23 Şubat 2026 Pazartesi

17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"   16:32   DİSK’E BAĞLı DEV MADEN-SEN’DEN DIVRIĞI RAPORU: "’ZARAR’ GEREKÇESI GERÇEĞI YANSıTMıYOR; IŞÇILER IŞ BAŞı YAPSıN"   15:20   CHP AKDENIZ BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "HALKıN GÜNDEMI GEÇIM SıKıNTıSı, ÇÖZÜM SOSYAL BELEDIYECILIK"   15:01   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN YALOVA’DAKI SALDıRıYA TEPKI: "SOKAKLAR SALDıRGANLARA TERKEDILINCE DOĞAL SONUÇ BÖYLE SALDıRıLAR OLUYOR"   14:59   İRAN SÖZCÜSÜ RıZAI: "PERŞEMBE GÜNÜ BÖLGEDEKI AMERIKAN ASKERLERININ KADERINI BELIRLEYECEĞIZ, EVLERINE MI DÖNECEKLER YOKSA CEHENNEME MI GIDECEKLER"   14:59   CHP KADıN KOLLARı’NDAN 1 GÜNDE 6 KADıNıN ÖLDÜRÜLMESINE TEPKI: "SORUN YALNıZCA BIREYSEL SUÇLAR DEĞILDIR; 6284 SAYıLı YASANıN UYGULANMAMASıDıR"   14:58   İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN TANRıKULU: "AK PARTI, SEÇIMLE SONUÇ ALAMAYACAĞıNı GÖRDÜĞÜ IÇIN SÜRECI YARGı ELIYLE HUKUKA AYKıRı BIÇIMDE ŞEKILLENDIRMEYE ÇALıŞıYOR"   14:28   KıRATLı: “MERSIN’E HIZMETINIZ YOK, YAPıLANı ELEŞTIRMEYIN!”   12:46   İMAMOĞLU DESTEKÇILERINE "ADLIYE" KıSKACı: 17 YıL HAPIS İSTEMIYLE YARGıLANAN GENÇTEN TOKAT GIBI SAVUNMA!   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR HAMLESI,GITAR, PIYANO, KEMAN VE BAĞLAMA.. MERSINLILER SANATLA BULUŞUYOR   10:16   DıŞ TICARETE YÖN VERENLER DERNEĞI BAŞKANı DR. HAKAN ÇıNAR’DAN KRITIK UYARı: “TÜRKIYE ÜRETIMI KAYBEDERSE, REKABET GÜCÜNÜ DE KAYBEDER”   10:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKıN GÜRLEK’E MAL VARLıĞı RESTI: SÜRE DOLUYOR, GÖZLER YARıNKI GRUP TOPLANTıSıNDA   09:45   LEVENT UYSAL’DAN RAMAZAN’DA EKONOMI ÇıKARMASı: “2026 YOL HARITASıNı SEKTÖRLE BIRLIKTE YAZıYORUZ”   09:12   “2027 SEÇIMI ÖNCESI KÖPRÜ VE OTOYOL SATıŞı” İDDIASı: CHP’LI DENIZ YAVUZYıLMAZ’DAN ÖZELLEŞTIRME TAKVIMI ÇıKıŞı   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KıRSALDA SESSIZ DEVRIM: 7 YıLDA 9 BIN KÜÇÜKBAŞLA ÜRETIM ZINCIRI KURULDU  
 
     
   

Avukatlar, CHP İstanbul İl Başkanlığı binası davasının durdurulmasını istedi


31 Mart seçimlerinden önce servis edilen ve 2019`da CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekilen "para sayma" görüntüleriyle ilgili davanın görülmesine devam edildi. Avukatlar, siyasi partilerle ilgili denetim yetkisinin Anayasa Mahkemesinde (AYM) olduğunu, dolayısıyla oradan bir denetim raporu gelmeden yapılan bu yargılamanın yüksek mahkemeyi çiğnemek anlamına geldiğini yineleyerek yargılamanın durdurulmasını istedi.

 

Tarih : 29 Kasım 2024 Cuma 14:49   Okunma : 771

Haber: Edda SÖNMEZ 

2019`da CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekilen "para sayma" görüntüleriyle ilgili davanın  ikinci duruşması İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görüldü.

Maltepe eski Belediye Başkanı Ali Kılıç, Şişli eski Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP önceki dönem İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve CHP İstanbul eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nun danışmanı Can Poyraz duruşmasa hazır bulunurken, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İsmail Emre Telci de CHP adına yer aldı. Çok sayıda partili izleyici olarak katıldı. 

Duruşmada savunma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, o tarihlerde İstanbul İl Başkanlığı`nın başlatmış olduğu ‘Bir tuğla da sen koy` kampanyasına katkıda bulunduklarını, suçsuz olduğunu ve beraatına karar verilmesini istedi. Maltepe eski Belediye Başkanı Ali Kılıç, "O tarihlerde Maltepe Belediye Başkanı olarak görev yapıyordum. Alehime beyanları kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum" dedi. 

‘`Bağışı direkt başkan üzerinden yaptım``

Avukat Ahmet Özdemir, savunmasında CHP üyesi olduğunu ifade ederek, "CHP İstanbul İl Binası`nın alınma sürecinde katkıda bulundum. Bağışı direkt başkan üzerinden yaptım, Muammer Keskin`e elden verdim. Parti üzerinden bağış yapmadım. Suçsuzum ve beraatımı talep ederim`` şeklinde konuştu. Turgay Özcan ise o tarihlerde Küçükçekmece İlçe Başkanı olarak görev yaptığını belirterek, "Partimizin ‘Bir tuğla da sen koy` kampanyasına destek oldum. Kampanya kapsamında parti örgütlerinin mensupları gönüllü olarak partinin banka hesabına para yatırdım. Suçsuzum, beraatımı talep ederim`` ifadelerini kullandı.

Avukat Ergün Özer ise savunmasında, "Öncelikle elde edilen deliller yasa dışıdır. İddia makamı hiçbir soruşturma yapmadan iddianame hazırlamıştır. Yasa açık olduğu halde, iddia makamı bir takım yorumlar getirerek davayı sürdürmüştür. Ben doğrudan veya dolaylı yoldan herhangi bir parti yetkilisine para vermedim. Beraatimi talep ederim" dedi.

CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nun avukatları da müvekkillerinin yurt dışında bulunduğu için mazeretinin sayılmasını talep ettiklerini belirterek, eksik hususların giderilmesini istedi. Avukatlar dava hakkında durdurma kararı verilmesini de talep etti. Avukat Gözde Fil, geçen duruşmada, AYM`ye müzekkere yazılmasını talep etmişti. Para sayma konusuyla ilgili denetim yetkisinin AYM`de olduğu, dolayısıyla oradan bir denetim raporu gelmeden yapılan bu yargılamanın yüksek mahkemeyi çiğnemek anlamına geldiğini belirterek, yargılamanın durdurulmasını istemişti. Avukat Gözde Fil, aynı gerekçelerle bu duruşmada da yargılamanın durdurulmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tüm savunmalar alındıktan sonra durma kararı konusunda bir karar verilmesine ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı 11 Nisan Cuma saat 10.00`a erteledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA