28 Haziran 2026 Pazar

10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK   15:46   ADANA’DA SUÇ ÖRGÜTLERINE YÖNELIK OPERASYONLARDA 79 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:46   BAKAN MUSTAFA ÇIFTÇI: GEÇICI KORUMA KAPSAMıNDAKI YABANCıLARA ÇALıŞMA IZNI MUAFIYETI GETIRILDI   15:21   YıLDıRıM KAYA: "YUSUF TEKIN, HAYATLARı YARıM BıRAKıLAN ÖĞRENCILERDEN VE ÖĞRETMENLERDEN SıFıR ALMıŞTıR"   15:20   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNıN SONA ERMESI DOLAYıSıYLA MESAJ YAYıMLADı   14:50   ÖZGÜR ÖZEL DIYARBAKıR’DA… CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL: “GÜNE BIZE SELAM YOLLAYAN SELAHATTIN DEMIRTAŞ’ıN SELAMıYLA BAŞLADıK”   14:44   GÜRSEL TEKIN: GARIP DEDE CEMEVI’NDE YAŞANAN GÖRÜNTÜLERLE ILGILI 63 CHP ÜYESININ PARTI ÜYELIKLERI TEDBIREN ASKıYA ALıNMıŞTıR   13:49   NATO ZIRVESI ÖNCESI GÖZALTıNA ALıNAN 49 KIŞI DAHA ADLIYEYE SEVK EDILDI   13:47   MANSUR YAVAŞ’TAN AK PARTI’YE GEÇEN BAŞKANLARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM BIR KAYBıMıZ YOK"   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TOPLU TAŞıMADA KLIMA DENETIMLERINI ARTTıRDı   10:30   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASı FıNDıKPıNARı-AYVAGEDIĞI FUTBOL TURNUVASı BAŞLADı   10:29   HATIMOĞULLARı’NDAN MERSIN MITINGINE DAVET: HERKESI BU BÜYÜK BULUŞMAYA BEKLIYORUM   16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU   15:19   GAZETECI TEVFIK YENER YAŞAMıNı YITIRDI  
 
     
   

CHP`li Ağbaba`dan Bakan Mehmet Şimşek`e: ``Mücbir sebep halinin uzatılmaması esnafın tabutuna çivi çakmak anlamına gelir``


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e mektup göndererek, deprem bölgesindeki esnaf ve işverene destek amacıyla uygulanan ve yarın sona erecek “mücbir sebep hali”nin uzatılması çağrısı yaptı. Ağbaba ``Mücbir sebep halinin uzatılmaması, esnafın tabutuna çivi çakmak anlamına gelir. Bölgeye 2.  depremi  AKP yaşatıyor`` dedi.

 

Tarih : 30 Ağustos 2024 Cuma 14:43   Okunma : 537

(ANKARA) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e mektup göndererek, deprem bölgesindeki esnaf ve işverene destek amacıyla uygulanan ve yarın sona erecek “mücbir sebep hali”nin uzatılması çağrısı yaptı. Ağbaba ``Mücbir sebep halinin uzatılmaması, esnafın tabutuna çivi çakmak anlamına gelir. Bölgeye 2. depremi AKP yaşatıyor`` dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 31 Ağustosta sona erecek “mücbir sebep hali” ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e mektup gönderdi. Deprem bölgesindeki esnaf ve işverenin dezavantajlarını telafi etmeyi amaçlayan mücbir sebep hali uygulamasının uzatılmasını talep eden Ağbaba, şunları kaydetti:

“Yok olmuş kentlerde vergi tarh etmek, ardından tahsilat yapmak gibi maliye tarihinde görülmemiş bir uygulamaya gitmek, depremin açtığı derin yaraların AKP hükümeti tarafından halen tam olarak anlaşılmadığını göstermektedir.

Özellikle Malatya gibi, depremde büyük yıkıma uğrayan illerde ticari faaliyetler ciddi şekilde gerilemişken, hem yıkılan işyerleri, hem de şehir dışına göç eden nüfustan dolayı ticaret hacmi küçülmüşken, işyerlerini yasal yükümlülüklerini dahi ödeyemeyecek hale getirmişken, deprem bölgesi için özel SGK ve vergi teşvikleri beklenirken mücbir sebep süresinin bitirilmesi bölgeye ikinci deprem yaşatacaktır.

2011 Van depreminin ardından 5 yıl süren mücbir sebebin 11 ili etkileyen, 6 Şubat depremlerinin ardından 1,5 yılda sona erdirilmesi bölgenin iktidar eliyle cezalandırılması anlamına gelmektedir.

Depremden birinci derecede etkilenen, yıkıma uğrayan şehirlerde ticari hayatın ‘normalleşme`si sağlanmadan, bir tane bile işyeri teslim edilmeden, depremin derin izleri hayatın her alanında kendini göstermeye devam ederken, kendi memleketim Malatya başta olmak üzere, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep`in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri için kayıtsız şartsız ‘mücbir sebep süresinin uzatılmasını` talep ediyoruz.

Kendileri de depremzede olan iş çevreleri ve esnaflar ile başta muhasebe ve mali müşavirler olmak üzere süreçten etkilenecek meslek mensupları göz önüne alınarak, on binlerce yeni mağdur yaratılmaması için 31 Ağustos 2024 tarihi mutlaka uzatılmalıdır.``

Ağbaba, konuyla ilgili yaptığı açıklamada da ``6 Şubat 2023 tarihli depremlerden sonra deprem bölgelerinde esnafa ve işverenlere destek amacıyla uygulanan mücbir sebep hali kapsamındaki vergi, sigorta ödemelerinde yapılan ötelemeler 31 Ağustos itibariyle sona erecek. Ancak özellikle Malatya gibi büyük yıkıma uğrayan birçok ilimizde ticari hayat hala normale dönmüş değil. Mücbir sebep halinin uzatılmaması, esnafın tabutuna çivi çakmak anlamına gelir. Bölgeye 2. depremi AKP yaşatıyor” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA