21 Mayıs 2026 Perşembe

09:59   BAKANLıK ’YOK’ DEMIŞTI, RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: TÜRKIYE’DE YAPAY ET TARTıŞMASı BÜYÜYOR!   09:50   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL’DEN KRITIK HAMLE: HAZIRAN AYıNDA 10 İLLIK BÜYÜK DOĞU TURU BAŞLıYOR!   02:59   VERGI VE VARLıK BARıŞı YASALAŞTı...   02:24   İSTANBUL’DA TARIHI GECE: UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU TÜPRAŞ STADı’NDA BELLI OLDU!   17:23   TBMM GENEL KURULU... AK PARTI ILE CHP ARASıNDA "GENÇLIK" TARTıŞMASı   16:22   CHP’LI BAŞARıR’DAN KıLıÇDAROĞLU YORUMU: "BUTLAN KARARıYLA, AK PARTI’NIN SIPARIŞIYLE CHP’NIN KOLTUĞUNA OTURMAYACAĞıNı GÖRÜYORUM"   15:21   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... EKREM İMAMOĞLU: "UMUYORUM KI BIR GÜN HERKES SAHIP OLDUĞU TAPULARıN, SERVETIN VE ILIŞKILERIN HESABıNı VERIR, VERECEKTIR"   15:19   ÖZGÜR ÖZEL, GENÇLERLE BIR ARAYA GELDI... “GENÇLERI SIYASETE DAVET EDIYORUZ”   14:18   AK PARTI GRUP TOPLANTı SALONUNDA YENI DÜZENLEME... BAKANLAR SORULARı YANıTLAMADı   13:15   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... TUTUKLU ESKI KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ SERDAL TAŞKıN SAVUNMA YAPTı   13:14   MALATYA’DA DEPREM...VALI YAVUZ: “DEVLETIMIZ TÜM KURUMLARıYLA GÖREV BAŞıNDA”   13:12   CHP’LI KARASU, TUTUKLU BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY’I ZIYARET ETTI: "BAŞKANLARıMıZı CEZAEVINE GÖNDERENLER TOPLUMA HESAP VERECEKLER"   19:41   CHP MERSIN’DEN 19 MAYıS’TA GÖVDE GÖSTERISI! KORAL ÖMÜR’DEN SERT ’MIRAS’ MESAJı: ’ASLA TESLIM ETMEYECEĞIZ!’   18:20   BAŞKAN SEÇER’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘BEYIN GÖÇÜ’ ÇıKıŞı: ’SÖZLE OLMAZ, HISSETTIRECEKSINIZ!’   18:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... CHP GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı CEM AYDıN: "MILLETIMIZLE KOL KOLA GELECEĞIMIZI GERI ALACAĞıZ"   18:16   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN’DAN "19 MAYıS" AÇıKLAMASı: "GENÇLIK IÇIN BAYRAM, SÖMÜRÜSÜZ BIR DÜZEN KURULDUĞUNDA MÜMKÜN OLACAK"   16:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI, GERÇEK SAHIPLERI GENÇLERE EMANET EDECEĞIZ"   14:58   ERKAN BAŞ’TAN HÜKÜMETE SUMUD FILOSU TEPKISI: "ERDOĞAN’ıN DOSTU TRUMP KıZAR, İSRAIL LOBISI AYıPLAR DIYE MI BU SESSIZLIĞINIZ?"   14:55   ANıTKABIR’DE 19 MAYıS COŞKUSU... GENÇLER: "ATATÜRK’E MINNETTARıZ VE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"   13:49   TARSUS’TAKI SILAHLı SALDıRıDA ÖLDÜRÜLEN 6 KIŞIDEN 5’I ILÇEDE TOPRAĞA VERILDI  
 
     
   

‘Mersin 33 Kart` Osmaniye Kooperati`ne bağlı araçlara da entegre edildi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mersin 33 Kart` uygulamasını kentin tüm ulaşım araçlarına entegre etmeyi sürdürüyor. Mersin 33 Kart son olarak Osmaniye Kooperatifi`ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı. Kart sayesinde, kooperatife bağlı araçlarda siviller 25 lira yerine 23 lira, öğrenciler ise 15 lira yerine 13 lira ödeme yapıyor.

 

Tarih : 4 Ekim 2024 Cuma 10:12   Okunma : 1024

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin akıllı şehir uygulamalarından olan Mersin 33 Kart, şimdi de Osmaniye Kooperatifi`ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi`nin iştiraklerinden İmar A.Ş. bünyesinde devam eden Mersin 33 Kart uygulaması, yıl sonuna kadar bütün toplu taşıma araçlarına entegre edilmiş olacak. Entegrasyon ile Mersin`de belediye otobüsleri haricinde yaklaşık 500 araç, Mersin 33 Kart kapsamına alındı.

Daha önce Mersin Özel Halk Otobüsü, Çevre Yolu ve Tarsus Özel Halk Otobüsü Kooperatifleri`ne bağlı minibüslerde ve Büyükşehir Belediyesi`nin tüm toplu taşıma araçları ile halk otobüslerinde kullanılmasına imkan tanınan Mersin 33 Kart, Mezitli Kooperatifi`ne bağlı minibüslerin ardından Osmaniye Kooperatifi`ne bağlı minibüslerde de geçerli oldu. 

Mersin 33 Kart kullananlar ulaşımda sağlanan kolaylıkların yanı sıra Büyükşehir`in Denizkızı A.Ş. bünyesinde hizmet veren kafelerinde, su faturası ödemelerinde ve Büyükşehir`e ait otopark ücretlerini ödeme konusunda da avantajlardan yararlanabiliyor. Mersin 33 Kart sayesinde Osmaniye Kooperatifi`ne bağlı araçlarda siviller 25 lira yerine 23 lira, öğrenciler ise 15 lira yerine 13 lira ödeme yapıyor. Denizkızı A.Ş. bünyesinde hizmet veren kafelerde Mersin 33 Kart ile ödeme yapanlar, günlük yayınlanan indirimlerden de faydalanıyor.

“33 Kart`ın ulaşımın yanı sıra daha birçok alanda avantajları var”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Emir Can Özgür, Mersin 33 Kartı yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında beşinci kooperatif olan Osmaniye Kooperatifi`nin geçişini tamamladıklarından söz ederek, “Mersin`de belediye otobüsleri haricinde yaklaşık 500 aracı, 33 Kart kapsamına aldık. 33 Kart ile sadece ulaşım değil, başka birçok ödeme konuları da yapılabiliyor. Denizkızı Şirketimizin kafelerinde kullanılabiliyor, su faturası yatırılabiliyor, otoparklarımızda geçerli oluyor. Bu kartı kullanarak yapılan ödemelerde, kartın yarattığı ölçek ekonomisinden kaynaklanan çeşitli indirimler ve ödeme avantajları da oluyor. Kartın kullanımı yaygınlaştıkça, bu indirimler de artacak ve yaygınlaşacak” dedi. 

Vatandaşları Mersin 33 Kartı kullanmaya davet eden ve gelecek 6-7 aylık süre içerisinde 12 hattın daha Mersin 33 Kart geçişini tamamlayacaklarını sözlerine ekleyen Özgür, “Böylece Mersin`deki tüm toplu ulaşım araçları, belediye otobüsleri gibi 33 Kart ödemesi kapsamına alınmış olacak” diye konuştu. 

“Sistem, şu ana kadar 5 kooperatife entegre edildi”

Mersin Minibüsçüler Esnaf Odası Başkan Vekili Mehmet Kartal, Mersin 33 Kart`ın şu ana kadar 5 kooperatife entegre edildiğinden söz ederek, minibüslerdeki güven ve yenilik konularına dikkati çekti. Kartal, “Bu elektronik para toplama sistemi ile birlikte, ilerleyen zamanda kooperatiflerimizin her birini havuz sistemine alacağız. Para ile temas ortadan kalkacağı için, şoför arkadaşlarımız yola daha fazla konsantre olacak ve daha güvenli bir seyahat yapılacak. Şimdiye kadar Mezitli Minibüs Kooperatifimiz, Çevre Yolu Minibüs Kooperatifi`miz, Halk Otobüsleri`miz ve son olarak da Osmaniye Minibüs Kooperatifi`mize geçişler yapıldı” ifadelerini kullandı. 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA