25 Mayıs 2026 Pazartesi

10:40   CHP’DE 28 MAYıS HAREKETLILIĞI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE VATANDAŞLA BULUŞUYOR!   09:35   MAHMUTPAŞA’DA BAYRAM SESSIZLIĞI: ’ESKIDEN GÖZLERDE IŞıK VARDı, ŞIMDI HERKES KENDI DÜNYASıNDA BIR MÜCADELEDE’   01:01   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI HAKKıNDAKI KARARDA YENI GELIŞME! RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: O KARAR İPTAL EDILDI   22:53   AVRUPA’DAN ANKARA’DAKI O OLAYLARA ÇOK SERT TEPKI! ’ÖZGÜR ÖZEL’IN YANıNDAYıZ’   21:49   ANKARA’DA TARIHI YÜRÜYÜŞ! ÖZGÜR ÖZEL FOTOĞRAFLARı PAYLAŞıP MESAJı VERDI: "BUGÜN BIR MILATTıR, SONRASı OLACAK..."   21:46   CHP’DE KURULTAY İPTALI SONRASı SıCAK GELIŞME! İL BAŞKANLıĞı RESMEN DUYURDU:    18:30   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE GAZLı MÜDAHALE! HALKEVLERI’NDEN SERT TEPKI: "SARAY’ıN OPERASYONUNA DIRENECEĞIZ"   17:45   4 EMEK VE MESLEK ÖRGÜTÜNDEN ORTAK DEKLARASYON: ’BU MÜDAHALE HALK İRADESINEDIR!’   17:43   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDEKI ABLUKAYA ANKARA TABIP ODASı’NDAN SERT TEPKI!   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN O İTTIFAKA SERT İSYAN:    17:40   CHP GENEL MERKEZINDE HAREKETLI DAKIKALAR: ÖZGÜR ÖZEL KENDISINE GELEN O TEBLIGATı YıRTTı ATTı!   17:38   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: DÜNYA DEVLERI AP, THE GUARDIAN VE EL CEZIRE CHP’DEKI MÜDAHALEYI BÖYLE GÖRDÜ!   10:50   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE BÜYÜK KRIZ: "KENAN EVREN’DEN SONRA BIR İLK!" KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER   10:40   CHP’DE İKINCI DALGA KRIZ! KıLıÇDAROĞLU’NUN AVUKATıNDAN EMNIYETE FLAŞ DILEKÇE: ’GENEL MERKEZI BIZE TESLIM EDIN’   09:40   CHP’DE KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR: GENEL MERKEZ ÖNÜNDE ARBEDE! MURAT EMIR’DEN SERT TEPKI   09:30   ANKARA’DA SIYASETI SAYAN GECE! CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ’TAHLIYE’ ARBEDESI: ’MAFYA KıLıKLı İNSANLAR PARTI BASıYOR’   09:25   CHP GENEL MERKEZI’NDE ’KAYYUM’ VE TAHLIYE ABLUKASı! MILLETVEKILI DUVARLARDAN ATLAYARAK İÇERI GIRDI: ’TEK BIR SEBEBI VAR...’   05:40   ADANA’DA KORKUTAN DEPREM! AFAD SON DAKIKA OLARAK DUYURDU: ÇEVRE İLLER DE SALLANDı   23:30   TRUMP’ıN ERDOĞAN MESAJı SIYASETI HAREKETLENDIRDI! ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SERT TEPKI: ’HANGI YÖNÜYLE YÜZYıLLARıN BEKLEDIĞI LIDER?’   22:59   CHP’DE ’KURULTAY’ DEPREMI: ÖZGÜR ÇELIK’TEN 9 TUTUKLAMA KARARıNA İLK VE SERT TEPKI! ’SIYASI TARIHTE BIR İLK.’  
 
     
   

Emeklilerden Kadıköy`de eylem: “Ekonomi krize girdiyse sebebi EYT`liler değil. Sebebini Hazine garantili yapılan projelerde arayın”


Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu (EYT-EF), İstanbul`daki Kadıköy İskelesi önünde eylem yaptı. Federasyon Başkanı Arzu Lastikci, “Eğer ekonomi krize girdiyse bunun sebebi EYT`li emekliler değil. Krizin sebebini, kur korumalı mevduata ayrılan trilyonlarda arayın. Hazine garantili yapılan projelerde arayın. 13 milyon sığınmacıya ödenen ödeneklerde arayın” dedi.

 

Tarih : 29 Eylül 2024 Pazar 16:34   Okunma : 651

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ONUR DURSUN

(İSTANBUL) - Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu (EYT-EF), İstanbul`daki Kadıköy İskelesi önünde eylem yaptı. Federasyon Başkanı Arzu Lastikci, “Eğer ekonomi krize girdiyse bunun sebebi EYT`li emekliler değil. Krizin sebebini, kur korumalı mevduata ayrılan trilyonlarda arayın. Hazine garantili yapılan projelerde arayın. 13 milyon sığınmacıya ödenen ödeneklerde arayın” dedi.

EYT-EF üyeleri, bugün Kadıköy İskelesi önünde eylem yapıldı. Eyleme çok sayıda emekli sendikası ve siyasi parti temsilcisi de katıldı.

“Birleşe birleşe kazanacağız” yazılı pankartın açıldığı eylemde “EYT çözülmedi. 5000 prim kademeye, emeklilik yaşa takıldı” yazılı döviz taşındı. Hazırlanan ortak açıklamayı EYT-EF Başkanı Arzu Lastikci okudu. İktidar yetkilileri tarafından son dönemde sıkça dillendirilen EYT`nin bütçeye yük olduğu yönündeki açıklamalara tepki gösteren Lastikci, şunları söyledi:

“İktidar sahipleri tarafından EYT`li emeklilerin ekonomiye yük getirdiği ve oluşan krizlerin baş şüphelisi olarak gösterilmesini ve EYT`lileri toplumun önüne atarak, yönetemedikleri maliye ve ekonomi politikalarına kılıf olarak kurban verip günah keçisi ilan etmiştir. Son olarak da oğul Sayın Erdoğan, ‘EYT bu ülke için bir felakettir` diyerek bu güzide vatanın öz evlatlarını, yıllarca ödediği primler ve verdiği emeklerle kutsal alın teri sahibi EYT`li emeklileri derinden üzmüş ve öfkelendirmiştir. Bu sözlere karşılık bizler de diyoruz ki; asıl felaket, konusu hak olan bir davada 24 yıl sonra haklarına kısmen kavuşan Türkiye Cumhuriyeti`nin öz evlatları, aziz milletin fertleri, varlığını ve emeklerini ülkesine adayan, alın teri sahibi vatanseverler için söylenen çirkin sözlerdir.

“Asıl felaket, toplumu birbirine düşman etmektir”

Asıl felaket, millete zulmeden yasaları değiştirmek yerine dayatma yolu ile adaleti gölgelemektir. Asıl felaket, milletin mağduriyetini çözmek değil; popülizm diyerek muhalefeti de içine alan popülizm söylemler geliştirmektir. Asıl felaket, EYT`lilerin yıllarca ödediği primleri inkar etmek, sanki bir lütuf verilmiş gibi ahkam kesmektir. Asıl felaket, EYT`lileri kullanarak diğer tüm mağdurlara kapıyı kapatmaktır. Asıl felaket, analarının ak sütü gibi helal hakları mundar etmeye çalışmaktır. Asıl felaket, mezarda emeklilik sistemi ile zaten karanlık bir geleceğe mahkûm ettikleri gencecik fidanları kandırmaktır. Asıl felaket, toplumu birbirine hedef göstererek kırdırmak, düşman etmektir. Asıl felaket, yönettikleri politikalarda başarısız olup, çıkan krizlere sebep kurban seçip topluma algı yapmaktır. Kimse EYT`nin maaşını ödemiyor. Kendi alın teri ile bedeli yıllarca ödenmiştir. Kandırıldık mı? Evet, kandırıldık. ‘Meseleyi kökten çözeceğiz` diyerek, primi eksik olan mağdurlara krediler çektirerek, eksik çıkan yasa ile emekli olamayan, bankaların hacizlerine maruz kalan 1,5 milyon insanımızın dramı ile kandırıldık. Eğer ekonomi krize girdiyse bunun sebebi EYT`li emekliler değil.

“Krizin sebebini borçlarını sildiğiniz yandaşlarda arayın”

Krizin sebebini; kur korumalı mevduata ayrılan trilyonlarda arayın. Hazine garantili yapılan projelerde arayın. 13 milyon sığınmacıya ödenen ödeneklerde arayın. Borçlarını sildiğiniz, vergi aflarını sağladığınız yandaşlarda arayın. 3-5 maaş alan bürokratlarda arayın. İşçi, emekçi ve emekliye kaynak yok deyip şaşa içinde yaşayan, yaşatılan ahalinizde arayın. EYT`lilerle uğraşıyorsunuz çünkü durmuyoruz. Hem sosyal medyada hem alanlarda verdiğimiz mücadeleden rahatsız oluyorsunuz. Yeni jenerasyon EYT`li emekliler, 14 milyon emekli büyüğünün yıllarca neler çektiğini açlığını ve sefaletini anlattı Türkiye`ye. Büyüklerinin verdikleri mücadele de yanında dağ oldu. Birbirimizin elinden tuttuk, kenetlendik. Hep birlikte emekliyi ülkenin gündemi hâline getirdik. Özür diliyoruz sevgili büyüklerimiz. Geç geldik. Yıllarca hak mücadelesindeydik ancak yetişebildik. Bundan sonra hep birlikte haklarımızı alana kadar topyekûn mücadele edeceğiz. Hem EYT`nin yarım kalan haklarını alana hem de emekli insanca yaşayana kadar mücadele edeceğiz.”

Eyleme katılan bazı emekliler de yaşadıkları sorunları ve taleplerini ANKA Haber Ajansı`na anlattı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA