1 Ağustos 2026 Cumartesi

16:22   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı GÜRSEL TEKIN’DEN SON DAKIKA AÇıKLAMALARı: GÖREVDEN ALıNACAK Mı, KAYYıM SÜRECI NE ZAMAN BITIYOR?   10:04   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ FıRSAT! YAZ TATILINDE İLGI ODAĞı OLDU: HEM EĞLENIYORLAR HEM ÖĞRENIYORLAR   01:55   TAM HASAT ZAMANı İTHALAT KARARı ÇIFTÇIYI BITIRDI! SEMIH PALAMUT’TAN İKTIDARA YANLıŞ TARıM POLITIKASı TEPKISI   16:14   EMEKLILERDEN, FARUK ÇELIK’IN "İNTIBAK YASASı" AÇıKLAMASıNA TEPKI: "KENDI ÇıKARDıĞı YASANıN DOĞRU OLMADıĞıNı SÖYLÜYOR"   16:09   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA BEŞ POLIS DAHA TUTUKLANDı   16:08   OSMANIYE’NIN CEBEL YAYLASı’NDA ORMAN YANGıNı ÇıKTı   16:08   BAKAN ŞIMŞEK: "İKINCI ÇEYREKTE YıLLıKLANDıRıLMıŞ TURIZM GELIRI 65,2 MILYAR DOLAR ILE 2025 SEVIYESINI KORUDU"   14:57   ÖRÜMCEK ADAM: YEPYENI BIR GÜN... EFSANE KAHRAMAN ŞIMDI MCDONALD’S TÜRKIYE’DE   14:56   DEMIRTAŞ’TAN NARIN GÜRAN CINAYETI AÇıKLAMASı: "ANNE, AĞABEY VE AMCANıN AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET HAPIS CEZASıNA ÇARPTıRıLMALARı TAM BIR HUKUK FACIASıDıR"   14:54   CHP BAFRA ILÇE ÖRGÜTÜ YENİ PARTI’YE KATıLDı   14:48   PRENS HARRY, DAILY MAIL YAYıNCıSıNıN MILYONLARCA STERLINLIK DAVA MASRAFLARıNı ÖDEYECEK   11:54   AKDENIZ’DE DIKKAT ÇEKEN SEFERBERLIK!   11:26   TARSUS VE ÇAMLıYAYLA ÇIFTÇISINE DEV DESTEK: ÜRÜN ZAYIATıNı BITIRECEK YÖNTEM SAHADA!   10:20   TARSUS’TA YıLLARDıR BEKLENEN AN GELDI! İSMETPAŞA’DA TARIHI DÖNÜŞÜM İÇIN İLK BUTONA BASıLDı   09:35   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN TBMM’DE RAKAMLARLA DEHŞETI AÇıKLADı: ’SON 25 YıLDA 386 BIN RUHSAT VERILDI!’   09:33   DOĞRU ÜNIVERSITE, DOĞRU GELECEK! MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YKS ADAYLARıNA ÜCRETSIZ TERCIH DANıŞMANLıĞı   17:20   MERSIN’IN AYDıNCıK ILÇESINDE ORMAN YANGıNı   17:16   AYDıN KARACASU’DA YENİ PARTI’YE KATıLıM ETKINLIĞI: 81 YAŞıNDA ILK DEFA PARTI ÜYESI OLDU   17:15   BIRGÜN’ÜN FIGÜRAN HABERI NEDENIYLE IFADE VEREN GAZETECI TIMUR SOYKAN: “DOĞRU HABER NEDENIYLE IFADE VERMEK TRAJIKOMIK”   17:14   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, ADALET BAKANLıĞı’NıN ÖZEL IZNIYLE NARIN GÜRAN’ıN BABASı ARIF GÜRAN ILE GÖRÜŞECEK  
 
     
   

YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç`tan "Mehmet Kasım Gülpınar" tepkisi


Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, MYK toplantısının ardından parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Tarih : 5 Eylül 2024 Perşembe 16:24   Okunma : 929

(ANKARA) - Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar`ın partiden istifa etmesiyle ilgili "Mademki Kasım Gülpınar`ın oyu Şanlıurfa`da Yeniden Refah Partisi`nin oyunun üzerindedir, kendi aday olsaydı, bağımsızdan kazansaydı. Yeniden Refah Partisi`nden ayrılmasının haklı gerekçeleri olsaydı, ayrıldığı gibi başka bir partiye de geçebilirdi. Hiç kimsenin yeri doldurulamaz değildir" değerlendirmesini yaptı. 

Kademeli emeklilik mağdurlarının sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirten Kılıç, "Yeniden Refah Partisi milletvekilleri tarafından kademeli emeklilikte mağduriyetin giderilmesine ilişkin kanun teklifi TBMM`ye verilmiş bulunmaktadır. Ancak iktidar çoğunluğu kademeli emeklilikte mağduriyetin giderilmesi yönünde henüz herhangi bir adım atmış değildir. 1 güne 17 yıllık emeklilik farkı adaletli değildir" ifadelerini kullandı. 

"Asgari ücret ve emekli maaşıyla yaşamı idame ettirebilmek mümkün değil"

2024 sonu enflasyon hedefiyle ilgili beklenti değişimini kaygıyla takip ettiklerini söyleyen Kılıç, şöyle devam etti:

"2024 yılına ilişkin enflasyon beklentisi Orta Vadeli Program`da yüzde 33 iken dün yapılan açıklamayla 2024 yılı sonu enflasyon beklentisi yüzde 41,5`a revize edilmiştir. Türkiye`de açlık sınırı 19 bin 500 lira, asgari ücret 17 bin lira. Bu demektir ki normal enflasyon yüküyle birlikte açlık sınırı artarken üzerine 8,5 puanlık enflasyon sapmasının da yükü gelmiş olacak. Bu şartlar altında Türkiye`de asgari ücretle ve emekli maaşıyla yaşamı idame ettirebilmek mümkün değildir. Açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki makas, bu güncellemeyle birlikte daha açılmış olacak.

"Gelirken selamla geldi, giderken selamsız gitti"

Kılıç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar`ın partiden istifası ile ilgili şunları söyledi:

"Sayın Kasım Gülpınar, `Halkın nabzını tuttum, vatandaşların yüzde 73`ü `Partini değiştirme` dediler diyor.` Dolayısıyla Şanlıurfa halkının yüzde 73`ü Sayın Gülpınar`a `Otur oturduğun yerde, seçildiğini partiden bir yere gitme` demiş durumda. Hal böyleyken bağımsıza geçmiş olması kabul edilebilir bir durum değil. Üzerinde baskı olsa da olmasa da hizmet için istediği parayı alsa da alamasa da parti değiştirmenin haklı gerekçesi hiçbirisi değildir. Madem bağımsız belediye başkanı olarak yoluna devam edecekti hiç Yeniden Refah Partisi`ne gelmeksizin gitseydi, gücünü bağımsızdan deneseydi. Mademki Kasım Gülpınar`ın oyu Şanlıurfa`da Yeniden Refah Partisi`nin oyunun üzerindedir -kendi iddiası bu yönde- o zaman gitseydi kendi aday olsaydı, bağımsızdan kazansaydı, bağımsız kalsaydı. Bunu demek hakkımızdır. Eğer ki Yeniden Refah Partisi`nden ayrılmasının gerçekten haklı gerekçeleri olsaydı, ayrıldığı gibi başka bir partiye de geçebilirdi. Gelirken selamla geldi, giderken selamsız gitti Sayın Gülpınar. Hiç kimsenin yeri doldurulamaz değildir."

"23 Kasım 2025 erken seçim için makul bir tarih"

Suat Kılıç, teşkilatlarının, her an seçim olabileceği düşüncesiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Üye sayımızı yılbaşına kadar 1 milyona çıkarma hedefiyle hareket ediyoruz. Yeniden Refah Partisi teşkilatları 2025 yılı sonbaharında seçim olabileceği düşüncesiyle çalışmalarına devam ediyor. Bir erken seçim olabilir. Bu şartlar altında Türkiye`nin devam edebilmesi mümkün değil. Türkiye`nin bir erken seçime doğru ilerlediğini görüyoruz. 2025 yılının sonbaharı ya da 2026 yılının ilkbaharı olabilir. Teşkilatlarımızı bu seçime gece gündüz çalışmayla hazırlıklı olmaya çağırıyoruz. Erken seçimin 2025 yılının sonu olması halinde 23 Kasım Pazar günü erken seçim için makul bir tarih olacaktır. Aslolan seçim değil, geçimdir. Vatandaş rahat nefes alsın, ekonomisi düzelsin, asgari ücrete ayar getirilsin, biz bulunduğumuzdan daha fazla bir şey olmasak da konumumuzdan memnunuz, yerimize razıyız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA