16 Mart 2026 Pazartesi

17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN  
 
     
   

‘Mersin 33 Kart` Osmaniye Kooperati`ne bağlı araçlara da entegre edildi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mersin 33 Kart` uygulamasını kentin tüm ulaşım araçlarına entegre etmeyi sürdürüyor. Mersin 33 Kart son olarak Osmaniye Kooperatifi`ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı. Kart sayesinde, kooperatife bağlı araçlarda siviller 25 lira yerine 23 lira, öğrenciler ise 15 lira yerine 13 lira ödeme yapıyor.

 

Tarih : 4 Ekim 2024 Cuma 10:12   Okunma : 964

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin akıllı şehir uygulamalarından olan Mersin 33 Kart, şimdi de Osmaniye Kooperatifi`ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi`nin iştiraklerinden İmar A.Ş. bünyesinde devam eden Mersin 33 Kart uygulaması, yıl sonuna kadar bütün toplu taşıma araçlarına entegre edilmiş olacak. Entegrasyon ile Mersin`de belediye otobüsleri haricinde yaklaşık 500 araç, Mersin 33 Kart kapsamına alındı.

Daha önce Mersin Özel Halk Otobüsü, Çevre Yolu ve Tarsus Özel Halk Otobüsü Kooperatifleri`ne bağlı minibüslerde ve Büyükşehir Belediyesi`nin tüm toplu taşıma araçları ile halk otobüslerinde kullanılmasına imkan tanınan Mersin 33 Kart, Mezitli Kooperatifi`ne bağlı minibüslerin ardından Osmaniye Kooperatifi`ne bağlı minibüslerde de geçerli oldu. 

Mersin 33 Kart kullananlar ulaşımda sağlanan kolaylıkların yanı sıra Büyükşehir`in Denizkızı A.Ş. bünyesinde hizmet veren kafelerinde, su faturası ödemelerinde ve Büyükşehir`e ait otopark ücretlerini ödeme konusunda da avantajlardan yararlanabiliyor. Mersin 33 Kart sayesinde Osmaniye Kooperatifi`ne bağlı araçlarda siviller 25 lira yerine 23 lira, öğrenciler ise 15 lira yerine 13 lira ödeme yapıyor. Denizkızı A.Ş. bünyesinde hizmet veren kafelerde Mersin 33 Kart ile ödeme yapanlar, günlük yayınlanan indirimlerden de faydalanıyor.

“33 Kart`ın ulaşımın yanı sıra daha birçok alanda avantajları var”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Emir Can Özgür, Mersin 33 Kartı yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında beşinci kooperatif olan Osmaniye Kooperatifi`nin geçişini tamamladıklarından söz ederek, “Mersin`de belediye otobüsleri haricinde yaklaşık 500 aracı, 33 Kart kapsamına aldık. 33 Kart ile sadece ulaşım değil, başka birçok ödeme konuları da yapılabiliyor. Denizkızı Şirketimizin kafelerinde kullanılabiliyor, su faturası yatırılabiliyor, otoparklarımızda geçerli oluyor. Bu kartı kullanarak yapılan ödemelerde, kartın yarattığı ölçek ekonomisinden kaynaklanan çeşitli indirimler ve ödeme avantajları da oluyor. Kartın kullanımı yaygınlaştıkça, bu indirimler de artacak ve yaygınlaşacak” dedi. 

Vatandaşları Mersin 33 Kartı kullanmaya davet eden ve gelecek 6-7 aylık süre içerisinde 12 hattın daha Mersin 33 Kart geçişini tamamlayacaklarını sözlerine ekleyen Özgür, “Böylece Mersin`deki tüm toplu ulaşım araçları, belediye otobüsleri gibi 33 Kart ödemesi kapsamına alınmış olacak” diye konuştu. 

“Sistem, şu ana kadar 5 kooperatife entegre edildi”

Mersin Minibüsçüler Esnaf Odası Başkan Vekili Mehmet Kartal, Mersin 33 Kart`ın şu ana kadar 5 kooperatife entegre edildiğinden söz ederek, minibüslerdeki güven ve yenilik konularına dikkati çekti. Kartal, “Bu elektronik para toplama sistemi ile birlikte, ilerleyen zamanda kooperatiflerimizin her birini havuz sistemine alacağız. Para ile temas ortadan kalkacağı için, şoför arkadaşlarımız yola daha fazla konsantre olacak ve daha güvenli bir seyahat yapılacak. Şimdiye kadar Mezitli Minibüs Kooperatifimiz, Çevre Yolu Minibüs Kooperatifi`miz, Halk Otobüsleri`miz ve son olarak da Osmaniye Minibüs Kooperatifi`mize geçişler yapıldı” ifadelerini kullandı. 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA