29 Ağustos 2026 Cumartesi

19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM   19:08   AKDENIZ’IN KıYıSıNDA NEFES ALAN ALANLAR YENILENIYOR: KÜLTÜR PARK’A ÖZEL BAKıM   11:20   MEZITLI’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU: BAŞKAN TUNCER’DEN ANLAMLı ZAFER BAYRAMı MESAJı   10:46   MILYARLıK CIROYA MILYARLıK ZARAR! TARıM KREDI MARKETLERDE ÇÖKÜŞ: ŞUBELER KAPANıYOR, İŞÇILER ÇıKARıLıYOR   09:50   BINASı DA OTOBÜSÜ DE HALKıN BAĞıŞLARıYLA ALıNDı! YENİ PARTI GENEL MERKEZI 31 AĞUSTOS’TA KAPıLARıNı AÇıYOR   09:35   VAHAP SEÇER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı: ’BIRLIK İÇINDE GELECEĞE YÜRÜYORUZ’   09:25   UTKU ÇAKıRÖZER SINCAN CEZAEVI’NDEN SESLENDI: ’HUKUKSUZ TUTUKLAMALAR PEŞIN CEZAYA DÖNÜŞTÜ!’   09:06   MAHMUT ARıKAN IĞDıR’DA ESNAFıN NABZıNı TUTTU: "BIZI UNUTULMUŞ GIBI BıRAKTıLAR!"   09:04   TKP’DEN KRITIK TOPLANTı: SEÇIM YASASı ÇıKıŞıNA HAZıRLANıYOR, 106. YıL İÇIN SAHAYA İNIYOR   09:02   MERSIN SIYAH İNCIRI TESCILLENIYOR! BÜYÜKŞEHIR DESTEĞIYLE HASAT BEREKETLENDI   01:01   AVRUPA’DA AĞıR MAĞLUBIYET VE FLAŞ İSTIFA! TRABZONSPOR FERENCVAROS’A ELENDI, FATIH TEKKE GÖREVI BıRAKTı   09:05   MERSIN DÜNYA SINEMASıNıN ODAK NOKTASı OLUYOR! BÜYÜKŞEHIR İSPANYA’DA GÖVDE GÖSTERISI YAPACAK   06:31   MEHMET UÇUM’DAN AİHM AÇıKLAMASı: ’ANAYASA’NıN 90. MADDESI AİHM KARARLARıNA DAYANAK OLAMAZ’   01:29   FENERBAHÇE ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE! LYON DEPLASMANıNDA UNUTULMAZ GECE   01:25   YENİ PARTI’DE ÜYE PATLAMASı: 15 GÜNDE 500 BINI AŞARAK REKOR KıRDı!  
 
     
   

Özgür Özel: "Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi ziyaret ve toplantılar için geldiği Burdur’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 14:26   Okunma : 1457

(ANKARA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) Can Atalay kararıyla ilgili "Hepimizin görevleri var. Birinci görev Adalet Bakanı`nın. Hızlı şekilde şekilde Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden serbest bırakılmalıdır. İkinci görev, 15`inde Can Atalay, Meclis`in açılmasıyla birlikte yok hükmündeki karar okutularak, tutanaklara geçirilmeli. Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir. Bunun dışında bize düşen, Can Atalay`a aramıza hoş geldin demektir" dedi. Konuyla ilgili TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşeceğini kaydeden Özel, “Kendisinin Anayasa`ya uygun davranmasını bekliyoruz” diye konuştu.

"Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış"

Özel, AYM`nin Can Atalay hakkında verdiği karara ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:

“Meclis Başkanı`nın yaptığı tutumun yanlış olduğunu, ilk başta takındığı tutum doğruydu. Ama daha sonra döndü dolaştı bu hukuksuz kararı okuttu. Okutmaması gerekiyordu, okuttu. Anayasa Mahkemesi`de ‘yok hükmünde` diye kararını verdi. Can Atalay ile ilgili bu kararın altı ay önce alındığını biliyoruz. Gerekçeli kararı altı aydır beklettiler. Meclis kapandıktan sonra iki gün sonra yaptılar. Bu kararın derhal okunması lazım. 15`inde Meclis toplanacak. Toplandığı gün Meclis Başkanı`nın Anayasa Mahkemesi`nin yok hükmünde saydığı bu kararını okutması lazım. Bana kalsa okutmaya da gerek yok. Çünkü Anayasa Mahkemesi, yok hükmünde saymış. Tutanaklara düşmesi gerektiği için, bu karar doğrultusunda milletvekili özlük haklarını yeniden kazandığını, o düşme işlemlerinin tamamının yok hükmünde ilan etmeleri ve Can Atalay`ın da zaman geçirilmeksizin serbest bırakılarak yemin etmesi lazım.

“Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir”

Adalet Bakanlığı`na şunu hatırlatıyorum; Anayasa`nın ilgili maddesi Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama, yargı ve yürütme organları için bağlayıcı olduğunu, gerekçeli karar açıklandıktan sonra herkesin buna uymak zorunda olduğunu söylüyor. Hepimizin görevleri var. Birinci görev Adalet Bakanı`nın. Hızlı şekilde şekilde Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden serbest bırakılmalıdır. İkinci görev, 15`inde Can Atalay, Meclis`in açılmasıyla birlikte yok hükmündeki karar okutularak, tutanaklara geçirilmeli. Meclis`i Numan Bey`in yöneteceği anlaşılıyor. Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir. Bunun dışında bize düşen, Can Atalay`a aramıza hoş geldin demektir. Türkiye`de başka kimseye bir şey düşmüyor. Adalet Bakanı, serbest bırakacak, Meclis Başkanı yemine çağıracak.

“Birazdan Numan Kurtulmuş`u arayacağım”

Sayın Meclis Başkanı`nı dün aramıştım, ulaşamadım. Yoğun programda o beni aradı ulaşamadı. Birazdan bu konuyu da görüşeceğim bir görüşme yaparak kendisine beklentimizi ifade edeceğim. Kendisinin Anayasa`ya uygun davranmasını bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Özgür Özel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA