26 Nisan 2026 Pazar

09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”  
 
     
   

DEVA Partililerden TÜİK Önünde Çürük Meyve-Sebzeli Eylem...


DEVA Partisi İstanbul Milletvekilleri Elif Esen ve Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, bir grup partiliyle birlikte açıklanan enflasyon rakamlarına tepkilerini dile getirmek için TÜİK önünde açıklama yaptı. Esen, pazar arabasıyla TÜİK binası önüne çürük sebze-meyve, makyaj temizleme suyu ve mendil getirdi. Eylemde, "Rakamlar sahte, yoksulluk gerçek", "TÜİK doktorunu söyle, gidelim", "Pula çevirdiniz lirayı, ödeyemiyoruz kirayı", "Emeğimizi çaldınız, enflasyonda sınıfta kaldınız" sözlerinin yer aldığı dövizler açıldı.

 

Tarih : 11 Temmuz 2024 Perşembe 15:20   Okunma : 924

(ANKARA) - DEVA Parti İstanbul Milletvekili Elif Esen, TÜİK`in enflasyon sepetinde yer alan ürünlerin fiyatlarına ve açıklanan enflasyon rakamlarına TÜİK binası önünde yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. TÜİK önüne pazar arabası ve çürük sebze-meyvelerle gelen Esen, “TÜİK artık Türkiye`nin gerçeklerini şeffaf bir şekilde Türkiye vatandaşıyla paylaşsın. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin maaşından elini çeksin” dedi.

Esen yaptığı açıklamada, "‘TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya`nın `Enflasyonun yüzde 75 olmasıyla 45 olması arasında nasıl bir fark var, bunu bir irdelemek lazım diye düşünüyorum. Bana sorarsanız bir fark yok. Fiyatlar gene artıyor` sözlerini duyduğumda `Gerçek olabilir mi` diye düşündüm. `Dedikodu ya da mizahla açıklanan Zaytung haberi mi` diye düşünüyoruz" dedi.

Esen, açıkladığı rakamlarla çarşı pazar fiyatlarının örtüşmediğine dikkat çekerek, pazar tezgahlarında, normal meyve sebzenin yanında çürük meyve sebzenin de satıldığı fotoğrafları gösterdi. Esen, "TÜİK`in açıkladığı rakamlarda ekmek arası döner 77 lira diyor. Soruyorum hepinize, 77 liraya ekmek arası döner yiyebilen var mı ? Yine TÜİK diyor ki, ev kirası 5 bin 845 lira. Soruyorum ev kiralarınız ne kadar? Bu fiyata ev kirası ödeyen var mı aramızda" diye konuştu.

TÜİK`in yaptığı hesaplamaları bağımsız ve tarafsız denetlemeye açmasını isteyen Esen, şunları söyledi:

"TÜİK artık Türkiye`nin gerçeklerini şeffaf bir şekilde Türkiye vatandaşıyla paylaşsın. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin maaşından elini çeksin. DEVA Partisi olarak, emeklinin, asgari ücretlinin, aile geçindiren tüm bireylerin, kiradaki memurun, okula aç giden çocuğun her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bizi Türkiye`nin farklı köşelerinde, farklı yerlerinde görmeye devam edeceksiniz. Ta ki Türkiye, o eski refah günlerini görene kadar, gençlerimiz yeniden ülkemizde geleceğe dair umut besleyene kadar biz çalışacağız. Türkiye`yi bu zor günlerden mutlu günlere kavuşturacağız.

TÜİK`in daha önce açıkladığı veriler hakkında "Makyajlı veriler" ifadesini kullanan DEVA Partililer, basın açıklamasına makyaj temizleme suyu ve pamuk getirerek "TÜİK`e bu seti hediye edeceğiz. `Yeter artık TÜİK, bu makyajlı verilerden vazgeç` diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu da TÜİK`in enflasyon sepetinde uzman doktor muayene ücretinin 34 lira göründüğüne dikkat çekerek, “34 yıllık tıp doktoruyum, 34 liralık muayene neredeyse ben de oraya gidip TÜİK Başkanı`ndan muayene olmak istiyorum" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  DEVA Partisi, TÜİK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA