2 Nisan 2026 Perşembe

20:03   TÜRKIYE’DE PIRINÇ ALARMı: İTHALAT YÜZDE 376 PATLADı, EDIRNE’DE ÜRETIM ÇÖKTÜ!   19:26   MERSIN LIMANı’NDA "TEKEL" İSYANı! CHP’LI GÜLCAN KıŞ TBMM’DEN SESLENDI: TICARET KAÇıYOR, ENFLASYON COŞUYOR!   19:08   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı AFYONKARAHISAR’DA TOPLANıYOR! GÜNDEMDE SıCAK BAŞLıKLAR VAR   16:20   MHP’Lİ UYSAL MECLIS’TE UYARDı: 2 MILYON AILE BAĞıMLıLıKLA MÜCADELE EDIYOR   16:09   İRAN’DAN TRUMP’A: HÜRMÜZ BOĞAZı ELBETTE AÇıLACAK, AMA SIZIN IÇIN DEĞIL   16:08   İSIAS OTEL’DE EVLATLARıNı KAYBEDENLER, 16 YıL 4 AY HAPIS CEZASı ALAN HASAN ASLAN’ıN 1 YıL 3 AYDıR YAKALANMAMASıNA TEPKI GÖSTERDI   16:07   BAKAN TEKIN’DEN, MILLI MAÇ ILE ÇAKıŞAN LGS’NIN TARIHINDE DEĞIŞIKLIK SINYALI   16:06   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı 6 MAYıS’A BıRAKıLDı   10:01   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ "DENVER II" DESTEĞI   09:26   MERSINLI KADıNLAR BU HIZMETLE YENILENIYOR: DIYETISYEN DESTEĞIYLE SAĞLıKLı YAŞAMA MERHABA!   09:25   ABD’DE TARIHI KıRıLMA: 8 MILYON KIŞI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! BERNIE SANDERS’TAN "KRALLARA HAYıR" AÇıKLAMASı   09:03   ADANA’DA DENIZ ULAŞıMı DEVRIMI İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı: KARATAŞ VE YUMURTALıK’TAN KKTC’YE FERIBOT SEFERI TALEBI!   09:02   AYVAGEDIĞI’NDE İÇME SUYU HATTı YENILENDI! HEYELANıN İZLERI SILINDI, SULAR AKMAYA BAŞLADı   05:06   24 YıLLıK ZINCIR KıRıLDı, İMAMOĞLU’NDAN TARIHI MESAJ: "HEPIMIZE MORAL OLDUNUZ!"   05:03   24 YıLLıK HASRET BITTI, TÜRKIYE AYAKTA! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MILLI TAKıM’A GURUR DOLU MESAJ   01:01   MERSIN’IN HUKUK ÇıNARı "AZIZ BABAM" İLE ÖLÜMSÜZLEŞTI: BARODA DUYGU DOLU BULUŞMA!   16:32   CHP’LI SENCER SOLAKOĞLU: "DÜNYADA HAYVAN ITHAL EDEN EN BÜYÜK IKINCI ÜLKE POZISYONUNA GELDIK"   16:30   GÖKÇE GÖKÇEN: 6 ŞUBAT DAVALARı SONUCUNDA NEREDEYSE HIÇ KIMSENIN CEZAEVINDE OLMADıĞı BIR YERE GELIYORUZ   16:28   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 5G TEKNOLOJISINI 2 SENE IÇINDE ÜLKEMIZIN HER KARıŞıNDA HIZMETE SUNACAĞıZ   16:02   MUSTAFA BOZBEY: "İÇIMIZ RAHAT, YARGıYA DA BURSA HALKıNA DA VEREMEYECEĞIMIZ BIR HESABıMıZ YOK"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`in dil kulübü `Hello Mersin`de yaz kursları başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kısa süre önce başlattığı ve yoğun ilgi gören dil kulübü ‘Hello Mersin`, yaz tatili boyunca İngilizce ve Almanca dillerinde eğitim vermeye devam edecek.

 

Tarih : 12 Temmuz 2024 Cuma 10:19   Okunma : 810

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kısa süre önce başlattığı ve yoğun ilgi gören dil kulübü ‘Hello Mersin`, yaz tatili boyunca İngilizce ve Almanca dillerinde eğitim vermeye devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin ‘Hello Mersin` dil kulübü, verdiği ücretsiz yabancı dil eğitimleri ile kent halkının yanında olmayı sürdürüyor. 

Yaz tatili boyunca çocukların ve gençlerin verimli bir tatil geçirmesinin yanı sıra öğrendiklerini de unutmamasını sağlayan kulüp, interaktif ve eğlenceli ortamı ile yabancı dil öğrenimini keyifli hale getiriyor.

Almanca eğitimi yetişkinler için salı günleri saat 18.00`de verilirken, İngilizce eğitimi ortaokul, lise ve yetişkinler için hafta içi her gün 09.00-11.00, 13.30-15.30, 16.00-17.30 ve 18.00-19.30 saatleri arasında veriliyor. Kursa katılmak isteyenlerin başvuruları, `www.mercek.mersin.bel.tr` adresi üzerinden alınıyor.

“Hello Mersin`de yabancı dili eğlenerek öğretiyoruz”

İngilizce Öğretmeni Rezzan Öztekin, “Almanca konuşma kulübü sadece yetişkinler için var. Ortaokul, lise ve yetişkin gruplarımız için de İngilizce eğitimi var. 20 grubumuz var ve her sınıfımız 25 kişiden oluşuyor. Talepler de yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

Öztekin, öğrencilerin kulübü çok sevdiğine değinerek, “İlk geldiklerinde, bir ders olacak önyargısı taşıyorlar. Fakat bizim onların günlük konuşma rutinlerine İngilizceyi dahil ettiğimizi gördükten sonra bu önyargıdan kurtuluyor ve eğlenceli bir şekilde katılım sağlıyorlar” diye konuştu.

Eğitimin içeriğinden de bahseden Öztekin, “Konuşma kulübünde 7 öğretmen görev yapıyor. Kutu oyunlarımız var. Onun dışında her gün çeşitli oyunlar düzenliyoruz. Konuşma kartları ve oyun grupları planlıyoruz. Bu şekilde yabancı dili eğlenerek öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

İngilizce kursuna katılan vatandaşlar ise kursa ilişkin şunları söyledi:

-Öykü Kara: “Hello Mersin`de derslerimiz eğlenceli geçiyor. Öğretmenlerimiz, takıldığımız noktalarda yardım ediyorlar. Oyunlar oynuyoruz ve değişik aktivitelerimiz var. Okuldaki İngilizce dersinde pek bir şey öğrenemiyoruz. Burayı duyunca gelmek istedim ve gelince de bırakmak istemiyorum. Burada eğlenerek öğreniyoruz."

-Nezihe Öykü Dolgu: “İngilizce kursunu çok iyi buluyorum, eğlenceli geçiyor. Birçok aktivite yapıyor, oyunlar oynuyor ve eğleniyoruz. Okulda ders biraz sıkıcı geçiyor. Buraya geldiğimizde neşemiz daha çok artıyor. İngilizcemi geliştirmek için gelmek istedim."

-Toprak Özcan: “Eğlenerek İngilizcemi geliştiriyorum. Burada Türkçe konuşmuyoruz. İngilizce konuşuyor ve faydasını görüyoruz.” 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA