28 Şubat 2026 Cumartesi

13:54   CHP AKDENIZ’DEN BERBERLER ODASı’NA "HAYıRLı OLSUN" ZIYARETI: GÜNDEM ESNAFıN VE EMEKLININ GEÇIM DERDI   12:48   MERSIN’DE ÜNIVERSITELILERE MEZUN OLMADAN "İŞ GARANTILI" KARIYER FıRSATı!   12:01   ERBIL SEMALARıNDA KORKUTAN GÖRÜNTÜ! İRAN HAVA SAHASı FLIGHTRADAR’DA TAMAMEN BOŞALDı   16:15   ÇIN, VATANDAŞLARıNA İRAN’A SEYAHAT ETMEMELERI VE ÜLKEDEN AYRıLMALARı UYARıSı YAPTı   16:14   54. HÜKÜMETIN BAŞBAKANı NECMETTIN ERBAKAN, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   15:13   GALATASARAY, ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIVERPOOL ILE EŞLEŞTI   15:10   PAKISTAN-AFGANISTAN HATTıNDA DURUM AĞıRLAŞıYOR: AFGANISTAN’DA CAN KAYBıNıN 283’E YÜKSELDIĞI IDDIA EDILIYOR   14:35   WASHIGTON, İSRAIL’DEKI ABD HÜKÜMETI PERSONELINE BÖLGEDEN AYRıLMASı IÇIN UYARı YAYıMLADı   14:34   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı”NDA 7 ISME TAHLIYE... ARALARıNDA CHP’LI BAŞKANLARıN DA BULUNDUĞU 17 ISMIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK   14:33   CHP’LI KıŞ, BAKAN URALOĞLU’NA SU ALTıNDA KALAN ANTALYA–KONYA YOLUNU SORDU: "BÖYLE BIR COĞRAFYADA YOL YAPARKEN HIÇ MI FIZIBILITE ÇALıŞMASı YAPıLMADı?"   14:32   27 ŞUBAT BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM ÇAĞRıSı’NıN BIRINCI YıLı... ABDULLAH ÖCALAN: "DEMOKRATIK SIYASET ÇERÇEVELI BIR HUKUK ÇÖZÜMÜNÜ ESAS ALıYORUZ"   14:29   ASU KAYA’DAN İÇIŞLERI BAKANı ÇIFTÇI’YE: "6 ŞUBAT DEPREMLERI SONRASıNDA NE KADAR NAKIT PARA, ALTıN VE ZIYNET EŞYASı TESPIT EDILMIŞTIR?"   10:10   MERSIN’DE GENÇLER TIYATROYLA ŞEKILLENIYOR: "BILGE HEKIM LOKMAN" 2 BINI AŞKıN ÖĞRENCIYLE BULUŞTU!   09:58   ASGARI ÜCRETIN ÜZERINDE BÜYÜK ŞOK: AÇLıK SıNıRı REKOR KıRDı, YOKSULLUK SıNıRı 100 BIN LIRAYı AŞTı!   09:55   TÜRKIYE’NIN GÜNDEMINE OTURAN DEV OPERASYON: 5.5 MILYAR TL’LIK AKLAMA ÇARKıNA KAYYıM!   09:51   TÜRKIYE’DE İCRA DOSYALARı REKOR KıRDı: MUHTARLıKLAR "İCRA DAIRESI" GIBI!   09:49   SÜRÜCÜLER DİKKAT! TRAFIKTE DÖNEM DEĞIŞTI: EHLIYETSIZ ARAÇ KULLANANA 200 BIN TL CEZA!   09:47   MERSIN’DE ÇÖLYAK HASTALARıNA ’ALTıN’ DEĞERINDE DESTEK: GLÜTENSIZ RAMAZAN BEREKETLE GELDI!   06:54   FENERBAHÇE İNGILTERE’DE KAZANDı AMA YETMEDI: AVRUPA’YA GURURLU VEDA!   16:14   FATIH ERBAKAN’DAN AK PARTILI YÖNETICILERE RAMAZAN SOFRASı ELEŞTIRISI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, yeni hizmet binasındaki Çocuk Sahnesi`nde minik tiyaroseverlerle buluştu


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Belediye`nin yeni hizmet binasında yer alan Çocuk Sahnesi`nde `Dünyanın Eski Zamanlarında`  isimli oyununu izleyen çocuklarla bir araya geldi.

 

Tarih : 4 Ekim 2024 Cuma 14:21   Okunma : 865

Kuvayi Milliye İlkokulu`ndan gelen 7-12 yaş aralığındaki 90 öğrenci, belediye binasındaki Çocuk Sahnesi`nde `Dünyanın Eski Zamanlarında`  isimli oyunu izledi. Başkan Seçer, tiyatro öncesi çocuklarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi`ni devamlı ziyaret etmeleri için çocuklara çağrıda bulunan Seçer, "Büyükşehir Belediyemiz çok güzel. Bundan sonra her zaman gelin. Aranızda belediye başkanı olmak isteyen rakiplerimiz de bir hayli fazla ama önce okullarınıza devam edeceksiniz, başarılı olacaksınız, düzenli çalışacaksınız, bol bol kitap okuyacaksınız, spor yapacaksınız, arkadaşlarınızla iyi ilişkiler kuracaksınız ve sosyalleşeceksiniz. Her şeyden önemlisi birbirinizi çok sevmeniz. Ben de sizleri çok seviyorum" dedi. 

"Belediye binaları halkın korkarak gireceği yerler olmamalı"

`Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın Projesi` kapsamında Mersin`in 13 ilçesinde 21 bin çocuğu tiyatro ile buluşturduklarını belirten Başkan Seçer, şöyle konuştu:

"Bundan sonra belediyemizde her hafta öğrencilerimiz tiyatro izleme imkânı bulacaklar. Belediye binaları halkın korkarak gireceği yerler olmamalı. Bir mesaj olsun diye Belediye binamızda bu tiyatro sahnesini düzenledik. Çok da şık bir sahne oldu. Çocukların sanatın her alanında olmaları, kendilerinin iyi bir birey olarak yetişmeleri açısından önemli. Tiyatro da hayatın ta kendisi. Çocukların da tiyatro izlemesi mutlaka onlara bir şeyler öğretecektir, birikimlerine birikim katacaktır, sanata ilgilerini artıracaktır. Bunun için de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kültüre, sanata, spora her türlü desteği, yatırımı yapmaya devam edeceğiz. Açılışı da ilk olarak siz yapıyorsunuz. Belediyemizde bundan sonra da her hafta öğrencilerimiz tiyatro izleme imkanı bulacaklar. Sizlere iyi seyirler diliyorum ve sizleri seviyorum. Ailenize selamlarımı söylüyorsunuz. Kendinize iyi bakın. Derslerinize düzenli çalışın ama sakın bol bol kitap okumayı unutmayın.

Çocukları bizim geleceğimiz olarak görüyoruz. Sanatın her alanında olmaları, kendilerinin iyi bir birey olarak yetişmeleri açısından önemli. Tiyatro da hayatın ta kendisi. Çocukların da tiyatro izlemesi mutlaka onlara bir şeyler öğretecektir, birikimlerine birikim katacaktır ve sanata ilgilerini artıracaktır. Belediye binaları halkın korkarak gireceği yerler olmamalı. Bir mesaj olsun diye Belediye binamızda bu tiyatro sahnesini düzenledik. Çok da şık bir sahne oldu. Umut ediyorum önümüzdeki günlerde de çok değerli ve güzel temsiller olacak. Mersin kültürün, sanatın var olduğu ve bununla anıldığı bir kent haline gelsin istiyoruz. Bunun için de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kültüre, sanata, spora her türlü desteği ve yatırımı yapmaya devam edeceğiz." 

Oyunu çok beğendiklerini ve çok eğlendiklerini dile getiren çocuklar ise duygularını şunları söyledi: 

-Belinay Güngör: "Çok heyecanlıydım. Belediye Binası`na ilk kez geldim ve başka zaman hiç gelmemiştim. Belediye binasına gelmek beni çok mutlu etti. İlk kez böyle bir şey gördüm. Arkadaşlarım da oyunu çok beğendi” diye duygularını ifade etti. Çocuklardan Ayşe Yalman ise “Çocuk oyunu çok güzeldi ve eğlenceliydi. Bize oyun sonrasında pamuk şeker verdiler. Belediye Başkanı`na çok teşekkür ediyoruz. Belediyede bir Çocuk Sahnesi olması da bana ilginç ve çok güzel geldi. Bundan sonra buradaki her hafta sahnelenen oyunlara muhakkak geleceğim." 

-Berat Efe Bolat: "İlk kez geldiğim için çok mutluyum. Belediye Başkanı`nın da ellerinden öperim. Çok heyecanlıydım, oyun da çok iyiydi ve çok beğendim.  Belediye`ye sık sık geleceğim.” 

-Emine Eylül Aksay: "Belediye Başkanımız bize böyle bir tiyatro hazırladığı için çok mutluyum ve kendisine çok teşekkür ediyorum. Burada bizi çok güzel karşıladılar ve bize çok değer gösterdiler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Ben Belediye Binası`na daha önce hiç gelmedim. Belediye Binası`nda böyle bir şeyin olması ve çocuklara ilgi gösterilmesi gerçekten çok güzel."

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vahap Seçer, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA