26 Nisan 2026 Pazar

09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”  
 
     
   

Bağlarbaşı Karası görkemli bir festival ile tanıtıldı


Akdeniz Belediyesi’nin, ‘Bağlarbaşı Karası’ olarak bilinen, Türkiye’de en erken hasat edilen siyah incirini tanıtıp marka değerini arttırmak hedefiyle ilk kez düzenlediği "1’inci Bağlarbaşı İncir Festivali" büyük bir coşku ve yoğun katılım altında gerçekleşti.

 

Tarih : 12 Ağustos 2024 Pazartesi 14:22   Okunma : 807

Türkiye’de, en erken hasadın yapıldığı, incir üretimi ve ihracatında önde gelen Bağlarbaşı Mahallesi’nde düzenlenen “Akdeniz Belediyesi 1’inci Bağlarbaşı İncir Festivali” görkemli bir organizasyonla gerçekleşti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesindeki festivalde, ödüllü en güzel incir yarışması düzenlendi; ses sanatçıları Kadir Çat ve Özlem Taner şarkılarıyla meydanı coşturdu. Çocuklar için aktivite alanlarının hazırlandığı, konuklara yöresel ürünlerin ikram edildiği incir festivaline, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Milletvekili Ali Bozan, DEM Parti il ve ilçe yöneticileri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Bağlarbaşılı incir üreticileri, şehir içi ve dışından gelen çok sayıda konuk ile 7’den 70’e yüzlerce vatandaş katıldı.

Arslan; “Rotamız, halkımıza hizmet etmektir”

Festivalin, Bağlarbaşı Karası incirinin yerel ve ulusal tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını vurgulayan Eş Başkan Nuriye Arslan; “Bağlarbaşı'nda faaliyet gösteren üreticilerimizin ana geçim kaynağı olan bu kıymetli ürünün önemine dikkat çekmek, katma değerinin artması ve markalaşması sayesinde, ülke ve dünya pazarlarında daha çok tercih edilmesi hedefiyle incir festivaline büyük önem veriyoruz” dedi. Sözlerini; “Bizim rotamız halkımıza hizmet etmektir” diyerek sürdüren Arslan; “Akdenizli emekçinin, çiftçinin ürettikleri ürünleri hem ülkemizde, hem de kentimizde tanıtmak için elimizden gelen çabayı göstereceğimizin sözünü vermiştik. Seçimden bugüne halkımızla iç içeyiz. İki hafta önce de Esenli Mahallemizde üzüm festivalimizi coşkuyla gerçekleştirdik. Bugün de Bağlarbaşı’nda siyah incir festivalinde bir aradayız. Türkiye genelinde siyah incirin ilk yetiştiği yer burası. Bölgemizi dünyaya tanıtmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Sarıyıldız; “Üreticilerimizin her zaman yanında olacağız”

Akdeniz Belediye Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız da Bağlarbaşılı üreticilerin talebi üzerine festival sözünü verdiklerini ve önümüzdeki yıllarda devamının geleceğini belirtti. Festival ile amaçlarının, incirin tanıtımını yapmak, iç ve dış pazarda ürünlerin teşhiri ve satışını kolaylaştırmak olduğunun altını çizen Sarıyıldız, “Bu saatten sonra biz hizmetlerimize bakacağız, halkımızla buluşmaya yoğunlaşacağız.

Buraya gelirken de insanlarımızın yüzündeki mutluluğu ve bize karşı sahiplenici tutumunu gördüğümüzde ne kadar doğru ve güzel bir iş yaptığımızı bir kez daha gördük. İnşallah birincisini gerçekleştirdiğimiz incir festivalimizin devamında da buluşacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz, hemşerilerimize müjdesini vermiş olalım; yakın zamanda Şevket Sümer‘de bir festival düzenleyeceğiz. Akabinde Karaduvar'da balık festivalimiz olacak. Sonrasında Dikilitaş Mahallemizde de gül festivalimizi yapacağız. Hangi üreticimizin bizden bu yönde talep ve beklentisi olursa çekinmeden yanında olacağımızın da sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bozan; “Akdeniz’in 65 mahallesinin tamamı bizim için eşittir”

Mersin Milletvekili Ali Bozan ise konuşmasında; Akdeniz’in 65 mahallesine eşit hizmetin götürüleceğini, Bağlarbaşı ve Esenli Mahallesi’ne verilen değerin tüm mahallere verileceğini söyledi. “Eş Başkanlarımız, Akdeniz’de yaşayan bütün yurttaşların belediye başkanları olacak. Akdeniz’in 65 mahallesine eşit hizmet götürecekler. Geçen 4 aylık süreçte belediyemizin hayata geçirdiklerine baktığımızda, evet belediye eş başkanlarımız belediye yönetimimiz bu sözün arkasında. Bizim için Bağlarbaşı da bir, Esenli de Karaduvar da, Bahçe Mahallesi de, Şevket Sümer de, Çay Mahallesi de bir. Bundan sonraki süreçte de Akdeniz’de yaşayan tüm yurttaşların belediye başkanlığını yapmaya devam edecekler. Kendilerine bu konuda inancımız tamdır” şeklinde konuştu. Belediyelerin, zorluklara rağmen halka hizmet edeceğinin altını çizen Milletvekili Bozan, "Alana ilk geldiğimde şunu gördüm ki gerçekten Mersin’in, Akdeniz’imizin yıllardır özlem duyduğu bir tablo ile karşı karşıyayız. Hep söyledik,  Mersin Türkiye’dir, Akdeniz Türkiye’dir. Bugün bu tabloyu yaşatan etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Şenateş; “Festival, incirimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak”

Festivalin kendileri için çok kıymetli ve değerli olduğunun altını çizen Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Mustafa Şenateş ise; “Yöremizde yetişen Bağlarbaşı Karası incirinin tanıtımı ve halkımızın ekonomisine katkısı için Sayın Eş Başkanlarımız Sarıyıldız ve Arslan’a şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir festivalde emeği geçen, belediye yöneticileri ve personellerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Koçak; “Küçük önerim büyük bir projeye dönüştü”

Bağlarbaşı sakini aktivist Çiğdem Öztaş Koçak da meydanı dolduran vatandaşlara yaptığı konuşmada; “Küçük bir projeyle sunduğum önerim, muhtarımızın çabasıyla büyük bir projeye dönüştü. Etkinlik incirimizi tanıtmak, incirimizi incir üreticilerimize moral motivasyon amaçlı olsa da bu vesile ile keyifli eğlenceli bir ortamda halkımızın bir araya gelip dayanışma ve kaynaşma hasret gidermek, keyifli ve eğlenceli saatler geçirmiş olacağız.  Önümüzdeki yıllarda devamının geleceği umut ettiğim incir festivalinde emek harcayan muhtarımıza, köylü arkadaşlarımıza, hiçbir desteği esirgemeyen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Sayın Nuriye Aslan ve Sayın Hoşyar Sarıyıldız’a, Kültür Müdürü Sayın Siraç Çalık’a, büyük usta Yaşar Kemal’in tabiri ile Çukurova’nın sarı sıcağında, kepçelerle çalışmalarını yapan belediye emekçilerimize teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  Akdeniz Belediyesi, Hoşyar Sarıyıldız, Nuriye Arslan, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA