10 Haziran 2026 Çarşamba

16:44   72 ILIN CHP İL BAŞKANLıĞı’NDAN ORTAK AÇıKLAMA: SEÇILMIŞ GENEL BAŞKANıMıZ ÖZEL, CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZ ISE İMAMOĞLU’DUR   16:12   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ÖNÜMÜZDE DURAN, BU MILLETIN AYAKLARıNıN ALTıNDA KALıR”   16:08   İMAMOĞLU’NDAN JANDARMAYA TEPKI: "MERDIVENDEN AŞAĞı DÜŞECEKTIM, BENI KIM ITTI AZ ÖNCE?"   15:36   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "ESKIMIŞ, KÖHNEMIŞ, YOZLAŞMıŞ BU ÇIRKIN ZIHNIYETI GERIDE BıRAKTıK"   15:34   31 HUKUKÇU, TEK SES: TEDBIR KARARı ENGEL DEĞIL, KURULTAYA GITMEK HUKUKI ZORUNLULUK   15:32   ÖZEL’IN CHP GRUP TOPLANTıSı KONUŞMASı: "BURASı SEÇILMIŞLERIN YERIDIR"   13:31   KıLıÇDAROĞLU MYK’Yı TOPLUYOR   13:30   ÖZGÜR ÖZEL, TBMM ÖNÜNDEKI PARTILILERE SESLENDI: AK PARTI’NIN YARGı KOLLARıNıN GIRIŞIMIYLE YAPıLMAK ISTENEN DARBEYI PÜSKÜRTTÜNÜZ   09:12   MERSIN’DE TARIHI GECE: İLK KEZ DÜZENLENDI, GÖRENLER GÖZLERINE İNANAMADı!   22:07   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN ÜNIVERSITE KONTENJANLARı AÇıKLAMASı: ’EĞITIMDE TICARI YAKLAŞıM DEĞIL, TOPLUMSAL FAYDA ESAS ALıNMALı’   21:12   KÜRESEL EKONOMIDE KARTLAR YENIDEN DAĞıTıLıYOR! İŞTE İŞ DÜNYASıNı BEKLEYEN BÜYÜK RISKLER VE FıRSATLAR   17:38   EKREM İMAMOĞLU: "TÜRK YARGıSıNı BINDIRDIKLERI ARABAYı SÜREN ZIHNIYET, O ARABAYı HURDAYA DÜŞÜRMÜŞTÜR"   16:39   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE FLAŞ KARAR! TAM YETKI SÜRECINDE BAYRAM ÖNCESI SÜRPRIZ ATAMA: DİSK’TEN SERT TEPKI   15:10   MESUD PEZEŞKIYAN: NE SAVAŞ ALANıNı NE DE MÜZAKERE MASASıNı TERK ETMEDIK   14:21   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU “BEN KONUŞACAĞıM” DEMIŞTI, GRUP BAŞKANı ÖZEL DE “BEN KONUŞACAĞıM” DEDI   13:35   ÖCALAN’DAN DEM PARTI’NIN KONFERANSıNA MESAJ: “DEMOKRASININ KOLAYCA INKAR EDILEBILDIĞI BIR ÜLKEDE, HIÇBIR SORUN ÇÖZÜLEMEZ"   13:34   İBB DAVASıNDA YARGıLANAN REKLAMCı SERKAN ÖZTÜRK: "BEN KASA OLMUŞUM, HESAPLARıMı GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR, KASANıN KENDISINE HAYRı YOK"   09:59   AKDENIZ’DE TATILIN YENI ROTASı: DÖVEÇ DENEYIMIYLE KUZEY KıBRıS   09:24   DIJITAL DÜNYAYA ÇEVRIMDıŞı MEYDAN OKUMA! MERSIN’DE ÇOCUKLARı EKRAN BAŞıNDAN KALDıRAN GIZLI FORMÜL   01:01   KADıKÖY’DE AZIZ YıLDıRıM DÖNEMI YENIDEN BAŞLADı! SANDıKTAN REKOR KATıLıM ÇıKTı: İŞTE STAT VE TRANSFER MÜJDESI...  
 
     
   

TBMM`ye yürüyüşlerine izin verilmeyen Fernas işçilerinden bir grup, CHP`li milletvekillerinin araçlarıyla TBMM`ye gitti


AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait olan Fernas Madencilik işçileri, 46 gündür hakları için mücadele ediyor. Bazı işçiler Bağımsız Maden-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmıştı. Fernas işçileri, Soma`dan Ankara`ya yalınayak yürümüştü. İşçiler bir süredir hak mücadeleleri için Ankara Kurtuluş Parkı`nda eylemlerine devam ediyor.

 

Tarih : 10 Ekim 2024 Perşembe 16:34   Okunma : 994

HABER: NİSANUR YILDIRIM / KAMERA: DURSUN ALKAYA

(ANKARA) - Manisa`nın Soma ilçesinden Ankara`ya gelen ve burada Kurtuluş Parkı`nda eylemlerini sürdüren Fernas Madencilik işçilerinin TBMM`ye yürüyüşüne polis ekiplerince izin verilmemesi üzerine, işçilerden 7`si CHP milletvekilleriyle birlikte TBMM`ye gitti.

Kurtuluş Parkı`nda eylemlerini sürdüren Fernas Madencilik işçileri, bugün öğle saatlerinde TBMM`ye yürümek istedi. İşçilerin yürüyüşü polis tarafından engellendi. Polis ile yaklaşık 3 saat süren müzakerelerin ardından Fernas Madencilik işçileri, Kurtuluş Parkı`ndan Kolej Metrosu`na kadar yürüdü. Polis, işçilerin toplu olarak TBMM`ye yürümesine izin vermedi. 7 Fernas maden işçisi son durumu değerlendirmek üzere CHP`li milletvekillerinin arabalarına binerek, vekillerle ile TBMM`ye gitti.

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Meclis`e giden 7 işçinin patron ve AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile görüşmeye çalışacaklarını söyledi.

Fernas Madencilik işçilerinin eylemine; CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Bekir Başevirgen, Ankara Milletvekili Okan Konuralp ve Karabük Milletvekili Cevdet Akay destek verdi. 

"301 arkadaşımı toprağa gömen kişiyim"

Maden işçileri, bekleyişleri sırasında yaşadıklarını ANKA Haber Ajansı`na anlattı.

Soma maden faciasından sağ çıktığını belirten bir işçi, başka işçilerin ölmemesi için eylemde olduklarını belirterek, "İş sağlığı güvenliği önlemlerinin alınmaması, promosyonların, maaşların ve sendikal haklarımızı vermedikleri için eylemdeyiz. Bizim söylememiz gerekmiyor. Zaten yapmak zorundalar. Biz Ferhat Nasıroğlu`na diyoruz ki ‘Senin de başın ağrımasın.` Bizim taleplerimiz haklı talepler. Ferhat Nasıroğlu gelip bizden 2-3 kişiyle konuşsaydı zaten bu işi çözecekti. Biz 9 günden beridir burada yatıyoruz. 9 gündür de istişare yolu arıyoruz. TBMM`ye gittik ve vekillerle görüştük. Herkes bize hak verdi. 10 sene önce 301 işçi öldü. Oradan çıkan adamım. 301 arkadaşımı toprağa gömen kişiyim. Ben dedim ki ‘Burada iş sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmıyor. Bunun sonunda ölüm riski var. İşten kaçınma hakkımızı kullanıyoruz.` Diyoruz ki 301 kişi daha ölmesin" şeklinde konuştu.

"Ferhat Nasıroğlu`nun mal varlığı araştırılsın"

Ferhat Nasıroğlu`nun mal varlığının araştırılması talebinde bulunan bir işçi, "Bu adam neden bu kadar zengin, neden bu kadar güçlü? Oy verdiğiniz insanlara bakın. Sadece 10 vekil var yanımızda. Geri kalan vekiller nerede? Bizi insan olarak görmüyorlar. Bizi insan olarak görselerdi hakkımızı verirlerdi. Sana yazıklar olsun Ferhat. Vekil de demiyorum sana. Sen vekil olamazsın. Bu millete bu çileyi çektiremezsin. Bu çileyi senin evlatların da çeksin. Yazıklar olsun" diye tepki gösterdi.

Diğer bir işçi de "Ne zaman hak aramaya çıksak devletin polisini karşımıza çıkartıyorlar. Ferhat Nasıroğlu çıksın karşımıza. Bu milletvekillerini biz seçmiyor muyuz? Kanunları onlar çiğnerse madenci ne yapsın? Bu yoldan dönmeyeceğiz" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA