17 Eylül 2026 Perşembe

16:45   BAŞKAN SARı’YA “YıLıN AHI BABASı” ÖDÜLÜ   16:43   KORAL ÖMÜR: “ESNAFıMıZ MAHALLEMIZIN GÜVENI, KENTIMIZIN BEL KEMIĞIDIR”   16:41   TTB: "LGBTİ+’LARı HEDEF ALAN, TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERI YOK SAYAN SALDıRı DALGASı DERHAL SON BULMALıDıR"   16:40   YENİ PARTILI YAMAN: "AILELERIN GÜVENDE OLMASı ISTENIYORSA KADıN CINAYETLERI VE ISTISMAR SORUNLARı ÇÖZÜLMELI"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL, TARıK AKAN’ı ANDı... “HEP MEMLEKETTEN YANAYDı”   14:49   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NA ILIŞKIN CEZA DAVASı 21 EKIM’E ERTELENDI   14:49   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE: "ORTA DOĞU DıŞ POLITIKAMıZıN İSRAIL’E TABI OLMASıNA IZIN VEREMEYIZ"   11:30    GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA FLAŞ GELIŞME: TUTUKLU SAYıSı 38’E YÜKSELDI!   11:08   MERSIN’DE İLKÖĞRETIM HAFTASı COŞKUSU: ’TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI’ İLE İLK ZIL ÇALDı!   10:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN LE FIGARO’DA ÇARPıCı ANALIZ: ’21. YÜZYıL OTORITERLIĞININ ÖRNEĞIYIZ’   09:59   MERSIN’DE ÇOCUKLARıN "SPORBÜS" SEVINCI! 26 BINDEN FAZLA MINIK YETENEKLERINI KEŞFETTI   09:41   AKARYAKıTTA TARIHI REKOR VE ÜÇ HANELI DÖNEM! MOTORINE DEV ZAM GELIYOR: TABELALAR GECE YARıSı DEĞIŞECEK!   08:30   TARIHI KENTLER BIRLIĞI KAYSERI’DE TOPLANıYOR: MANSUR YAVAŞ VE MEMDUH BÜYÜKKıLıÇ’TAN KRITIK ZIRVE!   07:20   SIYASETTE DELEGE DEVRI BITIYOR! YENİ PARTI’DEN TARIHI ’DOĞRUDAN DEMOKRASI’ HAMLESI   16:46   ANKARA MERKEZLI 15 ILDE FETÖ OPERASYONU: 26 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:43   YENİ PARTI, ISIM DEĞIŞIKLIĞI IÇIN AYM KARARıNı BEKLEYECEK   16:41   AYLIN NAZLıAKA: LGBTİ+ OLMAK, HAK TEMELLI ÖRGÜTLENMEK SUÇ DEĞILDIR   16:39   İBB DAVASı’NDA 81’INCI GÜN... İMAMOĞLU’NDAN SAVCıNıN AKHAN’A SORUSUNA TEPKI   15:15   TGC: GAZETECI SELAHATTIN GÜNDAY SERBEST BıRAKıLMALı   15:14   SEYIT ASLAN: "KIMLIĞI MEÇHUL BIR ’ITIRAFÇı’ BEYANıNA DAYANARAK 10 KENTTE BASKıN DÜZENLENMESI SARAY REJIMININ YARATTıĞı GARABETIN ÇARPıCı BIR GÖSTERGESIDIR"  
 
     
   

Ali Mahir Başarır`dan tarikat yurdunda çocukların darp edilmesine tepki


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ankara`nın Sincan ilçesinde bir tarikat yurdunda yaşanan darp olayıyla ilgili açıklama yaptı. Başarır, yurtta yıllardır aynı şiddetin yaşandığı iddialarının olduğuna dikkat çekerek “Sincan’daki Suffe Derneği isimli bir tarikat yurdunda birden fazla çocuk, hocaları tarafından dövülürken görülüyor. İddiaya göre yıllardır yurtta ‘işkenceye’ maruz kalan çocuklar varmış. Bu ülkede 99 yıl önce tekke ve zaviyeler ‘birer kötülük ve fesat ocağı’ oldukları gerekçesiyle kapatılmıştı, maalesef bugüne kadar bu değerlendirmeyi doğrular nitelikte pek çok örnek gördük. Son örnek de Sincan’da karşımıza çıktı" dedi.

 

Tarih : 1 Kasım 2024 Cuma 12:32   Okunma : 1023

(ANKARA) - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ankara`nın Sincan ilçesinde bir tarikat yurdunda yaşanan darp olayına tepki gösterdi. Sosyal medyada yayılan görüntülere dikkat çeken Başarır, “Şeriat anlayışına göre hareket eden tarikat yurtlarının ve kurslarının bir an önce kapatılması gerekir. Talimatla dosya açan savcılara sesleniyorum, bu görüntülere ilişkin hemen resen soruşturma başlatın, burada topluma karşı suç işleniyor” dedi. Başarır, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

"Laik eğitim sistemine karşı kurulmuş ne olduğu belirsiz yerler kapatılmalıdır"

Laik eğitim sisteminin karşıtlığını yapan, şeriat anlayışına göre hareket eden tarikat yurtlarının ve kurslarının bir an önce kapatılması gerektiğini belirten CHP`li Başarır, şöyle devam etti:

“Çocuklarımızın hiçbir pedagojik eğitime sahip olmayan bu insanlara teslim edilmesi kimsenin kabul etmemesi gereken bir şeydir. Dini eğitim verildiği söylenen böyle yerlerde çocuklarımızın darp edilmesi utanç vericidir. Bu yerler neden var, ahlak ve anlayış öğretmek için mi? Aileler buralara neden çocuklarını gönderiyor, ahlak ve anlayış öğrensinler diye mi? Ne öğretiliyor buralarda, ahlak ve anlayış mı? Önümüze gelen örneklerde maalesef gördüklerimiz hep aynı; ya çocuklar dövülüyor ya cinsel istismara uğruyor ya da ölüyor. Eğer buralarda bu çocuklara insan sevgisi öğretilseydi, güzel ahlak öğretilseydi, anlayış ve hoşgörü öğretilseydi bu görüntüler karşımıza çıkmazdı. Laik eğitim sistemine karşı kurulmuş, çocuklarımızı darp eden bu gibi ne olduğu belirsiz yerler incelenmeli ve kapatılmalıdır.

"Suç duyurusunda bulunacağız"

Bugün hem bu kanun, hem de Anayasa`nın ‘İnkılap Kanunlarının Korunması` hükmü çiğneniyor. Bu çürümüş zihniyetteki yerlerin bir an önce kapatılması gerekir ancak AKP`nin bunlarla herhangi bir derdi yok. Talimatla dosya açan savcılara sesleniyorum, bu görüntülerin ardından derhal re`sen soruşturma başlatın. Bu suç, sadece çocuklara değil, toplumun tamamına işlenmiştir. Eğer savcılar gerekeni yapmazsa Cumhuriyet`in bekçisi Cumhuriyet Halk Partisi olarak suç duyurusunda bulunacağız ve bu zehirli düşüncelerini çocuklarımıza aktaran, çocuklarımızı darp eden zihniyetin kökünü kazıyacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA