24 Nisan 2026 Cuma

10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”   15:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE ZIYARET: "YAŞASıN DORUK MADENCILIK’TEKI EMEKÇI DIRENIŞI, YAŞASıN TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN MÜCADELESI"   10:01   MERSIN’DE ÇOCUKLAR GELECEĞI TASARLıYOR: BU KAMPÜSTE OYUN OYNAMAK DEĞIL, OYUN KURMAK SERBEST!   17:34   GÜLCAN KıŞ’TAN KORKUTAN 23 NISAN KARNESI: ’TÜRKIYE’DE HER 3 ÇOCUKTAN BIRI TEHLIKEDE!’   17:25   CÜBBELERINI ÇıKARıP SAHNEYE ÇıKTıLAR: MERSINLI AVUKATLARDAN MUHTEŞEM ‘ŞEKERPARE’ PERFORMANSı!   17:20   MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ‘YÜREĞIR’ ÇıKıŞı: ’MILLETIN İRADESINE MÜDAHALEDIR!’   10:53   MERSIN ESNAFıNDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM: AHMET ÖZDEMIR ’ŞEHRIN ESNAFı’ PROJESINI DUYURDU!   10:50   BASıN DÜNYASıNDA ŞOK SATıŞ KARARı! TELE1 İÇIN KRITIK ÇAĞRı: ’SUSTURULMASıNA İZIN VERMEYIN’   10:42   BAŞKAN SEÇER’DEN 23 NISAN MESAJı: ‘ASıL GÜCÜMÜZ ÇOCUKLARıMıZıN MUTLULUĞUDUR!’   09:25   CHP’LI BAŞARıR’DAN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı SERT TEPKI: ’SANDıKTA BÜKEMEDIKLERI BILEĞI HUKUKLA KıRMAYA ÇALıŞıYORLAR!’   11:12   MERSIN’DE ANNELERIN YÜKÜ HAFIFLIYOR: 56 BIN BEBEK PAKETI AILELERE ULAŞTı!  
 
     
   

Ali Mahir Başarır`dan tarikat yurdunda çocukların darp edilmesine tepki


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ankara`nın Sincan ilçesinde bir tarikat yurdunda yaşanan darp olayıyla ilgili açıklama yaptı. Başarır, yurtta yıllardır aynı şiddetin yaşandığı iddialarının olduğuna dikkat çekerek “Sincan’daki Suffe Derneği isimli bir tarikat yurdunda birden fazla çocuk, hocaları tarafından dövülürken görülüyor. İddiaya göre yıllardır yurtta ‘işkenceye’ maruz kalan çocuklar varmış. Bu ülkede 99 yıl önce tekke ve zaviyeler ‘birer kötülük ve fesat ocağı’ oldukları gerekçesiyle kapatılmıştı, maalesef bugüne kadar bu değerlendirmeyi doğrular nitelikte pek çok örnek gördük. Son örnek de Sincan’da karşımıza çıktı" dedi.

 

Tarih : 1 Kasım 2024 Cuma 12:32   Okunma : 759

(ANKARA) - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ankara`nın Sincan ilçesinde bir tarikat yurdunda yaşanan darp olayına tepki gösterdi. Sosyal medyada yayılan görüntülere dikkat çeken Başarır, “Şeriat anlayışına göre hareket eden tarikat yurtlarının ve kurslarının bir an önce kapatılması gerekir. Talimatla dosya açan savcılara sesleniyorum, bu görüntülere ilişkin hemen resen soruşturma başlatın, burada topluma karşı suç işleniyor” dedi. Başarır, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

"Laik eğitim sistemine karşı kurulmuş ne olduğu belirsiz yerler kapatılmalıdır"

Laik eğitim sisteminin karşıtlığını yapan, şeriat anlayışına göre hareket eden tarikat yurtlarının ve kurslarının bir an önce kapatılması gerektiğini belirten CHP`li Başarır, şöyle devam etti:

“Çocuklarımızın hiçbir pedagojik eğitime sahip olmayan bu insanlara teslim edilmesi kimsenin kabul etmemesi gereken bir şeydir. Dini eğitim verildiği söylenen böyle yerlerde çocuklarımızın darp edilmesi utanç vericidir. Bu yerler neden var, ahlak ve anlayış öğretmek için mi? Aileler buralara neden çocuklarını gönderiyor, ahlak ve anlayış öğrensinler diye mi? Ne öğretiliyor buralarda, ahlak ve anlayış mı? Önümüze gelen örneklerde maalesef gördüklerimiz hep aynı; ya çocuklar dövülüyor ya cinsel istismara uğruyor ya da ölüyor. Eğer buralarda bu çocuklara insan sevgisi öğretilseydi, güzel ahlak öğretilseydi, anlayış ve hoşgörü öğretilseydi bu görüntüler karşımıza çıkmazdı. Laik eğitim sistemine karşı kurulmuş, çocuklarımızı darp eden bu gibi ne olduğu belirsiz yerler incelenmeli ve kapatılmalıdır.

"Suç duyurusunda bulunacağız"

Bugün hem bu kanun, hem de Anayasa`nın ‘İnkılap Kanunlarının Korunması` hükmü çiğneniyor. Bu çürümüş zihniyetteki yerlerin bir an önce kapatılması gerekir ancak AKP`nin bunlarla herhangi bir derdi yok. Talimatla dosya açan savcılara sesleniyorum, bu görüntülerin ardından derhal re`sen soruşturma başlatın. Bu suç, sadece çocuklara değil, toplumun tamamına işlenmiştir. Eğer savcılar gerekeni yapmazsa Cumhuriyet`in bekçisi Cumhuriyet Halk Partisi olarak suç duyurusunda bulunacağız ve bu zehirli düşüncelerini çocuklarımıza aktaran, çocuklarımızı darp eden zihniyetin kökünü kazıyacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA