25 Mayıs 2026 Pazartesi

01:01   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI HAKKıNDAKI KARARDA YENI GELIŞME! RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: O KARAR İPTAL EDILDI   22:53   AVRUPA’DAN ANKARA’DAKI O OLAYLARA ÇOK SERT TEPKI! ’ÖZGÜR ÖZEL’IN YANıNDAYıZ’   21:49   ANKARA’DA TARIHI YÜRÜYÜŞ! ÖZGÜR ÖZEL FOTOĞRAFLARı PAYLAŞıP MESAJı VERDI: "BUGÜN BIR MILATTıR, SONRASı OLACAK..."   21:46   CHP’DE KURULTAY İPTALI SONRASı SıCAK GELIŞME! İL BAŞKANLıĞı RESMEN DUYURDU:    18:30   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE GAZLı MÜDAHALE! HALKEVLERI’NDEN SERT TEPKI: "SARAY’ıN OPERASYONUNA DIRENECEĞIZ"   17:45   4 EMEK VE MESLEK ÖRGÜTÜNDEN ORTAK DEKLARASYON: ’BU MÜDAHALE HALK İRADESINEDIR!’   17:43   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDEKI ABLUKAYA ANKARA TABIP ODASı’NDAN SERT TEPKI!   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN O İTTIFAKA SERT İSYAN:    17:40   CHP GENEL MERKEZINDE HAREKETLI DAKIKALAR: ÖZGÜR ÖZEL KENDISINE GELEN O TEBLIGATı YıRTTı ATTı!   17:38   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: DÜNYA DEVLERI AP, THE GUARDIAN VE EL CEZIRE CHP’DEKI MÜDAHALEYI BÖYLE GÖRDÜ!   10:50   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE BÜYÜK KRIZ: "KENAN EVREN’DEN SONRA BIR İLK!" KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER   10:40   CHP’DE İKINCI DALGA KRIZ! KıLıÇDAROĞLU’NUN AVUKATıNDAN EMNIYETE FLAŞ DILEKÇE: ’GENEL MERKEZI BIZE TESLIM EDIN’   09:40   CHP’DE KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR: GENEL MERKEZ ÖNÜNDE ARBEDE! MURAT EMIR’DEN SERT TEPKI   09:30   ANKARA’DA SIYASETI SAYAN GECE! CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ’TAHLIYE’ ARBEDESI: ’MAFYA KıLıKLı İNSANLAR PARTI BASıYOR’   09:25   CHP GENEL MERKEZI’NDE ’KAYYUM’ VE TAHLIYE ABLUKASı! MILLETVEKILI DUVARLARDAN ATLAYARAK İÇERI GIRDI: ’TEK BIR SEBEBI VAR...’   05:40   ADANA’DA KORKUTAN DEPREM! AFAD SON DAKIKA OLARAK DUYURDU: ÇEVRE İLLER DE SALLANDı   23:30   TRUMP’ıN ERDOĞAN MESAJı SIYASETI HAREKETLENDIRDI! ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SERT TEPKI: ’HANGI YÖNÜYLE YÜZYıLLARıN BEKLEDIĞI LIDER?’   22:59   CHP’DE ’KURULTAY’ DEPREMI: ÖZGÜR ÇELIK’TEN 9 TUTUKLAMA KARARıNA İLK VE SERT TEPKI! ’SIYASI TARIHTE BIR İLK.’   22:50   TRUMP’ıN TEŞEKKÜR MESAJı SIYASETI HAREKETLENDIRDI: CHP’DEN ERDOĞAN’A SERT ’MUTLAK BUTLAN’ TEPKISI!   22:30   İSTANBUL’DA ’KURULTAY’ İSYANI: ’MESELE CHP DEĞIL, SANDıĞı KAÇıRMAYA ÇALıŞıYORLAR!’  
 
     
   

Özgür Özel: "Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi ziyaret ve toplantılar için geldiği Burdur’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 14:26   Okunma : 1049

(ANKARA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) Can Atalay kararıyla ilgili "Hepimizin görevleri var. Birinci görev Adalet Bakanı`nın. Hızlı şekilde şekilde Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden serbest bırakılmalıdır. İkinci görev, 15`inde Can Atalay, Meclis`in açılmasıyla birlikte yok hükmündeki karar okutularak, tutanaklara geçirilmeli. Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir. Bunun dışında bize düşen, Can Atalay`a aramıza hoş geldin demektir" dedi. Konuyla ilgili TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşeceğini kaydeden Özel, “Kendisinin Anayasa`ya uygun davranmasını bekliyoruz” diye konuştu.

"Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış"

Özel, AYM`nin Can Atalay hakkında verdiği karara ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:

“Meclis Başkanı`nın yaptığı tutumun yanlış olduğunu, ilk başta takındığı tutum doğruydu. Ama daha sonra döndü dolaştı bu hukuksuz kararı okuttu. Okutmaması gerekiyordu, okuttu. Anayasa Mahkemesi`de ‘yok hükmünde` diye kararını verdi. Can Atalay ile ilgili bu kararın altı ay önce alındığını biliyoruz. Gerekçeli kararı altı aydır beklettiler. Meclis kapandıktan sonra iki gün sonra yaptılar. Bu kararın derhal okunması lazım. 15`inde Meclis toplanacak. Toplandığı gün Meclis Başkanı`nın Anayasa Mahkemesi`nin yok hükmünde saydığı bu kararını okutması lazım. Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış. Tutanaklara düşmesi gerektiği için, bu karar doğrultusunda milletvekili özlük haklarını yeniden kazandığını, o düşme işlemlerinin tamamının yok hükmünde ilan etmeleri ve Can Atalay`ın da zaman geçirilmeksizin serbest bırakılarak yemin etmesi lazım.

“Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir”

Adalet Bakanlığı`na şunu hatırlatıyorum; Anayasa`nın ilgili maddesi Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama, yargı ve yürütme organları için bağlayıcı olduğunu, gerekçeli karar açıklandıktan sonra herkesin buna uymak zorunda olduğunu söylüyor. Hepimizin görevleri var. Birinci görev Adalet Bakanı`nın. Hızlı şekilde şekilde Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden serbest bırakılmalıdır. İkinci görev, 15`inde Can Atalay, Meclis`in açılmasıyla birlikte yok hükmündeki karar okutularak, tutanaklara geçirilmeli. Meclis`i Numan Bey`in yöneteceği anlaşılıyor. Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir. Bunun dışında bize düşen, Can Atalay`a aramıza hoş geldin demektir. Türkiye`de başka kimseye bir şey düşmüyor. Adalet Bakanı, serbest bırakacak, Meclis Başkanı yemine çağıracak.

“Birazdan Numan Kurtulmuş`u arayacağım”

Sayın Meclis Başkanı`nı dün aramıştım, ulaşamadım. Yoğun programda o beni aradı ulaşamadı. Birazdan bu konuyu da görüşeceğim bir görüşme yaparak kendisine beklentimizi ifade edeceğim. Kendisinin Anayasa`ya uygun davranmasını bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Özgür Özel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA