,5 milyarlık hesap hareketi belirlendi, vergi müfettişi de gözaltına alındı

Emniyet kaynaklarına göre, franchaise anlaşması yapmak isteyen kişilerden isim hakkı adı altında yüksek meblağda para talebinde bulunulduğu ve ödemelerin banka kanalıyla değil, taşınır veya taşınmaz malların bedelsiz devri şeklinde yapıldığı, isim hakkı ödemesi olarak bedelsiz devralınan taşınır ve taşınmaz malların suçta iş birliği içerisinde olunan galerici ve emlakçılar üzerinden bedelsiz devir şeklinde gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Neslihan Güngen ve İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında gerçeğe aykırı sözde ticari faaliyetlere konu sahte fatura kesildiği, şirketler arasında hesap hareketlerinin toplam hacminin 1.5 milyar TL olduğu, bu olağan akışa aykırı hareketliliğin suçtan elde edilen gelirin aklanmasına yönelik olduğu ileri sürüldü.

Bu süreçte fenomenlerin hesaplarının incelemeye alındığı, görevlendirilen bir vergi müfettişinin ise usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Çok sayıda ilaç, kozmetik ürün, epilasyon, bölgesel zayıflama cihazına el kondu

Öte yandan, eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, çok sayıda fişek, narkotik madde, yasadışı ilaç, kozmetik ürün, nakit para, epilasyon, popo kaldırma, bölgesel zayıflama, selülit cihazı, buhar makinası, sıkılaştırma cihazı, cilt bakım makinası, yağ parçalama vb. medikal cihazlara da el konuldu. Operasyonda ele geçen ürenler de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi`nde basın için sergilendi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA