15 Ekim 2026 Perşembe

19:58   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN İKTIDARA AĞıR ELEŞTIRILER: ’TÜRK DEMOKRASISI BU KADARıNA ŞAHIT OLMADı’   18:25   ’SıRA HALK TV’YE MI GELDI?’ DEDI VE SERT ÇıKTı: AP TÜRKIYE RAPORTÖRÜ AMOR’DAN ÇOK KONUŞULACAK MEDYA ÇıKıŞı!   18:20   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKAN VEKILLIĞI SEÇIMINDE KRITIK HAMLE: AYŞE ÜNLÜCE ADAY GÖSTERILDI   17:26   KESK’TEN HALK TV KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU SALDıRıLAR TESADÜF DEĞIL!’   10:15   MERSIN’DE ÇEVRE KIRLILIĞINE TEK TıKLA MÜDAHALE: ’ÇEVRESIN’ UYGULAMASı YAYıNDA!   09:43   HALK TV’YE ŞAFAK OPERASYONU! CANLı YAYıN KESILDI, ŞIRKETLERE TMSF KAYYUMU ATANDı: İŞTE TÜM DETAYLAR   09:40   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN HALK TV’YE KAYYıM KARARıNA TEPKI: ’KORKUYORLAR, BU KARANLıK GEÇECEK!’   09:35   ÇGD’DEN HALK TV KARARıNA SERT TEPKI: ’BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNE AĞıR DARBE!’   09:32   HALK TV KARARıNA MANSUR YAVAŞ’TAN İLK AÇıKLAMA: BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNE AÇıK MÜDAHALE!   09:30   MEDYA DÜNYASıNDA ŞOK GELIŞME! SABAHA KARŞı POLIS BASKıNı: HALK TV’YE KAYYıM ATANDı, YAYıNLAR DURDURULDU!   06:33   DEVLER LIGI’NDE BATRAKOV’UN GOLÜ YETMEDI! CIMBOM SAHASıNDA 4-1 MAĞLUP   18:05   MERSIN’DE VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI DÖNEM: BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ OLDU   16:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE DEPREM ETKISI YARATACAK ’FON KRIZI’ VE ’HARAMZADELER’ ÇıKıŞı!   16:27   EMEKLILER BAŞKENTE ÇıKARMA YAPTı: ’SANDıK ÖNÜMÜZE GELSIN, HESABıNı SORACAĞıZ!’   14:28   TOROSLAR’DA AĞAÇ BAKıM VE BUDAMA ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR   14:15   TEKNOLOJININ KALBI MERSIN’DE ATACAK! DEVFEST 2026 İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   11:20   MERSIN’DE KRITIK SAATLER! VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   09:30   MERSIN’DE ŞIDDETLI SAĞANAK ALARMı: BÜYÜKŞEHIR VE MESKİ ÖNLEMLERI ARTıRDı!   21:46   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN ISıNMA DESTEĞI ÇAĞRıSı: ’SOSYAL YARDıMLAR GÜNCELLENMELI’   21:25   MERSIN YENIŞEHIR VE MEZITLI BELEDIYELERINDE BAŞKAN VEKILI SEÇIMI YAPıLDı: İŞTE YENI BAŞKAN VEKILLERI!  
 
     
   

DEVA Partililerden TÜİK Önünde Çürük Meyve-Sebzeli Eylem...


DEVA Partisi İstanbul Milletvekilleri Elif Esen ve Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, bir grup partiliyle birlikte açıklanan enflasyon rakamlarına tepkilerini dile getirmek için TÜİK önünde açıklama yaptı. Esen, pazar arabasıyla TÜİK binası önüne çürük sebze-meyve, makyaj temizleme suyu ve mendil getirdi. Eylemde, "Rakamlar sahte, yoksulluk gerçek", "TÜİK doktorunu söyle, gidelim", "Pula çevirdiniz lirayı, ödeyemiyoruz kirayı", "Emeğimizi çaldınız, enflasyonda sınıfta kaldınız" sözlerinin yer aldığı dövizler açıldı.

 

Tarih : 11 Temmuz 2024 Perşembe 15:20   Okunma : 1373

(ANKARA) - DEVA Parti İstanbul Milletvekili Elif Esen, TÜİK`in enflasyon sepetinde yer alan ürünlerin fiyatlarına ve açıklanan enflasyon rakamlarına TÜİK binası önünde yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. TÜİK önüne pazar arabası ve çürük sebze-meyvelerle gelen Esen, “TÜİK artık Türkiye`nin gerçeklerini şeffaf bir şekilde Türkiye vatandaşıyla paylaşsın. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin maaşından elini çeksin” dedi.

Esen yaptığı açıklamada, "‘TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya`nın `Enflasyonun yüzde 75 olmasıyla 45 olması arasında nasıl bir fark var, bunu bir irdelemek lazım diye düşünüyorum. Bana sorarsanız bir fark yok. Fiyatlar gene artıyor` sözlerini duyduğumda `Gerçek olabilir mi` diye düşündüm. `Dedikodu ya da mizahla açıklanan Zaytung haberi mi` diye düşünüyoruz" dedi.

Esen, açıkladığı rakamlarla çarşı pazar fiyatlarının örtüşmediğine dikkat çekerek, pazar tezgahlarında, normal meyve sebzenin yanında çürük meyve sebzenin de satıldığı fotoğrafları gösterdi. Esen, "TÜİK`in açıkladığı rakamlarda ekmek arası döner 77 lira diyor. Soruyorum hepinize, 77 liraya ekmek arası döner yiyebilen var mı ? Yine TÜİK diyor ki, ev kirası 5 bin 845 lira. Soruyorum ev kiralarınız ne kadar? Bu fiyata ev kirası ödeyen var mı aramızda" diye konuştu.

TÜİK`in yaptığı hesaplamaları bağımsız ve tarafsız denetlemeye açmasını isteyen Esen, şunları söyledi:

"TÜİK artık Türkiye`nin gerçeklerini şeffaf bir şekilde Türkiye vatandaşıyla paylaşsın. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin maaşından elini çeksin. DEVA Partisi olarak, emeklinin, asgari ücretlinin, aile geçindiren tüm bireylerin, kiradaki memurun, okula aç giden çocuğun her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bizi Türkiye`nin farklı köşelerinde, farklı yerlerinde görmeye devam edeceksiniz. Ta ki Türkiye, o eski refah günlerini görene kadar, gençlerimiz yeniden ülkemizde geleceğe dair umut besleyene kadar biz çalışacağız. Türkiye`yi bu zor günlerden mutlu günlere kavuşturacağız.

TÜİK`in daha önce açıkladığı veriler hakkında "Makyajlı veriler" ifadesini kullanan DEVA Partililer, basın açıklamasına makyaj temizleme suyu ve pamuk getirerek "TÜİK`e bu seti hediye edeceğiz. `Yeter artık TÜİK, bu makyajlı verilerden vazgeç` diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu da TÜİK`in enflasyon sepetinde uzman doktor muayene ücretinin 34 lira göründüğüne dikkat çekerek, “34 yıllık tıp doktoruyum, 34 liralık muayene neredeyse ben de oraya gidip TÜİK Başkanı`ndan muayene olmak istiyorum" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  DEVA Partisi, TÜİK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA