3 Haziran 2026 Çarşamba

15:36   CHP’DE TARIHI GRUP TOPLANTıSı: ’KÖPRÜLER ATıLDı, O DEFTERIN KAPANMASı İÇIN TEK YOL...’   15:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SALVO: ’O TOMA’NıN ŞOFÖR KOLTUĞUNDA SEN OTURUYORSUN!’   15:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE DEPREM ETKISI YARATACAK ÇıKıŞ: ‘MUTLAK SULTAN İLE MUTLAK BUTLAN İTTIFAK YAPTı!’   15:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SALLAYACAK ÇıKıŞ: ’BÜYÜK KUMPASA KARŞı DIRENECEĞIZ!’   14:59   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! ÖNDER SAV SESSIZLIĞINI BOZDU: ’O ŞEMSIYE DELINIRSE HERKES SAĞANAK ALTıNDA KALıR’   10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER   01:35   SIYASETIN GÜNDEMI SARSıLDı: ÖZGÜR ÖZEL’IN ÇAĞRıSı YANıT BULDU! KURULTAY İÇIN KRITIK EŞIK AŞıLDı   23:53   TOROSLAR’DA SANAT VE HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN EDEBIYAT DÜNYASıNA DEV ÇıKARMA!   22:21   MERSIN’DE GEZI’NIN 13. YıLıNDA ÇOK SERT AÇıKLAMA: ’HALKıN İRADESINE AÇıK BIR MÜDAHALEDIR!’   20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!  
 
     
   

TBMM`ye yürüyüşlerine izin verilmeyen Fernas işçilerinden bir grup, CHP`li milletvekillerinin araçlarıyla TBMM`ye gitti


AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait olan Fernas Madencilik işçileri, 46 gündür hakları için mücadele ediyor. Bazı işçiler Bağımsız Maden-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmıştı. Fernas işçileri, Soma`dan Ankara`ya yalınayak yürümüştü. İşçiler bir süredir hak mücadeleleri için Ankara Kurtuluş Parkı`nda eylemlerine devam ediyor.

 

Tarih : 10 Ekim 2024 Perşembe 16:34   Okunma : 935

HABER: NİSANUR YILDIRIM / KAMERA: DURSUN ALKAYA

(ANKARA) - Manisa`nın Soma ilçesinden Ankara`ya gelen ve burada Kurtuluş Parkı`nda eylemlerini sürdüren Fernas Madencilik işçilerinin TBMM`ye yürüyüşüne polis ekiplerince izin verilmemesi üzerine, işçilerden 7`si CHP milletvekilleriyle birlikte TBMM`ye gitti.

Kurtuluş Parkı`nda eylemlerini sürdüren Fernas Madencilik işçileri, bugün öğle saatlerinde TBMM`ye yürümek istedi. İşçilerin yürüyüşü polis tarafından engellendi. Polis ile yaklaşık 3 saat süren müzakerelerin ardından Fernas Madencilik işçileri, Kurtuluş Parkı`ndan Kolej Metrosu`na kadar yürüdü. Polis, işçilerin toplu olarak TBMM`ye yürümesine izin vermedi. 7 Fernas maden işçisi son durumu değerlendirmek üzere CHP`li milletvekillerinin arabalarına binerek, vekillerle ile TBMM`ye gitti.

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Meclis`e giden 7 işçinin patron ve AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile görüşmeye çalışacaklarını söyledi.

Fernas Madencilik işçilerinin eylemine; CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Bekir Başevirgen, Ankara Milletvekili Okan Konuralp ve Karabük Milletvekili Cevdet Akay destek verdi. 

"301 arkadaşımı toprağa gömen kişiyim"

Maden işçileri, bekleyişleri sırasında yaşadıklarını ANKA Haber Ajansı`na anlattı.

Soma maden faciasından sağ çıktığını belirten bir işçi, başka işçilerin ölmemesi için eylemde olduklarını belirterek, "İş sağlığı güvenliği önlemlerinin alınmaması, promosyonların, maaşların ve sendikal haklarımızı vermedikleri için eylemdeyiz. Bizim söylememiz gerekmiyor. Zaten yapmak zorundalar. Biz Ferhat Nasıroğlu`na diyoruz ki ‘Senin de başın ağrımasın.` Bizim taleplerimiz haklı talepler. Ferhat Nasıroğlu gelip bizden 2-3 kişiyle konuşsaydı zaten bu işi çözecekti. Biz 9 günden beridir burada yatıyoruz. 9 gündür de istişare yolu arıyoruz. TBMM`ye gittik ve vekillerle görüştük. Herkes bize hak verdi. 10 sene önce 301 işçi öldü. Oradan çıkan adamım. 301 arkadaşımı toprağa gömen kişiyim. Ben dedim ki ‘Burada iş sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmıyor. Bunun sonunda ölüm riski var. İşten kaçınma hakkımızı kullanıyoruz.` Diyoruz ki 301 kişi daha ölmesin" şeklinde konuştu.

"Ferhat Nasıroğlu`nun mal varlığı araştırılsın"

Ferhat Nasıroğlu`nun mal varlığının araştırılması talebinde bulunan bir işçi, "Bu adam neden bu kadar zengin, neden bu kadar güçlü? Oy verdiğiniz insanlara bakın. Sadece 10 vekil var yanımızda. Geri kalan vekiller nerede? Bizi insan olarak görmüyorlar. Bizi insan olarak görselerdi hakkımızı verirlerdi. Sana yazıklar olsun Ferhat. Vekil de demiyorum sana. Sen vekil olamazsın. Bu millete bu çileyi çektiremezsin. Bu çileyi senin evlatların da çeksin. Yazıklar olsun" diye tepki gösterdi.

Diğer bir işçi de "Ne zaman hak aramaya çıksak devletin polisini karşımıza çıkartıyorlar. Ferhat Nasıroğlu çıksın karşımıza. Bu milletvekillerini biz seçmiyor muyuz? Kanunları onlar çiğnerse madenci ne yapsın? Bu yoldan dönmeyeceğiz" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA