6 Nisan 2026 Pazartesi

11:08   MERSIN’DE ENGELSIZ DEVRIM: 29 BIN YURTTAŞıN HAYATı BU MERKEZLERLE DEĞIŞIYOR!   11:05   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN SERT YARGı ÇıKıŞı: SISTEMDE AĞıR TAHRIBAT VAR!   10:40   NATO’DA SADECE TÜRKIYE’DE YOK! CHP’LI BAĞCıOĞLU’NDAN KRITIK ‘ASKERI HASTANE’ ÇıKıŞı: BU BIR LÜKS DEĞIL, ZORUNLULUKTUR   10:20   AYM’DEN KRITIK BELEDIYE KARARı: NÜFUSU 2 BININ ALTıNA DÜŞEN BELDELER KÖY OLUYOR!   10:10   FATURA ŞOKU KAPıDA: AZ TÜKETEN ÇOK MU ÖDEYECEK? MERKEZI SISTEMLI SITELERDE ’KADEME’ KRIZI!   10:01   HATAY CHP’DE YENI DÖNEM: TEK LISTE, TEK YÜREK! MEHMET GÖNENÇ DÖNEMI BAŞLADı   09:35   MERSIN’DE TARIHI BINADA PARIS RÜZGÂRı: SINEMASEVERLER O ETKINLIKTE BULUŞTU!   14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI  
 
     
   

HKP, Bodrum`da orman arazilerinin turizme açılmasıyla ilgili Bakan Ersoy ve Bakan Kurum hakkında suç duyurusunda bulundu


Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Muğla`nın Bodrum ilçesindeki Adayalı mevkiinde orman arazilerinin turizm arazisine çevrilerek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un şirketine tahsis edildiği iddialarını yargıya taşıdı. HKP, Bakan Ersoy ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Tarih : 3 Eylül 2024 Salı 19:51   Okunma : 534

(MUĞLA) - Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Muğla`nın Bodrum ilçesindeki Adayalı mevkiinde orman arazilerinin turizm arazisine çevrilerek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un şirketine tahsis edildiği iddialarını yargıya taşıdı. HKP, Bakan Ersoy ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un Turizm Bakanlığı`na ait bir orman arazisini otel yapmak için kendi şirketine tahsis ettiğini öne sürdü. Çömez, Bodrum`daki söz konusu koy için imar raporu olmamasına rağmen ÇED raporu çıkarıldığını ve altyapı çalışmaları için Muğla Büyükşehir Belediyesi`nin borçlandırıldığını iddia etti.

Söz konusu iddialar üzerine HKP avukatları; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcıları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcıları, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürü Eyyüp Karahan ile ÇED İzin ve Denetim Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede yer alan isimlerin; “nitelikli dolandırıcılık”, “irtikap”, “görevi kötüye kullanm”, “kamu görevlisinin suçu bildirmemesi”, “Anayasa`yı ihlal” ve “Anayasa`nın 169`uncu maddesine aykırılık” suçlarını işlediklerini iddia edildi.

"Sonuna kadar mücadele edeceğiz"

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan Çolak, şöyle konuştu:

“AKP`giller bu kez de Bodrum Adalıyalı Koyu`ndaki bir peşkeşle karşımıza çıktı. Milletvekili Turhan Çömez`in verdiği bilgiye göre, bu koydaki 95 bin metrekarelik orman arazisi Kültür ve Turizm Bakanlığı`na ait. Bu araziyi otel yapmak üzere bakan Mehmet Nuri Ersoy, kendi şirketine tahsis ettiriyor. Ve bu koyda imar raporu olmamasına rağmen de her nasılsa ÇED raporu aldırıyor. Ayrıca da altyapı işlemlerini yapmak üzere de Muğla Büyükşehir Belediyesi borçlandırılıyor. Yine Turhan Çömez`in iddiasına göre, cennet köşelerden birisi olan burada çok güzel devasa boylardaki 50 bin tane çam ağacının da otele yol yapmak üzere kesileceği söylenmektedir. Bütün bunlar TCK`da ve Anayasa`nın 169`uncu maddesinde öngörülen düzenlemelere göre suçtur.

HKP; doğaya, çevreye, tarihe, hayvana, bitkiye saygısı olan ve bunların gelişip güçlenmesi için mücadele eden bir partidir. Mehmet Nuri Ersoy, Murat Kurum ve diğer bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bizim yapmış olduğumuz bu tür suç duyurularımız tamamen vatan sevgimizden, halk sevgimizden kaynaklanmaktadır. Vatan topraklarını, vatanın güzel alanlarını, koylarını, kıyılarını koruma amaçlı partimizin tarihsel sorumluluğundan kaynaklanmaktadır. Her türlü mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA