18 Ocak 2026 Pazar

15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"  
 
     
   

CHP`nin ekonomi turu devam ediyor... Yalçın Karatepe: “Anketlerde ‘kararsız` denilen kısmın yüzünü CHP`ye çevirdiğini hissediyoruz”


CHP ekonomi masası, yaptığı il gezilerine Adana ve Mersin ile devam ediyor. CHP`nin gölge Hazine ve Maliye Bakanı Yalçın Karatepe, "30 bin liralık asgari ücret çağrısı toplumda olumlu karşılık buluyor. CHP`ye büyük bir ilgi var. Anketlerde ‘kararsız` denilen kısmın yüzünü CHP`ye çevirdiğini hissediyoruz. Bize mesafeli duranın bile bizden beklentisi var" dedi.

 

Tarih : 11 Aralık 2024 Çarşamba 07:10   Okunma : 5502

Haber: Gülara SUBAŞI 

(ANKARA) - CHP ekonomi masası, yaptığı il gezilerine Adana ve Mersin ile devam ediyor. CHP`nin gölge Hazine ve Maliye Bakanı Yalçın Karatepe, "30 bin liralık asgari ücret çağrısı toplumda olumlu karşılık buluyor. CHP`ye büyük bir ilgi var. Anketlerde ‘kararsız` denilen kısmın yüzünü CHP`ye çevirdiğini hissediyoruz. Bize mesafeli duranın bile bizden beklentisi var" dedi.

CHP`nin ekonomi kurmayları, partinin ekonomi konusundaki yol haritasını anlatmak ve parti programını oluşturmak üzere, 20 Kasım`da Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya`ya giderek ekonomi turunu başlatmıştı. Bugün, Adana ve yarın Mersin ile devam edecek olan ekonomi turunun Mart 2025`e kadar tamamlanması bekleniyor.

Esnaf ziyareti, meslek odaları, STK`ların temsilcileri ve halk buluşmalarının yapıldığı gezilerde, CHP`nin iktidarında Türkiye ekonomisinin nasıl yönetileceği konuşuluyor. CHP`nin Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe koordinasyonunda milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile il örgütlerinin katıldığı geziler her hafta Türkiye`nin farklı bölgelerinde devam ediyor.

“Kendimi, ‘Bir sonraki ekonomi bakanıyım` diye tanıtıyorum

Ekonomi turuyla ilgili aralarında ANKA Haber Ajansı`nın da olduğu bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Karatepe, vatandaşların CHP`nin yetkin bir kadroyla sahada olmasından memnun olduklarını gözlemlediğini aktardı. Karatepe, şunları söyledi:

"Kendimi, ‘Ben bir sonraki ekonomi bakanıyım, beklentiniz nedir` diye tanıtıyorum. Her kesimle buluşuyoruz. İşçi, işveren, sendikalar, esnaf odaları, emek ve meslek örgütleri. Çarşı, pazar dolaşıyoruz, çok yoğun geçiyor. Gitmeden hazırlık yapıyoruz. Gideceğimiz şehrin ihracat istatistikleri, nüfusu, rekabet endeksindeki yeri, turizmi, teknolojik altyapısı, demografik verileri, işsizlik ödeneği alanların oranı, sendikalı çalışanların oranı gibi ekonomik verilere çalışıyoruz.

"Gittiğimiz her yerde ‘Seçim yok, niye dolaşıyorsunuz` diye soruyorlar"

Gittiğimiz her yerde, ‘Seçim yok, niye dolaşıyorsunuz` diye soruyorlar. Seçim döneminde otobüsle gelip ekonomi, eğitim anlatılmasına alışmışlar. ‘Biz seçim kampanyası için gelmedik, parti programı yazıyoruz, sizin fikirlerinizi almak için geldik` diyoruz. Çok şaşırıyorlar, ‘Seçim dışında böyle gelen olmamıştı` diyorlar.” 

Türkiye`nin neresine giderseniz gidin, eleştiriler ve beklentiler ortak

Her il gezisi sonrasında, alınan talepler ve eleştiriler doğrultusunda raporlar oluşturulduğunu ifade eden Karatepe, "Bu raporlarda beklentiler, tespitler ve CHP`nin bu konuda neler yapabileceği yer alıyor. Biz bu raporlar doğrultusunda parti programımızı ve hükümet programımızı oluşturuyoruz. Türkiye`nin neresine giderseniz gidin, eleştiriler ve beklentiler ortak. Edirne ile Gaziantep`teki insanların yerel gündemleri olsa da benzer şeyleri anlatıyorlar. Biz planlamaya dayalı bir ekonomik modelden bahsediyoruz. Ciddi bir planlama ihtiyacı var. Sadece tarım sektörü değil, Türkiye`nin bütünleşik bir kalkınma modeline ihtiyacı var."

“Televizyonlardaki gündemle halkın gündemi çok farklı

Sokağın gündeminin medyada konuşulandan farklı olduğunu söyleyen Karatepe, “Kimse bize ‘Aday kim` diye sormuyor. Televizyonlardaki gündemle halkın gündemi çok farklı. Asgari ücret, emekli maaşı konuşuluyor. Vatandaş, ‘CHP`nin cumhurbaşkanı adayı kim, Kürt meselesi ne olacak` demiyor" ifadesini kullandı.

"Anketlerde kararsız` denilen kısmın yüzünü CHP`ye çevirdiğini hissediyoruz"

CHP`nin 30 bin liralık asgari ücret çağrısının toplumda olumlu karşılık bulduğunu belirten Karatepe, "Esnaf, işveren yüksek buluyor ama Genel Başkan`ın açıkladığı destekleri anlatıyoruz, ‘Bu aynı zamanda senin müşterinin de geliri` diyoruz, hak veriyorlar. CHP`ye büyük bir ilgi var. Anketlerde ‘kararsız` denilen kısmın yüzünü CHP`ye çevirdiğini hissediyoruz. Bize mesafeli duranın bile bizden beklentisi var" değerlendirmesinde bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA