11 Ocak 2026 Pazar

17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”  
 
     
   

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi`ne tepkiler sürüyor...


Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi`nin geri çekilmesi için başlattıkları eğitim nöbetinin 10`uncu gününde nöbetin gerçekleştiği Milli Egemenlik Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

 

Tarih : 12 Temmuz 2024 Cuma 12:29   Okunma : 875

(ANKARA) - Eğitim-Sen`in Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi`nin geri çekilmesine ilişkin TBMM yanında bulunan Milli Egemenlik Parkı`nda başlattığı ``eylem nöbeti`` 10`uncu gününde devam ediyor. Parkta yapılan basın açıklamasında konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Bu kanunun geri çekilmesi için elimizden gelen tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz.. Halkın yaşadığı sorunlardan haberleri olmayan insanların yasa hakkı olduğunu düşünmüyoruz. Yasa yapılacaksa, öğretmenlerle yapılmalıdır`` dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak`ın okuduğu basın açıklaması esnasında eğitimciler, ``Susma haykır, Öğretmenlik Meslek Kanunu`na hayır" ,"Bu kanunla olmaz", ``Gerici, ırkçı eğitime hayır`` sloganları attı.

Irmak ``On gündür burada Öğretmenlik Meslek Kanunu`nu maddelerinin öğretmenler haklarını içermediğini haykırıyoruz. Hukuksal düzenlemeleri reddeden, kendi gündemlerine uygun yasa düzenlemeleriyle karşımızdalar`` dedi.

``Öğretmenler şiddetin alasına devlet tarafından uğruyor``

Kanunla birlikte öngörülen Milli Eğitim Akademisi`nin ekonomik bir yük getireceğini söyleyen Irmak, kanun teklifinde ayrıca öğretmenlerin güvenceli çalışma koşullarına ve ekonomik sorunlarına ilişkin bir iyileştirmenin yer almadığını söyledi. Irmak, Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapmak istedikleri basın açıklamasında maruz kaldıkları polis müdahalesini hatırlatarak, ``Öğretmenler şiddetin en alasına devlet tarafından uğruyor`` ifadelerini kullandı.

Teklif ile birlikte dört yıllık eğitim fakülteleri öğrencilerinin yok sayıldığını söyleyen Irmak, ``Neden yapılır bu? Oradaki öğrencileri ve eğitimlerini yok saymak, onun yerine bütçeye ciddi yük getirecek bir uygulamayı getirmek istiyorlar. Başından beri ifade ettiğimiz gibi AKP iktidarının bu eğitim alanına dönük özel bir yaklaşımının sonucu.. İtirazlarımız buna`` diye konuştu.

``Mücadelemize ara vermeden devam edeceğiz``

55 yıl önce öğretmenlerin yaptığı boykotu hatırlatan Irmak, "Öğretmenler bu tip eylemlere başvurabilir" dedi. Meclis`teki görüşmelere ilişkin de konuşan Irmak, ``Oradaki tiyatro oyununu biliyoruz. Milletvekillerinin kanun maddesinin ne içerdiğinden haberleri yok. Koşa koşa gidip parmak kaldırıyorlar. Bir tiyatro oyunuyla karşı karşıyayız. Hani nerede milletin lehine düzenlemeler? Bu kanunun geri çekilmesi için elimizden gelen tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz. Biz mücadelemize ara vermeden devam edeceğiz. Halkın yaşadığı sorunlardan haberleri olmayan insanların yasa hakkı olduğunu düşünmüyoruz. Yasa yapılacaksa, öğretmenlerle yapılmalıdır. Bu uygulamayı reddediyoruz`` ifadelerini kullandı.

Milli Egemenlik Parkı`nda Eğitim-Sen`in yanı sıra Eğitim-İş ve Özel Sektör Öğretmenleri de hem Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi`nin geri çekilmesi hem de öğretmenlerin yaşadığı çalışma sorunlarına ve çözüm önerilerinin getirilmesine ilişkin eylemlerini sürdürüyor.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA