18 Nisan 2026 Cumartesi

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, "Saygın bir ulus olmak istiyorsak Atatürk`ün ilkeleri çerçevesinde hareket etme zorunluluğumuz var"


Atatürk`ün ölümünün 86`ncı yılı dolayısıyla düzenlenen anma programlarına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Saygın bir ulus olmak istiyorsak Atatürk`ün ilkeleri çerçevesinde hareket etme zorunluluğumuz var. Bizden sonraki kuşaklara da bunu anlatmaya, bizim bırakacağımız emanetin üzerine iyi şeyler koymaları için mücadele anlayışını aşılamaya devam edeceğiz" dedi.

 

Tarih : 10 Kasım 2024 Pazar 14:25   Okunma : 783

(MERSİN)-  Atatürk`ün ölümünün 86`ncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programlarına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Saygın bir ulus olmak istiyorsak Atatürk`ün ilkeleri çerçevesinde hareket etme zorunluluğumuz var. Bizden sonraki kuşaklara da bunu anlatmaya, bizim bırakacağımız emanetin üzerine iyi şeyler koymaları için mücadele anlayışını aşılamaya devam edeceğiz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün vefatının 86`ncı yılı dolayısıyla düzenlenen anma programlarına katıldı.

Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleştirilen resmi tören, Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı`na çelenk sunulmasıyla başladı. Saat 09.05`te siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı`nın okunmasıyla resmi tören sona erdi.

Başkan Seçer, Cumhuriyet Meydanı`ndaki çelenk sunma töreninin ardından, Kültür Merkezi`nde düzenlenen anma programına katıldı. Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik Öğretmenleri tarafından ‘Atatürk`ün Sevdiği Şarkılar` temalı konserin yapılması ve bir öğrenci tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiir okunması ile devam eden program, Atatürk`ün hayatını konu edinen tiyatro oyununun sahnelenmesi ile sona erdi.

“Mersin`i tanımlarken, Cumhuriyetin ve Atatürk`ün kenti olarak tanımlıyoruz”

Resmi törenlerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Seçer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin oluşmasında ortaya koyduğu azim ve kararlılıkla, bugünkü bağımsız ve demokratik Cumhuriyeti Türk Milletine armağan eden bir lider olduğunu kaydetti. Atatürk`ün idealleri ve değerleri ışığında bir kent yaratma çabasıyla çalıştıklarını vurgulayan Seçer, Mersin`in demokratik bir kent olduğunu ve bu demokrasi havasının tüm Türkiye`ye hakim olmasını temenni ettiğini söyledi. Seçer, “Mersin`i tanımlarken, Cumhuriyetin ve Atatürk`ün kenti olarak tanımlıyoruz. Mersin, Mustafa Kemal Atatürk`ün ilkelerinin ortaya çıkardığı bir kent olduğu için demokrasi kenti diyoruz. Umut ediyorum bunu sadece Mersin`de değil tüm Türkiye`de hakim kılarız” diye konuştu.

“Cumhuriyet bir değerler bütünüdür”

Cumhuriyet`in sarsılmaz temeller üzerine kurulduğunun ve sadece bir rejim olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Seçer, “Her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti`nin temel ilkelerine, kuruluş felsefesine, Atatürk ilkelerine ve O`nun değerlerine aykırı birtakım uygulamalarla Cumhuriyet zayıflatılmaya çalışılıyorsa da Cumhuriyet sağlam temeller üzerine kuruludur, sarsmak veya ortadan kaldırmak mümkün değildir. Sadece bir rejim ve yönetim şekli olarak görmemek lazım, Cumhuriyet bir değerler bütünüdür” ifadelerini kullandı.

Seçer, demokrasinin sağlam temeller üzerine oturabilmesi için Mustafa Kemal Atatürk`ün bırakmış olduğu emanetleri korumak gerektiğini de sözlerine ekleyerek, “Çağdaş dünyayla rekabet eden bir millet olma yolunda büyük mücadeleler verilmesi gerekiyor. Demokrasinin sağlam temeller üzerine oturabilmesi için Mustafa Kemal Atatürk`ten aldığımız bu emaneti korumak ve zenginleştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

“Saygın bir ulus olmak istiyorsak, Atatürk`ün ilkeleri çerçevesinde hareket etme zorunluluğumuz var”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün ortaya koyduğu ilkeleri gelecek nesillere aktarmanın da önemli olduğuna vurgu yapan Seçer, “100 yıl önce ortaya konmuş ve bugünün evrensel anlayışıyla son derece uyumlu olan bir dâhinin görüşlerini gençlere aktarmaya çalışıyoruz. Daha müreffeh bir toplum olmak istiyorsak kültürüyle, sanatıyla, bilimiyle, çağdaşlığıyla, dünyada parmakla gösterilebilen, rekabet edebilen, saygın bir ulus olmak istiyorsak Atatürk`ün ilkeleri çerçevesinde hareket etme zorunluluğumuz var. Bizden sonraki kuşaklara da bunu anlatmaya, bizim bırakacağımız emanetin üzerine iyi şeyler koymaları için mücadele anlayışını aşılamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA