12 Temmuz 2026 Pazar

09:43   MERSIN’DE 7’DEN 80’E ÜCRETSIZ YÜZME AKıNı!   06:30   BELLINGHAM TAHTı BıRAKMADı: İNGILTERE YARı FINALDE!   06:25   HÜRMÜZ BOĞAZı KAPATıLDı!   06:20   PARIS’TEN TÜRKIYE KARARı: MILYAR DOLARLıK İPTAL DAVASı KAYBEDILDI MI?   23:06   MERSIN’DE 1.1 MILYAR TL’LIK DEV PROJE: TÖMÜK VE ARPAÇBAHŞIŞ’IN ÇEHRESI DEĞIŞIYOR!   22:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADANA’DA    21:32   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADANA’DA TARIHI ÇıKıŞ: YA BIR YOL BULACAĞıZ YA BIR YOL AÇACAĞıZ!   16:35   FILENIN SULTANLARı, ÜST ÜSTE SEKIZINCI KEZ VNL FINALLERINDE   16:34   CHP VE İYİ PARTI’DEN "78 CAN İÇIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ"NE DESTEK   16:31   ÖZGÜR ÖZEL: "SREBRENITSA SOYKıRıMı’NDA YAŞAMıNı YITIREN KARDEŞLERIMIZI RAHMETLE ANıYORUM"   14:55   "78 CAN İÇIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ"... BOLU GRAND KARTAL OTEL’DE AILESINI KAYBEDEN AKIŞLI: "ONLARıN YANıNA BıRAKMAYACAĞıZ"   14:54   ÖZGÜR ÖZEL ADANA’DA... ÖZEL: "AK PARTI YARGı KOLLARıNA ŞUNU SÖYLEYELIM, ’DIMDIK AYAKTAYıZ. BU DA SIZE DERT OLSUN’"   14:50   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’DE KALMAMıZıN MÜMKÜN OLMADıĞıNı GÖRDÜĞÜMÜZDE KURULMUŞ YENI PARTIYE GEÇIP ORADA ILERLERIZ"   14:47   ŞAIR AHMET TELLI YARıN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK   14:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇANKAYA OPERASYONUNA SERT TEPKI: ’DIMDIK AYAKTAYıZ, BU DA SIZE DERT OLSUN’   12:06   SINEMA DÜNYASıNıN YENI GÖZDESI: MERSIN DOĞAL FILM PLATOSUNA DÖNÜŞTÜ!   11:35   CHP’DE KURULTAY ÖNCESI BÜYÜK KAZAN KAYNıYOR: 43 İL BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı, YENI TALIMAT GELDI!   11:32   ANKARA’DA DEPREM! ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı DAHIL 36 KIŞI İÇIN GÖZALTı KARARı   11:28   CHP’DEN ÇANKAYA BELEDIYESI OPERASYONUNA İLK TEPKI: ’SIYASI TARTıŞMALARDAN UZAK DURULMALı’   18:06   SILAH YAKMA TÖRENIN BIRINCI YıL DÖNÜMÜ… TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’DAN “SÜREÇ” AÇıKLAMASı: “İKTIDAR ÇABALARıMıZA KARŞıLıK VERMEMIŞTIR”  
 
     
   

Sevgi Kılıç: "Acilen sporu siyasetin emrine veren zihniyeti terk edip, siyaseti sporun emrine vermemiz gerekiyor”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları`na ilişkin "Siyasetin müdahale ettiği branşlarda geriliyoruz" diyerek sporu siyasetin arka bahçesi haline getiren zihniyetin artık terk edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Tarih : 13 Ağustos 2024 Salı 10:31   Okunma : 621

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları`na ilişkin "Siyasetin müdahale ettiği branşlarda geriliyoruz" diyerek sporu siyasetin arka bahçesi haline getiren zihniyetin artık terk edilmesi gerektiğini belirtti.

CHP Gençlik ve Spor Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları`na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kılıç, “Tablo net: Siyasetin müdahale ettiği branşlarda geriliyoruz. Önceden altın madalyamızın garanti olduğu branşlarda bile maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. Acilen sporu siyasetin emrine veren zihniyeti terk edip, siyaseti sporun emrine vermemiz gerekiyor” dedi.

Türk milli sporcularının dünyanın en büyük spor organizasyonuna katılım sağladığını belirten Kılıç, sporcuların sahalardaki performanslarıyla milyonlarca çocuğa ve gence rol model olduklarını ifade etti. Ancak madalya sayılarındaki ve sıralamadaki gerilemenin muhasebesinin yapılması, spora yapılan yatırımların güçlendirilmesi ve çeşitlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak`ın sorumluluktan kaçtığını söyleyen Kılıç, “Kısa, orta ve uzun vadeli planlamanın olmaması önemli bir eksikliktir” ifadelerini kullandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları`nda sporcuların başarısını kendi kişisel tanıtımı için kullanan, olimpiyat ruhuna yakışmayan bir bakan gördüklerini belirten Kılıç, Türkiye`yi tanıtmak için bu ilgiyi kullanmak gerektiğini, ancak Instagram`ın aniden kapatılarak büyük bir tanıtım fırsatının yok edildiğini kaydetti.

"Türk halkının vicdanına havale ediyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin Paris`te açtığı ve 2036 Olimpiyatları için İstanbul`un tanıtımının yapıldığı İstanbul Evi`ne iktidar temsilcilerinin katılmamasını da eleştiren Kılıç, “İstanbul başka bir ülkenin şehriymiş gibi milli çıkarlarımızı baltalayan bu yaklaşımı spor camiamızın ve Türk halkının vicdanına havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"Bu küresel adaletsizliği kabul etmiyoruz"

Birleşmiş Milletler tarafından korunan ‘Olimpik Ateşkes`e uyulmadığını belirten Kılıç, Rusya ve Belarus`un savaş nedeniyle oyunlara alınmadığını ancak İsrail`in Gazze`deki katliamlarına rağmen Olimpiyatlara katılmasına izin verilmesinin büyük bir riyakarlık olduğunu vurguladı. Kılıç, “Bu küresel adaletsizliği kabul etmiyoruz. Olimpiyatlar bir barış buluşmasıdır. Öyle kalmalıdır” diye konuştu.

"Sporcularımız çok güzel mücadele etti ve bizleri gururlandırdılar"

Paris`te yarışacak olan Paralimpik sporculara başarılar dileyen Kılıç, sporcuların, hayatlarındaki birçok engeli aşmalarını sağlayan iradelerini sahalara yansıtacaklarına ve bayrağı en yükseğe taşıyacaklarına inancının tam olduğunu belirtti. Kılıç, Olimpiyat Oyunları`nda ter döken sporcuları da kutlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Sporcularımız çok güzel mücadele etti ve bizleri gururlandırdılar. Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden her bir milli sporcumuza minnettarız. Elimizdeki tüm olanaklarla, yerel yönetimlerimizle, yeni şampiyonlar yetiştirmek ve daha çok madalyayla döneceğimiz organizasyonlara hazırlanmak için çalışmaya devam edeceğiz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA