3 Ağustos 2026 Pazartesi

11:01   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN V. MURAT BEŞIKCI TOROSLAR MAHALLESI’NI ZIYARET ETTI: PARK VE YOLLAR YENILENIYOR   09:45   MERSIN’DE MINIK MUCITLERDEN BÜYÜK BAŞARı: RUBIK KÜP ÇÖZEN ROBOT TASARLADıLAR   09:40   VATANDAŞıN BANKA BORCU 7 TRILYON LIRAYı AŞTı! İCRA DOSYALARıNDA REKOR ARTıŞ   01:20   ANKARA’DAKI DEV EKONOMI ZIRVESINE USİAD DAMGASı: NEVAF KıLıÇ’TAN MERSIN, ERBIL VE BAĞDAT İÇIN STRATEJIK ÇAĞRı!   01:12   ÖZGÜR ÖZEL SIYASETTE KARTLARı YENIDEN DAĞıTTı: ’GEMILERI YAKTıM, ŞANTAJ ÇARKı DÖNÜYOR!’   01:01   YENİ PARTI LIDERI ÖZEL’DEN BEYLIKDÜZÜ’NDE TARIHI KONUŞMA   16:22   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı GÜRSEL TEKIN’DEN SON DAKIKA AÇıKLAMALARı: GÖREVDEN ALıNACAK Mı, KAYYıM SÜRECI NE ZAMAN BITIYOR?   10:04   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ FıRSAT! YAZ TATILINDE İLGI ODAĞı OLDU: HEM EĞLENIYORLAR HEM ÖĞRENIYORLAR   01:55   TAM HASAT ZAMANı İTHALAT KARARı ÇIFTÇIYI BITIRDI! SEMIH PALAMUT’TAN İKTIDARA YANLıŞ TARıM POLITIKASı TEPKISI   16:14   EMEKLILERDEN, FARUK ÇELIK’IN "İNTIBAK YASASı" AÇıKLAMASıNA TEPKI: "KENDI ÇıKARDıĞı YASANıN DOĞRU OLMADıĞıNı SÖYLÜYOR"   16:09   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA BEŞ POLIS DAHA TUTUKLANDı   16:08   OSMANIYE’NIN CEBEL YAYLASı’NDA ORMAN YANGıNı ÇıKTı   16:08   BAKAN ŞIMŞEK: "İKINCI ÇEYREKTE YıLLıKLANDıRıLMıŞ TURIZM GELIRI 65,2 MILYAR DOLAR ILE 2025 SEVIYESINI KORUDU"   14:57   ÖRÜMCEK ADAM: YEPYENI BIR GÜN... EFSANE KAHRAMAN ŞIMDI MCDONALD’S TÜRKIYE’DE   14:56   DEMIRTAŞ’TAN NARIN GÜRAN CINAYETI AÇıKLAMASı: "ANNE, AĞABEY VE AMCANıN AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET HAPIS CEZASıNA ÇARPTıRıLMALARı TAM BIR HUKUK FACIASıDıR"   14:54   CHP BAFRA ILÇE ÖRGÜTÜ YENİ PARTI’YE KATıLDı   14:48   PRENS HARRY, DAILY MAIL YAYıNCıSıNıN MILYONLARCA STERLINLIK DAVA MASRAFLARıNı ÖDEYECEK   11:54   AKDENIZ’DE DIKKAT ÇEKEN SEFERBERLIK!   11:26   TARSUS VE ÇAMLıYAYLA ÇIFTÇISINE DEV DESTEK: ÜRÜN ZAYIATıNı BITIRECEK YÖNTEM SAHADA!   10:20   TARSUS’TA YıLLARDıR BEKLENEN AN GELDI! İSMETPAŞA’DA TARIHI DÖNÜŞÜM İÇIN İLK BUTONA BASıLDı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Yurtları, barınma sıkıntısı yaşayan öğrencilere destek olmaya devam ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmetlerini sürdürdüğü yurtları, Mersin`e gelen öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında da destek oluyor. Büyükşehir yurtları, barınma sorunu yaşayan öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor. 

 

Tarih : 3 Ekim 2024 Perşembe 10:16   Okunma : 1142

Yurtlarda, 3-4 kişi kapasiteli odalar, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği, bireysel ve toplu çalışma alanları, çamaşır ve ütü odası, sıcak su ve wifi gibi öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği tüm olanaklar bulunuyor. 

"Günümüzde öğrenciler için en büyük problemlerin başında barınma sorunu geliyor"

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Akdeniz Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Azad Saygı, Büyükşehir`in yurt hizmeti ile öğrencilerin önemli bir ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, "Yurtlarımızda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilmekte. Öğrencilerimiz internet, sıcak su, çamaşır kurutma, ütü hizmetlerinin yanı sıra; kişisel çalışma alanları, toplu çalışma alanları ve kütüphane gibi ortamlardan faydalanabiliyor. Günümüzde öğrenciler için en büyük problemlerin başında barınma sorunu geliyor. Bizler Büyükşehir olarak merkezde Akdeniz Erkek Öğrenci Yurdumuz, Gülnar Kız Öğrenci Yurdumuz ve Gülnar Konuk Evimiz ile öğrencilerin bu sorununda onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Farklı illerden gelen öğrencilerin, aile ve sıla özlemi yaşadıklarını gayet iyi biliyoruz. Bu hususta onlara bir aile ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Büyükşehir olarak her zaman öğrencilerin yanındayız. Başkanımız Vahap Seçer`in öğrencilere olan desteği de artarak devam ediyor zaten. Bizler, öğrencilerin yaşadığı her türlü problemde onlara yardımcı olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Büyükşehir Belediye yurdunda kalan Mersin Üniversitesi öğrencileri, güvenlik ve hijyen anlamında endişeleri olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

-İbrahim Önal (Otomotiv Teknolojisi birinci sınıf öğrencisi) : "Konfor açısından ev tadını veriyor. Odalarımız en fazla 4 kişilik oluyor. Daha önce başka yurtta odalarda 7 kişi kalıyorduk. Başkan Vahap Seçer`i buraya gelince duydum. Mersinli arkadaşlarımız, O`nun her türlü desteği sağladığını söylemişti. Başkan Seçer`in çok iyi olduğunu düşünüyorum." 

-Hüseyin Altun (Bilgisayar Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi) : "Odalarımız az kişi ve çalışma ortamı gayet ferah. Personel güler yüzlü. Yemek ve çamaşır konusunda hiç sıra beklemedim. Burası bir öğrenci için gerçekten yaşanabilir bir yer ve evi asla aratmıyor. Sıcak su her daim var. Günün hemen her saati çay hazır. Burada gönül rahatlığıyla kalıyorum. Güvenlik ve hijyen anlamında da hiçbir endişem olmuyor."

-Mert Aslan (Otomotiv Teknolojisi birinci sınıf öğrencisi) : "Başka bir yurtta kısa deneyimim oldu. Burayı duyduktan sonra orayı bıraktım. Arkadaşım burada kalıyordu ve beni o yönlendirdi. Odamızda wifi hizmeti var. İstediğimiz zaman derslerimize çalışıp, film izleyebiliyoruz. Şehir dışından gelecek öğrenciler varsa, buranın çok güzel imkanları var. Ailelerin de kafası rahat olur. Vahap Başkan`ın öğrencilere sunduğu çok fazla imkan var. Birinci olarak yurt. Yurt çok önemli, çünkü il dışından gelecek öğrencilerin ilk olarak kalacak yer bulması lazım. Orası da burası. Burada ulaşım da ucuz ve abonmanla 5 lira. Çok güzel bir imkan bu. Öğrencilerin ücretsiz çamaşır yıkadığı Çamaşır Kafe var. Okuma Salonumuz var. Başkanımız öğrenci dostu bir Başkan olmasaydı, bunlar da olmazdı." 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA