13 Mayıs 2026 Çarşamba

16:51   EMEP’LI TÜZEL, MERSIN 68’LILER DERNEĞI’NIN 3 FIDAN’ı ANMA ETKINLIĞINE KATıLDı   16:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İBB SORUŞTURMASıNDA ADı GEÇEN ŞIRKETTEN AKıN GÜRLEK’E 4 ARAÇ TAHSIS EDILMIŞ"   16:48   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "2018’DE BIR KOÇ ALAN BIN LIRA, 2026’DA EMEKLIYE ANCAK BIR BUT ALDıRıYOR"   16:45   İBB DAVASı’NDA İMAMOĞLU’NUN MARKET KARTLARıNı SORDUĞU TORUNLER, “AK PARTI İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NA VERIRDIK” DEDI   15:17   “CASUSLUK” DAVASıNDA IKINCI GÜN… MERDAN YANARDAĞ: “SILIVRI’DEN BU ÜLKEYE BIR CUMHURBAŞKANı ÇıKACAK”   15:15   İMAMOĞLU: “TÜRKIYE’NIN BEKA SORUNU HÂLINE GELEN ADALET BAKANı’NA DAIR CUMHURBAŞKANı’Nı VE BAHÇELI’YI UYARıYORUM”   15:13   SOMA FACIASı 12. YıLıNDA: EVLATLARıMıZı DEĞIL, ADALETI DE KAYBETTIK   15:12   TÜRKIYE’DE BIR ILK: DÜNYADA 70 VAKASı BILDIRILEN HASTALıKTA BAŞARıLı NAKIL   15:08   İBB DAVASı’NDA 36. GÜN... YENER TORUNLER: “11 YıLDA ÇEKILEN 41 MILYON LIRAYı AYNı GÜN ÇEKMIŞIM GIBI IMAJ OLUŞTURUYORLAR”   10:10   HAYATI İLAÇTA BÜYÜK KRIZ: CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKANLıĞA ACIL ÇAĞRı! ’YAŞAM KAYBı RISKI VAR!’   10:05   TÜRKIYE’YE KAYNAĞı BELIRSIZ PARA GIRIŞI MI BAŞLıYOR? MECLIS’TE TANSIYON YÜKSEK: ’9. KEZ VARLıK BARıŞı’ KRIZI!   09:45   CANNES’DA YAPAY ZEKA AMBARGOSU VE BEKLENMEDIK "HıZLı VE ÖFKELI" SÜRPRIZI: 79. FESTIVAL BAŞLADı!   09:37   ATEŞ SAVAŞÇıLARı MERSIN’DE BULUŞTU: ATA EĞITIM MERKEZI TÜRKIYE’NIN ‘AFET ÜSSÜ’ OLUYOR!   08:50   HEMŞIRELERDEN 12 MAYıS’TA SERT ÇıKıŞ: ’ALKıŞ DEĞIL, İNSANCA YAŞAM İSTIYORUZ!’   05:10   MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: ESNAF BITTI, HALK BÜYÜK BIR CENDERENIN IÇINDE   23:42   BAŞKAN SEÇER RAKAMLARLA KONUŞTU: ’MERSIN’DE SU MALIYETININ ALTıNDA SATıLıYOR!’   23:34   AFYONKARAHISAR’DA SIYASI DEPREM! CHP’DEN BURCU KÖKSAL’A SERT PROTESTO: ’HALKıN ARASıNA NASıL ÇıKACAKSıN?’   23:26   SIYASET KULISI BU HABERLE ÇALKALANıYOR! BURCU KÖKSAL CHP’DEN İSTIFA EDIP AK PARTI’YE GEÇIYOR: ’İÇIM ÇOK RAHAT’   23:13   MERSIN’DE VIZYON GÜNÜ! BAŞKAN SEÇER HEM MÜJDEYI VERDI HEM ÇAĞRı YAPTı: ’BÜYÜYORUZ, KAZANDıRıYORUZ!’   16:25   CHP, BURCU KÖKSAL’ı KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK ETTI  
 
     
   

Avukatlar, CHP İstanbul İl Başkanlığı binası davasının durdurulmasını istedi


31 Mart seçimlerinden önce servis edilen ve 2019`da CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekilen "para sayma" görüntüleriyle ilgili davanın görülmesine devam edildi. Avukatlar, siyasi partilerle ilgili denetim yetkisinin Anayasa Mahkemesinde (AYM) olduğunu, dolayısıyla oradan bir denetim raporu gelmeden yapılan bu yargılamanın yüksek mahkemeyi çiğnemek anlamına geldiğini yineleyerek yargılamanın durdurulmasını istedi.

 

Tarih : 29 Kasım 2024 Cuma 14:49   Okunma : 828

Haber: Edda SÖNMEZ 

2019`da CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekilen "para sayma" görüntüleriyle ilgili davanın  ikinci duruşması İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görüldü.

Maltepe eski Belediye Başkanı Ali Kılıç, Şişli eski Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP önceki dönem İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve CHP İstanbul eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nun danışmanı Can Poyraz duruşmasa hazır bulunurken, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İsmail Emre Telci de CHP adına yer aldı. Çok sayıda partili izleyici olarak katıldı. 

Duruşmada savunma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, o tarihlerde İstanbul İl Başkanlığı`nın başlatmış olduğu ‘Bir tuğla da sen koy` kampanyasına katkıda bulunduklarını, suçsuz olduğunu ve beraatına karar verilmesini istedi. Maltepe eski Belediye Başkanı Ali Kılıç, "O tarihlerde Maltepe Belediye Başkanı olarak görev yapıyordum. Alehime beyanları kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum" dedi. 

‘`Bağışı direkt başkan üzerinden yaptım``

Avukat Ahmet Özdemir, savunmasında CHP üyesi olduğunu ifade ederek, "CHP İstanbul İl Binası`nın alınma sürecinde katkıda bulundum. Bağışı direkt başkan üzerinden yaptım, Muammer Keskin`e elden verdim. Parti üzerinden bağış yapmadım. Suçsuzum ve beraatımı talep ederim`` şeklinde konuştu. Turgay Özcan ise o tarihlerde Küçükçekmece İlçe Başkanı olarak görev yaptığını belirterek, "Partimizin ‘Bir tuğla da sen koy` kampanyasına destek oldum. Kampanya kapsamında parti örgütlerinin mensupları gönüllü olarak partinin banka hesabına para yatırdım. Suçsuzum, beraatımı talep ederim`` ifadelerini kullandı.

Avukat Ergün Özer ise savunmasında, "Öncelikle elde edilen deliller yasa dışıdır. İddia makamı hiçbir soruşturma yapmadan iddianame hazırlamıştır. Yasa açık olduğu halde, iddia makamı bir takım yorumlar getirerek davayı sürdürmüştür. Ben doğrudan veya dolaylı yoldan herhangi bir parti yetkilisine para vermedim. Beraatimi talep ederim" dedi.

CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nun avukatları da müvekkillerinin yurt dışında bulunduğu için mazeretinin sayılmasını talep ettiklerini belirterek, eksik hususların giderilmesini istedi. Avukatlar dava hakkında durdurma kararı verilmesini de talep etti. Avukat Gözde Fil, geçen duruşmada, AYM`ye müzekkere yazılmasını talep etmişti. Para sayma konusuyla ilgili denetim yetkisinin AYM`de olduğu, dolayısıyla oradan bir denetim raporu gelmeden yapılan bu yargılamanın yüksek mahkemeyi çiğnemek anlamına geldiğini belirterek, yargılamanın durdurulmasını istemişti. Avukat Gözde Fil, aynı gerekçelerle bu duruşmada da yargılamanın durdurulmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tüm savunmalar alındıktan sonra durma kararı konusunda bir karar verilmesine ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı 11 Nisan Cuma saat 10.00`a erteledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA