11 Temmuz 2026 Cumartesi

18:06   SILAH YAKMA TÖRENIN BIRINCI YıL DÖNÜMÜ… TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’DAN “SÜREÇ” AÇıKLAMASı: “İKTIDAR ÇABALARıMıZA KARŞıLıK VERMEMIŞTIR”   18:04   CHP GENEL MERKEZI’NDE 45 GÜN SONRA BIBER GAZı YENIDEN HISSEDILDI   18:02   HAKAN FIDAN: TÜRKIYE’NIN İSRAIL ILE ÇATıŞMAYA GIRMESI IÇIN BIR NEDEN YOK   18:02   EKREM İMAMOĞLU: "BENIMLE YARıŞMAKTAN KORKUYOR, SESIM, GÖRÜNTÜM, MAHKEMEYE GELMEM YASAK"   18:01   KREMLIN: S-400 KONUSUNDA TÜRKIYE ILE TEMASLARıMıZ SÜRÜYOR   16:12   BOLU’DAN ANKARA’YA "78 CAN İÇIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ"   16:08   CHP MYK, KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:07   DILEK KAYA İMAMOĞLU: EKREM İMAMOĞLU KESINLIKLE SUSMA HAKKıNı KULLANMADı, SUSTURULDU   16:01   LGS RAPORU: 994 BIN ÖĞRENCI SıNAVA GIRDI, 452’SI 500 TAM PUAN ALDı   15:56   KURTULUŞ PARKı VE DIKMEN’DEKI NATO KARŞıTı EYLEMDE GÖZALTıNA ALıNANLAR SERBEST   14:49   MAVI BAYRAKLı KONFOR: MERSIN PLAJLARı BU YAZ ZIYARETÇI REKORUNA KOŞUYOR!   14:01   FARUK MEHMET AKAR’DAN BILEN AILESINE TAZIYE   09:30   MERSIN’DE ALıŞVERIŞE ÇıKANLAR GÖZLERINE İNANAMADı! ALıŞVERIŞ MERKEZLERINDE NELER OLUYOR?   01:03   CHP AKDENIZ ÖRGÜTÜ, TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’I ZIYARET ETTI   22:09   ADD’DEN 24 TEMMUZ İÇIN ’LOZAN BAYRAMı’ ÇAĞRıSı   09:21   HÜRMÜZ’DE SAVAŞ ALARMı! ABD İRAN’DA 80’DEN FAZLA HEDEFI VURDU, TAHRAN’DAN KÖRFEZ’DEKI ABD ÜSLERINE FÜZE MISILLEMESI   09:12   NEFES KESEN PENALTıLAR SONUCU İSVIÇRE TARIH YAZDı! ARJANTIN’IN ÇEYREK FINALDEKI RAKIBI BELLI OLDU   09:10   MERSIN’DE EMEKLILERE DÜNYA EMEKLILER GÜNÜ SÜRPRIZI! EMEKLI EVLERI’NDE KUTLAMA COŞKUSU YAŞANDı   01:01   TARSUS MECLISI’NDEN KRITIK KARARLAR: KÜLTÜR MERKEZI, 800 BIN AVROLUK AB PROJESI VE ÇIFTÇIYE ZIRAI DRON DESTEĞI   10:59   ANKARA’DA YARDıM ETMEK İSTERKEN ŞIDDET İDDIASı: PSIKOLOGUN KAFEDE YAŞADıKLARı YARGıYA TAŞıNDı  
 
     
   

Özgür Özel: "Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi ziyaret ve toplantılar için geldiği Burdur’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 14:26   Okunma : 1325

(ANKARA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) Can Atalay kararıyla ilgili "Hepimizin görevleri var. Birinci görev Adalet Bakanı`nın. Hızlı şekilde şekilde Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden serbest bırakılmalıdır. İkinci görev, 15`inde Can Atalay, Meclis`in açılmasıyla birlikte yok hükmündeki karar okutularak, tutanaklara geçirilmeli. Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir. Bunun dışında bize düşen, Can Atalay`a aramıza hoş geldin demektir" dedi. Konuyla ilgili TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşeceğini kaydeden Özel, “Kendisinin Anayasa`ya uygun davranmasını bekliyoruz” diye konuştu.

"Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış"

Özel, AYM`nin Can Atalay hakkında verdiği karara ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:

“Meclis Başkanı`nın yaptığı tutumun yanlış olduğunu, ilk başta takındığı tutum doğruydu. Ama daha sonra döndü dolaştı bu hukuksuz kararı okuttu. Okutmaması gerekiyordu, okuttu. Anayasa Mahkemesi`de ‘yok hükmünde` diye kararını verdi. Can Atalay ile ilgili bu kararın altı ay önce alındığını biliyoruz. Gerekçeli kararı altı aydır beklettiler. Meclis kapandıktan sonra iki gün sonra yaptılar. Bu kararın derhal okunması lazım. 15`inde Meclis toplanacak. Toplandığı gün Meclis Başkanı`nın Anayasa Mahkemesi`nin yok hükmünde saydığı bu kararını okutması lazım. Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış. Tutanaklara düşmesi gerektiği için, bu karar doğrultusunda milletvekili özlük haklarını yeniden kazandığını, o düşme işlemlerinin tamamının yok hükmünde ilan etmeleri ve Can Atalay`ın da zaman geçirilmeksizin serbest bırakılarak yemin etmesi lazım.

“Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir”

Adalet Bakanlığı`na şunu hatırlatıyorum; Anayasa`nın ilgili maddesi Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama, yargı ve yürütme organları için bağlayıcı olduğunu, gerekçeli karar açıklandıktan sonra herkesin buna uymak zorunda olduğunu söylüyor. Hepimizin görevleri var. Birinci görev Adalet Bakanı`nın. Hızlı şekilde şekilde Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden serbest bırakılmalıdır. İkinci görev, 15`inde Can Atalay, Meclis`in açılmasıyla birlikte yok hükmündeki karar okutularak, tutanaklara geçirilmeli. Meclis`i Numan Bey`in yöneteceği anlaşılıyor. Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir. Bunun dışında bize düşen, Can Atalay`a aramıza hoş geldin demektir. Türkiye`de başka kimseye bir şey düşmüyor. Adalet Bakanı, serbest bırakacak, Meclis Başkanı yemine çağıracak.

“Birazdan Numan Kurtulmuş`u arayacağım”

Sayın Meclis Başkanı`nı dün aramıştım, ulaşamadım. Yoğun programda o beni aradı ulaşamadı. Birazdan bu konuyu da görüşeceğim bir görüşme yaparak kendisine beklentimizi ifade edeceğim. Kendisinin Anayasa`ya uygun davranmasını bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Özgür Özel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA