16 Haziran 2026 Salı

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

Özgür Özel: "Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi ziyaret ve toplantılar için geldiği Burdur’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 14:26   Okunma : 1221

(ANKARA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) Can Atalay kararıyla ilgili "Hepimizin görevleri var. Birinci görev Adalet Bakanı`nın. Hızlı şekilde şekilde Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden serbest bırakılmalıdır. İkinci görev, 15`inde Can Atalay, Meclis`in açılmasıyla birlikte yok hükmündeki karar okutularak, tutanaklara geçirilmeli. Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir. Bunun dışında bize düşen, Can Atalay`a aramıza hoş geldin demektir" dedi. Konuyla ilgili TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşeceğini kaydeden Özel, “Kendisinin Anayasa`ya uygun davranmasını bekliyoruz” diye konuştu.

"Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış"

Özel, AYM`nin Can Atalay hakkında verdiği karara ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:

“Meclis Başkanı`nın yaptığı tutumun yanlış olduğunu, ilk başta takındığı tutum doğruydu. Ama daha sonra döndü dolaştı bu hukuksuz kararı okuttu. Okutmaması gerekiyordu, okuttu. Anayasa Mahkemesi`de ‘yok hükmünde` diye kararını verdi. Can Atalay ile ilgili bu kararın altı ay önce alındığını biliyoruz. Gerekçeli kararı altı aydır beklettiler. Meclis kapandıktan sonra iki gün sonra yaptılar. Bu kararın derhal okunması lazım. 15`inde Meclis toplanacak. Toplandığı gün Meclis Başkanı`nın Anayasa Mahkemesi`nin yok hükmünde saydığı bu kararını okutması lazım. Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış. Tutanaklara düşmesi gerektiği için, bu karar doğrultusunda milletvekili özlük haklarını yeniden kazandığını, o düşme işlemlerinin tamamının yok hükmünde ilan etmeleri ve Can Atalay`ın da zaman geçirilmeksizin serbest bırakılarak yemin etmesi lazım.

“Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir”

Adalet Bakanlığı`na şunu hatırlatıyorum; Anayasa`nın ilgili maddesi Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama, yargı ve yürütme organları için bağlayıcı olduğunu, gerekçeli karar açıklandıktan sonra herkesin buna uymak zorunda olduğunu söylüyor. Hepimizin görevleri var. Birinci görev Adalet Bakanı`nın. Hızlı şekilde şekilde Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden serbest bırakılmalıdır. İkinci görev, 15`inde Can Atalay, Meclis`in açılmasıyla birlikte yok hükmündeki karar okutularak, tutanaklara geçirilmeli. Meclis`i Numan Bey`in yöneteceği anlaşılıyor. Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir. Bunun dışında bize düşen, Can Atalay`a aramıza hoş geldin demektir. Türkiye`de başka kimseye bir şey düşmüyor. Adalet Bakanı, serbest bırakacak, Meclis Başkanı yemine çağıracak.

“Birazdan Numan Kurtulmuş`u arayacağım”

Sayın Meclis Başkanı`nı dün aramıştım, ulaşamadım. Yoğun programda o beni aradı ulaşamadı. Birazdan bu konuyu da görüşeceğim bir görüşme yaparak kendisine beklentimizi ifade edeceğim. Kendisinin Anayasa`ya uygun davranmasını bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Özgür Özel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA