25 Eylül 2026 Cuma

09:40   ’YETKI BEKLIYOR, TEMIZLIK BEKLEMIYOR’: MERSIN MAVI VATAN İÇIN SEFERBER OLDU   09:10   AKARYAKıTTA EŞEL MOBIL SONA ERIYOR: BENZINE TEK SEFERDE 12,48 TL ÖTV VE KDV ZAMMı GELIYOR!   21:10   VAHAP SEÇER MÜJDEYI VERDI: MEZITLI KENT MEYDANı 180 GÜN SONRA HIZMETE GIRIYOR!   16:28   YENİ PARTI’NIN ISMINE ITIRAZ AYM GÜNDEMINDE   16:26   YENİ PARTI, 973 ILÇEDE ÖN SEÇIM YAPACAK... MURAT EMIR: “HER ÜYEMIZIN SÖZ HAKKı VAR”   16:15   İBB DAVASı’NDA 87’INCI GÜN... MAHIR POLAT: "GÖREV SÜREM BOYUNCA HERHANGI BIR BASKı YAŞAMADıM"   13:40   DEM PARTI EŞ BAŞKANLARı’NDAN ŞANLıURFA’DAKI DEPREM SONRASı "DEPREME DIRENÇLI KENTLEŞME" ÇAĞRıSı   13:33   YENİ PARTI, 1-2 EKIM’DE YENI YASAMA YıLıNı DEĞERLENDIRECEK   13:32   YEĞENLERINE "CINSEL ISTISMAR" IDDIASıYLA YARGıLANAN SANıĞA BERAAT: KARAR ISTINAFA TAŞıNACAK   09:31   ’BAŞKAN SEÇER SILIFKE MUHTARLARıYLA BIR ARAYA GELDI: DEV ALTYAPı VE İMAR HAMLESI!’   16:47   PERVIN BULDAN: "BARıŞ ANNELERININ ıSRARı, HALKLARıN ORTAK UMUDUDUR. BU SESI BÜYÜTMEK, BARıŞı KALıCı KıLMAK HEPIMIZIN SORUMLULUĞUDUR"   16:43   ŞEREFLIKOÇHISAR BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA KOÇAK, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:42   İBB DAVASı’NDA 86’ıNCı GÜN... İMAMOĞLU, ESKI İBB GENEL SEKRETER YARDıMCıSıNA "SUÇ ÖRGÜTÜ" IDDIASıNı SORDU   14:46   MANISA’DA OKUL ÖNÜNDEKI SALDıRı... YENİ PARTI İSTANBUL MILLETVEKILI ÖZÇAĞDAŞ: "MESELE PROTOKOL IMZALANARAK ÇÖZÜLEMEZ"   14:44   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE, ÖZGÜR ÖZEL’I ZIYARET ETTI   14:41   MANSUR YAVAŞ, CHP’DEN ISTIFA ETTI: "SIYASI YOLUMA BAĞıMSıZ OLARAK DEVAM ETTIĞIMI KAMUOYUNUN TAKDIRINE SUNUYORUM"   14:36   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "CHP’DEN SEÇILMIŞ ARKADAŞLAR AKP’YE GIDIYORSA, BIR ÖZ ELEŞTIRI YAPıLMASı GEREKIR"   10:34   SPK SON DAKIKA AÇıKLANDı: TASFIYE EDILEN 131 FONDAKI MILYONLARı İLGILENDIREN SAYı BELLI OLDU!   10:12   168 LIRADAN 780 LIRAYA Mı ÇıKACAK? CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN AVRUPA OTOYOLU İÇIN KORKUTAN ÖZELLEŞTIRME UYARıSı   09:46   GELECEK İÇIN PEDALLADıLAR: MERSIN’DE ÖĞRENCILERDEN ÇEVRE DOSTU ULAŞıM MESAJı  
 
     
   

Sinan Ateş suikastı davası… Anne Saniye Ateş: “Benim oğlumun katilleri dışarda”


Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş`in Ankara`da silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin görülen davada konuşan anne Saniye Ateş, “Benim oğlumun katilleri dışarda. Bunlar para için yaptılar bunu” dedi. Abla Selma Ateş ise "Katiller sadece burada oturanlar değil, azmettiriciler en tepede, ortaya çıksın. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım`ın davaya girmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

 

Tarih : 30 Eylül 2024 Pazartesi 13:02   Okunma : 978

Haber: Esra Tokat - Barış Deniz

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara`nın Çankaya ilçesindeki Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ateş`in öldürülmesine ilişkin 12`si tutuklu toplam 22 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi`nce Sincan Cezaevi Kampüsü`nde devam ediliyor.

Duruşmayı takip etmek için CHP`nin 7`nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, CHP milletvekilleri Deniz Demir ve Mahir Polat, İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da salonda hazır bulundu.

Ayşe Ateş: "Başkalarının ölmemesi için adaleti gerçekleşmesi gerek"

Mahkeme tevsii tahkikat taleplerini reddetti. Aranın ardından ilk olarak duruşmada Ayşe Ateş söz aldı. Ayşe Ateş, "Benim öldürülen kocamın davası devam ediyor. Sayın mahkemede esas itibari ile Türk milleti adına karar verir. Yani Cumhuriyetimiz ve milletimiz adına yetkili makamların karşısındayız. Devletimizin ayakta kalması milletimizin birlik ve barışı ve adaletin tecellisi her şeyden önemlidir. Başkalarının ölmemesi, başka insanların suçlu olmaması için sabırla, acıyla adaletin gerçekleşmesi gerekir. Bir kez daha başka keşkeler dememek için hakkaniyetli, hukuka uygun adaletin sağlanması en büyük arzumdur. Dünyadaki hiçbir şey insanın yaşaması ve huzur ve mutluluk içinde Rabbine kavuşmasından daha önemli değildir. Ne mal ne makam ne hırs sahiplerine bir şey kazandırmamıştır. Aleyhimize olanları reddediyor ve mahkemenin vicdanıyla adaletiyle hukuka kanuna uygun karar vermesini saygıyla arz ve talep ediyorum" dedi.

Saniye Ateş: "Buradaki herkes görecek benim oğlumun katillerinin nerede olduğunu"

Ayşe Ateş`in ardından Sinan Ateş`in annesi Saniye Ateş konuştu. Saime Ateş, "Bunların yüzünü bile görmek istemiyorum. Cenabı Allah`a havale ediyorum bunları. Bundan sonraki hayatları öyle bir zehir olsun ki analarının babalarının yüzüne bakamasınlar. Bizi yaktığı yerlerden yansınlar aynı şekilde. Tekrar ediyorum benim oğlumun katilleri dışarıda, bunlar para için yaptılar bunu. Benim oğluma vurulan kurşundan çok beni hiçbir şey acıtmaz. Onlara bu parayı verip, benim oğlumu öldürenler dışarıda benim oğlumun katillerini söylesinler ondan sonra diyeyim ki ben de ‘Tamam siz para için yaptınız.` Benim iki senedir başım yastık görmedi. Buradaki herkes görecek benim oğlumun katillerinin nerede olduğunu, ben şimdi dile getirmek istemiyorum Allah`a havale ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Amin" diyen kişi salondan çıkartıldı

Saniye Ateş beyanda bulunurken "Amin" diyen kişi mahkeme başkanının talimatıyla tutanak tutularak dışarı çıkartıldı. Saniye Ateş`in beyanları sonrası Sinan Ateş`in ablası Selma Ateş, "Adaleti sağlayacağınıza inanıyorum, güveniyorum ama belki görmeyiz. Benim kardeşimi yok yere öldürdüler. Allah size huzur vermesin. Allah`ın adaletinden hiçbirisi kaçamayacak, toparlayıp konuşamıyorum bu kadar şey söyleyeceğim çok fazla söyleyemiyorum" dedi.

Selma Ateş: "Gerçek suçlular cezasını çekmek zorunda"

Selma "Bu katiller ceza almazsa Sinan Ateş gibi hakimler de avukatlar da doktorlar da öldürülebilir. Katiller sadece burada oturanlar değil, azmettiriciler en tepede, ortaya çıksın. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım`ın davaya girmesini istiyoruz. Başka Sinan Ateşler öldürülmesin. Gerçek suçlular cezasını çekmek zorunda. Neden öldürüldü ortaya çıksın istiyoruz” diye konuştu.

Avukat Şeyda Şahin: "Yargılama eksiktir ancak delil sunması gereken soruşturma süreci çok daha eksiktir"

Sinan Ateş ailesinin avukatı Şeyda Şahin ise şunları söyledi: 

"Ankara`nın ortasında organize bir şekilde Sinan Ateşin öldrülmesinin üzerinden 1 yıl 9 ay geçti. Başka Sinanlar ölmesin diye adalet arayışına başladık. Eksik yargılamalar, yargılananların cürreti potansiyel suçluları cesaretlendirecek olmalı ki bir polisimiz öldürüldü. Taleplerimizi sunduk hepsi reddedildi. Yargılama eksiktir ancak delil sunması gereken soruşturma süreci çok daha eksiktir. Yargılama süreci eksik ilerlemektedir.

Bir daha hiç kimse tasarlanan bir cinayetin icra edilmesi için icraata giden tetikçinin rahat ve sorunsuz bir şekilde götürülerek icraatin gerçekleşebilmesi için minibüsünü tetikçiye ve onun güvenle seyahat etmesini sağlayacak polis ünvanına haiz kişilere vermeye cesaret edememelidir. Bir daha hiç kimse mensubu olmaktan gurur duyduğu bir camiada genel başkanlık yapmış bir kişinin öldürülmesinden sonra tetiği çeken katilin kaçırılması için yol kenarında onu bekleyen kişinin beklediği yerin konumunu, bu konumu tetikçiye ve onu taşıyan motorcuya atmaya, sonra da kuruma tahsisli olan ve kendisinin de kullanma hak ve yetkisinin bulunduğu çakarlı araçla, bu aracın tahsis edildiği kurumun önceki genel başkanlarından birini öldüren katili kaçırmak için kullanmaya cesaret edememelidir."

Sinan Ateş ailesinin avukatlarından Onur Altundaş da "Bu yargılama öyle bir sonuçlanmalıdır ki bir daha kimse başkentin ortasında birini öldürmeye cesaret edemesin, tetikçiyi kaçırmaya cesaret edemesin. Kimse katili saklamaya cesaret edememeli." dedi. 

Duruşmaya saat 14.00`a kadar ara verildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA