7 Eylül 2026 Pazartesi

11:36   MERSIN’E MEGAKENT DOKUNUŞU: MÜFTÜ DERESI YAŞAM VADISI’NDE GERI SAYıM BAŞLADı!   11:10   GAZIANTEP’TE ASGARI ÜCRETLI BABADAN ÇARESIZLIK DILEKÇESI: ’ÖTANAZI İSTIYORUM!’ KONU TBMM’DE   11:10   GAZIANTEP’TE ASGARI ÜCRETLI BABADAN ÇARESIZLIK DILEKÇESI: ’ÖTANAZI İSTIYORUM!’ KONU TBMM’DE   10:50   MGM’DEN KRITIK UYARı: O İLLERDE SAĞANAK, SEL VE HEYELAN RISKI! HAVA SıCAKLıKLARı ANIDEN DÜŞÜYOR   10:40   30 YıLLıK KÖPRÜ VE OTOYOL GELIRI ELDEN GIDIYOR! YENI PARTI’DEN ÇOK SERT KARARNAME TEPKISI   10:25   FILENIN SULTANLARı ÜST ÜSTE 2. KEZ AVRUPA ŞAMPIYONU! MERSIN DEV EKRANDA TEK YÜREK OLDU   10:15   CHP’LI TÜRKER ATEŞ’TEN OVP TEPKISI: ’SANAYICI VE ÜRETICI NEFES ALAMAYACAK!’   10:10   AŞK, TUTKU VE DÖNÜŞÜM SAHNEDE: MERSIN’DE SIHIRLI BIR MITOLOJIK GECE!   09:40   MERSIN İHRACATTA REKORA KOŞUYOR: MÜSİAD BAŞKANı KAYAN’DAN ‘KATMA DEĞERLI ÜRETIM’ ÇAĞRıSı!   09:15   MERSINLI GENÇLER NASA İLE UZAYA AÇıLıYOR! BÜYÜKŞEHIR PROJELERIYLE DÜNYA SAHNESINE ÇıKACAKLAR   01:30   AVRUPA’NıN EN BÜYÜĞÜ FILENIN SULTANLARı! NEFES KESEN FINALDE İTALYA’Yı DEVIRIP ŞAMPIYON OLDUK   12:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’TA AÇıK HAVA SINEMA ETKINLIĞI: ’HÜKÜMET KADıN’ FILMI YOĞUN İLGI GÖRDÜ   10:41   DEM PARTI KONGRESI’NDE TARIHI BARıŞ MESAJı! TÜLAY HATIMOĞULLARı: ’100 YıLLıK MESELELERIN KADERI DEĞIŞEBILIR’   10:05   CHP’LI İLGEZDI’DEN BAKAN YUMAKLı’YA UCUZ ET TEPKISI: ’HANGI KASABA ET VERDINIZ, AÇıKLAYıN!’   09:50   BILECIK, ZIRVEYE EV SAHIPLIĞI YAPTı: İL BELEDIYE BAŞKANLARı ORTAK GELECEK İÇIN BIR ARAYA GELDI   09:40   MERSINLILER GIŞELER KALKSıN DERKEN ŞOK KARAR! GÜLCAN KıŞ: ’30 YıLLıK ÖZELLEŞTIRME İPOTEĞIDIR’   09:20   30 YıLLıĞıNA DEVREDILIYOR! CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN OTOYOL ÖZELLEŞTIRMELERINE SERT TEPKI: ’GELECEĞIMIZ İPOTEK ALTıNDA’   02:28   KADıKÖY’DE DERBI ALEV ALDı! BEŞIKTAŞ GERIDEN GELIP FENERBAHÇE’YI DEVIRDI   01:10   FILENIN SULTANLARı FINALDE! ÖZGÜR ÖZEL’DEN A MILLI KADıN VOLEYBOL TAKıMı’NA ŞAMPIYONLUK MESAJı   01:01   BİR KERE DAHA FİNALDEYİZ! FILENIN SULTANLARı SıRBISTAN’ı DEVIRDI: CEV AVRUPA ŞAMPIYONASı’NDA ŞOV SÜRÜYOR  
 
     
   

Erdal Beşikçioğlu: "Hayvan hastanesinin ruhsatı yok"


Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Hayvan Hastanesi`nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 17:08   Okunma : 1529

(ANKARA) - Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Yeşilova Mahallesi`nde bulunan belediyeye ait Hayvan Hastanesi`nin ruhsatının olmadığını açıkladı. Beşikçioğlu, "Keşke bu hastanenin ruhsatı olsa fakat burası yeşil alan. Aslında bu hastanenin bulunduğu alanda yandaki sitenin satış ofisi. Yani bir devşirmeyle burası yapılmış. Fakat ruhsatı yok. Ruhsatı olmamasına rağmen de seçime bir ay kala birçok veteriner arkadaş burada göreve başlamış. Bu bir etik davranış değil" dedi. Beşikçioğlu,  Etimesgut`un sokak hayvanları için örnek bir ilçe olacağını söyledi. 

Beşikçioğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi barınaklarımızı yeni atadığımız müdürümüzle beraber dolaşıp, bu bölgelerin rehabilitasyon eğitim merkezlerine dönüştürülmesi konusuyla ilgili eylemleri bir an önce başlatıyoruz. Bu bağlamda çok büyük bir yüz ölçümüne sahip ilçe olduğu için veterinerlik ünitelerimizi iki bölgede daha açmayı planlayıp, sokak arkadaşlarına biraz daha yakından ilgilenme imkanı sağlayacak. Belediyenin içerisinde birçok bina ve yapının olduğunu hepimiz biliyoruz ve bu binalarında bir şekilde korunması gerektiği düşüncesinden yola çıkarak bu sokakta bazı başıboş dolaşan arkadaşlarımızı önce rehabilitasyon merkezimizde misafir ettikten sonra bu görev yerlerinde görevlerine başlatmayı planlıyoruz. Bu tabii ki afaki bir şekilde gerçekleşmeyecek. Yavru köpeklerimizi kreşlerimizde değerlendireceğiz. İnsan ve canlı ilişkisini biraz daha sıcak tutacağız. Biraz daha eril hale geldiği zaman bunları ilçemizin, belediyemizin otoparklarında bekçi köpeği olarak değerlendireceğiz. Yaşlı hayvanlarımızı da emekli konaklarımızda ve sosyal tesislerimizde değerlendirerek canlılarımızın insan ilişkilerini biraz daha motive eder hale geleceğiz. 

"Hayvan-insan ilişkisini arttıracağız"

Tabii ki bir belediyenin kendi içerisindeki kısırlaştırma, hayvanların bakımlarıyla ilgili unsurları da elimizden geldiğince bir üst standarda taşımayı planlıyoruz. Geçenlerde kısırlaştırmayla ilgili bir makale okudum. İlla ameliyat etmeye gerek yok, yeni yapılar/serumlar var. Bunları araştırıyoruz. Özellikle hayvancılık konusunda çok fazla kullanılan çip uygulamaları var. Bu çip uygulamalarıyla ineğin gebe olduğunu, ne kadar süt dolu olduğunu vs. görüyoruz. Bu konuyla ilgili bugün Çankaya Üniversitesi`ndeki arkadaşlarla görüştüğümüzde bu modelin uygulanabileceğini, böylelikle çiplenen sokak hayvanlarının saldırma motivasyonunu, açlık motivasyonunu, gebelik motivasyonlarını vs. bunların hepsini yerinden izleyeceğimiz dijital alt yapı kurma düşüncesi içerisindeyiz. Bu düşüncelerimizi üniversitedeki hocalarımızla paylaştık. Bunun mümkün olabileceğini söylediler. Bu ve benzeri uygulamalarla hayvan-insan, doğa-insan ilişkisini bir üst kademeye taşımak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu alınan yeni yasadaki kararlara alternatif olarak. 

Ne kadar çok hayvan sever yurttaşımız varsa onlarla derdi olan bir o kadar yurttaşımız var. Şimdi evladına saldıran bir köpeği aile bireyleri olarak bazen nefretle karşılayabiliriz. Bu yasadan sonra zehirleme olaylarının çok artmasından korkuyorum. Bu anlamda da hem bu sokak evcillerimizin, sokak arkadaşlarımızın daha güvende bir ortam içerisinde bulunmalarını ben çok önemsiyorum. Yavru hayvanlarımızı kreşlerimizde değerlendirelim. İnsan-hayvan ilişkisini, sevgisini güçlendirelim ki bir sonraki kademede bunu çok daha insani şartlarda değerlendirelim niyetinde olduğumuz için bu eylemlerin hepsini yaptık. 

"Hayvan hastanesinin ruhsatı yok"

Gereken bilgileri müdürümüz bize getirecek. Yeni atadık kendisini, eski müdürümüzü gönderdik. Çünkü veteriner hekimlerinin harcadığı bütçe 12 milyon TL idi. Bu incelememiz doğrultusunda eski arkadaşımızın görevini sonlandırdık. Keşke bu hastanenin ruhsatı olsa fakat burası yeşil alan. Aslında bu hastanenin bulunduğu alanda yandaki sitenin satış ofisi... Yani bir devşirmeyle burası yapılmış. Fakat ruhsatı yok. Ruhsatı olmamasına rağmen de seçime bir ay kala birçok veteriner arkadaş burada göreve başlamış. Bu bir etik davranış değil. Biz bu arkadaşlara personel alımı işinde tekrar bizlere başvurabilirsiniz dedik. 20 yıllık bir geçmişi olan, aynı şekilde yönetilen ilçe olduğu için sancısı da o yönde güçlü oluyor. İster istemez bu süreç içerisinde can dostlarımızın süreçlerini ve buradaki uygulamaların onların üzerindeki etkisini gözlemlemeye karar verdik. Hayvan dostu arkadaşlarımızla yaptığımız incelemeler doğrultusunda bazı bizim uygun görmediğimiz uygulamalarla karşılaştık. Bu arkadaşları belirledik, gerekenlerde belediye içerisinde yapılacaktır. Etimesgut, sokak hayvanları için örnek bir ilçe olacak. Niyetimiz budur."

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  Erdal Beşikçioğlu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA