23 Temmuz 2026 Perşembe

16:09   REMZI ÇAYıR’DAN, MUHSIN YAZıCıOĞLU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU IŞIN PEŞINDEYIZ, BU IŞI BıRAKMAYACAĞıZ"   16:05   GAZETECILER CEMIYETI BAŞKANı NAZMI BILGIN: "ÖZGÜR BASıN DEMOKRASININ TEMEL DIREĞIDIR"   15:35   CHP’LI ÖZKAN YENI KITABıNı ÖZGÜR ÖZEL’E HEDIYE ETTI   15:33   SUSUZ BELEDIYE BAŞKANı OĞUZ YANTEMUR VE BELEDIYE MECLIS ÜYELERI CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:32   DEVLET BAHÇELI: “CHP’DEN AYRıLACAK MILLETVEKILI ORANıNDA HAZINE YARDıMı YENI PARTIYE AKTARıLMALı”   13:31   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN SIVAS KATLIAMı KARARı: YAŞAM HAKKıNıN USUL BOYUTU IHLAL EDILDI   13:30   IRAK BAŞBAKANı ZEYDI, WASHINGTON’ıN ARDıNDAN TAHRAN’A GIDIYOR   13:29   CHP’LI DENIZ DEMIR: "KıLıÇDAROĞLU’NA ATFEDILEREK DOLAŞıMA SOKULAN; ’3 YıL BEKLEDIK, PARTIMIZI GERI ALDıK. 3 YıL DAHA BEKLERIZ, BÖLÜNEN OYLARıMıZı GERI ALıRıZ’ IFADESI TAMAMEN ASıLSıZDıR"   13:29   DIYARBAKıR’DA 685 KIŞI CHP’DEN ISTIFA ETTI   09:32   SIYASET DÜNYASıNDA DEPREM: ODUNPAZARı’NDA 22 MECLIS ÜYESI İSTIFA ETTI!   09:30   KÜRESEL ISıNMAYA KARŞı DEV HAMLE: MERSIN METAN GAZıNı ENERJIYE DÖNÜŞTÜRÜYOR!   08:37   HES DEVRINE SERT TEPKI: ’KAMU VARLıKLARı GÜNÜ KURTARMAK İÇIN SATıLAMAZ!’   16:57   ÇANKAYA BELEDIYESI BAŞKAN VEKILLIĞI’NE HALDUN GÜLER SEÇILDI   16:56   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ SERBEST BıRAKıLDı   15:39   KıLıÇDAROĞLU’NDAN YENI PARTIYE ILIŞKIN ILK DEĞERLENDIRME: “AYRıLANLAR HAKKıNDA OLUMSUZ YORUM YAPMAYACAĞıZ"   15:37   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, SIYASI PARTI TURUNU TAMAMLADıKTAN SONRA AÇıKLAMA YAPACAK   15:35   ADALET BAKANı GÜRLEK AÇıKLADı: ANKARA’DAKI HELIKOPTER KAZASıNDA PILOT EMEKLI ALBAY YAŞAMıNı YITIRDI   15:33   GÖREVDEN ALıNAN CHP AKSARAY İL BAŞKANı ÖZDEMIR PARTI BINASıNDAN AYRıLDı   13:25   ÖRSAN ÖYMEN ÖLÜMÜNÜN 39. YıLıNDA ANıLDı: "GERÇEĞIN PEŞINDEN GITMEYI GAZETECILIĞIN VAZGEÇILMEZ ILKESI OLARAK GÖRDÜ"   13:23   DERVIŞOĞLU’NDAN KURTULMUŞ’A: "AĞZıNA KADAR GAFLET DOLU BU DÜZENLEME FIKRINI, TÜRK MILLETININ MI, İMRALı’NıN Mı ONAYıNA SUNACAKSıNıZ?"  
 
     
   

Dilbura Y.’nin avukatı Hüseyin Yıldız’dan ilk açıklama geldi


Geçen günlerde bir sokak röportajında Instagram`a erişim engeli getirilmesiyle ilgili soru üzerine kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınarak çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilbura Y.’nin avukatı Hüseyin Yıldız’dan ilk açıklama geldi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2024 Çarşamba 13:13   Okunma : 1032

(İZMİR) – Bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Y.`nin avukatı Hüseyin Yıldız, “Burada haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Ve bu itirazlarımız neticesinde de Dilruba`nın tahliye edileceğine hukuki inancımız sonsuz” dedi.

Dilruba Y. ile cezaevinde görüşen Yıldız, görüşmenin ardından gözaltından tutuklamaya giden sürece ilişkin bilgi verirken Dilruba Y.`nin tutuksuz yargılanması için işlemleri başlattıklarını söyledi.

 “Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız”

Dilruba Y.`nin tutuklu yargılanmasına karşı itiraz süreçlerini başlattıklarını belirten Av. Yıldız, şunları söyledi:

“Dilruba 12 Ağustos günü tutuklandı. Sosyal medyada yayınlanan bir sokak röportajından dolayı. Dilruba için iki farklı soruşturma dosyasından iki farklı suç nedeniyle hakkında tutuklama kararı verildi. Bunlardan birincisi halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama TCK 216, diğeri TCK 229 bahsi geçen cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Biz de avukatları olarak tutukluluğa itiraz sürecini tamamlıyoruz. Bugün Dilruba ile bir görüşme gerçekleştirdik. Dilekçemize son halini verip mahkemeye sunacağız. Videonun tamamını izleyenler biliyordur. Videonun içeriğinde ne cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurları ne de halkı kine düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçun unsurları gerçekleşmemiştir. Yani burada haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Ve bu itirazlarımız neticesinde de Dilruba`nın tahliye edileceğine hukuki inancımız sonsuz. Süreç şu anda bu aşamada ve itiraz sürecini tamamladıktan sonra mahkemenin itirazımız neticesinde vereceği kararı bekleyeceğiz.”

“Herhangi bir süre söyleyemiyoruz”

Mahkemenin karar verme süresine ilişkin net bir zaman veremediklerini kaydeden Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

“Uygulamada bu süre mahkemenin uygulamasına göre değişiyor. Ama ivedi bir şekilde tutuklamada karar vermesi gerekiyor mahkemelerin. Mahkeme uygulamasına göre değiştiği için çünkü nöbetçi mahkeme tarafından incelenecek itiraz. Onun için herhangi bir süre söyleyemiyoruz.”

“Suçun da orada tam tanımı belirtilmemiş”

Dilruba Y.`nin hangi suçtan tutuklandığına ilişkin bilgi verilmediği iddialarına ilişkin de konuşan yıldız, şunları kaydetti:

“Sorgu sonucunda tutuklamanın hangi suçtan yapıldığı yazılmış ama Türk Ceza Kanunu`nun hangi maddesine dayanıldığı yazılmamış. Hatta suçun da orada tam tanımı belirtilmemiş. Biz itirazımızda da bunu belirteceğiz zaten. Ona göre bir karar verilecek. Ceza Mahkemesi Kanunu`nda hangi suçlardan tutuklama kararı verileceği belirtilmiş. Tutuklandığı iki suç da kanunda belirtilen katalog suç dediğimiz suç tiplerinde yer almayan suçlar. O sebeple tahliye ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz.”

“İki defa savcı değişikliği olmuş”

Dilruba Y.`nin gözaltına alınmasından tutuklanmasına kadar giden süreçte savcı değişikliklerinin olduğu iddialarına ilişkin de bilgi veren Yıldız, şöyle konuştu:

“Öyle bir söylentiyi bir Dilruba hanımla da görüştük. İki defa savcı değişikliği olmuş. İfade alacak savcı değişmiş ve en son da müracaat savcılığında ifadesi alındığı yönünde bilgi verdi bize kendisi. Artık vatandaşın sesinin net gür bir şekilde duyulduğu sokak röportajlarının, artık iktidarı eleştiren sokak röportaj sayısının artması sayısının tabi RTÜK Başkanı`nın da bunu takibe aldığı yönünde bir açıklama yapması bizi bu süreçlere getirmiş durumda.”

“Böyle bir atılı suç tipinden tutuklama olmaması gerekiyor”

Görüşme sonrasında Dilruba`nın durumuna ilişkin de bilgi veren Yıldız, tutuksuz yargılanma kararı beklediklerini belirterek şunları söyledi:

“Dilruba gayet iyi. Herkese selamı var. Selamını iletmemizi söyledi. Durumu iyi. Kendisiyle güzel, verimli hukuki, hayata dair güzel bir avukat, müvekkil görüşmesi gerçekleştirdik. Ben bir hukukçu olarak şunu söylüyorum. Böyle bir atılı suç tipinden tutuklama olmaması gerekiyor. Kanun da buna cevaz vermiyor zaten. Biz kuvvetle muhtemel tahliye olacağı yönünde bir görüş vermek istiyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA