30 Nisan 2026 Perşembe

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

Özgür Özel: "Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi ziyaret ve toplantılar için geldiği Burdur’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 14:26   Okunma : 1009

(ANKARA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) Can Atalay kararıyla ilgili "Hepimizin görevleri var. Birinci görev Adalet Bakanı`nın. Hızlı şekilde şekilde Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden serbest bırakılmalıdır. İkinci görev, 15`inde Can Atalay, Meclis`in açılmasıyla birlikte yok hükmündeki karar okutularak, tutanaklara geçirilmeli. Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir. Bunun dışında bize düşen, Can Atalay`a aramıza hoş geldin demektir" dedi. Konuyla ilgili TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşeceğini kaydeden Özel, “Kendisinin Anayasa`ya uygun davranmasını bekliyoruz” diye konuştu.

"Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış"

Özel, AYM`nin Can Atalay hakkında verdiği karara ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:

“Meclis Başkanı`nın yaptığı tutumun yanlış olduğunu, ilk başta takındığı tutum doğruydu. Ama daha sonra döndü dolaştı bu hukuksuz kararı okuttu. Okutmaması gerekiyordu, okuttu. Anayasa Mahkemesi`de ‘yok hükmünde` diye kararını verdi. Can Atalay ile ilgili bu kararın altı ay önce alındığını biliyoruz. Gerekçeli kararı altı aydır beklettiler. Meclis kapandıktan sonra iki gün sonra yaptılar. Bu kararın derhal okunması lazım. 15`inde Meclis toplanacak. Toplandığı gün Meclis Başkanı`nın Anayasa Mahkemesi`nin yok hükmünde saydığı bu kararını okutması lazım. Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış. Tutanaklara düşmesi gerektiği için, bu karar doğrultusunda milletvekili özlük haklarını yeniden kazandığını, o düşme işlemlerinin tamamının yok hükmünde ilan etmeleri ve Can Atalay`ın da zaman geçirilmeksizin serbest bırakılarak yemin etmesi lazım.

“Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir”

Adalet Bakanlığı`na şunu hatırlatıyorum; Anayasa`nın ilgili maddesi Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama, yargı ve yürütme organları için bağlayıcı olduğunu, gerekçeli karar açıklandıktan sonra herkesin buna uymak zorunda olduğunu söylüyor. Hepimizin görevleri var. Birinci görev Adalet Bakanı`nın. Hızlı şekilde şekilde Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden serbest bırakılmalıdır. İkinci görev, 15`inde Can Atalay, Meclis`in açılmasıyla birlikte yok hükmündeki karar okutularak, tutanaklara geçirilmeli. Meclis`i Numan Bey`in yöneteceği anlaşılıyor. Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir. Bunun dışında bize düşen, Can Atalay`a aramıza hoş geldin demektir. Türkiye`de başka kimseye bir şey düşmüyor. Adalet Bakanı, serbest bırakacak, Meclis Başkanı yemine çağıracak.

“Birazdan Numan Kurtulmuş`u arayacağım”

Sayın Meclis Başkanı`nı dün aramıştım, ulaşamadım. Yoğun programda o beni aradı ulaşamadı. Birazdan bu konuyu da görüşeceğim bir görüşme yaparak kendisine beklentimizi ifade edeceğim. Kendisinin Anayasa`ya uygun davranmasını bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Özgür Özel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA