3 Ağustos 2026 Pazartesi

17:19   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: "İKI HAFTA IÇERISINDE YENI GENEL MERKEZIMIZE GIRMEYI PLANLıYORUZ"   17:18   ORMAN YANGıNLARıNDAN ETKILENEN BÖLGELERE 25 MILYON LIRALıK KAYNAK AKTARıLDı   17:15   YENİ PARTI’DEN ŞEHIT YAKıNLARı, GAZILER VE GATA IÇIN IKI KANUN TEKLIFI   17:12   ROJIN KABAIŞ’IN BABASı: "KıZıMıN DOSYASıNDA ETKIN SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMÜYOR"   15:07   EKREM İMAMOĞLU: "ERDAL BAŞKANıMıZıN YANıNDAYıZ"   15:06   CHP ESKIŞEHIR MILLETVEKILI SÜLLÜ: “KıLıÇDAROĞLU’NUN GENEL BAŞKAN OLARAK KALMA GIBI BIR NIYETI YOK”   15:02   UĞUR MUMCU’NUN AILESINDEN ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK’E RANDEVU TALEBI   15:01   CHP’LI KıŞ’TAN "ENFLASYON" TEPKISI: ASGARI ÜCRETLININ CEBINDEN 7 AYDA 5 BIN 575 LIRA BUHAR OLDU   15:01   MAAŞ, AYLıK VE ASGARI ÜCRET ERIYOR... ASGARI ÜCRETTE 7 AYLıK ERIME 5 BIN 766 TL’YE ULAŞTı   10:35   ETIMESGUT BELEDIYESI’NDEKI SORUŞTURMADA SıCAK GELIŞME: ERDAL BEŞIKÇIOĞLU VE 39 KIŞI HAKKıNDA TUTUKLAMA KARARı!   10:20   ANKARA’DAN PAZAR AKŞAMı ÇıKAN SORUŞTURMA KARARıNA TİP’TEN SERT TEPKI: ’YARGı SOPASıYLA...’   10:12   SILIFKE’DE EZBER BOZAN ZIRVE: 81 MAHALLE İÇIN DEV İŞ BIRLIĞI!   10:12   SILIFKE’DE EZBER BOZAN ZIRVE: 81 MAHALLE İÇIN DEV İŞ BIRLIĞI!   11:01   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN V. MURAT BEŞIKCI TOROSLAR MAHALLESI’NI ZIYARET ETTI: PARK VE YOLLAR YENILENIYOR   09:45   MERSIN’DE MINIK MUCITLERDEN BÜYÜK BAŞARı: RUBIK KÜP ÇÖZEN ROBOT TASARLADıLAR   09:40   VATANDAŞıN BANKA BORCU 7 TRILYON LIRAYı AŞTı! İCRA DOSYALARıNDA REKOR ARTıŞ   01:20   ANKARA’DAKI DEV EKONOMI ZIRVESINE USİAD DAMGASı: NEVAF KıLıÇ’TAN MERSIN, ERBIL VE BAĞDAT İÇIN STRATEJIK ÇAĞRı!   01:12   ÖZGÜR ÖZEL SIYASETTE KARTLARı YENIDEN DAĞıTTı: ’GEMILERI YAKTıM, ŞANTAJ ÇARKı DÖNÜYOR!’   01:01   YENİ PARTI LIDERI ÖZEL’DEN BEYLIKDÜZÜ’NDE TARIHI KONUŞMA   16:22   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı GÜRSEL TEKIN’DEN SON DAKIKA AÇıKLAMALARı: GÖREVDEN ALıNACAK Mı, KAYYıM SÜRECI NE ZAMAN BITIYOR?  
 
     
   

Emeklilerden Kadıköy`de eylem: “Ekonomi krize girdiyse sebebi EYT`liler değil. Sebebini Hazine garantili yapılan projelerde arayın”


Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu (EYT-EF), İstanbul`daki Kadıköy İskelesi önünde eylem yaptı. Federasyon Başkanı Arzu Lastikci, “Eğer ekonomi krize girdiyse bunun sebebi EYT`li emekliler değil. Krizin sebebini, kur korumalı mevduata ayrılan trilyonlarda arayın. Hazine garantili yapılan projelerde arayın. 13 milyon sığınmacıya ödenen ödeneklerde arayın” dedi.

 

Tarih : 29 Eylül 2024 Pazar 16:34   Okunma : 810

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ONUR DURSUN

(İSTANBUL) - Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu (EYT-EF), İstanbul`daki Kadıköy İskelesi önünde eylem yaptı. Federasyon Başkanı Arzu Lastikci, “Eğer ekonomi krize girdiyse bunun sebebi EYT`li emekliler değil. Krizin sebebini, kur korumalı mevduata ayrılan trilyonlarda arayın. Hazine garantili yapılan projelerde arayın. 13 milyon sığınmacıya ödenen ödeneklerde arayın” dedi.

EYT-EF üyeleri, bugün Kadıköy İskelesi önünde eylem yapıldı. Eyleme çok sayıda emekli sendikası ve siyasi parti temsilcisi de katıldı.

“Birleşe birleşe kazanacağız” yazılı pankartın açıldığı eylemde “EYT çözülmedi. 5000 prim kademeye, emeklilik yaşa takıldı” yazılı döviz taşındı. Hazırlanan ortak açıklamayı EYT-EF Başkanı Arzu Lastikci okudu. İktidar yetkilileri tarafından son dönemde sıkça dillendirilen EYT`nin bütçeye yük olduğu yönündeki açıklamalara tepki gösteren Lastikci, şunları söyledi:

“İktidar sahipleri tarafından EYT`li emeklilerin ekonomiye yük getirdiği ve oluşan krizlerin baş şüphelisi olarak gösterilmesini ve EYT`lileri toplumun önüne atarak, yönetemedikleri maliye ve ekonomi politikalarına kılıf olarak kurban verip günah keçisi ilan etmiştir. Son olarak da oğul Sayın Erdoğan, ‘EYT bu ülke için bir felakettir` diyerek bu güzide vatanın öz evlatlarını, yıllarca ödediği primler ve verdiği emeklerle kutsal alın teri sahibi EYT`li emeklileri derinden üzmüş ve öfkelendirmiştir. Bu sözlere karşılık bizler de diyoruz ki; asıl felaket, konusu hak olan bir davada 24 yıl sonra haklarına kısmen kavuşan Türkiye Cumhuriyeti`nin öz evlatları, aziz milletin fertleri, varlığını ve emeklerini ülkesine adayan, alın teri sahibi vatanseverler için söylenen çirkin sözlerdir.

“Asıl felaket, toplumu birbirine düşman etmektir”

Asıl felaket, millete zulmeden yasaları değiştirmek yerine dayatma yolu ile adaleti gölgelemektir. Asıl felaket, milletin mağduriyetini çözmek değil; popülizm diyerek muhalefeti de içine alan popülizm söylemler geliştirmektir. Asıl felaket, EYT`lilerin yıllarca ödediği primleri inkar etmek, sanki bir lütuf verilmiş gibi ahkam kesmektir. Asıl felaket, EYT`lileri kullanarak diğer tüm mağdurlara kapıyı kapatmaktır. Asıl felaket, analarının ak sütü gibi helal hakları mundar etmeye çalışmaktır. Asıl felaket, mezarda emeklilik sistemi ile zaten karanlık bir geleceğe mahkûm ettikleri gencecik fidanları kandırmaktır. Asıl felaket, toplumu birbirine hedef göstererek kırdırmak, düşman etmektir. Asıl felaket, yönettikleri politikalarda başarısız olup, çıkan krizlere sebep kurban seçip topluma algı yapmaktır. Kimse EYT`nin maaşını ödemiyor. Kendi alın teri ile bedeli yıllarca ödenmiştir. Kandırıldık mı? Evet, kandırıldık. ‘Meseleyi kökten çözeceğiz` diyerek, primi eksik olan mağdurlara krediler çektirerek, eksik çıkan yasa ile emekli olamayan, bankaların hacizlerine maruz kalan 1,5 milyon insanımızın dramı ile kandırıldık. Eğer ekonomi krize girdiyse bunun sebebi EYT`li emekliler değil.

“Krizin sebebini borçlarını sildiğiniz yandaşlarda arayın”

Krizin sebebini; kur korumalı mevduata ayrılan trilyonlarda arayın. Hazine garantili yapılan projelerde arayın. 13 milyon sığınmacıya ödenen ödeneklerde arayın. Borçlarını sildiğiniz, vergi aflarını sağladığınız yandaşlarda arayın. 3-5 maaş alan bürokratlarda arayın. İşçi, emekçi ve emekliye kaynak yok deyip şaşa içinde yaşayan, yaşatılan ahalinizde arayın. EYT`lilerle uğraşıyorsunuz çünkü durmuyoruz. Hem sosyal medyada hem alanlarda verdiğimiz mücadeleden rahatsız oluyorsunuz. Yeni jenerasyon EYT`li emekliler, 14 milyon emekli büyüğünün yıllarca neler çektiğini açlığını ve sefaletini anlattı Türkiye`ye. Büyüklerinin verdikleri mücadele de yanında dağ oldu. Birbirimizin elinden tuttuk, kenetlendik. Hep birlikte emekliyi ülkenin gündemi hâline getirdik. Özür diliyoruz sevgili büyüklerimiz. Geç geldik. Yıllarca hak mücadelesindeydik ancak yetişebildik. Bundan sonra hep birlikte haklarımızı alana kadar topyekûn mücadele edeceğiz. Hem EYT`nin yarım kalan haklarını alana hem de emekli insanca yaşayana kadar mücadele edeceğiz.”

Eyleme katılan bazı emekliler de yaşadıkları sorunları ve taleplerini ANKA Haber Ajansı`na anlattı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA