12 Ağustos 2026 Çarşamba

16:33   ÖMER ÇELIK’TEN "ÇERÇEVE YASA" DEĞERLENDIRMESI: "BU, TERÖRSÜZ BÖLGEYI ARZULAYAN BÜTÜN KARDEŞ HALKLAR IÇIN YANKı OLUŞTURACAKTıR"   16:31   CEVDET YıLMAZ: 2028’DE KADıNLARıN IŞGÜCÜNE KATıLıMıNı YÜZDE 40’ıN ÜZERINE YÜKSELTMEYI HEDEFLIYORUZ   16:30   KATAR: MEKKE ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASı’Nı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   15:53   CHP MYK YARıN TOPLANACAK   13:52   ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı’NA YÜRÜMEK ISTEYEN MADENCILERE ABLUKA: İŞÇILER AÇ, ÇOCUKLARı EKMEK BEKLIYOR   13:51   FILISTIN BAŞBAKANı ABBAS, TÜRKIYE’YE GELIYOR   13:49   MANSUR YAVAŞ: "EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK’I ÖLÜM YıL DÖNÜMÜNDE RAHMET VE MINNETLE ANıYORUM"   09:06   KOLOMBIYA DEPREMINDE SON DURUM: ÖLÜ SAYıSı 132’YE YÜKSELDI, ARAMA KURTARMA SÜRÜYOR   09:05   VATANDAŞ İSTEDI, EKIPLER HAREKETE GEÇTI: AKDENIZ’DE ALTYAPı ONARıM SEFERBERLIĞI   08:59   TBMM’DEN GEÇTI! İŞTE 12 MADDELIK "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" YASASıNıN TÜM DETAYLARı   08:56   MERSIN’IN TESCILLI LEZZETI DÜNYACA ÜNLÜ MUFFIN’E DÖNÜŞTÜ: HAMZABEYLI’DE MIS GIBI KOKULAR YÜKSELDI!   04:04   CHP’DEN İSTIFA EDEN BELEDIYE BAŞKANı VE 19 MECLIS ÜYESI YENI PARTI’YE GEÇTI   03:49   KOLOMBIYA’DA KÂBUS GECESI! 7,4’LÜK DEPREM ÜLKEYI SALLADı: CAN KAYBı HıZLA ARTıYOR   02:42   BÖLGEDE TÜM DENGELERI DEĞIŞTIREN İMZALAR İTILAF Mı YARATTı? İRAN BÜYÜKELÇILIĞI SESSIZLIĞINI BOZDU!   02:36   TUTUKLU İL BAŞKANı İLKSEN ÖZALPER’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’HAKLı MÜCADELEMIZ DEVAM EDECEK’   01:55   EĞITIM-İŞ’TEN TBMM’DEKI ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE SERT TEPKI: ’SIYASI HESAP UĞRUNA KABUL EDILEMEZ!’   01:24   TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ OYLAMASı TAMAMLANDı! İŞTE PARTI PARTI FIRELER VE TÜM OY DÖKÜMÜ   17:16   BAHÇELI ILE ÖZEL ARASıNDA YENİ PARTI DIYALOĞU: “BIR GECEDE 91 MILLETVEKILINE NASıL ULAŞTıNıZ”   17:15   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA... ÖZGÜR ÖZEL, “‘HAYıR’ DEME HAKKıNA EN ÇOK SAHIP OLAN YENİ PARTI’NIN, KENDI HAKKıNı MILLETIN BARıŞ HAKKıNıN ÖNÜNE KOYMAYACAĞıNı” SÖYLEDI   16:14   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA"YA TEPKI: "BU, YENI BIR SEVR TASARıMıDıR"  
 
     
   

DEVA Partililerden TÜİK Önünde Çürük Meyve-Sebzeli Eylem...


DEVA Partisi İstanbul Milletvekilleri Elif Esen ve Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, bir grup partiliyle birlikte açıklanan enflasyon rakamlarına tepkilerini dile getirmek için TÜİK önünde açıklama yaptı. Esen, pazar arabasıyla TÜİK binası önüne çürük sebze-meyve, makyaj temizleme suyu ve mendil getirdi. Eylemde, "Rakamlar sahte, yoksulluk gerçek", "TÜİK doktorunu söyle, gidelim", "Pula çevirdiniz lirayı, ödeyemiyoruz kirayı", "Emeğimizi çaldınız, enflasyonda sınıfta kaldınız" sözlerinin yer aldığı dövizler açıldı.

 

Tarih : 11 Temmuz 2024 Perşembe 15:20   Okunma : 1236

(ANKARA) - DEVA Parti İstanbul Milletvekili Elif Esen, TÜİK`in enflasyon sepetinde yer alan ürünlerin fiyatlarına ve açıklanan enflasyon rakamlarına TÜİK binası önünde yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. TÜİK önüne pazar arabası ve çürük sebze-meyvelerle gelen Esen, “TÜİK artık Türkiye`nin gerçeklerini şeffaf bir şekilde Türkiye vatandaşıyla paylaşsın. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin maaşından elini çeksin” dedi.

Esen yaptığı açıklamada, "‘TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya`nın `Enflasyonun yüzde 75 olmasıyla 45 olması arasında nasıl bir fark var, bunu bir irdelemek lazım diye düşünüyorum. Bana sorarsanız bir fark yok. Fiyatlar gene artıyor` sözlerini duyduğumda `Gerçek olabilir mi` diye düşündüm. `Dedikodu ya da mizahla açıklanan Zaytung haberi mi` diye düşünüyoruz" dedi.

Esen, açıkladığı rakamlarla çarşı pazar fiyatlarının örtüşmediğine dikkat çekerek, pazar tezgahlarında, normal meyve sebzenin yanında çürük meyve sebzenin de satıldığı fotoğrafları gösterdi. Esen, "TÜİK`in açıkladığı rakamlarda ekmek arası döner 77 lira diyor. Soruyorum hepinize, 77 liraya ekmek arası döner yiyebilen var mı ? Yine TÜİK diyor ki, ev kirası 5 bin 845 lira. Soruyorum ev kiralarınız ne kadar? Bu fiyata ev kirası ödeyen var mı aramızda" diye konuştu.

TÜİK`in yaptığı hesaplamaları bağımsız ve tarafsız denetlemeye açmasını isteyen Esen, şunları söyledi:

"TÜİK artık Türkiye`nin gerçeklerini şeffaf bir şekilde Türkiye vatandaşıyla paylaşsın. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin maaşından elini çeksin. DEVA Partisi olarak, emeklinin, asgari ücretlinin, aile geçindiren tüm bireylerin, kiradaki memurun, okula aç giden çocuğun her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bizi Türkiye`nin farklı köşelerinde, farklı yerlerinde görmeye devam edeceksiniz. Ta ki Türkiye, o eski refah günlerini görene kadar, gençlerimiz yeniden ülkemizde geleceğe dair umut besleyene kadar biz çalışacağız. Türkiye`yi bu zor günlerden mutlu günlere kavuşturacağız.

TÜİK`in daha önce açıkladığı veriler hakkında "Makyajlı veriler" ifadesini kullanan DEVA Partililer, basın açıklamasına makyaj temizleme suyu ve pamuk getirerek "TÜİK`e bu seti hediye edeceğiz. `Yeter artık TÜİK, bu makyajlı verilerden vazgeç` diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu da TÜİK`in enflasyon sepetinde uzman doktor muayene ücretinin 34 lira göründüğüne dikkat çekerek, “34 yıllık tıp doktoruyum, 34 liralık muayene neredeyse ben de oraya gidip TÜİK Başkanı`ndan muayene olmak istiyorum" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  DEVA Partisi, TÜİK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA