19 Ağustos 2026 Çarşamba

21:30   SIYASETTE REKOR KıRAN BÜYÜME! YENİ PARTI ÜYE VE BELEDIYE SAYıSıNı AÇıKLADı: ’CUMHURIYET TARIHINDE İLK!’   21:20   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EDEBIYAT MIRASıNA VEFA: OSMAN ŞAHIN ÖYKÜ ÖDÜLÜ GELENEKSELLEŞIYOR   20:43   MERSIN’DE YAŞAYANLAR DIKKATE ALMALı: TÜRK KıZıLAY’DAN HAYATI ÇAĞRı! ’KAN BAĞıŞı TATIL YAPMAZ’   20:41   A PARTI MERSIN İL BAŞKANı GÜR ARSLANYıKAR’DAN DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRıSı   20:35    ORTALıĞı KARıŞTıRACAK HARITA! TRUMP HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ABD TOPRAĞı İLAN ETTI: TAHRAN’DAN YANıT GECIKMEDI   19:23   ENERJI BAKANLıĞı ÖNÜNDE 9. GÜN: BAĞıMSıZ MADEN İŞ BAŞKANıNA EV HAPSI TALEBINE SERT TEPKI!   19:10   SEÇIM ÖNCESI AŞıRı SAĞA KARŞı DEV İTTIFAK: SANAT, SPOR VE İŞ DÜNYASı MITINGE HAZıRLANıYOR   16:58   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ESNAFıN DÜKKÂNı KURŞUNLANıRKEN, ÇETELER HARAÇ KESERKEN HANGI GÜVENLIKTEN SÖZ EDIYORUZ   15:52   CHP’DEN ODA DAĞıLıMı NEDENIYLE KURTULMUŞ’A TEPKI: TBMM BAŞKANı ‘EVDEN GIDEN DAMADıN KAPıYı SıRTLAMASıNA’ IZIN VERMIŞTIR   15:51   TÜRKIYE MADEN-İŞ SENDIKASı ÜYESI IŞÇILERIN EYLEMI SÜRÜYOR: "BıKTıK ARTıK"   15:50   EĞITIM SEN’DEN 6. DEMOKRATIK EĞITIM KURULTAYı.... KEMAL IRMAK: KURULTAYıMıZı ÇÖZÜM ÖNERILERIMIZI OLUŞTURACAĞıMıZ BIR ZEMIN OLARAK DEĞERLENDIRIYORUZ   15:50   CHP GRUP BAŞKANVEKILI TÜRELI: "İSTANBUL SÖZLEŞMESI’NE GERI DÖNÜLMELI VE SÖZLEŞMENIN TÜM HÜKÜMLERI EKSIKSIZ UYGULANMALıDıR"   15:49   TOM BARRACK: İSRAIL’IN EBU ZUHUR ÜSSÜ’NE SALDıRıLARıNDAN ENDIŞE DUYUYORUZ   14:44   ABDULLAH GÜL’DEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "KÜRT MESELESININ ÇÖZÜMÜNDE YENI BIR KAPı AÇMıŞTıR"   14:42   SIVAS’TA YOLCU MINIBÜSÜ ŞARAMPOLE DEVRILDI: 4 ÖLÜ, 10 YARALı   14:42   İBB DAVASı’NDA SORGUSU DEVAM EDEN MUZAFFER BEYAZ HAKKıNDAKI TUTUKLAMA TALEBINE RET   14:40   ÜMIT ÖZDAĞ: "PKK AFFıNA KARŞı ÇıKANLAR MAHKEMELERE SÜRÜKLENIYOR"   10:03   AB’DE TEKSTIL DÜZENLEMESI YÜRÜRLÜKTE: AHKİB BAŞKANı AYTEK’TEN İHRACATÇıYA ‘DÖNGÜSEL EKONOMI’ ÇAĞRıSı   09:59   MERSIN İL MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI’DEN NURETTIN TOPÇU ANADOLU LISESI’NE KRITIK ZIYARET   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ÇOCUK KAMPÜSLERI YAZ ATÖLYELERI BAŞLADı  
 
     
   

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi`ne tepkiler sürüyor...


Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi`nin geri çekilmesi için başlattıkları eğitim nöbetinin 10`uncu gününde nöbetin gerçekleştiği Milli Egemenlik Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

 

Tarih : 12 Temmuz 2024 Cuma 12:29   Okunma : 1076

(ANKARA) - Eğitim-Sen`in Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi`nin geri çekilmesine ilişkin TBMM yanında bulunan Milli Egemenlik Parkı`nda başlattığı ``eylem nöbeti`` 10`uncu gününde devam ediyor. Parkta yapılan basın açıklamasında konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Bu kanunun geri çekilmesi için elimizden gelen tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz.. Halkın yaşadığı sorunlardan haberleri olmayan insanların yasa hakkı olduğunu düşünmüyoruz. Yasa yapılacaksa, öğretmenlerle yapılmalıdır`` dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak`ın okuduğu basın açıklaması esnasında eğitimciler, ``Susma haykır, Öğretmenlik Meslek Kanunu`na hayır" ,"Bu kanunla olmaz", ``Gerici, ırkçı eğitime hayır`` sloganları attı.

Irmak ``On gündür burada Öğretmenlik Meslek Kanunu`nu maddelerinin öğretmenler haklarını içermediğini haykırıyoruz. Hukuksal düzenlemeleri reddeden, kendi gündemlerine uygun yasa düzenlemeleriyle karşımızdalar`` dedi.

``Öğretmenler şiddetin alasına devlet tarafından uğruyor``

Kanunla birlikte öngörülen Milli Eğitim Akademisi`nin ekonomik bir yük getireceğini söyleyen Irmak, kanun teklifinde ayrıca öğretmenlerin güvenceli çalışma koşullarına ve ekonomik sorunlarına ilişkin bir iyileştirmenin yer almadığını söyledi. Irmak, Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapmak istedikleri basın açıklamasında maruz kaldıkları polis müdahalesini hatırlatarak, ``Öğretmenler şiddetin en alasına devlet tarafından uğruyor`` ifadelerini kullandı.

Teklif ile birlikte dört yıllık eğitim fakülteleri öğrencilerinin yok sayıldığını söyleyen Irmak, ``Neden yapılır bu? Oradaki öğrencileri ve eğitimlerini yok saymak, onun yerine bütçeye ciddi yük getirecek bir uygulamayı getirmek istiyorlar. Başından beri ifade ettiğimiz gibi AKP iktidarının bu eğitim alanına dönük özel bir yaklaşımının sonucu.. İtirazlarımız buna`` diye konuştu.

``Mücadelemize ara vermeden devam edeceğiz``

55 yıl önce öğretmenlerin yaptığı boykotu hatırlatan Irmak, "Öğretmenler bu tip eylemlere başvurabilir" dedi. Meclis`teki görüşmelere ilişkin de konuşan Irmak, ``Oradaki tiyatro oyununu biliyoruz. Milletvekillerinin kanun maddesinin ne içerdiğinden haberleri yok. Koşa koşa gidip parmak kaldırıyorlar. Bir tiyatro oyunuyla karşı karşıyayız. Hani nerede milletin lehine düzenlemeler? Bu kanunun geri çekilmesi için elimizden gelen tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz. Biz mücadelemize ara vermeden devam edeceğiz. Halkın yaşadığı sorunlardan haberleri olmayan insanların yasa hakkı olduğunu düşünmüyoruz. Yasa yapılacaksa, öğretmenlerle yapılmalıdır. Bu uygulamayı reddediyoruz`` ifadelerini kullandı.

Milli Egemenlik Parkı`nda Eğitim-Sen`in yanı sıra Eğitim-İş ve Özel Sektör Öğretmenleri de hem Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi`nin geri çekilmesi hem de öğretmenlerin yaşadığı çalışma sorunlarına ve çözüm önerilerinin getirilmesine ilişkin eylemlerini sürdürüyor.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA