6 Ekim 2026 Salı

10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!   08:20   MERSIN’DE BELEDIYE SORUŞTURMASıNDA SıCAK GELIŞME: 2 İLÇE BELEDIYE BAŞKANı TUTUKLANDı!   04:13   A MILLI TAKıM İTALYA DEPLASMANıNDAN ELI BOŞ DÖNDÜ: ULUSLAR LIGI’NDE KÖTÜ GIDIŞAT SÜRÜYOR!   11:28   MERSIN ADLIYESI ÖNÜNDE SLOGANLı DESTEK: BAŞKAN VAHAP SEÇER İÇIN YÜZLERCE KIŞI TOPLANDı   08:59   MERSIN’DE SıCAK GELIŞME! VAHAP SEÇER VE İLÇE BELEDIYE BAŞKANLARı ADLIYEYE SEVK EDILDI   02:01   YENI PARTI AKDENIZ’DE MEHMET GÜNER DÖNEMI RESMEN BAŞLADı..   01:59   ’TÜRKIYE VE MERSIN KAZANACAK!’ YENI PARTI TOROSLAR’DA ŞERIFE ARıCı YıLDıZ DÖNEMI BAŞLADı   02:35   33. ADANA ALTıN KOZA’DA ÖDÜLLER SAHIPLERINI BULDU: GECEYE DAMGA VURAN FILM VE İSIMLER BELLI OLDU!   08:30   ATAŞEHIR BELEDIYESI’NDE FLAŞ GELIŞME! BAŞKAN VEKILI MURAT GÜNEŞ GÖZALTıNA ALıNDı   06:49   CHP’DEN MERSIN’DE KRITIK SILIFKE ZIRVESI! MÜSLIM SARı’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLAN BAŞKAN SONRASı NET MESAJ   06:45   A MILLI TAKıM BELÇIKA DEPLASMANıNDA YıKıLDı! UEFA ULUSLAR A LIGI’NDE ÜZÜCÜ GECE   16:58   ’KEPÇEYLE ALıP ÇAY KAŞıĞıYLA VERDILER!’ ÖZGÜR ÖZEL ARTVIN’DEKI HAKSıZLıĞı TEK TEK RAKAMLARLA İFŞALADı...   15:37   AK PARTILI YÖNETICIDEN CANLı YAYıNDA BOMBA EMEKLI İŞYANı: ‘22 BIN LIRA ALıYORUM, CEBIMIZDE PARA YOK!’   15:35   KıLıÇDAROĞLU MERSIN’DEN SESLENDI: ’BAŞKANı CEZALANDıRMAK 2 MILYON MERSINLIYI CEZALANDıRMAKTıR’   14:08   CHP’DEN MERSIN’DEKI OPERASYON GÖRÜNTÜLERINE SERT TEPKI: ’MAHREMIYET YOK SAYıLAMAZ!’   13:53   MERSIN’DEKI OPERASYON GÖRÜNTÜLERINE SERT TEPKI: ’HIÇ UTANMANıZ KALMADı Mı?’   13:40   MERSIN’DE HAREKETLI SAATLER! KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP İL BAŞKANLıĞıNA ZIYARET..   13:30   SOMA’DA MADEN FACIASıNA KESK’TEN SERT TEPKI: ’BU BIR KAZA DEĞIL, İŞ CINAYETI!’   12:05   MERSIN’DE YENI BEBEK SAHIBI OLANLARA MÜJDE: BAŞVURAN HER AILEYE ÜCRETSIZ VERILIYOR!   12:01   2026 KPSS ÖN LISANS İÇIN KRITIK UYARı: SAAT 10.00’DAN SONRA SıNAV KAPıSı KAPANıYOR!  
 
     
   

Bakan Tunç: Esenyurt Belediye Başkanı hakkında yürütülen adli soruşturmayla ilgili yargı mensuplarının tehdit edilmesi kabul edilemez


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Esenyurt Belediye Başkanı hakkında yürütülmekte olan adli soruşturma ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve yargı mensuplarının hedef gösterilerek tehdit edilmesi ve etki altına alınmaya çalışılması asla kabul edilemez. Başlatılan bir soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar, savcı, hakim ve mahkemeleri etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunmak suretiyle adil yargılamayı etkilemeye çalışmak hukuk devleti ile bağdaşmaz" dedi.

 

Tarih : 31 Ekim 2024 Perşembe 22:28   Okunma : 663

(ANKARA) - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Esenyurt Belediye Başkanı hakkında yürütülmekte olan adli soruşturma ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve yargı mensuplarının hedef gösterilerek tehdit edilmesi ve etki altına alınmaya çalışılması asla kabul edilemez. Başlatılan bir soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar, savcı, hakim ve mahkemeleri etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunmak suretiyle adil yargılamayı etkilemeye çalışmak hukuk devleti ile bağdaşmaz" dedi.

Bakan Tunç, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanmasına yönelik tepkilerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tunç`un paylaşımı şöyle:

"Esenyurt Belediye Başkanı hakkında yürütülmekte olan adli soruşturma ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve yargı mensuplarının hedef gösterilerek tehdit edilmesi ve etki altına alınmaya çalışılması asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devletidir. Yargıyı tehdit etmek kimsenin hakkı da haddi de değildir. Anayasamızın 138. maddesine göre; Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez. Başlatılan bir soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar, savcı, hakim ve mahkemeleri etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunmak suretiyle adil yargılamayı etkilemeye çalışmak hukuk devleti ile bağdaşmaz. Bağımsız yargıya müdahale anlamına gelen bu tür çirkin söylem ve davranışlar Hukuk Devletinde asla korunamaz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA