18 Temmuz 2026 Cumartesi

16:18   AYDıN SÖKE’DE ÇıKAN 5 YANGıNDAN 4’Ü SÖNDÜRÜLDÜ, BIRINE MÜDAHALE DEVAM EDIYOR   16:13   "78 CAN İÇIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ" 7. GÜNÜNDE ANKARA’DA... MAĞDUR AILELER: "ACıMıZA ORTAK OLAN HERKESI YARıN ULUS’A BEKLIYORUZ"   16:11   DENIZ BAYKAL’ıN EŞI OLCAY BAYKAL, DEVLET MEZARLıĞı’NDA TOPRAĞA VERILDI   15:06   DENIZ BAYKAL’ıN EŞI OLCAY BAYKAL, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR   14:56   CHP KOZLU İLÇE BAŞKANı ASLAN, GÖREVDEN ALıNDı   14:54   AHMET ÖZER: “BARıŞ IÇIN DE ADALET ŞART. ÇÜNKÜ BARıŞSıZ ADALET, ADALETSIZ BARıŞ OLMAZ"   14:54   NASUH MAHRUKI TUTUKLANDı   14:49   CHP’LI EROL: "38. OLAĞAN KURULTAYıN YENIDEN YAPıLABILMESI ANCAK 38. OLAĞAN KURULTAY DELEGELERIYLE MÜMKÜNDÜR"   14:49   CHP’NIN BUTLAN KARARı YARGıTAY’DA   14:47   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, "ADALET" ARAYAN NARIN GÜRAN’ıN AILESINE "DESTEK" SÖZÜ VERDI   10:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, MEPİAD ÜYELERI ILE BIR ARAYA GELDI   22:49   MERSIN’DE BÜYÜK DÖNÜŞÜM: ’BU KENT ARTıK SıNıF ATLıYOR!’   18:40   CHP’DE ’MUTLAK BUTLAN’ VE ’KAYYUM’ SAVAŞı: 8 İL ÖRGÜTÜ GÖREVDEN ALıNDı, ÖZGÜR ÖZEL’E ŞOK ÇAĞRı!   16:40   MERSIN’DE ZINCIR MARKETE ŞOK BASKıN! RAFLARı TEK TEK BOŞALTTıLAR, CEZASı AĞıR OLDU...   16:19   BÜYÜKÇEKMECE BELEDIYESI DAVASı… TUTUKLU ÖMER KAZANCı: “OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜNDE PASTAYı KÂĞıDA ÇIZDIM, MUMLARı CAMıN ARKASıNDAN BIRLIKTE ÜFLEDIK”   16:17   MEB ÖNÜNE YÜRÜMEK ISTEYEN MAĞDUR ÖĞRETMENLERE MÜDAHALE   15:16   CHP MYK, KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:15   MURAT EMIR, TUTUKLU ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı HÜSEYIN CAN GÜNER’I ZIYARET ETTI   14:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, GELECEĞIN BASKETBOLCULARıNı AĞıRLADı   14:50   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA YENI GELIŞME: TUNCELI’DEKI TÜM ZıRHLı ARAÇLARA ILIŞKIN BILGILER TALEP EDILDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`in dil kulübü `Hello Mersin`de yaz kursları başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kısa süre önce başlattığı ve yoğun ilgi gören dil kulübü ‘Hello Mersin`, yaz tatili boyunca İngilizce ve Almanca dillerinde eğitim vermeye devam edecek.

 

Tarih : 12 Temmuz 2024 Cuma 10:19   Okunma : 1086

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kısa süre önce başlattığı ve yoğun ilgi gören dil kulübü ‘Hello Mersin`, yaz tatili boyunca İngilizce ve Almanca dillerinde eğitim vermeye devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin ‘Hello Mersin` dil kulübü, verdiği ücretsiz yabancı dil eğitimleri ile kent halkının yanında olmayı sürdürüyor. 

Yaz tatili boyunca çocukların ve gençlerin verimli bir tatil geçirmesinin yanı sıra öğrendiklerini de unutmamasını sağlayan kulüp, interaktif ve eğlenceli ortamı ile yabancı dil öğrenimini keyifli hale getiriyor.

Almanca eğitimi yetişkinler için salı günleri saat 18.00`de verilirken, İngilizce eğitimi ortaokul, lise ve yetişkinler için hafta içi her gün 09.00-11.00, 13.30-15.30, 16.00-17.30 ve 18.00-19.30 saatleri arasında veriliyor. Kursa katılmak isteyenlerin başvuruları, `www.mercek.mersin.bel.tr` adresi üzerinden alınıyor.

“Hello Mersin`de yabancı dili eğlenerek öğretiyoruz”

İngilizce Öğretmeni Rezzan Öztekin, “Almanca konuşma kulübü sadece yetişkinler için var. Ortaokul, lise ve yetişkin gruplarımız için de İngilizce eğitimi var. 20 grubumuz var ve her sınıfımız 25 kişiden oluşuyor. Talepler de yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

Öztekin, öğrencilerin kulübü çok sevdiğine değinerek, “İlk geldiklerinde, bir ders olacak önyargısı taşıyorlar. Fakat bizim onların günlük konuşma rutinlerine İngilizceyi dahil ettiğimizi gördükten sonra bu önyargıdan kurtuluyor ve eğlenceli bir şekilde katılım sağlıyorlar” diye konuştu.

Eğitimin içeriğinden de bahseden Öztekin, “Konuşma kulübünde 7 öğretmen görev yapıyor. Kutu oyunlarımız var. Onun dışında her gün çeşitli oyunlar düzenliyoruz. Konuşma kartları ve oyun grupları planlıyoruz. Bu şekilde yabancı dili eğlenerek öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

İngilizce kursuna katılan vatandaşlar ise kursa ilişkin şunları söyledi:

-Öykü Kara: “Hello Mersin`de derslerimiz eğlenceli geçiyor. Öğretmenlerimiz, takıldığımız noktalarda yardım ediyorlar. Oyunlar oynuyoruz ve değişik aktivitelerimiz var. Okuldaki İngilizce dersinde pek bir şey öğrenemiyoruz. Burayı duyunca gelmek istedim ve gelince de bırakmak istemiyorum. Burada eğlenerek öğreniyoruz."

-Nezihe Öykü Dolgu: “İngilizce kursunu çok iyi buluyorum, eğlenceli geçiyor. Birçok aktivite yapıyor, oyunlar oynuyor ve eğleniyoruz. Okulda ders biraz sıkıcı geçiyor. Buraya geldiğimizde neşemiz daha çok artıyor. İngilizcemi geliştirmek için gelmek istedim."

-Toprak Özcan: “Eğlenerek İngilizcemi geliştiriyorum. Burada Türkçe konuşmuyoruz. İngilizce konuşuyor ve faydasını görüyoruz.” 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA