2 Aralık 2025 Salı

10:40   “YENIŞEHIR’DE KADıNLAR SERAMIKLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR”   09:40   “AKDENIZ’DE YEŞIL DÖNÜŞÜM: ŞAKIR GÜLMEN PARKı BAŞTAN SONA YENILENDI”   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAT DOLU AKŞAM: ANADOLU’NUN RUHU KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU   05:37   CHP’DE DEĞIŞIM TAMAMLANDı: ÖZEL’IN YENI KADROSU GÖREVE HAZıR   23:49   TRABZONSPOR KONYASPOR’U 3-1’LE GEÇTI!   20:49   CHP’DE TARIHI REKOR: ÖZGÜR ÖZEL DÖRDÜNCÜ KEZ GENEL BAŞKAN   16:11   VAHAP SEÇER: “CHP’NIN İKTIDARı TÜRKIYE’NIN UMUDU OLACAK”   19:05   CHP İLKE VE DEMOKRASI HAREKETI’NDEN KURULTAY AÇıKLAMASı   18:41   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... İLK GÜN PARTI PROGRAMıNıN KABULÜ VE TÜZÜK DEĞIŞIKLIĞIYLE TAMAMLANDı   18:40   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... 17 YıL SONRA YENILENEN PARTI PROGRAMı OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI   18:39   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... TÜZÜK HAZıRLıK KOMISYONU PM’NIN 80 KIŞIYE ÇıKARıLMASı VE GÖLGE KABINENIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI’NE BAĞLANMASıNı ONAYLADı   18:37   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... ÖZGÜR ÖZEL : "BU ÇÖKMÜŞ SISTEME KARŞı UMUDU ÖRGÜTLEMEK IÇIN YOLA ÇıKTıK"   09:18   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MERSIN’IN İKLIM DEĞIŞIKLIĞI EYLEM PLANı’Nı HAZıRLıYOR   09:16   BAROLARDAN FATIH ALTAYLı’YA VERILEN HAPIS CEZASıNA TEPKI   09:08   DIYARBAKıR BAROSU: DILAN KARAMAN’ıN ÖLÜMÜ ŞÜPHELI, SÜRECIN TAKIPÇISI OLACAĞıZ   17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"  
 
     
   

Vahap Seçer`den Mersin`e taşınması planlanan balık çiftliklerine "ÇED olumlu" kararı verilmesine tepki


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mecburi yer değişikliği gerekçesiyle başka bir ilden Mersin`e taşınması planlanan balık çiftlikleriyle ilgili proje için “ÇED olumlu” kararı verilmesine tepki gösterdi. Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hukuki platformdan bunun takipçisi olacağız, çok ivedi bir şekilde de bunu yargıya taşıyacağız” dedi.

 

Tarih : 1 Ekim 2024 Salı 17:01   Okunma : 740

Başkan Seçer, denizi kirlettiği, turizmi bitirdiği ve üretim yapılamadığı için başka bir ilden Mersin`e taşınması planlanan balık çiftlikleriyle ilgili projeye “ÇED olumlu” kararı verilmesine tepki gösterdi. Projenin Mersin`e taşınmasına karşı olduğunu belirten Seçer, hukuki süreci başlatacaklarını ve konuyu yargıya taşıyacaklarını duyurdu. 

Seçer, şu açıklamayı yaptı: 

“Orada turizm var da burada turizm yok mu”

“Balık çiftlikleri konusu uzun yıllardır gündemi meşgul eden bir konu. Daha önce de böyle bir projenin burada uygulanmaması için Mersin halkı tepki göstermişti ama dinlenmedi. Bazı firmalar özellikle Mersin`in batı bölgelerinde balık çiftlikleri faaliyetlerini sürdürüyor. Şimdi yeni bir çalışma var. Ege`de başka bir bölgede, yine bir sahil kentinde orada turizme zarar verdiği gerekçesiyle reddedilen bir proje; Mersin`de uygulanmaya çalışılıyor. Asıl sorun burada. Yani oradaki deniz de buradaki deniz değil mi? Orada turizm var da burada turizm yok mu? Oranın çevre halkı duyarlılık gösteriyor, buna tepki gösteriyor ve sesi duyuluyor da Mersin halkı buna tepki göstermiyor mu? Aydıncık gibi bir turizm ilçesinde balık çiftliklerinin çoğalmasının bölgeye olumsuz etki yapacağını, Mersin`in birçok sektör kenti olduğunu ama turizm sektörünün de burada önünün açık olduğunu, istikbal vadettiğini ve bu çalışmaların sekte vuracağını dile getirmiştik. Ama anlıyorum ki yapılan çalışmalarda bizim yerel yöneticilerin ve Mersin halkının sözleri pek dikkate alınmamış ve orada yapılan çalışmalarda ÇED olumlu raporu onaylanmış. Bu bizi tabii ki son derece endişeye sevk etti ama doğal olarak da burası bir hukuk devletiyse biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hukuki platformdan bunun takipçisi olacağız, çok ivedi bir şekilde de bunu yargıya taşıyacağız.”

 



 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vahap Seçer, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA