24 Ağustos 2026 Pazartesi

10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’   09:57   SÜRÜCÜLER DIKKAT! BU GECE YARıSı DEV ZAM GELIYOR: BENZIN VE MOTORINDE İKINCI DALGA ALARMı!   09:45   UZUNCABURÇ’TA 2 BIN 300 YıLLıK TARIH TURIZMLE CANLANıYOR: ARKEOKÖY PROJESI’NDE İLK ETAP TAMAMLANDı   01:18   FILENIN SULTANLARı DURDURULAMıYOR!   23:29   1550 RAKıMDA YÖRÜK BULUŞMASı   19:57   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA... ÖZEL: “FıNDıK VE ÇAYDA DÜNYA DEVLERI YERINE KARADENIZLI ÜRETICIYE ALAN AÇıLMASı EN SAMIMI TAAHHÜDÜMÜZ"   19:55   CHP YDK BAŞKANı POLAT: PARTIMIZI ÜÇÜNCÜ KEZ AYAĞA KALDıRACAĞıZ   19:52   NARIN GÜRAN CINAYETININ 2’NCI YıLı… BABA ARIF GÜRAN: BUGÜN BIZIM IÇIN KıYAMETTIR... BENIM KıZıMıN KANı YERDEDIR.   14:55   MEZITLI’DE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÜCRETSIZ GÖZ TARAMASı   14:51   TGC: GAZETECILIK ’DÜRBÜNLE’ YAPıLMAZ, AKREDITASYON AYRıMCıLıĞıNA SON VERILMELI   14:50   GAZILER KURTULUŞ PARKı’NDA EYLEMLERINE DEVAM EDIYOR... ÇERÇIOĞLU: BIZ PARK PARK DOLAŞıRSAK ANKARA’NıN HER TARAFıNı BARIKATLARLA Mı KAPATACAKSıNıZ?   13:34   BAHÇELI’DEN İSRAIL’E KARŞı ‘ANKARA DEKLARASYONU’ VE ‘İSLAM BARıŞ GÜCÜ’ ÇAĞRıSı   13:28   MENTEŞE BELEDIYE BAŞKANı ARAS, CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı   13:27   ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DA: "YENİ PARTI’YI BIR PARTIMIZ OLSUN DIYE DEĞIL, IKTIDAR OLSUN DIYE KURDUK"   15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR  
 
     
   

Burhanettin Bulut: "Spor Bakanı hesap vermeli"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Türkiye’nin, Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan Olimpiyat oyunlarında büyük bir hüsran yaşayarak 1984 Los Angeles Olimpiyatları’ndan 40 yıl sonra altın madalyasız döndüğünü belirterek, spordaki siyasallaşmanın başarısızlığa etkilerinin tespit edilmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2024 Çarşamba 11:14   Okunma : 1001

(ANKARA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Türkiye`nin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları`ndan altın madalyasız dönmesinin ardından, "Spordaki siyasallaşmanın başarısızlığa etkilerinin tespit edilmesi" amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi. 

“Tecrübe sahibi olmayan kadrolar, başarısızlığın önemli nedenleri arasında"

Bulut, olimpiyat oyunlarına 101 sporcuyla katılan ve 18 branşta mücadele eden Türkiye`de sadece 3 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 8 madalya alarak sıralamada 84 ülke arasında 64. olarak yer alabildiğine dikkat çekti. Bulut, şunları ifade etti:

“22 yıllık AKP iktidarları döneminde spor siyasallaşmış ‘bizden olsun` anlayışıyla yapılan liyakatsiz atamalar, federasyon seçimlerinin demokratik olmaması, federasyonların özerkliğinin bitirilmesi, federasyon seçimlerine yapılan siyasi müdahaleler, siyasal anlayışın spora egemen kılınması büyük çöküşe zemin hazırlamıştır. Spor teşkilatında, federasyonların birçoğunda, antrenör ve teknik heyetlerde, yeterli bilgi, tecrübe sahibi olmayan kadroların varlığı, başarısızlığın önemli nedenleri arasındadır.

"Spor Bakanı hesap vermeli"

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları`ndaki başarısızlığın diğer baş sorumlusu da Gençlik ve Spor Bakanlığı`dır. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak`ın `Verilen imkanları doğru kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecek` diyerek topu federasyonlara atması kendi başarısızlığını örtme ve sorumluluktan kaçma telaşıdır. Devasa bütçeler harcanmasına rağmen alınan bu başarısız sonuçların hesabını önce Gençlik ve Spor Bakanı aOsman Aşkın Bak vermelidir.

Olimpiyatlarda, 180 bin nüfuslu ada ülkesi Saint Lucia bile 34. sırada yer alırken genç ve dinamik nüfusuyla ve barındırdığı potansiyelle ülkemiz bu kötü sonucu hak etmemektedir. 85 milyonluk ülkemizde genç nüfus fazla olmasına rağmen spordaki siyasallaşma, olimpiyat oyunlarında ülkemizi canla başla, başarıyla temsil eden, ay yıldızı gururla göğsünde taşıyan sporcularımıza, işinin ehli teknik kadrolarımıza da yapılan büyük bir haksızlıktır.

"Federasyonlar özerkliğe kavuşturulmalı"

22 yıllık AKP iktidarında ülkemiz olimpiyatlarda sadece 8 altın madalya alabilmiştir. Türkiye`nin sporda başarılı olabilmesi yeni bir yapılanmaya gitmesi, sporun siyasetten ve liyakatsizlikten arınması elzemdir. 2013 yılında hayata geçirilen Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri verimli hale getirilmeli, federasyonlar özerkliğe kavuşturulmalı, okullarda spor eğitimine yeniden eğilmeli, olimpiyat ve spor bilinci aşılanmalıdır.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA