20 Haziran 2026 Cumartesi

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, "Saygın bir ulus olmak istiyorsak Atatürk`ün ilkeleri çerçevesinde hareket etme zorunluluğumuz var"


Atatürk`ün ölümünün 86`ncı yılı dolayısıyla düzenlenen anma programlarına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Saygın bir ulus olmak istiyorsak Atatürk`ün ilkeleri çerçevesinde hareket etme zorunluluğumuz var. Bizden sonraki kuşaklara da bunu anlatmaya, bizim bırakacağımız emanetin üzerine iyi şeyler koymaları için mücadele anlayışını aşılamaya devam edeceğiz" dedi.

 

Tarih : 10 Kasım 2024 Pazar 14:25   Okunma : 922

(MERSİN)-  Atatürk`ün ölümünün 86`ncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programlarına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Saygın bir ulus olmak istiyorsak Atatürk`ün ilkeleri çerçevesinde hareket etme zorunluluğumuz var. Bizden sonraki kuşaklara da bunu anlatmaya, bizim bırakacağımız emanetin üzerine iyi şeyler koymaları için mücadele anlayışını aşılamaya devam edeceğiz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün vefatının 86`ncı yılı dolayısıyla düzenlenen anma programlarına katıldı.

Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleştirilen resmi tören, Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı`na çelenk sunulmasıyla başladı. Saat 09.05`te siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı`nın okunmasıyla resmi tören sona erdi.

Başkan Seçer, Cumhuriyet Meydanı`ndaki çelenk sunma töreninin ardından, Kültür Merkezi`nde düzenlenen anma programına katıldı. Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik Öğretmenleri tarafından ‘Atatürk`ün Sevdiği Şarkılar` temalı konserin yapılması ve bir öğrenci tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiir okunması ile devam eden program, Atatürk`ün hayatını konu edinen tiyatro oyununun sahnelenmesi ile sona erdi.

“Mersin`i tanımlarken, Cumhuriyetin ve Atatürk`ün kenti olarak tanımlıyoruz”

Resmi törenlerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Seçer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin oluşmasında ortaya koyduğu azim ve kararlılıkla, bugünkü bağımsız ve demokratik Cumhuriyeti Türk Milletine armağan eden bir lider olduğunu kaydetti. Atatürk`ün idealleri ve değerleri ışığında bir kent yaratma çabasıyla çalıştıklarını vurgulayan Seçer, Mersin`in demokratik bir kent olduğunu ve bu demokrasi havasının tüm Türkiye`ye hakim olmasını temenni ettiğini söyledi. Seçer, “Mersin`i tanımlarken, Cumhuriyetin ve Atatürk`ün kenti olarak tanımlıyoruz. Mersin, Mustafa Kemal Atatürk`ün ilkelerinin ortaya çıkardığı bir kent olduğu için demokrasi kenti diyoruz. Umut ediyorum bunu sadece Mersin`de değil tüm Türkiye`de hakim kılarız” diye konuştu.

“Cumhuriyet bir değerler bütünüdür”

Cumhuriyet`in sarsılmaz temeller üzerine kurulduğunun ve sadece bir rejim olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Seçer, “Her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti`nin temel ilkelerine, kuruluş felsefesine, Atatürk ilkelerine ve O`nun değerlerine aykırı birtakım uygulamalarla Cumhuriyet zayıflatılmaya çalışılıyorsa da Cumhuriyet sağlam temeller üzerine kuruludur, sarsmak veya ortadan kaldırmak mümkün değildir. Sadece bir rejim ve yönetim şekli olarak görmemek lazım, Cumhuriyet bir değerler bütünüdür” ifadelerini kullandı.

Seçer, demokrasinin sağlam temeller üzerine oturabilmesi için Mustafa Kemal Atatürk`ün bırakmış olduğu emanetleri korumak gerektiğini de sözlerine ekleyerek, “Çağdaş dünyayla rekabet eden bir millet olma yolunda büyük mücadeleler verilmesi gerekiyor. Demokrasinin sağlam temeller üzerine oturabilmesi için Mustafa Kemal Atatürk`ten aldığımız bu emaneti korumak ve zenginleştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

“Saygın bir ulus olmak istiyorsak, Atatürk`ün ilkeleri çerçevesinde hareket etme zorunluluğumuz var”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün ortaya koyduğu ilkeleri gelecek nesillere aktarmanın da önemli olduğuna vurgu yapan Seçer, “100 yıl önce ortaya konmuş ve bugünün evrensel anlayışıyla son derece uyumlu olan bir dâhinin görüşlerini gençlere aktarmaya çalışıyoruz. Daha müreffeh bir toplum olmak istiyorsak kültürüyle, sanatıyla, bilimiyle, çağdaşlığıyla, dünyada parmakla gösterilebilen, rekabet edebilen, saygın bir ulus olmak istiyorsak Atatürk`ün ilkeleri çerçevesinde hareket etme zorunluluğumuz var. Bizden sonraki kuşaklara da bunu anlatmaya, bizim bırakacağımız emanetin üzerine iyi şeyler koymaları için mücadele anlayışını aşılamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA