27 Haziran 2025 Cuma

09:35   SEÇER: “MERSIN’DE 2020 YıLıNDAN BU YANA VAHŞI DEPOLAMA OLMADı”   08:30   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HANE HANE HIZMET ATAĞı   20:02   MEZITLI’DE BAŞARıR VE TUNCER’DEN SAHA ÇıKARMASı   11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:05   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:59   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:55   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:08   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:06   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:03   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:59   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:17   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”  
 
     
   

Gülcan Kış: Vatandaş Borç Batağında, Bakan Şimşek Hayal Aleminde!


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, son dönemde artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşların bankalara olan borçlarının giderek arttığına dikkat çekti. Kış, kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle icralık olan vatandaşların sayısındaki artışın endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti.

 

Tarih : 8 Ağustos 2024 Perşembe 12:18   Okunma : 713

Yasal Takibe Alınan Kişi Sayısında Büyük Artış

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılının Ocak-Haziran döneminde yasal takibe intikal eden kişi sayısı yüzde 43 artarak 891 bine ulaştı. 2024 Haziran ayında, yasal takibe düşen kişi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre kaygı verici bir artış gösterdi. Geçen yılın Haziran ayında 118 bin 362 olan yasal takibe düşen kişi sayısı, bu yılın aynı ayında 213 bin 989’a yükseldi.

Vatandaşın Banka Borçları 3,34 Trilyon TL’ye Ulaştı

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, vatandaşların bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 19-26 Temmuz haftasında 52,7 milyar TL artarak 3,34 trilyon TL’ye ulaştığını belirtti.

•   Bireysel kredi bakiyesi: 1 trilyon 803 milyar TL

•   Kredi kartı borç bakiyesi: 1 trilyon 532 milyar TL

Kış, 2023 yıl sonuna göre vatandaşların bankalara olan borçlarının yüzde 22,3 artarak 608 milyar TL’ye ulaştığını, icra takibine alınan borçların ise 78 milyar TL’ye yükseldiğini ifade etti. Ayrıca, batık kredi kartı borçlarında yüzde 135, batık bireysel kredi borçlarında ise yüzde 40 artış yaşandığını belirtti.

İcra Dairelerine 2024’te 5,5 Milyon Yeni Dosya Geldi

Kış, 1 Ocak - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında icra dairelerine gelen yeni dosya sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35,7 azalarak 5 milyon 452 bine gerilediğini açıkladı. Aynı dönemde 4 milyon 231 bin dosyanın sonuçlandırıldığını veya işlemden kaldırıldığını, UYAP üzerinden açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısının ise 22 milyon 529 bine yükseldiğini vurguladı.

Tasfiye Olunacak Alacaklarda Dramatik Artış

Risk Merkezi’nin Haziran 2024 verilerine göre, bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar yüzde 103 artarak 77 milyar TL’ye ulaştı. Bu artış, banka borçlarının vatandaşlar üzerinde yarattığı mali yükün ciddiyetini daha da belirginleştiriyor.

Kış, bankalara olan borçlarla ilgili acil çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı. “Öncelikle, borçların yapılandırılması ve faiz oranlarının düşürülmesi için düzenlemeler yapılmalıdır. Vatandaşlarımızın borçlarını ödeyebilmesi için ekonomik destek paketleri devreye sokulmalıdır. Ayrıca, kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle icralık olan vatandaşlarımızın korunması için yasal düzenlemeler yapılmalıdır,” önerilerinde bulundu.

Vatandaşın Yanında Olmaya Devam Edeceğiz

CHP olarak vatandaşların yanında olduklarını ve ekonomik krizle mücadele için çalışacaklarını belirten Gülcan Kış, “Vatandaşlarımızın bankalara olan borçları nedeniyle daha fazla mağdur olmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek, doğru adımların atılması için çaba göstereceğiz. Türkiye’nin ekonomik geleceği için halkımızın yanında olacağız,” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Gülcan Kış, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA