15 Haziran 2026 Pazartesi

09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"  
 
     
   

İsrail, hava saldırılarında Suriye`nin stratejik silah mühimmat depoları ve üretim merkezlerinin çoğunu imha ettiğini açıkladı


İsrail ordusu, dünkü hava saldırılarında Suriye`nin stratejik silah stoklarının ve üretim merkezlerinin büyük bir kısmını yok ettiğini bildirdi. İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail`in Suriye`nin güneyinde kalıcı bir asker varlığı olmadan uygulanacak bir ``steril savunma bölgesi kurmayı`` hedeflediğini belirtirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ``Suriye`nin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok, ancak güvenliğimizi sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya niyetliyiz. Hava kuvvetlerine, cihatçıların eline geçmemesi için Suriye ordusunun bıraktığı stratejik askeri tesisleri bombalama yetkisi verdim`` dedi.

 

Tarih : 11 Aralık 2024 Çarşamba 11:33   Okunma : 1553

(ANKARA) - İsrail ordusu, dünkü hava saldırılarında Suriye`nin stratejik silah stoklarının ve üretim merkezlerinin büyük bir kısmını yok ettiğini bildirdi. İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail`in Suriye`nin güneyinde kalıcı bir asker varlığı olmadan uygulanacak bir ``steril savunma bölgesi kurmayı`` hedeflediğini belirtirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ``Suriye`nin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok, ancak güvenliğimizi sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya niyetliyiz. Hava kuvvetlerine, cihatçıların eline geçmemesi için Suriye ordusunun bıraktığı stratejik askeri tesisleri bombalama yetkisi verdim`` dedi.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, yaptığı açıklamada, İsrail`in Suriye`nin güneyinde kalıcı bir asker varlığı olmadan uygulanacak bir “steril savunma bölgesi” kurmayı hedeflediğini belirtirken, İsrail ordusu da hava saldırılarının Suriye`nin stratejik silah stoklarının büyük bir kısmını yok ettiğini bildirdi. Katz, İsrail`in Suriye`nin güneyinde oluşturmayı hedeflediği ``steril savunma bölgesi`` hakkında ayrıntı vermedi, ancak operasyonun kapsamı hava kuvvetlerinin gücünün altını çizdi.

İsrail, Suriye’nin askeri deniz tesislerini ve hava saldırılarını da vurdu

Devrik Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetinin çökmesinin ardından geçen 48 saat içinde İsrail ordusu, jetlerin uçaksavar bataryaların, askeri havaalanların, silah üretim tesislerin, savaş uçakların ve füzelerin de aralarında bulunduğu hedeflere 350`den fazla saldırı düzenlediğini açıkladı. İsrail, füze gemileri, Suriye`nin El-Beyda limanı ve Lazkiye limanında bulunan ve 15 Suriye gemisinin demirlediği askeri deniz tesislerini de vurdu.

İsrail ordusuna göre, saldırılar Suriye`deki stratejik silah stoklarının çoğunun yanı sıra Şam, Humus, Tartus, Lazkiye ve Palmira kentlerindeki silah üretim tesislerine de gerçekleştirildi. Açıklamada, Scud ve seyir füzelerinin yanı sıra denizden denize füzeler, insansız hava araçları, rampalar ve atış pozisyonlarının imha edildiği belirtildi. Askeri havaalanları ve üslere yönelik saldırılarda, Suriye ordusuna ait saldırı helikopterlerinin, savaş uçaklarının ve tankların da imha edildiği kaydedildi.

İsrailli yetkililer, Suriye`deki saldırıların amacının stratejik silahları ve askeri altyapıyı yok ederek ``Esad`ı iktidardan uzaklaştıran ve bazıları El Kaide ve İslam Devleti bağlantılı hareketlerden doğan isyancı gruplar tarafından kullanılmasını engellemek`` olduğunu söyledi.

Netanyahu: ``Güvenliğimizi sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya niyetliyiz"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Suriye`nin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok, ancak güvenliğimizi sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya niyetliyiz. Hava kuvvetlerine, cihatçıların eline geçmemesi için Suriye ordusunun bıraktığı stratejik askeri tesisleri bombalama yetkisi verdim” dedi. “Suriye`deki yeni rejimle ilişki kurmak istiyoruz” diyen Netanyahu, İran silahlarının Suriye üzerinden Hizbullah`a aktarılması ya da İsrail`in saldırıya uğraması halinde “güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz ve ağır bir bedel ödeyeceğiz” dedi.

Esad`ın, pazar günkü uçuşunun ardından İsrail birlikleri, 1973 Arap-İsrail savaşından sonra Suriye`de oluşturulan askerden arındırılmış bölgeye, Şam`a bakan stratejik Hermon Dağı`nın Suriye tarafını da kapsayacak şekilde girdi ve terk edilmiş bir Suriye askeri karakolunu ele geçirdi.

Batı medyasına konuşan Suriyeli bir kaynak, İsrail ordusunun bölgenin birkaç km doğusunda ve Şam havaalanına kısa bir mesafede bulunan Katana kasabasına ulaştıklarını söyledi. İsrail ordusu ise güçlerinin önemli ölçüde Suriye topraklarına girdiklerini reddetti.

İsrail ordusunun sözcüsü Yarbay Nadav Shoshani, gazetecilere verdiği demeçte, “IDF güçleri Şam`a doğru ilerlemiyor. Bu herhangi bir şekilde yaptığımız ya da takip ettiğimiz bir şey değil” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA