11 Nisan 2026 Cumartesi

16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı   16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi 320 öğrenci kapasiteli ilkokulun temelini attı


Yenişehir Belediyesi, Fuat Morel Mahallesi`nde inşa edilecek ilkokulun temelini attı. 320 öğrenci kapasiteli ilkokulda, Yenişehir Belediyesi tarafından Türkiye`de bir ilk olarak hayata geçirilen Beceri Temelli Eğitim Merkezi`nde (BETEM) çocukların potansiyellerinin ortaya çıkarıldığı eğitim modeli de uygulanacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Geleceğe güvenle bakan, donanımlı ve bilinçli bireyler yetiştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün atacağımız bu temel sadece bir okulun değil, daha aydınlık bir geleceğin de temelidir” dedi.

 

Tarih : 17 Ağustos 2024 Cumartesi 15:58   Okunma : 656

(MERSİN) - Yenişehir Belediyesi, Fuat Morel Mahallesi`nde inşa edilecek ilkokulun temelini attı. 320 öğrenci kapasiteli ilkokulda, Yenişehir Belediyesi tarafından Türkiye`de bir ilk olarak hayata geçirilen Beceri Temelli Eğitim Merkezi`nde (BETEM) çocukların potansiyellerinin ortaya çıkarıldığı eğitim modeli de uygulanacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Geleceğe güvenle bakan, donanımlı ve bilinçli bireyler yetiştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün atacağımız bu temel sadece bir okulun değil, daha aydınlık bir geleceğin de temelidir” dedi.

Geçen gün Eğriçam Mahallesi`nde kütüphane ve taziyeevinden oluşan kültür kompleksinin temelini atan Yenişehir Belediyesi, kente yeni bir proje daha kazandırarak Fuat Morel Mahallesi`nde inşa edilecek ilkokulun temelini attı. Yenişehir Belediyesi Bülent Celal Oktay İlkokulu, sadece çevre dostu binalara verilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasına uygun olarak inşa edilecek.

İlkokulun temel atma törenine, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve okulun inşaatını üstlenen hayırsever iş insanı Levent Oktay`ın yanı sıra önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Çalışkan, KKTC Mersin Başkonsolos Yardımcısı Enver Taşhan, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Bu yatırımları bağışlarla gerçekleştiriyoruz”

Temel atma töreninde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bu yatırımları bağışlarla gerçekleştirdiklerini ve bunun da altında karşılıklı bir güven ilişkisinin yattığını belirterek, şunları dile getirdi:

“Yenişehir`imiz için çok özel bir güne daha tanıklık ediyoruz. Salı günü Eğriçam Mahallemizde kültür kompleksimizin temelini atmıştık.   Ve bugün de Fuat Morel Mahallemizde ilkokul projemizin temelini hep birlikte atıyoruz.  Yine önümüzdeki hafta Salı günü büyük kent kütüphanesi, çocuk kütüphanesi ve oyuncak müzesinden oluşacak bir kompleksimizin de temelini atarak, yatırımlarımıza devam edeceğiz.  Yenişehir`imize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.  Bu yatırımları bağışlarla gerçekleştiriyoruz, Belediyemizin bütçesinden çıkan bir bedel yok. Topluma karşı sorumluluk hisseden, dayanışmayı gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bu projelerde karşılıklı bir güven ilişkisi var. Bu güveni hissettikleri için ilkokulumuzun bağışçısı Levet Oktay ve tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” 

“Yenişehir Belediyesi olarak eğitim alanına büyük önem veriyoruz”

Hayata geçirdikleri Erken Çocukluk Gelişimi Projesi hakkında konuşan ve Yenişehirli çocukları geleceğin dünyasında söz sahibi bireyler olarak yetiştirmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Abdullah Özyiğit, şöyle devam etti:

“2019 yılında Türkiye`de bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz Erken Çocukluk Gelişimi Projemizin son halkası olarak inşa edeceğimiz ilkokulumuz, çocuklarımızın geleceği için çok önemli bir adım olacak. Maalesef çocuklarımızı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı(PİSA) değerlendirmelerinde son sırada görüyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak eğitim alanına büyük önem veriyoruz.  Çünkü bir toplumun geleceğini şekillendiren en temel unsur eğitimdir, bilimdir.  Hayata geçirdiğimiz proje kapsamında 0-3 yaş arası çocukları olan anne ve babalarımızı eğitiyoruz, 3-6 yaş arasındaki çocuklarımıza beceri temelli eğitim merkezlerimizde eğitim veriyoruz.  Eğitim modelimiz çocuklarımızın bilgiyi nasıl kullanacaklarını, sorunları nasıl çözeceklerini ve yaratıcı düşünmeyi nasıl geliştireceklerini öğreten bir yaklaşımı içeriyor.  Çocuklarımızın var olan potansiyelini ortaya çıkarıyoruz.  Beceriyi esas alarak, çocuklarımızın yarının dünyasında söz sahibi olacak bireyler olarak yetişmelerini temel hedef olarak ortaya koyduk.” 

“Her mahallemize bir BETEM ve kültür kompleksi kazandırma gayretimiz devam edecek”

Her mahalleye BETEM ve kültür kompleksi kazandırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Başkan Özyiğit, “2 Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM) açtık, önümüzdeki ay üçüncü BETEM`in temelini atacağız. Dördüncüsü ve beşincisi de gelecek. Her mahallemize bir BETEM ve kültür kompleksi kazandırma gayretimiz devam edecek. Şimdi bunları yaparken de burada eğitim alan öğrencilerimizin velileri, bizden ilkokul talebinde bulundular. Biz de onlara bir okul sözü verdik. Bu sözü tutmamızda yanımızda olan Sayın Levent Oktay`a teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, onları bilgiyle, bilimle, sanatla ve sporla donatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluk bilinciyle, Yenişehir Belediyesi olarak geleceğe güvenle bakan, donanımlı ve bilinçli bireyler yetiştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Bugün atacağımız bu temel sadece bir okulun değil, daha aydınlık bir geleceğin de temelidir. Yenişehir Belediyesi Bülent Celal Oktay İlkokulumuz kentimize hayırlı olsun” dedi.

Projenin inşaatını üstlenen iş insanı Levent Oktay ise “Bize bu fırsatı tanıdığı için Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yüzümüzün akıyla çıkıp bu okulu önümüzdeki yıl bu tarihte teslim etmekle ilgili hayallerimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından Yenişehir Belediyesi Bülent Celal Oktay İlkokulu`nun temeli, düzenlenen törenle atıldı. Yenişehir Belediyesi, 20 Ağustos Salı günü Leyla Kürk Kent Kütüphanesi ve Sosyal Tesisleri`nin de temelini atacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA