7 Haziran 2026 Pazar

14:30   SIYASET KULISLERINI HAREKETLENDIREN PAYLAŞıM! İMAMOĞLU’NUN OFISINDEN ÖZGÜR ÖZEL’E NET DESTEK: ’HEP BIRLIKTE YÜRÜYELIM’   09:32   YSK SON DAKIKA DUYURDU: TÜRKIYE YARıN SANDıK BAŞıNDA! İŞTE 7 HAZIRAN ARA SEÇIM LISTESI VE OY PUSULASı SıRALAMASı   01:05   VAHAP SEÇER’DEN CHP’DEKI ’MUTLAK BUTLAN’ KRIZINE İLK YORUM: ’TUZAK KURULUYOR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   01:01    BAŞKAN VAHAP SEÇER VE MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN MUT’TA ORTAK ÇıKıŞ: ‘TÜRK SIYASETI ÜZERINDEKI YARGı VESAYETINI KABUL ETMIYORUZ!’   16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA   15:47   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA İMAMOĞLU’NUN KAYıNPEDERI FEHMI KAYA’Yı HASTANEDE ZIYARET ETTI   15:45   ARZU ÇERKEZOĞLU’NDAN ÇAĞRı: AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNA GERILEYEN ÜCRETLERI DERHAL REVIZE EDIN   15:13   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN’DAN İBAN MAĞDURLARı İÇIN KANUN TEKLIFI   14:17   MERSIN BAROSU: ”YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   14:11   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   14:06   TARSUS BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:01   SIYASET KULISI BU HAMLEYLE ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DAN ÖYLE BIR MESAJ VERDI KI...   09:23   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı! BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ KURSLARıNDA EĞITIM ALANLAR ARTıK SAHNEYE HAZıR   23:38   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN MUSTAFAPAŞA ÇıKARTMASı: ’DENEYIMLERIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞıZ!’   21:17   YEREBATAN SARNıCı İÇIN FLAŞ KARAR! MAHKEME İBB’NIN TAHLIYESINI DURDURDU   20:11   CHP’DE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM! YDK TOPLANDı: İHRAÇ KARARLARı İPTAL EDILDI, ŞERHLER HAVADA UÇUŞTU!   19:23   BETON VE ASFALT YETMEZ! BAŞKAN SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK ‘DEMOKRASI’ ÇıKıŞı: ’YAPTıĞı İŞE %50 BAŞARıYLA BAŞLAR’   16:15   DORUK MADENCILIK: 15 MAYıS’TA IŞTEN AYRıLAN ÇALıŞANLARıN TÜM YASAL HAKLARıNA ILIŞKIN ÖDEMELER TAMAMLANDı  
 
     
   

Özgür Özel`den kayyum kararlarına tepki: “Seçmenin kullandığı oyu dikkate almayıp adaleti ve milli iradeyi tanımayan bu küstah anlayışa karşı mücadelemizi var gücümüzle sürdüreceğiz”


 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kayyum kararlarına tepki göstererek, “Önce Esenyurt`un iradesine darbe yaptılar. Şimdi Mardin`le, Batman`la, Halfeti ile devam ediyorlar. Gerçekten sözün bittiği ve bundan sonra artık sözün değersizleşmeye başladığı bir yerdeyiz. Demokrasilerde sözün bitmemesi lazım” dedi. ``Ahmet Türk, Kürt siyasetinin güvercini, Ahmet Türk diyaloğun temsilcisi, barışı savunan bilge bir kişidir ve Mardin`in iradesine üçüncü kez darbe vurmaktadırlar, kayyum atamaktadırlar`` diyen Özel, ``Bu kabul edilemez. Ne DEM Parti için kabul edilebilir, ne CHP için`` ifadesini kullandı.

 

Tarih : 4 Kasım 2024 Pazartesi 13:06   Okunma : 875

Öçel, İçişleri Bakanlığı kararı ile Mardin Büyükşehir Belediyesi, Batman Belediyesi ve Şanlıurfa`nın Halfeti Belediyesi`ne kayyum atanması hakkında İstanbul`da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mevcut belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine mülki idare amirlerinin kayyum olarak atanması kararlarının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Özel, şunları kaydetti:

``31 Mart`ta bir seçim sonucu alındı. Biliyorsunuz 22 yıllık iktidarlarında, 22 yıllık süreçlerinin tamamında girdikleri bütün seçimleri kazanmakla övünen, seçimleri bundan sonrası için bir meşruiyet, öncesi için de tüm yapıldıklarının ibra edildiği olarak topluma sunan, örneğin yolsuzluklar ortaya çıktığında kazandığı seçimden sonra ‘Milletimiz buna karar verdi. Biz temiziz` diyebilen bir iktidarla karşı karşıyayız. Onlar için her seçim bir unvan maçı. Altın kemer bellerinde durdukça her şeyi yapabilirler. 31 Mart`ta kemer el değiştirdi.

``Korkuyu yaygınlaştırabilmek için yaptıkları son iş, milletin yerel seçim iradesine darbe yapmak oldu``

`Artık birinci parti değiller. Bunun yarattığı stres ve o günden bugüne girdikleri bütün kamuoyu araştırmalarında ‘Bu pazar seçim olsa` sorusunda ikinci parti olmaları, ittifak ortaklarıyla birlikte dahi iktidarın yanından bile geçememeleri, Cumhuriyet Halk Partisi`nin hem cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak hem meclis yoğunluğunu sağlayacak başarıyı gösterdiğini görünce akışı değiştirmek için her yola başvurdular. Meclis Başkanı`nı kullanarak anayasa değişikliği hatta anayasanın ilk dört maddesini tartışmaya açmayı göze aldılar. Dedik ki ‘Biz anayasa değişikliğinde yokuz. Anayasa`ya uymayanla birlikte olmayız.` `İsrail saldıracak` gündemini yarattılar. `Kapalı oturumda gel anlat` dedik. İddialarının altını dolduramadıklarını ifşa ettik. O gündemden aradıklarını bulamadılar.

Son çare, `Güç elimizde biz yaparız, biz beceririz` diyebilmek için ve korkuyu yaygınlaştırabilmek için yaptıkları son iş, milletin yerel seçim iradesine darbe yapmak oldu. Önce Esenyurt`un iradesine darbe yaptılar. Şimdi Mardin`le, Batman`la, Halfeti ile devam ediyorlar. Gerçekten sözün bittiği ve bundan sonra artık sözün değersizleşmeye başladığı bir yerdeyiz. Demokrasilerde sözün bitmemesi lazım. O yüzden seçmenin kullandığı oyu ve siyasi muhatapların sözünü dikkate almayıp elindeki gücü asimetrik olarak barbarca, hunharca kullanan, adaleti tanımayan, milli iradeyi tanımayan bu küstah anlayışa karşı mücadelemizi var gücümüzle sürdüreceğiz.

``Bu kabul edilemez, ne DEM Parti için ne CHP için``

Esenyurt gündemiyle ilgili dört gündür İstanbul`daydık. İkisi MYK olmak üzere bir grup ve Parti Meclisi, partimizin tüm yetkili organlarıyla uzun çalışmalar yaptık. Esenyurt gündemimizi belirledik. Ankara`ya geçmek üzereyken bu haberi aldım. İlk vasıtayla Mardin`e gidiyorum. Zaten Diyarbakır`dan Mardin`e geçecekken TUSAŞ`ımıza saldırı olmuştu. O yüzden dönmüştüm. Mardin ziyaretimi bugün gerçekleştireceğim ve Ahmet Türk`ün yanında olacağım.

``Ahmet Türk Kürt siyasetinin güvercini, Mardin`in iradesine üçüncü kez darbe vuruluyor`` 

Ahmet Türk, Kürt siyasetinin güvercini, Ahmet Türk diyaloğun temsilcisi, barışı savunan bilge bir kişidir ve Mardin`in iradesine üçüncü kez darbe vurmaktadırlar, kayyum atamaktadırlar. Bu kabul edilemez. Ne DEM Parti için kabul edilebilir, ne CHP için. Yarın MHP için de olsa kabul edilemez. Örneğin MHP`nin seçilmiş milletvekili meclise gelmezken ona da 24`üncü dönemde biz sahip çıkıyorduk. Kendi partisinden çok biz ziyaret ediyorduk. Biz, meseleye partinin kimliğine göre değil, biz meseleye demokratik standartlara göre bakarız ve Türkiye`nin iktidarın dışında olanların değil, geçmişte iktidara oy vermiş ama bu utancı alet olmak, taraf olmak, yandaş olmak istemeyen herkesi demokrasinin saflarına davet ediyorum.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA