18 Eylül 2025 Perşembe

12:03   “MECLIS’TE YOK, MANŞETTE VAR!”   11:55   MANOLYA PARKı YEPYENI YÜZÜYLE AKDENIZ’E NEFES OLACAK!   11:47   YUMURTALıK’TA TARıMA TEKNOLOJIK DOKUNUŞ: ÇIFTÇILERE MAKINE VE TUZAK DESTEĞI   10:21   SILIFKE’NIN EN İŞLEK CADDESI YEPYENI ASFALTıYLA HAYAT BULDU   22:53   “FILISTIN KAN AĞLARKEN DOLMABAHÇE’DE TRUMP’ıN OĞLU ILE PAZARLıK YAPıYORLAR”   21:50   MANSUR YAVAŞ’TAN SERT TEPKI: “DÜŞÜNCEYI TUTUKLAYAMAZSıNıZ!”   21:42   MECLIS’TE AKADEMISYENLERDEN BARıŞ ÇAĞRıSı: “TORUNLARıMıZ İÇIN ÇÖZÜM ÜRETMELIYIZ”   21:22   BAŞKAN YıLDıZ’DAN SAĞLıKLı YAŞAM VE YEŞIL ULAŞıM MESAJı   20:54   MERSIN’DE HAREKETIN HAFTASı: SAHILDEN ZIRVEYE SAĞLıKLı YAŞAM RÜZGÂRı   20:33   MHP’DEN SERT TEMIZLIK: BAYRAMPAŞA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN İKI İSIM PARTIDEN İHRAÇ EDILDI   15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI   09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"  
 
     
   

Pazarda yurttaş da esnaf da dertli


Ankara`nın Mamak ilçesi Derbent Mahallesi`nde kurulan pazarda alışveriş yapan yurttaşlar, fiyatların pahalılığından pazarcılar ise maliyetlerden yakındı. Bir pazarcı, “Tarlada biber 12-13 lira. İki-üç lira mazot ve işçi masrafları çıkıyor. Halden 15-16`ya alıyoruz biz de satıyoruz 20-25 liraya. Her kişi iki üç lira kazanıyor” dedi. Yurttaşlar ise “Asgari ücretin 17 bin lira olduğu yerde bu fiyatlar çok yüksek. Tarlada iki lira burada 20 lira. Aradaki uçurum nerede bilmiyoruz" diye konuştu.

 

Tarih : 14 Ağustos 2024 Çarşamba 10:38   Okunma : 445

(ANKARA) - Ankara`nın Mamak ilçesi Derbent Mahallesi`nde kurulan pazarda alışveriş yapan yurttaşlar, fiyatların pahalılığından pazarcılar ise maliyetlerden yakındı. Bir pazarcı, “Tarlada biber 12-13 lira. İki-üç lira mazot ve işçi masrafları çıkıyor. Halden 15-16`ya alıyoruz biz de satıyoruz 20-25 liraya. Her kişi iki üç lira kazanıyor” dedi. Yurttaşlar ise “Asgari ücretin 17 bin lira olduğu yerde bu fiyatlar çok yüksek. Gelirimiz çok düştü. Bu mevsimde ucuz olması gereken şeyler ucuz değil” diye konuştu.

ANKA Haber Ajansı, Ankara`nın Mamak ilçesi Derbent Mahallesi`nde kurulan pazarda vatandaşlar ve pazarcılara mikrofon uzattı. Biber ve salatalık satan bir pazarcı, tarladaki sebzenin pazara gelirken fiyatının nasıl arttığını şöyle anlattı:

“Tarlada bu biber 12-13 liraya çıkıyor. İki-üç lira mazot ve işçi masrafları çıkıyor. Halden 15-16 liraya alıyoruz, biz de satıyoruz 20-25 liraya. Her kişi iki üç lira kazanıyor. Hal de iki üç lira kazanıyor biz de.”

Patates satan bir esnaf, 4-5 lira olan maliyetin pazara gelene kadar arttığını söyledi. Pazarcı, bir kilo patatesten 1,5 ile 2 lira arasında kazandığını belirtti.

TÜİK verilerine göre pazarda limon 20 lira, pazarcı ise sadece maliyetinin 25 lira olduğunu söylüyor

TÜİK verilerine göre limonun kilosu 20 olarak hesaplanmıştı. Pazarda ise en ucuz limon 30 liradan satılıyor. Limon satan bir esnaf, “Maliyeti 20 lira. Bize gelişi 25 lirayı buluyor. TÜİK yalan söylüyor” dedi.

Yurttaşlar: Asgari ücretin 17 bin olduğu yerde bu fiyatlar çok yüksek

Mamaklılar fiyatların yüksekliğinden şikayetçi. Pazardaki fiyatlar hakkında konuşan bir yurttaş şunları söyledi:

“Fiyatlar marketlere göre iyi ama gelire göre çok yüksek. Asgari ücretin 17 bin lira olduğu yerde bu fiyatlar çok yüksek. Gelirimiz çok düştü. Bu mevsimde ucuz olması gereken şeyler ucuz değil. Televizyonlardan izliyoruz tarlada çok ucuz. Orada iki lira burada 20 lira. Aradaki uçurum nerede bilmiyoruz.”

Bir vatandaş da fiyatların yüksek olduğunu, ancak akşam saatlerinde ucuzladığını belirterek şöyle konuştu:

“Güneş batana kadar pahalı, hava karardıktan sonra insanlar ayak çekilmeye başlayınca fiyatlar yavaş yavaş düşüyor. Piyasanın genel kanısında neye göre pahalı, ucuz diyeceksiniz. Burası Mamak bölgesinin en ucuz pazarı olmasına rağmen pahalı.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA