1 Ocak 2026 Perşembe

19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”  
 
     
   

Lübnan`dan tahliye edilen Türkler: "Cehennemden çıktık, Türkiye`mizden Allah razı olsun"


İsrail`in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan`dan tahliye edilerek gemiyle Mersin Limanı`na getirilen Türkler, gemiden indikten sonra "İnşallah savaş durur, insanlar barış içerisinde yaşar", "Cehennemden çıktık. Türkiye`mizden Allah razı olsun" diyerek duygularını dile getirdi. Yolculardan bazıları farklı illerdeki yakınlarının yanına gitmek için kentten ayrılırken, bazıları da Mersin`de konaklayacakları misafirhanelere gitti.  Gemiden tahliye sırasında KKTC uyruklu bir yolcunun kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi. 

 

Tarih : 11 Ekim 2024 Cuma 01:47   Okunma : 662

HABER: MEHMET OFLAZ - KAMERA: CEMAL BERK AYTEKİN

(MERSİN) - İsrail`in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan`dan tahliye edilerek gemiyle Mersin Limanı`na getirilen Türkler, gemiden indikten sonra "İnşallah savaş durur, insanlar barış içerisinde yaşar", "Cehennemden çıktık. Türkiye`mizden Allah razı olsun" diyerek duygularını dile getirdi. Yolculardan bazıları farklı illerdeki yakınlarının yanına gitmek için kentten ayrılırken, bazıları da Mersin`de konaklayacakları misafirhanelere gitti.  Gemiden tahliye sırasında KKTC uyruklu bir yolcunun kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi. 

İsrail`in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan`da yaşayan Türkler, Dışişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının koordinesinde Türk Deniz Kuvvetlerine ait gemiyle tahliye ediliyor. Türk vatandaşlarını taşıyan ve sabah erken saatlerde Beyrut`tan yola çıkan TCG Bayraktar gemisi Mersin Limanı`na yanaşarak, yolcuları indirdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve öteki ilgililerin karşıladığı yolcular, limanda basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan yolcular, savaş ortamından uzaklaşmanın kurtulmanın sevincini dile getirdi. 

Lübnan`dan eşiyle geldiğini belirten bir kadın, "Türk ordumuz, askerimiz çok yardımcı oldu, sağ olsunlar. Hem konsoloslukla hem de Dışişleri Bakanlığı`yla sürekli iletişim halindeydik. 3 tane uçağımız iptal edilince biz de tahliyeyi bekledik tahliye talebinde bulunduk. Türkiye de sağ olsun geldi, tahliyemiz yapıldı. Güzel bir yolculuk geçirdik. Çok mutluyuz, çok güvende hissediyoruz. İnşallah savaş durur, insanlar barış içerisinde yaşar" dedi. 

Başka bir kadın da "Cehennemden çıktık. Türkiye`mizden Allah razı olsun" diye konuştu. 

Lübnan`dan 3 çocuğu ve eşiyle gelen bir diğer yolcu, "Yolculuk çok uzun geçti. Çok yorulduk. Ama gerçekten devletimiz var olsun. Biz deprem anında Türkiye`deydik. Sonra Lübnan`a döndük. Orada çok şiddetli savaş yaşadık. Her gece deprem gibi şiddetli oldu" ifadelerini kullandı. 

Bir kadın ise "Biz savaştan çıktık. Çok zor durumdayız. Devlete çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. 

Yolcular gemiden indikten sonra bazı ambulanslar hareket etti. Yolculardan bazıları farklı illerdeki yakınlarının yanına gitmek için kentten ayrılırken, bazıları da konaklamaları için Mersin Valiliğince hazırlanan misafirhanelere götürüldü.

Yaşamını yitiren KKTC uyruklu yolcunun naaşı, helikopterle Gazimağusa`ya götürüldü

Bu arada, Lübnan`dan tahliye edilenler arasında 24 KKTC vatandaşı ile birinci derece aile bireylerin de bulunduğu belirtildi. 

KKTC Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, tahliyeden dolayı Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür edildi.

Açıklamada,  tahliye sırasında kalp krizi sonucu yaşamını yitiren KKTC vatandaşı Said Ezbeki`nin cenazesinin defnedilmek üzere helikopterle Mersin`den KKTC`ye getirilerek Gazimağusa Devlet Hastanesi morguna götürüldüğü kaydedildi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA