19 Eylül 2026 Cumartesi

08:31   GENÇLIK KAHRAMANLARıNıN İZINDE: ’GAZILERIMIZ GELECEĞIMIZIN İLHAM KAYNAĞıDıR’   08:16   VATAN SıZE, MINNET HEPIMIZE BORÇ: CHP’LI MÜSLÜM ÖZEL’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   08:06   TARIHI SORUMLULUK, BITMEYEN MINNET: YENIMAHALLE’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ’NDE ANLAMLı MESAJ   07:44   BAŞKAN ADEM ÇETIN’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   07:41   MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı: ’MINNETIMIZ SONSUZDUR’   07:15   CHP’LI KAYTAŞ’DAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   07:05   CHP’LI ERCAN MUTLUAY’DAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   06:55   CHP’LI BAŞKAN YARDıMCıSı KEKLIK,19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ KUTLU OLSUN!   05:49   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZCAN,GAZILERIMIZ BAĞıMSıZLıĞıMıZıN VE İRADEMIZIN YıLMAZ BEKÇILERIDIR..   05:40   CHP MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLIS ÜYESI AKBAŞ’TAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   05:38   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: ’GAZILERIMIZIN ÖNÜNDEKI BÜROKRATIK ENGELLER KALDıRıLMALı’   19:30   ALI BOLTAÇ: ’GAZILERIMIZ GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN KıYMETLI MIRASTıR’   18:39   BAŞKAN BEŞIKCI’DEN GAZILER GÜNÜ MESAJı: EMANETLERINIZE SAHIP ÇıKACAĞıZ!   18:25   MERSIN’DE DEV GENÇLIK VE TEKNOLOJI HAMLESI: MEÜ TTO VE BÜYÜKŞEHIR GÜÇLERINI BIRLEŞTIRDI!   18:18   AILELERIN YENI YAŞAM ALANı OLDU: TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN PARK HAMLESI   18:10   ERDEMLI MEYDANı ADETA YıKıLDı! SINAN AKÇıL KONSERINDE UNUTULMAZ GECE   17:53   DENIZ ESNAFıNDA ALARM: ’SEZON HAREKETLI, KASAMıZ SESSIZ!’   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NA ÖZEL ETKINLIKLER: SPOR VE GÜVENLI ULAŞıM BIR ARADA   08:28   RESMI GAZETE’DE KAPSAMLı ATAMA KARARNAMESI! EMNIYET’TE BÜYÜK DEĞIŞIM: 39 İLIN MÜDÜRÜ DEĞIŞTI   07:49   DOLMABAHÇE’DE TARIHI GECE! BEŞIKTAŞ MARSILYA’Yı SILIP SÜPÜRDÜ: 4 GOLLE MUHTEŞEM BAŞLANGıÇ!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, tesisinde kompost üretimiyle toprak iyileştirici ürün elde ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Merkez Sarıibrahimli Katı Atık Düzenli Depolama ve Geri Kazanım Tesisi içerisinde kurulan Kompost Üretim Tesisi’ne her gün meyve ve sebze halinden gelen yaklaşık 1.5-2 ton organik atıktan kompost elde ediliyor. Tesiste, ocak ayından bu yana yaklaşık 100 metreküp kompost üretildi. Tesisin yıl sonuna kadar üretim hedefi ise 500 metreküp olarak belirlendi.

 

Tarih : 8 Ağustos 2024 Perşembe 11:45   Okunma : 1291

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, organik atıklardan kompost (organik gübre) üretimine başladı. Kompost Üretim Tesisi`ne günlük olarak gelen meyve, sebze, talaş, çay ve kahve posası ile budama ve işkembe içi atıkları, yığınlar haline getirilerek kompost elde ediliyor.  

Büyükşehir Belediyesi`nin üretim, ekim ve dikim faaliyetlerinde kullanılacak kompost ürün, ilerleyen süreçte tarımsal üretim yapan vatandaşlara ve ilgili kooperatiflere de destek amacıyla verilecek. Organik atıkların tek geri dönüşüm yöntemi olan kompost üretimi sayesinde, değerli besinler toprağa yeniden ulaşacak. 

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı`nda çevre mühendisi olarak görev yapan Zeki Altun, “Günlük ortalama 1.5 ila 2 ton arasında hal atığını tesis bünyesine kabul ediyoruz. Yaklaşık 2.5 ila 3 ay içerisinde kompost ürünü elde ediyoruz. Bu üretim aşamasında bizim için sıcaklık, nemlilik ve oksijen seviyesi çok önemli. Bunlar için rutin olarak ölçümler gerçekleştiriyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan kompost tebliği kapsamındaki standarda eşdeğer bir kompost ürün elde etmiş olduk. Yaklaşık 200 tona yakın sebze-meyve atığı topladık. Diğer atıklarla beraber yaklaşık 300 ton atık toplandı” dedi.

 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA