21 Eylül 2026 Pazartesi

11:28   ALMANYA’DA SANDıK BAŞıNDA KRITIK GÜN: MERZ’IN KADERI BERLIN VE MECKLENBURG SEÇIMLERINE BAĞLı!   11:20   DÜNYANıN GÖZÜ MOSKOVA’DA! UKRAYNA SAVAŞıNıN GÖLGESINDE İLK SEÇIM: SANDıKTAN NE ÇıKACAK?   11:15   SILIFKE’DE 36 YıLLıK SU ÇILESI SONA ERDI! MUHTAR VE MAHALLELI GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı   10:20   YUMURTALıK’TA ZABıTADAN KAPSAMLı SAHA OPERASYONU! OKUL KANTINLERI VE İŞ YERLERI MERCEK ALTıNDA   09:50   AZIZ AYTEK RAKAMLARı AÇıKLADı: ’SÜRDÜRÜLEBILIR BAŞARı İÇIN DESTEK ŞART’   09:30   ’NEFES ALAMıYORSANıZ MERSIN SAHILINE GELIN!’ MUHTARLARDAN TÜM KENTE ÇAĞRı   02:56   TARIHI DERBIDE FıRTıNA KOPTU: TRABZONSPOR, PAPARA PARK’TA GALATASARAY’ı FARKLı GEÇTI!   10:40   CHP’LI DÖNMEZ,GAZILERIMIZIN BAĞıMSıZLıK MEŞALESI, GELECEĞIMIZI AYDıNLATMAYA DEVAM EDIYOR   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NA ÖZEL BISIKLET VE TAMIR EĞITIMI   10:11   AHMET SERKAN TUNCER’DEN CHP YÖNETIMINE ’HUKUKSUZLUK’ FERYADı: ’HIKÂYEM BIR MAKAMLA BAŞLAMADı, MASADA SILINEMEZ!’   08:31   GENÇLIK KAHRAMANLARıNıN İZINDE: ’GAZILERIMIZ GELECEĞIMIZIN İLHAM KAYNAĞıDıR’   08:16   VATAN SıZE, MINNET HEPIMIZE BORÇ: CHP’LI MÜSLÜM ÖZEL’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   08:06   TARIHI SORUMLULUK, BITMEYEN MINNET: YENIMAHALLE’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ’NDE ANLAMLı MESAJ   07:44   BAŞKAN ADEM ÇETIN’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   07:41   MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı: ’MINNETIMIZ SONSUZDUR’   07:15   CHP’LI KAYTAŞ’DAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   07:05   CHP’LI ERCAN MUTLUAY’DAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   06:55   CHP’LI BAŞKAN YARDıMCıSı KEKLIK,19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ KUTLU OLSUN!   05:49   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZCAN,GAZILERIMIZ BAĞıMSıZLıĞıMıZıN VE İRADEMIZIN YıLMAZ BEKÇILERIDIR..   05:40   CHP MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLIS ÜYESI AKBAŞ’TAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Yurtları, barınma sıkıntısı yaşayan öğrencilere destek olmaya devam ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmetlerini sürdürdüğü yurtları, Mersin`e gelen öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında da destek oluyor. Büyükşehir yurtları, barınma sorunu yaşayan öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor. 

 

Tarih : 3 Ekim 2024 Perşembe 10:16   Okunma : 1237

Yurtlarda, 3-4 kişi kapasiteli odalar, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği, bireysel ve toplu çalışma alanları, çamaşır ve ütü odası, sıcak su ve wifi gibi öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği tüm olanaklar bulunuyor. 

"Günümüzde öğrenciler için en büyük problemlerin başında barınma sorunu geliyor"

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Akdeniz Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Azad Saygı, Büyükşehir`in yurt hizmeti ile öğrencilerin önemli bir ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, "Yurtlarımızda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilmekte. Öğrencilerimiz internet, sıcak su, çamaşır kurutma, ütü hizmetlerinin yanı sıra; kişisel çalışma alanları, toplu çalışma alanları ve kütüphane gibi ortamlardan faydalanabiliyor. Günümüzde öğrenciler için en büyük problemlerin başında barınma sorunu geliyor. Bizler Büyükşehir olarak merkezde Akdeniz Erkek Öğrenci Yurdumuz, Gülnar Kız Öğrenci Yurdumuz ve Gülnar Konuk Evimiz ile öğrencilerin bu sorununda onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Farklı illerden gelen öğrencilerin, aile ve sıla özlemi yaşadıklarını gayet iyi biliyoruz. Bu hususta onlara bir aile ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Büyükşehir olarak her zaman öğrencilerin yanındayız. Başkanımız Vahap Seçer`in öğrencilere olan desteği de artarak devam ediyor zaten. Bizler, öğrencilerin yaşadığı her türlü problemde onlara yardımcı olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Büyükşehir Belediye yurdunda kalan Mersin Üniversitesi öğrencileri, güvenlik ve hijyen anlamında endişeleri olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

-İbrahim Önal (Otomotiv Teknolojisi birinci sınıf öğrencisi) : "Konfor açısından ev tadını veriyor. Odalarımız en fazla 4 kişilik oluyor. Daha önce başka yurtta odalarda 7 kişi kalıyorduk. Başkan Vahap Seçer`i buraya gelince duydum. Mersinli arkadaşlarımız, O`nun her türlü desteği sağladığını söylemişti. Başkan Seçer`in çok iyi olduğunu düşünüyorum." 

-Hüseyin Altun (Bilgisayar Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi) : "Odalarımız az kişi ve çalışma ortamı gayet ferah. Personel güler yüzlü. Yemek ve çamaşır konusunda hiç sıra beklemedim. Burası bir öğrenci için gerçekten yaşanabilir bir yer ve evi asla aratmıyor. Sıcak su her daim var. Günün hemen her saati çay hazır. Burada gönül rahatlığıyla kalıyorum. Güvenlik ve hijyen anlamında da hiçbir endişem olmuyor."

-Mert Aslan (Otomotiv Teknolojisi birinci sınıf öğrencisi) : "Başka bir yurtta kısa deneyimim oldu. Burayı duyduktan sonra orayı bıraktım. Arkadaşım burada kalıyordu ve beni o yönlendirdi. Odamızda wifi hizmeti var. İstediğimiz zaman derslerimize çalışıp, film izleyebiliyoruz. Şehir dışından gelecek öğrenciler varsa, buranın çok güzel imkanları var. Ailelerin de kafası rahat olur. Vahap Başkan`ın öğrencilere sunduğu çok fazla imkan var. Birinci olarak yurt. Yurt çok önemli, çünkü il dışından gelecek öğrencilerin ilk olarak kalacak yer bulması lazım. Orası da burası. Burada ulaşım da ucuz ve abonmanla 5 lira. Çok güzel bir imkan bu. Öğrencilerin ücretsiz çamaşır yıkadığı Çamaşır Kafe var. Okuma Salonumuz var. Başkanımız öğrenci dostu bir Başkan olmasaydı, bunlar da olmazdı." 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA